ONDARA SOL·LICITA A LA DEMARCACIÓ DE CARRETERES LA CESSIÓ A L’AJUNTAMENT D’ONDARA DELS TERRENYS DE L’ANTIC PEATGE DE L’AP-7

reunio foment acces n332 (11) vista aerea

Ondara, Pedreguer i Gata demanen a Foment una reunió per a buscar una solució a la mobilitat entre CV-725 i CN-332, i habilitar mentre una solució provisional

Ondara, 08.06.20. L’Ajuntament d’Ondara ha sol·licitat oficialment avui a la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana, la cessió dels terrenys de l’antic peatge de l’autopista AP-7 a l’Ajuntament d’Ondara. Segons informa l’Alcalde, José Ramiro, avui s’ha remès a la Demarcació de Carreteres l’expedient en què es detalla que, com a conseqüència de la terminació de la concessió administrativa de l’Autopista AP-7, han quedat sense ús els terrenys (i instal·lacions i edifici annexos) de l’antiga estació de peatge de l’esmentada autopista, radicada en terrenys del terme municipal d’Ondara. L’Ajuntament d’Ondara està interessat en tals terrenys, inclosos les instal·lacions i edifici corresponents, per a destinar-los a usos públics de competència municipal. L’interès de l’Ajuntament d’Ondara a disposar dels dits terrenys es desprèn de la seua pròpia ubicació estratègica de l’esmentat peatge, ja que estan situats just al costat del polígon comercial Marjals 5, 6 i 7 (Portal de la Marina), sent un eix clau per a la interconnexió d’aquest amb la resta de la xarxa viària de la comarca, així com amb la CN-332. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament se sol·licita a Carreteres que, previs els tràmits corresponents, es procedisca aprovar la cessió a l’Ajuntament d’Ondara dels terrenys de l’antic peatge de l’autopista AP-7 situats en aquesta localitat (inclosos les seues instal·lacions i edifici existents), perquè els mateixos siguen destinats a usos públics de caràcter municipal.

D’altra banda, l’Alcalde d’Ondara també ha informat que avui, 8 de juny, per part dels Ajuntaments d’Ondara, Pedreguer i Gata de Gorgos, s’ha sol·licitat a la Demarcació de Carreteres de l’Estat una reunió amb els representants del Ministeri de Foment per a estudiar una solució definitiva als problemes mobilitat des de la CV-725 a la CN-332 en direcció a Alacant, per a la posterior execució de la mateixa; i que, mentre s’executa la solució definitiva, s’habilite una solució provisional, que podria passar per una de les rotondes que es descriuen als informes policials o qualsevol altra solució viable.

Cal recordar respecte d’això que fa unes setmanes, amb motiu de les obres de supressió de l’antic peatge de l’AP-7 i reordenació del trànsit en l’entorn, Foment va suprimir la desviació que permetia connectar amb la N-332 en direcció a Alacant. En l’escrit es detalla que la supressió de la desviació afecta directament aquests tres municipis, Pedreguer, Ondara i Gata de Gorgos, així com a altres (Xàbia o la Xara), i a més, incideix de forma indirecta en altres poblacions de l’interior de la comarca, com la Llosa de Camatxo, Alcalalí, Llíber, Xaló, etc. Ara, tot el trànsit amb direcció a Alacant i als municipis abans indicats conflueix en la rotonda del parc comercial d’Ondara, provocant el corresponent col·lapse de la mateixa, amb retencions i embossos. Els tres ajuntaments indiquen que han rebut nombroses queixes per la supressió del ramal, i reclamen tan ràpidament com siga possible una solució, bé siga mitjançant una rotonda, ramal de direcció Dénia-Pedreguer o qualsevol altra alternativa, assenyalen. Per a poder consensuar eixa possible solució es reclama la reunió amb Foment, entenent que és urgent que s’adopte una solució provisional de cara a aquest estiu, per a evitar els enormes col·lapses i retencions que amb tota seguretat es produiran en l’estat actual.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.