CULMINEN LES OBRES DE CONSOLIDACIÓ DEL SOLAT DEL MOLÍ COVÍ D’ONDARA

El sòl de l’interior del Molí Coví ha recuperat el seu revestiment amb la pedra original

Ondara, 06.08.24. L’Ajuntament d’Ondara està rehabilitant l’immoble del Molí Coví (Bé de Rellevància Local) amb la intenció de restaurar les instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable; posant-ho en valor per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural. El primer pas va ser rehabilitar la coberta i renovar les façanes interiors i les parts exteriors. També es va ultimar la neteja i condicionament de la seua zona verda, per habilitar el Parc Fluvial Molí Coví amb la intenció de convertir la parcel·la en un espai amb arbratge i fer-ho visitable.

L’última de les actuacions realitzades han estat les obres de consolidació del solat del Molí Coví; unes obres que han culminat, i que ja s’han certificat per part dels serveis tècnics municipals. Les obres de consolidació del solat del Moí Covi han sigut executades des del passat mes de maig i fins a juliol per una empresa especialitzada, ICISER SL, amb un cost total de 15.643,30 (IVA inclòs). Es tracta d’una obra subvencionada íntegrament per la Diputació Provincial d’Alacant, dins del Pla Provincial per a la rehabilitació i posada en valor del patrimoni arquitectònic de caràcter històric municipal de municipis de menys de 75.000 habitants de la província d’Alacant, Anualitat 2022.

Hui dimarts 6 d’agost, els Regidors de Manteniment d’Edificis i de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, Miguel Gomis i Lluís Fornés, acompanyats pel tècnic municipal Jorge Ferrer, han visitat l’interior del Molí Coví i han comprovat el bon estat en que ha quedat el solat (que és la tasca de revestir un sòl amb rajola, llosa o pedra). En aquest cas, el solat del Molí Coví s’ha consolidat amb les mateixes pedres que ja el componien, que han sigut que han sigut extretes i tornades a col·locar en el seu lloc original. De manera que el sòl de l’interior del Molí Coví ha recuperat el seu revestiment original.

Les obres han consistit en l’alçament del pis de pedra existent, que es trobava totalment desnivellat, i la recol·locació, en la mateixa ubicació, prèvia col·locació d’una làmina impermeabilitzant i solera en aquelles zones on ha sigut possible tècnicament. També s’ha afegit pis en aquelles zones on ja no existia. En la part de dalt s’ha eliminat el poc pis que quedava (sense interès patrimonial) i s’ha renovat el solat. Amb tot això es preserva la integritat de l’immoble i les seues característiques i valors arquitectònics, sense alterar la seua configuració essencial. Es pretén així, per part de l’Ajuntament d’Ondara, completar l’execució d’una fase més, per a avançar en la rehabilitació total de l’immoble i poder disposar d’una tipologia d’immoble protegit de la qual no queden molts exemples conservats en la conca del riu Girona.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.