ONDARA VA VIURE UN INTENS CAP DE SETMANA D’ACTIVITATS EMMARCADES EN EL MES DE LA IGUALTAT

 

xerrada veronica asociacio boixets ondara i regidora boixets boixets (3)

 

Els actes van incloure xerrades de temàtica feminista, recital de cant i piano, trobada i exposició de Boixets

 

Ondara, 14.03.16. La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara va intensificar aquest passat cap de setmana els actes emmarcats en el Mes de la Igualtat, amb la celebració de dues xerrades; un recital de cant i piano, la trobada i l’exposició de boixets al Prado. La Regidora de Cultura i d’Igualtat, Raquel Mengual, ha valorat molt positivament la participació en tots els actes celebrats.

 

Respecte a les xerrades, divendres passat, Verònica Zaragoza Gómez, Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de  Girona, amb una tesi doctoral sobre escriptura femenina en l’àmbit lingüístic català durant  L’Edat Moderna, va impartir a la Casa de Cultura la ponència titulada “Història de dones; dones amb història. L’accés de les dones de la Marina Alta a la paraula escrita durant els segles XVII i XVIII”. En aquesta xerrada, que va comptar amb un públic de més de quaranta persones, es va abordar l’accés de les dones a l’escriptura durant l’Edat Moderna, centrant-se en algunes escriptores de la Marina Alta, per a la qual cosa, es va partir d’una visió històrica sobre el paper de les dones en la societat tradicional i les llibertats assolides al llarg dels segles, especialment en l’àmbit educatiu i cultural; llibertats relacionades amb la lluita per la dignitat femenina i per la igualtat, producte de tensions socials al llarg de la història.

 

Les xerrades amb temàtica relacionada amb la Igualtat van continuar el dissabte amb “Feminisme? = Ulleres violeta per subvertir els dominis patriarcals”, a càrrec d’Irene Ballester Buigues, Doctora en Història de l’Art per la  Universitat de València. En la ponència, va explicar que la paraula feminisme, malauradament, en l’actualitat encara comporta desconeixement, motiu pel qual en aquesta xerrada es va explicar la pluralitat d’aquest concepte mitjançant la subversió que des de l’art, artistes feministes han dut a terme contra els estereotips masclistes que han condicionat “els nostres cossos i la nostra sexualitat”.

 

 

Una de les activitats més arrelades del Mes de la Igualtat, i que Ondara va acollir ahir en la seua 15a edició, van ser les relacionades amb l’art de fer boixets. La XV Exposició de Boixets es va ubicar com a novetat al Prado, igual que el XV Trobada de Boixets Vila d’Ondara, que enguany, com a novetat, va estar organitzat per l’Associació de Boixets d’Ondara i l’Ajuntament d’Ondara. 161 persones, vingudes de tots els punts de la Comunitat Valenciana, es van congregar al Prado durant tot el matí per a compartir l’art de fer boixets, i per a concloure, van gaudir d’un dinar de germandat. A la trobada de Boixets Vila d’Ondara van assistir participants de Silla, Polinyà del Xúquer, Altea la Vella, Sagunt, Carlet, Gandia, Oliva, Gata, Alcoi, El Verger, Sanet, Poble Nou de Benitatxell, Teulada, Dénia, Navarrès, Orxeta, Muntanya d’Alcoy i Ondara.  Junt amb les taules i cadires instal·lades per l’Ajuntament al Prado, també es van ubicar, tant a l’interior como a l’exterior del Prado, fins a 17 parades per a la venda d’artesania i material per a fer boixets, que van arribar a Ondara des de distints punts: Almagro, Pedreguer, València, Tarragona, Agost, Gandia i Onil, entre altres. Els assistents van quedar molt satisfets amb l’organització d’aquesta trobada.

 

D’altra banda, durant aquest diumenge també s’ha pogut contemplar al Prado la XV Exposició de Boixets, sent una novetat aquesta ubicació per a l’exposició. La Regidora de la Igualtat, Raquel Mengual, ha agraït la seua presència a totes i tots els participants en la Trobada, i l’ha valorat com una experiència “molt positiva i amb una gran assistència”. D’altra banda, ahir, i aprofitant que aquesta activitat de “Trobada de Boixets Vila d’Ondara” va congregar al centre de Ondara a centenars de persones, la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va instal·lar al Prado una taula petitòria per a recaptar fons per a aquesta associació.

 

Ahir diumenge 13 de Març van culminar les activitats del cap de setmana amb el magnífic recital de cant i piano “Las mil y una mujeres”, que va anar a càrrec de la soprano Carmen Paula Romero i la pianista Pepa Álvarez, que van delectar el públic assistent a la Casa de Cultura.

 

En l’apartat cultural del cap de setmana, també va destacar el dissabte la celebració del concert de primavera de la Unió Musical d’Ondara, en el que els melòmans van poder gaudir de l’excel·lent interpretació de la banda local.

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Cultura.