LA NOVA REGIDORA PEL PP, ANTONIA IVARS CATALÀ, PRENDRÀ HUI POSSESSIÓ DEL SEU CÀRREC

 

 

En la sessió s’abordarà l’aprovació inicial de les taxes per ocupació de terrenys d’ús públic i es donarà compte del pla pressupostari 2017-2019

 

Ondara, 31.03.16. L’Ajuntament d’Ondara celebrarà hui dijous 31 de març la sessió plenària ordinària corresponent al mes de març. En l’ordre del dia s’inclou la presa de possessió del seu càrrec de la nova regidora del grup municipal Popular, Antonia Ivars Català. Es completarà així el grup municipal del PP amb els seus cinc regidors (després de la renúncia a les seues actes de Natalia Mateu i Ximo Ferrando, i després de la incorporació de Javier Lozano, només faltava una nova incorporació en el grup popular que es produeix ara amb Antonia Ivars).

 

En la sessió de hui es debatrà l’aprovació provisional de dues taxes per ocupació de terrenys d’ús públic. La primera d’elles és l’Ordenança Fiscal Taxa per l’Ocupació de Terrenys d’ús Públic amb Mercaderies, Materials de Construcció, Runes, Tanques, Puntals, Extintors, Bastides, Caixers i altres Instal·lacions Anàlogues en vies públiques locals. En aquesta ordenança, les edificacions incloses en el Catàleg d’Edificis i Monuments Protegits del PGOU d’Ondara, tindran una bonificació del 95% per a obres que tinguen com a finalitat l’eliminació de barreres arquitectòniques.

 

La quota a satisfer per aquesta taxa s’obté de l’aplicació de les tarifes contingudes als apartats següents:

-Contenidors d’obres, per dia: 5,00 euros

– Sac de runa d’obres, per dia: 5,00 euros

– Ocupacions amb materials, tanques, bastides, casetes d’obra i semblants, per metre quadrat i dia: 0,75 euros.

– Camions, per càrrega i descàrrega, mudances, muntatge de grues i semblants, i talls de carrer, quota mínima al dia: 30,00 euros dia; o  20,00 euros dia (mínim 5 dies).

– Quan a conseqüència de l’ocupació de la via pública siga necessari disposar d’un agent de la Policia Local, a part de la taxa que es merite per la pròpia ocupació de la via pública, se satisfarà una quota, per hora i agent de 20,00 euros.

– Per cada grua utilitzada en la construcció. Per dia, 10,00 euros.

 

Quant a l’Ocupació de via pública amb caixers automàtics i màquines expenedores té les tarifes següents:

  • Caixers automàtics d’establiments bancaris o caixes d’estalvi situat a l’exterior dels immobles en línia de façana que siga susceptible d’utilització des de la via pública: 600 euros anuals.

– Caixers automàtics, instal·lats per part de comerços, a l’exterior dels immobles, en línia de façana que siga susceptible d’utilització des de la via pública: 150 euros anuals.

– Màquines expenedores que es troben annexes o no a l’establiment, en línia de façana, i que siga susceptible d’utilització des de la via pública: 150 euros anuals.

 

Respecte a les parades, barraques, casetes de venda, situats en terrenys d’ús públic:

  • Parades de venda en el mercat setmanal, per metre lineal o fracció, al dia en les reserves de lloc fix: 1,50 euros ml.

–  Parades de venda al mercat setmanal, per metre lineal o fracció, al dia en les reserves de lloc no fix: 2,00 euros ml.

 

La segona Ordenança Fiscal que es debatrà per a la seua aprovació provisional en el ple és la Taxa per Ocupació de Terrenys d’Ús Públic amb Taules i Cadires amb Finalitat Lucrativa. La quota a satisfer per aquesta taxa s’obté de l’aplicació de les tarifes contingudes als apartats següents: Ocupació de Terrenys d’ús públic al servei d’establiments de restauració:

– Taules i cadires en via pública: 2 euros m2 mensual.

– Taules i cadires en via pública en zona delimitada: 2,5 euros m2 mensual.

-Taules i cadires en via pública en zona delimitada, amb estructura, plataforma, tendals, etc: 3,5 euros m2 mensual.

 

Segons es concreta en aquesta ordenança, només podran autoritzar-se ocupacions de la via pública quan quede un ample mínim de vorera d’1,20 metres per a la circulació lliure i còmoda dels vianants. En tot cas, no es podrà autoritzar més ocupació que el front estricte o part de la façana que ocupe el local o establiment de restauració sol·licitant. Per tant, tampoc es permetran ocupacions discontínues, o si des del local s’ha de travessar zones de trànsit rodat per a arribar. Cas especial és el de la Plaça del País Valencià.

 

Aquesta regulació no serà aplicable als dies que comprenen les Festes de Sant Jaume, Mare de Déu de la Soledat i El Crist, les quals es regiran, si és el cas, per la seua normativa específica. En l’apartat d’exempcions i bonificacions, es detalla que hi haurà un 15% de bonificació en les ocupacions temporals dels mesos de  juliol i agost. A més, les cafeteries, bars i semblants que sol·liciten l’ocupació de la via pública amb taules i cadires per període no inferior a 12 mesos tindran una bonificació del 5% de la quota. A més, aquesta es fraccionarà en dos pagaments a realitzar al juny i setembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Política.