ONDARA ALBERGARÀ L’INICI DE CURS DEL PROJECTE «PILOTA A LES TROBADES D’ESCOLES VALENCIANES»

La segona edició d’aquest projecte es presentarà el dimecres 2 d’octubre al Trinquet d’Ondara amb una trobada de pilota grossa amb xiquetes i xiquets de 6 pobles

Ondara, 25.09.24. El pròxim dimecres 2 d’octubre, el Trinquet Municipal d’Ondara acollirà l’acte d’inici de curs de la segona edició del projecte «Pilota a les Trobades d’Escoles Valencianes»; una iniciativa de la Federació d’Escola Valenciana que té com a objectiu difondre la pilota valenciana durant les Trobades i, en concret, la pilota grossa. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria d’Esports que dirigeix Lluís Fornés, s’ha compromès amb la coorganització de l’acte del dimecres 2 d’octubre amb la cessió d’espais i ajudant a l’organització amb allò que es necessite. La presentació d’aquest esdeveniment esportiu i formatiu ha comptat amb la presència, al Trinquet Municipal ondarenc, del Regidor d’Esports, Lluís Fornés; la tècnica municipal d’Esports Ana Ribes, i els responsables del projecte de pilota a les Trobades d’escoles valencianes, Vicent Romans i Sebastià Giner.

Xiquetes i xiquets d’Ondara, El Verger, Pego, Benissa, Confrides i Onil es trobaran el 2 d’octubre al Trinquet d’Ondara per a una jornada de convivència. Des de les 9:30h fins a les 13:30h jugaran diferents partides, tant al carrer com dins del trinquet. El projecte «Pilota a les Trobades d’Escoles Valencianes» naix de la Federació d’Escola Valenciana perquè va entendre que l’esport també havia d’estar integrat en les activitats que es fan durant les Trobades d’Escoles Valencianes.

L’ondarenc Vicent Romans, un dels responsables del projecte, ha manifestat la satisfacció que l’acte de presentació es faça a Ondara «ja que té el segon trinquet més antic en actiu i, a més, l’Escola de Pilota és de les més exitoses. La pilota està molt viva a Ondara i volem aprofitar este fet per donar més difusió al projecte». Respecte al projecte «Pilota a les Trobades d’Escoles Valencianes», Vicent Romans explica que «si parlem d’esport hem de parlar del nostre esport, la pilota valenciana; teníem clar que era l’esport que havíem d’incorporar». Des d’un principi la modalitat que s’ha triat per a la seua introducció ha sigut la pilota grossa «perquè es tracta d’una modalitat accessible a tot el món; ara bé, com tot projecte, és susceptible que canvie en un futur».

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Esports.