LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA COL·LABORA PER SEGON ANY EN L’EDICIÓ DEL LLIBRE “LA GIRONERA I ELS REGALS”, UNA RONDALLA TRADICIONAL

gironera 2019 (2)

L’Ajuntament, l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner i l’Associació Ocell editen per segon any un llibre sobre aquest personatge ondarenc, titulat «La Gironera i els regals»

Ondara, 19.12.19. Fa ja dos cursos, els alumnes de 6è curs del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara van donar a conèixer el personatge ondarenc de “La Gironera” mitjançant texts i il·lustracions en el col·legi. “La Gironera” és un personatge entranyable a què li diuen així perquè li agrada passejar per la vora del riu Girona, on té un hortet: “La Gironera és una velleta entranyable, molt amable i simpàtica. Viu a la Cova Fosca de Segària, però quan arriba la Nit de Nadal recorre tot el poble repartint regals a totes les xiquetes i xiquets que s’han portat bé durant tot l’any. Com és una tasca molt fatigosa, compta amb la col·laboració de Tica, una rabosa molt sabuda i espavilada que, junt a les seues amigues raboses, l’ajuden a que tots i totes tinguen els seus regals a temps. Quan passeja pel riu agafa una canya i la transforma en màgica. Gràcies a la seua canya pot anar a tots els llocs que vol sense que ningú puga veure-la, perquè quan ella vol es torna invisible”.

gironera 2019 (3)

El curs passat (2018), es va fer un pas més en l’impuls d’aquest personatge ondarenc, i entre la Regidoria d’Educació (dirigida per Mar Chesa), l’Associació Ocell, i l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner, es va editat el llibre “La Gironera, una rondalla tradicional”, basat en aquest personatge. Ara, en 2019, i per segon any consecutiu, aquest curs la Regidoria d’Educació, l’Associació Ocell, i l’AMPA han editat la continuació d’aquest llibre: «La Gironera i els regals», que introdueix un nou personatge, el «Furtasomnis». El llibre, al igual que l’anterior, ha sigut desenvolupat per Javier Estarca Ramis, professor del centre, a partir del treball dels alumnes. És una idea original de Silvia Estarca Berenguer i Javier Estarca Ramis, i compta amb les il·lustracions de Josep Vidal Martín.

Aquest matí, en la presentació del llibre al col·legi, han participat la Regidora de Patrimoni, Raquel López (en substitució de Mar Chesa, de baixa per la seua recent maternitat); el director del CEIP Sanchis Guarner, Toni Grimalt; el president de l’Associació Ocell, Vicent Ortuño; l’autor de l’obra, Javier Estarca, i l’il·lustrador, Josep Vidal.

gironera 2019 (1)

En total, s’han editat 1.000 exemplars de «La Gironera i els regals». Estarà a disposició dels usuaris de la Biblioteca Municipal d’Ondara. També es lliurarà als socis de l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner. Per la seua banda, l’Associació Ocell els repartirà entre els seus socis. A banda, les persones interessades a obtenir un volum de “La Gironera i els regals” ho podran fer a la Casa de Cultura al preu de 2 euros. També s’han quedat 40 llibres al Sanchis Guarner per a vendre el dia que es reparteixen als alumnes  de l’AMPA. 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.