ÈXIT ROTUND DE LA SISENA EDICIÓ DEL SONAFILM, AMB PROP DE 1.500 ASSISTENTS A LA CITA DE L’ESTIU A LA PLAÇA DE BOUS ONDARA

Ondara, 26.08.24. Dissabte passat 24 d’agost, va culminar el VI Sonafilm amb el concert de la Universal Symphony Orchestra “Homenatge a John Wiliams”, organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ondara a la plaça de bous. Va ser un èxit rotund, amb prop de 1.500 persones assistents a la cita cultural de l’estiu a Ondara. La música de John Williams, el més guardonat compositor de Hollywood, va estar interpretada per la Universal Symphony Orchestra, junt amb els cors de la Universitat Politècnica de València i el Cor Infantil CODA, sota la direcció del mestre José Martínez Colomina. En total, es van pujar a l’escenari més de 150 músics, en el concert amb la formació més gran de la història de Sonafilm. Quant al programa, va incloure en la primera part la Suite de “Parque Jurásico”, Suite de “Tiburón”, Suite de “E.T. El Extraterrestre”, “Throne Room End Title” de “La Guerra de las Galaxias”, i en la segona part “Somewhere in my memory” de “Solo en Casa”, “Raiders March” de “Indiana Jones”, “A prayer for peace” de “Munich”, “Viktor´s Tale” de “La Terminal”, “Hymn to the fallen” de “Salvar al Soldado Ryan” i “Superman March” de “Superman”.

El tribut a John Williams i el programa de la nit demostraven la consolidació i ressò assolit, tal com expressà en la cloenda de l’acte Javier Gil, responsable de la Universal Symphony Orchestra, orquestra que enguany ha celebrat 10 anys d’existència. Pel que fa al Sonafilm, Gil volgué agrair el suport de tots els ajuntaments de la comarca que s’han sumat al Festival de Música per a Cine Marina Alta, però especialment el paper de l’Ajuntament d’Ondara en engegar fa sis anys una iniciativa tan ambiciosa. Gil agraí especialment la implicació i perseverança de Raquel Mengual, regidora de Turisme i Promoció Econòmica, per creure en el festival des del principi.

La part més emotiva de la nit va ser el recordatori a José Maria Santandreu, clarinetista i un dels pilars de la Universal Symphony Orchestra, que ens deixà a principis d’any i que tant Javier Gil com el director de l’orquestra José Martínez Colomina al·ludiren en el discurs més sentit de la nit. Pel que fa al desenvolupament del concert, la participació dels dos cors va ser l’element que més espectacularitat va afegir al repertori, especialment en els enèrgics bisos que encadenaren el Duel of fates i el Dry your tears Africa: dues peces llegendàries per al final d’un concert igualment mític.

REGIDORIA DE TURISME * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.