ONDARA PARTICIPA EN EL GRAN PRIX DE L’ESTIU

L’equip ondarenc perd finalment en la prova del diccionari amb 20 punts, per 23 punts de Santo Domingo de la Calzada (La Rioja)

Ondara, 06.08.24. Ahir dilluns, 5 d’agost, TVE va oferir el quart programa de ‘El Gran Prix‘, de l’estiu. Ho va emetre amb un retard en el seu inici i una breu aturada per a oferir el lliurament de medalles a la selecció espanyola de 3×3 de bàsquet després de guanyar la medalla de plata. A Ondara, el poble s’ha bolcat amb aquest esdeveniment i el Gran Prix es va retransmetre en la pantalla gegant instal·lada per la Comissió del Crist 2025 en la part posterior del Prado, comptant amb un gran ambient de suport cap als representants d’Ondara. L’equip ondarenc va perdre finalment en la prova del diccionari amb 20 punts, per 23 punts de Santo Domingo de la Calzada, després d’haver anat encapçalant la classificació en els reptes anteriors abans d’arribar a aquesta prova final.

En el quart lliurament de ‘El Gran Prix’, l’espai presentat per Ramón García al costat de Cristinini i Wilbur, han sigut Ondara (Alacant) i Santo Domingo de la Calzada (La Rioja) els pobles que es van enfrontar per a tractar de fer-se amb la victòria. L’equip blau que va representar a Ondara va comptar amb l’ex futbolista Jaime Astrain de padrí, i amb la participació també en algunes proves de l’Alcalde, José Ramiro, i de Kika Marí com a assessora. Per part seua, l’equip groc va ser amadrinat per la ex vedette Norma Duval.

Encara que Ondara arrancava guanyant als seus rivals, ràpidament Santo Domingo de la Calzada aconseguia empatar-los. Ho han fet sotmetent-se a proves com a ‘Tir al pingüipato’, ‘Wikipeques’, ‘Hamsters a la carrera’ o ‘Les gavines malotas’. Això sí ha sigut un programa una miqueta accidentat perquè hi havia dues proves (escala com pugues amb les mariquitas) en les quals cap dels pobles aconseguia guanyar al seu rival al no ser capaç de completar-la. Finalment, arribaven a la prova de «super bitles» amb 21 punts per a l’equip blau d’Ondara i 20 punts per a l’equip groc. Però després d’eixa prova, Ondara incrementava la distància en tirar sis bitles i el daurat que val doble, i es posaven amb 23 punts enfront dels 20 amb els quals es quedaven els de La Rioja de Santo Domingo de la Calzada.

Però, com en cada programa, la prova que ho decideix tot en ‘El Gran Preix’ és «El diccionari». I és que en aquest repte es poden guanyar tres punts si es dona una resposta correcta o es perden tres punts si es falla. Santo Domingo de la Calzada, amb una fallada i dos encerts, aconseguien pujar altres tres punts quedant-se amb 23 punts. Pel seu costat, Ondara, amb dues fallades i un encert, es quedaven amb 20 punts, atorgant-li la victòria als seus rivals.

Malgrat la victòria de Santo Domingo de la Calzada amb 23 punts, els de La Rioja es queden sense possibilitat de lluitar en les semifinals. Així, la classificació general de ‘El Gran Prix 2024’ queda de la manera següent:

Olvera: 26 punts

Bembibre: 24 punts

Burela: 24 punts

Cangas de Onís: 23 punts

Santo Domingo de la Calzada: 23 punts

Ondara: 20 punts

Morata de Tajuña: 19 punts

Almacelles: 13 punts

Publicado en Actualitat, Ajuntament.