CRÒNICA ESCOLA ESPORTIVA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 24 FEBRER

IMG_6776

 

BENJAMÍ

XÀBIA 36 – 38 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El benjamí comença la segona volta amb bon peu, seguint la ratxa de victòries a excepció de la setmana passada, i guanya contra el Xàbia en el camp dels contrincants, pels pèls.

Anàvem amb la idea que era un partit que podíem guanyar però teníem en compte que en casa ens varen guanyar per 10 punts. Va ser el primer partit que varen debutar els benjamins, però aquesta vegada sabíem que seria diferent, ja que havíem millorat i les noves jugadores i els nous jugadors ja s’havien integrat completament a l’equip. Per tant, per a guanyar sabíem que ens costaria suar i posar-nos les piles, tant en atac com en defensa, i tenint en compte que tan sols érem 9 jugadors.

Varem començar el partit molt igualat i els nostres jugadors estaven fent molt bon partit, sols mancàvem un poc en la defensa. Al descans varem aprofitar per comentar el que podíem millorar, i aquests varen entrar amb la defensa més forta, fent que el Xàbia no aconseguira fer cap punt, a diferència de nosaltres que varem agafar tots els rebots i aconseguirem fer contraatacks remuntant el partit. Durant el que quedava de partit ens varem mantindre dalt en el marcador però el Xàbia ens va fer alguna que altra cistella. No obstant, no varen arribar a superar-nos en punts deixant el marcador molt igualat 36 – 38 però amb la victòria per a nosaltres!

En resum, un partit molt emocionant.

Enhorabona i a seguir treballant!

Estos xiquets prometen!

ALEVINS

ALEVÍ FEMENÍ :

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 41-20 C.D ONIL

Aquest cap de setmana les nostres alevines van disputar el partit corresponent de la lligueta preferent davant El Onil. El partit va començar amb una igualtat per part dels dos equips tant en el joc ofensiu com defensiu que és va reflectir amb un marcador ajustat a la mitja part. La segona meitat va canviar tot el plantejament de les nostres amb un joc més directe en atac i amb una defensa pressionant a tota pista quasi perfecta. Les més veteranes van prendre el comandament del partit amb parcials de 10-0 en el primer quart després del descans. To això amb col·laboració de les joves que van fer un treball més que bo donant a conèixer la seua millora. Només em queda felicitar a les nostres alevines més menudes i animar a continuar millorant a tot l’equip.

ALEVÍ MASCULÍ A

AYTO DE BENISSA A 35-32 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El nostre aleví masculí A es desplaçava a Benissa per jugar davant un equip del mateix nivell que els nostres i al qual ja ens vàrem enfrontar en la primera fase amb una derrota per a cada equip i acabant tots dos en les dues primeres posicions de la classificació. El partit començà igualtat, amb poca anotació per ambdós equips i on dominaven més les defenses que els atacs. En el segon quart, tot i l’entrada del seu jugador més dominant, es pogué parar bé a l’equip local i acabant amb un avantatge per als nostres. Però aquest avantatge es va veure superat en el marcador en el següent per la fluixa defensa dels ondarencs i fent que els locals aconseguiren anotar cistelles en transició, remuntant el partit i arribant al descans amb dos punts per dalt en l’electrònic i amb una pobra anotació per tots dos equips. A la fi aquest quart seria el que decidira el partit en favor dels benissers, ja que la segona meitat del partit també fou molt igualada decantant la victòria final per als locals. En definitiva, partit fluix dels nostres, sobretot en atac, on no es trobava el ritme adequat i on es varen errar moltes ocasions davall de la cistella que davant equips de la part alta de la taula condemnen l’equip. A pesar del mal partit, i sabent que estant una mica millor s’haguera pogut guanyar el partit, aquest resultat ens convida a pensar en recuperar el basketaverage en el partit de tornada i amb més confiança i aportació de tot l’equip.

ALEVÍ MASCULÍ B

AYTO. DE BENISSA 07 33 – 24 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El dimecres el nostre equip aleví es desplaçà fins la localitat veïna de Benissa per a disputar el partit aplaçat de la mateixa jornada. El partit va començar amb una desconcentració important per part dels nostres el que va suposar una dificultat per a anotar fàcilment. A partir del segon quart els nostres van plantejar una defensa pressionant que dona els seus fruits i tornaren a entrar en partit amb cistelles fàcils al contraatac. No obstant, la falta de concentració es va continuar notant al llarg del partit i no aconseguiren endur-se el partit per un marcador prou ajustat de 33-24 per a l’equip local. Animar al jugadors per a que segueixen treballant i aprenent d’aquests partits.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA39-50 C.D ONIL

Aquest dissabte les nostres infantils es van enfrontar al equip femení d’Onil amb una derrota. El partit va començar amb un avantatge per les jugadores de l’Onil fent una pressió a tota pista prou bona que les nostres no van poder parar fins el tercer quart. En eixe moment les nostres van traure tot el seu potencial però ja era massa tard perquè les jugadores de l’Onil no deixaven apropar-se en el marcador tot i que les nostres no paraven de fer un joc més que bo. La segona part va començar amb una defensa per part de les nostres molt fluixa i va ser en eixe moment quan l’equip d’Onil va agafar el màxim avantatge enfonsant a les nostres anímicament. Be, al cap i la fi, una altra derrota davant un rival molt més fluix que nosaltres, que ens va dona una lliçó de mantenir el marcador amb una bona defensa posant nervioses a les nostres. Les infantils han de poder afrontar aquestes lliçons i demostrar que és un gran equip davant del proper rival.

INFANTIL MASCULÍ

CB INNOVA MUTXAMEL 60-50 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Derrota inesperada la que va obtenir el nostre infantil masculí davant el cuer de la classificació a terres alacantines. Al mateix temps que merescuda. Partit amb molts alts i baixos que en aquesta categoria Preferent els equips no perdonen. El partit començava molt favorable als locals, amb una gran anotació en els dos primers quarts per la passivitat defensiva dels nostres i en atac l’equip tampoc es trobava còmode on no hi havia fluïdesa, aconseguint avantatges els locals superiors als deu punts. A partit d’ací, els nostres pujaren la intensitat en defensa i arribant només dos punts per davall en el marcador al descans que vista la primera part fou el millor resultat possible. Però un parcial en contra després del descans tornava a situar l’equip local per dalt dels deu punts en el marcador i tornant a les pobres sensacions del principi de partit. Nul·la defensa, continues errades en les finalitzacions i el paupèrrim percentatge en els tirs lliures condemnen l’equip a la derrota, tot i que en els dos últims quarts es tornà a defendre amb més ganes però ja era massa tard i els locals saberen administrar bé els seus últims atacs. Sensacions que quan l’equip defèn pot competir però que els moments de relaxació durant molts trams de partit fan que l’equip no trobe la regularitat que ens exigeix aquesta categoria. Continuarem treballant per poder arribar a aquest nivell.

CADETS

CADET MASCULÍ A

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 56-61 LUCENTUM ALACANT

Gran partit el que jugaren aquests dos equips amb una intensitat, qualitat i entrega digna de la categoria en la qual competeixen. Un partit dels que fan afició.

L´encontre començà amb igualtat màxima on cadascun dels dos equips sabia com desactivar el punt fort de l´adversari. Els ondarencs no deixaren que el base alacantí, el seu jugador de més qualitat, tocara baló i ells no permeteren que Jordi Ruiz marcara les diferències sota l´anella amb defenses 2×1 i 3×1. Amb tot i això fou Pau Castellano el que començà el partit encertadíssim anotant tots els punts del primer quart que acabà 13-15.

Al segon quart continuà tot igual i la gran quantitat de públic que havia al pavelló continuà gaudint de veure les evolucions de tots els joves arribant al descans 29-29.

El tercer període fou determinant ja que entrà en acció un jugador alacantí que anotà 4 triples sense errada i fou l´artífex per a què el Lucentum s´escapés 40-49 a falta de l´últim quart. Els ondarencs entraren en els últims 10 minuts convençuts de guanyar el partit i, de fet, estigueren a punt de fer-ho però una vegada més, les excessives pèrdues de baló al llarg de tot el partit i un desenllaç poc afortunat en els últims dos minuts on se´ls escaparen 3 cistelles senzilles i un parell de rebots en defensa no permeteren gaudir de l´alegria de la victòria.

Com ja hem dit, extraordinari partit, emocionant fins al final amb un gran treball de tots els jugadors ondarencs, amb un Pau Castellano que realitzà un gran encontre anotant 22 punts i on també destacà Joan Zaragoza fent una defensa excel·lent i sacrificant-se per a que l´equip pogués lluitar per la victòria.

CADET MASCULÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B 38 – 54 C.B. PETRER

Dur partit jugat pel nostre cadet B que no es va poder endur la victòria en casa contra un Petrer molt dur defensivament, almenys a l’inici de l’encontre. Els nostres no varen poder fer una bona primera part i això ho pagaren intentant remuntar durant tot l’encontre.

La pròxima jornada comença la segona volta i esperem que aquesta siga més encertada per als nostres.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

C.D. ONIL 57- 37 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El passat diumenge el nostre equip junior femení es desplaçà fins la localitat d’Onil per a disputar l’últim partit de la primera volta. El partit va començar «gelat» ja que les nostres arribaren curtes de temps per a poder calfar, no obstant això, el partit va començar amb un intercanvi continu de cistelles per part dels dos equips. En la primera part les nostres realitzaren un gran joc en equip, amb molt bon joc interior i molt bon encert des del exterior, superant la pressió plantejada per l’equip rival amb facilitat, arribant al descans amb un marcador igualat tan sols 4 punts baix. En el tercer quart el partit va canviar, ja que les locals plantejaren un defensa més forta que va suposar problemes per a les nostres així com va desaparèixer el joc en equip, lo qual va suposar un molt mal parcial que avantatja a les locals per casi 30 punts. En l’últim quart es van recuperar les sensacions de la primera part i es va guanyar el quart però no fou suficient per aconseguir remuntar i oblidar lo del tercer quart i s’arribà al marcador final de 57-37. Felicitar a les jugadores per el bon joc mostrat i per a que creguen que si volen poden.

JUNIOR MASCULÍ:

V-74 VILLENA TALLERES PEMAUTO 69 – 52 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Una vegada més, el nostre juvenil no s’emporta la victòria contra un rival directe com és el de Villena. A pesar d’un inici espectacular on els d’Ondara aconseguiren un 6 a 17, els locals aconseguiren acostar-se poc a poc al marcador col·locant una defensa pressionant a tot el camp. Els d’Ondara no van saber eixir-ne d’aquesta i arribaren al descans 10 punts baix.

Això passà factura la resta del partit on els nostres ja estaven més pendents dels crits del públic que de jugar a bàsquet. La veritat és que va ser una llàstima no endur-se eixe partit però esperem canvien l’actitud i tornen a recordar els partits com el de Calp o Alzira on dona gust vore’ls jugar.

 

Publicado en Esports.