L’AJUNTAMENT D’ONDARA APROVA AMB EL VOT EL CONTRA DEL PP UNA MODIFICACIÓ PER APORTAR 196.000 EUROS MÉS AL PRESSUPOST MUNICIPAL PROVINENTS DEL PLAN + CERCA 2024

La modificació de crèdits de 279.000 euros per ingressos superiors (per tributs de l’exercici 2022) de l’Administració General de l’Estat ix endavant per unanimitat

Ondara, 27.09.24. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir en la sessió plenària del mes de setembre dos punts especialment rellevants en matèria econòmica; dos modificacions de crèdits que, a la suma, suposaran que Ondara millorarà la seua previsió d’ingressos enguany 2024 per una quantia total de 475.000 euros. El primer dels punts aprovats va ser una modificació de crèdits en la modalitat de suplement de crèdit finançat amb càrrec de romanent de tresoreria. Segons va informar l’Alcalde, José Ramiro, aquest punt implicava la modificació del pressupost per aportar 196.000 euros més en la modalitat de suplement de crèdit, provinents del Plan + Cerca 2024, via romanent de tresoreria, per finançar diverses iniciatives. La quantia de 196.000 euros s’incorporarà al pressupost d’enguany per diferents àrees municipals, com per exemple contractes de serveis esportius, tallers d’ocupació, despeses especials de Promoció Econòmica, Festes, o Participació Ciutadana; gàbies per a porc senglars, noves comandes de gestió a SINMA, formació d’adults, manteniment de parcs i jardins, activitats per a Majors, habilitació plaça de bous, o reparacions i manteniment d’instal·lacions municipals, entre altres qüestions.

Aquest punt va ser votat en contra pel PP. El regidor popular Agustín Vaquer, va argumentar el sentit del vot en que «s’està fent una mala gestió econòmica en l’Ajuntament; estem en setembre i ja fa temps que no hi ha diners en l’Ajuntament», assegurant que «des de gener heu ampliar el gasto en regidories de forma desproporcionada», destacant que «la regidoria de turisme que aquest any quasi ha doblat el seu pressupost inicial» i «també l’augment del cost de la gestió privada de les escoles esportives»; per al regidor popular; «això deixa clarament que hi ha una mala gestió i que s’haguera pogut baixar l’IBI com vam avançar en desembre de l’any passat»; va acusar a l’Equip de Govern de ser «el que més ingressa de tots els que ha passat per l’Ajuntament i també més malgasta els diners». També el portaveu del PP Àlex Hernàndez va retraure a l’Equip de Govern la seua «mala gestió i falta de previsió»; recordant que en desembre de 2023 quan es van aprovar els pressuposts municipals, l’alcalde va dir que eren «austers» però després han anat injectant diners a les regidories.

Al respecte, l’Alcalde José Ramiro, va assegurar que no hi ha cap mala gestió econòmica, i que «aquesta modificació incorpora diners en partides perquè els que ens ingressen no els gastem»; també va acusar de «mala gestió» a la Diputació d’Alacant (governada pel PP) perquè «ens obliguen a posar en despesa corrent per un Plan + Cerca que perfectament es podria fer en un fons de cooperació, que ingressarem directament en el pressupost ordinari (en qualsevol part del pressupost)»; explicant que «el Plan+ Cerca va nàixer per fer inversions financerament sostenibles, però el PP en la diputació està bloquejant i no treu els projectes financerament sostenibles, motiu pel qual enguany han hagut de donar en despesa corrent a tots els pobles de la província per tirar mà de romanent de tresoreria».

El següent punt econòmic sí que va ser aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques; Equip de Govern PSPV-Compromís i PP. En aquest cas el portaveu del PP Àlex Hernàndez va argumentar el seu vot a favor per estar d’acord amb totes les inversions plantejades. En concret es va aprovar la modificació de crèdits per ingressos superiors (per tributs de l’exercici 2022) de l’Administració General de l’Estat, per valor total de 279.000 euros, corresponents a les provisions de Fons de l’Estat. Aquesta és la quantia que l’Ajuntament d’Ondara ingressarà de més en el pressupost de 2024, millorant així la seua previsió d’ingressos, el que es materialitzarà en un increment de les partides destinades a diverses obres i inversions en diferents edificis municipals; d’una banda, la habilitació de la plaça bous (extintors, parallamps…),12.000 euros; d’altra banda, al poliesportiu municipal es destinaran 43.000 euros (25.000 euros per als lavabos; 8.000 euros per a les grades del camp de futbol, i 10.000 euros per a la gespa del camp de futbol). A l’Auditori Municipal es destinarà 125.000 euros per instal·lar la nova climatització. En l’apartat d’altres obres municipals, es dotarà amb 36.000 euros als espais d’oci per animals domèstics. En mobiliari i equips, 16.000 euros seran destinats per a la Biblioteca infantil. I finalment es realitzarà una aportació extraordinària per a la Residència per valor de 47.000 euros.

AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Política.