ONDARA RENDEIX HOMENATGE PÒSTUM A LA PINTORA LOCAL ROSA GAVILÀ AMB MOTIU DEL 8M, AMB L’EXPOSICIÓ «VIATJANT A TRAVÉS DE LES AQUAREL·LES»

Ondara, 13.03.23. El passat divendres 10 de març, s’inaugurà a la Casa de Cultura l’exposició «Viatjant a través de les aquarel·les» de la pintora Rosa Gavilà. La mostra és una exposició pòstuma per commemorar la figura de Rosa Gavilà a través de la seua obra, que «segueix viva», com afirma la Regidoria de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual. L’acte inaugural va comptar amb la presència de Montse Gavilà en representació de la família de l’artista, la qual va dedicar unes emotives paraules per a ajudar a entendre l’obra de la seua tia. L’acte va estar introduït per l’escriptor Jovi Lozano-Seser, amic de la pintora, i va comptar amb la intervenció de Miguel Gomis, Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, qui va fer lliurament de l’obra original de Rosa Gavilà que va ser la portada del llibre de Festes Populars de Sant Jaume 2019.

Rosa Gavilà plasmava xicotets detalls del seu entorn amb la finalitat de que ningú oblidara tot allò que una vegada havia existit i, d’alguna manera, les seues obres fan el mateix amb ella. Ara delecta al públic amb un conjunt de 19 obres pictòriques realitzades amb aquarel·la, la gran majoria concebudes en els anys 2018 i 2019, que aconsegueixen encapsular a la perfecció l’essència d’aquell espai, i conviden a veure la vida des de la seua mirada.

L’exposició es podrà visitar fins el 31 de març. Cal esmentar que l’Ajuntament d’Ondara, a través de la seua Regidoria d’Igualtat, va commemorar l’any 2016 el Dia Internacional de la Dona amb la celebració d’un homenatge a la pintora Rosa Gavilà Vita (Ondara, 1943-2020) com a dona destacada d’Ondara. Rosa Gavilà va ser una pintora ondarenca que, després de viure a França, on va aprofundir en el món de l’art, va impartir classes de pintura en la població i es va dedicar a la restauració d’art. Era i segueix sent molt coneguda i estimada pel poble d’Ondara.

Aquesta exposició s’emmarca en la programació que ha elaborat la Regidoria de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara amb motiu del 8M, sota el lema «Març amb nom de dona».

Publicado en Actualitat, Cultura.