COMENCEN LES OBRES DE MILLORA DE SEGURETAT I COL·LOCACIÓ DE JOCS INFANTILS AL PARC DE l’ERA D’ONDARA

Les obres estan sufragades per la Diputació d’Alacant amb 32.356 euros i permetran adequar la zona verda per a aconseguir un parc segur i amb disseny ordenat

Ondara, 11.11.20. Hui s’ha signat l’acta de replantejament per a l’inici de les obres de millora del Parc de l’Era d’Ondara; un projecte de la Diputació Provincial d’Alacant, sufragat al 100% per la Diputació, dins de les subvencions a Ajuntaments per a inversions en zones verdes de titularitat municipal (anualitat 2019). La inversió ascendirà a 32.356,79 euros i el termini d’execució és de dos mesos. Amb aquesta actuació al Parc de l’Era es pretén adequar la zona verda per a aconseguir un parc segur i amb disseny ordenat, que s’integre en l’entorn, i millore paisatgística i ambientalment aquest espai; al mateix temps que garantir el compliment de les normatives, minimitzant els riscs per als usuaris; millorar la funcionalitat, accessibilitat, estètica i caràcter lúdic dels espais verds municipals, i crear un lloc per a l’ús recreatiu de les persones, on els xiquets/tes puguen jugar i els adults passejar i relaxar-se.

La visita per a signar l’acta de replantejament ha comptat hui amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner; i el Regidor de Parcs i Jardins, Pere Picornell, acompanyats de tècnics municipals i de la Diputació, encarregada de l’execució de l’obra.

L’actuació millorarà les instal·lacions existents al parc públic conegut com Parc de l’Era (el quel es troba en la confluència dels carrers José Iturbi i Menéndez Pidal, al costat de l’edifici de l’Aulari de música, que té un ús intens i continuat, per la qual cosa vindria a complementar les infraestructura públiques de la zona). L’objecte principal de les obres és resoldre els problemes existents de seguretat, en especial per als xiquets, a més de dotar a la zona de les infraestructures necessàries per al seu ús com a zona verda, atès que en l’actualitat el parc consta únicament d’una zona amb arenes i, a més, no té mobiliari urbà. Les condicions actuals del parc provoquen que la zona es trobe en total desús.

Com a actuació imprescindible s’ha de resoldre el problema de la barana de la zona, que té una caiguda superior a un metre i tampoc compleix amb el requisit mínim quant a la separació màxima entre barrots, el que suposa un problema de seguretat. Per tant, l’actuació anirà encaminada a modificar les condicions de la barana per a solucionar aquests problemes. D’altra banda es proposa l’habilitació d’una zona infantil per a xiquets de poca edat, amb la creació d’una zona de jocs infantils i la seua corresponent superfície, adequada segons les normatives aplicables, que millorarà les condicions didàctiques del parc. En aquest aspecte, es dotarà a aquest espai d’una zona de jocs infantils, proveïda de paviment de cautxú, amb la instal·lació d’un conjunt de jocs infantils compost per multi-jocs de 2 torres amb teulada, tobogan, barra de bombers i escaleta d’accés, per a xiquets des de 3 anys, i una instal·lació de joc infantil de moll múltiple de 4 places per a xiquets de 3 a 9 anys.

Es preveu també la instal·lació de mobiliari urbà, així com la millora de la superfície de pas per funcionalitat, eliminant les arenes existents per a evitar entollades i disposar d’una superfície més homogènia i salubre per a l’ús previst. Com a part de la millora del parc i atès que es tracta d’una zona verda, es realitzarà una adequació consistent en enjardinament que millore les condicions ambientals i estètiques.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.