ONDARA HABILITA LA PLAÇA DE BOUS COM UN ESPAI SEGUR PER A GAUDIR DE LA CULTURA AQUEST ESTIU

ondara la joia de la cultura (3)

Ondara, la Joia de la Cultura”, tindrà una programació cultural amb activitats totes les setmanes de juliol i agost

Ondara, 11.06.20. Aquest és un estiu completament atípic, que es presenta sense propostes d’oci, festes ni cultura a causa de la crisi pel Covid-19 i les consegüents mesures de distanciament social i per a evitar actes multitudinaris. En aquest escenari, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha plantejat la continuació del gaudi de les propostes culturals en disposar Ondara d’un emplaçament únic, a l’aire lliure, i que permetrà desenvolupar diversos actes i propostes culturals en un entorn segur i lliure de Covid-19: la Plaça de Bous d’Ondara, la Joia Llevantina.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, acompanyats pels tècnics de l’àrea, han presentat hui la proposta “Ondara, la Joia de la Cultura”, mitjançant la qual, s’habilitarà un espai cultural dins de la plaça de bous, que es convertirà en un auditori a l’aire lliure, amb el seu escenari, taula de so i il·luminació. Per a dotar de contingut a aquest escenari, es proposa una programació cultural, elaborada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara per als mesos de juliol i agost, que es pretén complementar amb la col·laboració d’entitats privades que vulguen oferir els seus esdeveniments en aquest marc incomparable i segur per al públic; sempre respectant el protocol de seguretat i higiene que s’implementarà per a l’accés als actes que es projecten.

ondara la joia de la cultura (1) ondara la joia de la cultura (2)

“Ondara, la Joia de la Cultura” mantindrà sempre l’aforament permès en la normativa, segons els criteris que marque l’administració central i autonòmica (per exemple, en l’actual fase de desescalada, seria un aforament de 300 persones; però en la fase 3, seria de màxim 500 persones). L’accés es realitzarà per una única porta; s’haurà de portar màscara per a accedir; és controlarà la temperatura de les persones que accedisquen, i es marcarà en colors la ubicació a l’interior del recinte, per a mantindre sempre la distància de seguretat. Hi haurà acomodadors per a indicar on ha de situar-se el públic, i s’haurà d’accedir amb antelació al recinte per a evitar les cues i acumulació en l’entrada, entre altres mesures detallades al protocol que s’establirà.

De moment, des de la Regidoria de Cultura ja s’ha avançat que s’oferirà una programació cultural pròpia durant totes les setmanes de juliol i agost, que englobarà propostes com el cinema a la fresca (4 sessions); poesia a la llum de la lluna (3 sessions); teatre (2 agrupacions teatrals confirmades de moment) i música (lírica, jazz i fusió). El primer dels actes serà la presentació literària del nou llibre sobre la història d’Ondara de Robert Miralles, el divendres 3 de juliol. A continuació, s’aniran alternant cada setmana poesia i cinema (els dijous i divendres); així com les actuacions musicals i teatrals.

També està previst establir un contracte de col·laboració amb aquelles entitats privades que desitgen oferir les seues activitats i propostes culturals en aquest escenari, i per a això es reservaran les dates corresponents.

Tant l’Alcalde, José Ramiro, com la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, han valorat positivament l’habilitació de la plaça de bous com un espai cultural segur que, en les circumstàncies especials que tindrem aquest estiu, permetrà la celebració d’actes perquè la ciutadania d’Ondara puga continuar gaudint de la cultura, malgrat les cancel·lacions de tots els esdeveniments previstos (Sonafilm, festes, etc).

Publicado en Actualitat, Cultura.