ONDARA SOL·LICITA SUBVENCIÓ A CONSELLERIA PER A REMODELAR EL FRONTÓ MUNICIPAL I HABILITAR UN FRONTÓ AMB FRARES

PROJECTE REMODELACIÓ FRONTÓ MUNICIPAL_01 - copiaPROJECTE REMODELACIÓ FRONTÓ MUNICIPAL_01

El projecte ascendeix a 19.949 euros, i intenció municipal és realitzar aquesta actuació de millora de les instal·lacions esportives en la present anualitat 2020

Ondara, 19.02.20. L’Ajuntament d’Ondara, a través de les Regidories d’Esports (dirigida per Mar Chesa) i de Manteniment d’Edificis Municipals (dirigida per Miguel Gomis), vol millorar les instal·lacions del frontó municipal (molt utilitzat pels membres de l’Escola Municipal de Pilota i per aficionats a l’esport autòcton), amb la realització d’unes obres de reforma que, al mateix temps, permeten la creació d’un xicotet frontó amb frares per a poder practicar, també a Ondara, aquesta modalitat de pilota valenciana. Des d’ambdós Regidories es planteja una actuació d’acord amb les necessitats reals i les condicions econòmiques existents, proposant una actuació completa que permetrà un millor ús de les instal·lacions i un increment del joc de pilota valenciana, tant en frontó valencià, com en la modalitat de frares.

Per a això, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ondara ha acordat sol·licitar una subvenció a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la màxima quantia possible, dins de la convocatòria de subvencions de la Direcció General d’Esport adscrites a la millora, ampliació, i reparació d’instal·lacions esportives per a l’exercici 2020, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La subvenció que s’atorgue haurà de ser per a un projecte que s’execute en la present anualitat de 2020, motiu pel qual, des de l’Ajuntament d’Ondara es pretén executar aquest projecte de remodelació del frontó municipal i habilitació d’un frontó amb frares en la present anualitat. El projecte té un pressupost de 19.949 euros, i la memòria ha sigut realitzada per l’arquitecte tècnic municipal.

PROJECTE REMODELACIÓ FRONTÓ MUNICIPAL_02 - copia PROJECTE REMODELACIÓ FRONTÓ MUNICIPAL_02

Les obres s’executaran en l’actual frontó ubicat al Poliesportiu Municipal d’Ondara, que s’adaptarà a la modalitat de frontó valencià mitjançant una sèrie de modificacions que ajusten la instal·lació a les característiques necessàries. A més, es millorarà la infraestructura mitjançant la instal·lació d’una malla metàl·lica horitzontal (atès que els terrenys contigus amb el frontó són bancals particulars i és comú que es perden pilotes). També s’aprofitarà l’espai existent entre la paret actual de rebot i la nova a construir, per a l’habilitació d’un xicotet frontó amb frares. Donada la gran tradició en la pràctica de la pilota valenciana a Ondara, i havent-se potenciat el joc en altres modalitats més pròpies de la zona, es pretén ara realçar també altres modalitats de joc com la de frares (encara que en grandària reduïda). El frare és una modalitat de pilota valenciana que es practica en una pista tancada per quatre parets (trinquet en frares), on es distingeix la paret del frontó; les dues muralles (parets) laterals, i la paret de rebot, sent els “frares” la particularitat d’aquest joc (són dos bisells verticals que uneixen les muralles amb el frontó i que acaben en punta en la seua part superior, i la seua finalitat és provocar rebots ràpids i inesperats).

Segons consta en el projecte, les obres de remodelació consistiran en la construcció d’un mur de bloc que conforme la paret de rebot del frontó a la distància de 25 metres del frontis. L’actuació suposarà també l’execució del tamborí i pintat de línies de joc. D’altra banda, es construirà un altre mur que tancarà l’espai existent entre la paret de rebot nova i l’anterior, creant així un espai que servirà per a una xicoteta pista per a jugar la modalitat de frares. S’instal·larà una xarxa metàl·lica horitzontal en la zona adjacent a la paret de frontis, per a evitar la pèrdua de pilotes.

El pressupost total amb Iva inclòs ascendeix a 19.949 euros, i el termini d’execució s’estima en 4 setmanes. La intenció municipal és realitzar aquesta actuació de millora de les instal·lacions esportives en la present anualitat 2020.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.