LA POLICIA LOCAL D’ONDARA INTERPOSA 4 DENÚNCIES EN LA 7a SETMANA DE L’ESTAT D’ALARMA

Des de la Policia Local es va informar durant el cap de setmana a la població sobre les eixides permeses i franges horàries per a passejar

Ondara, 04.05.20. Amb motiu de l’Estat d’Alarma, des de la Policia Local d’Ondara es realitza una intensa labor per a fer complir les mesures de confinament decretades pel Govern. El cap de la Policia Local d’Ondara, Antonio Galiano, ha informat que en la setena setmana de confinament per l’Estat d’Alarma, del 27 d’abril al 4 de maig, només s’han interposat a Ondara 4 denúncies; 1 d’elles a una persona reincident. Durant la darrera setmana, s’ha identificat a un total de 21 persones, i en el cas dels controls de vehicles, tots portaven justificants i complien els requisits. El cap de la Policia Local d’Ondara ha expressat la seua satisfacció pel grau de compliment de les mesures per part de la ciutadania d’Ondara, que queda patent pel baix nombre de denúncies d’aquesta setmana.

No obstant això, ha recalcat que moltes persones estan confoses amb els horaris de les noves mesures d’alleugeriment que van entrar en vigor dissabte passat 2 de maig, i des de la Policia Local d’Ondara s’ha informat, durant el cap de setmana, a aquelles persones que incomplien els horaris determinats per a cada activitat i franja horària. Antonio Galiano recalca que els adults no poden estar tot el dia passejant pel poble; que els passejos es poden realitzar per dues persones majors de 14 anys que convisquen juntes (no per amics o veïns); i que els passejos o l’esport no es poden aprofitar per a traure el gos (en el cas de les mascotes, segueix vigent la mesura d’un màxim de 100 metres del domicili); a més, no poden eixir a passejar dos adults al mateix temps amb un menor de 14 anys; i la pràctica esportiva només pot ser individual i per majors de 14 anys.

Des de la Policia Local es recorda que des de dissabte 2 de maig s’ha donat un nou pas cap a la desescalada de l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus amb l’entrada en vigor de noves mesures d’alleugeriment: es pot passejar i fer esport però amb limitacions i amb unes franges horàries determinades, com publica el Butlletí Oficial de l’Estat.

  • De 6 a 10 del matí: Per a esportistes i persones majors de 14 anys.

    L’esport es podrà practicar de manera individual, una vegada al dia, sense contacte amb una altra persona i la limitació de distància la posarà la frontera del teu municipi.

    Es podrà passejar a un quilòmetre de distància del domicili i amb un acompanyant convivent com a màxim encara que l’ordre no estableix límit de temps.

    El passeig o l’exercici físic podrà realitzar-se per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, encara que no es podrà accedir a instal·lacions esportives cobertes.

    No es podrà fer ús de vehicle motoritzat o de transport públic per a desplaçar-se a altres espais.

    L’activitat física o el passeig s’han de realitzar de manera continuada, evitant parades innecessàries en la via o espais públics i, quan es duguen a terme, es faran pel temps estrictament necessari.

De 10 a 12 del matí.

  • Els majors de 70 anys i persones dependents podran eixir a passejar en aquesta franja horària. Les persones dependents podran eixir amb el seu cuidador/a, una vegada al dia com a màxim.

De 12 a 19 de la vesprada.

  • Els xiquets/tes menors de 14 anys podran eixir, com ja fan des de diumenge passat, però només en aquest horari, de 12:00 a 19:00 hores. Continuarà sent amb la ‘regla dels quatre uns’: una hora, a un quilòmetre de distància, una vegada al dia i acompanyat d’un adult, progenitor o responsable autoritzat. Sanitat ha especificat que serà totalment compatible que una persona isca a practicar esport o passejar i a més acompanye els seus fills perquè són «activitats diferents».

De 19 al 20 de la vesprada.

  • Es tracta de la segona franja horària disponible per als majors de 70 anys i persones dependents que no hagen eixit en el seu horari matinal permès, ja que només està permesa una eixida al dia.

De 20 a 23 de la nit.

  • Per a esportistes i persones majors de 14 anys. Esport individual i passejos amb les restriccions per a adults majors de 14 anys que, igualment, no hagen eixit al matí.

Des de la Policia Local d’Ondara es recorda que el telèfon d’atenció a la ciutadania és el 965766666 o 686999897; també el 112 i el 092. El telèfon del major d’Ondara és el 677996948.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.