ONDARA CELEBRA LES SEUES FESTES PATRONALS EN HONOR A LA SOLEDAT 2019 DEL 4 AL 8 DE JULIOL

PORTADA 2019 Soledat

  • L’acte de Coronació serà el divendres 5 de juliol i, per primera vegada des de 2015, Ondara tindrà Regina Infantil, Naiara Moll Cabrera i Regina Major, Marta Femenía Mud; després de diverses edicions sense Regina infantil

  • Enguany destaca el musical tribut al Rey León del divendres i les revetles de dissabte (Platino) i diumenge (Capital 90)

  • Hi haurà paella el dissabte, i sopars populars el dissabte i el diumenge

  • La cavalcada de carrosses, comparses i cavalcadures del dissabte comptarà amb grans premis

Ondara, 20.06.19. Les Festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat tornaran a omplir de devoció, tradició, música i diversió els carrers d’Ondara del 4 al 8 de juliol 2019, amb un variat programa de què podran gaudir persones de totes les edats. Les Festes de la Soledat 2019 estan organitzades per la Comissió Soledat 2019, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara. La principal novetat de les festes patronals d’enguany és que torna a haver-hi Regina Infantil (des de 2015, no hi havia hagut a Ondara una Regina Infantil de la Soledat).

La Regina infantil de la Soledat 2019 és Naiara Moll Cabrera. La Cort Infantil 2019 està composta per Nerea Beteta Higón com Primera Dama, Bianca Lara Bahamonde como Segona Dama, Gissela Colmenar Mahiques, Ariadne Mas Sanchís, Paula Sendra Felipe, Jazmin Silva Ribeiro, Josep Palones Bautista, i Carles Ramiro Gavilà.

FOTO CHESA

FOTOS CHESA

cort infantil FOTO CHESA

FOTOS CHESA

La Regina Major de les Festes de la Soledat 2019 és Marta Femenia Mud. La Cort Major 2019 es compon de Núria Roselló Ramírez com Primera Dama, Àngela Jiménez Perales com Segona Dama, Aitana Tous Mur, Tania Pérez Soldevila, Sol Olbrich Domenech, Coral Escrivà Català, Ana Picó Vives, Paula Duran Llobell, Sonia Gilabert Ginestar, Vanessa Escrivà Pons, Pau Llobell Ribero, Alejandro Pérez García, Carlos Fayos Ramis, Vicent García Ramiro, Leo Pastor Gil, Joanma Ginestar Domene, Joan Cano Lucas, i Joan Orduña Garijo.

 

FOTO GASPAR

FOTO GASPAR

FOTO PASQUAL CABRERA

FOTO PASQUAL CABRERA

I els Festers de la Soledat 2019 són: Antonio Beteta Tent i Mariví Higón Ivars, Francisco Ginés Fornés Sesé i Ana Fornés Sesé, Cosme Ortolá Álvarez i Antonia Ivars Catalá, Francisco José Roselló Bisquert i Maria Rosa Ramírez Nadal; sent els Festers d’Honor Pepe Soler Mas i Josefa Teresa Llinares Tomás.

FOTOS LAURA MESTRE

FOTOS LAURA MESTRE

festers honor 2019 FOTO LAURA MESTRE

Els membres de Comissió de la Soledat Ondara 2019 han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç i actes per a recaptar fons per a les festes durant tot l’any. Un esforç que ha sigut agraït per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; per la Regidora de Festes i Tradicions ixent, Mª Carmen Velázquez, i pel nou Regidor de Festes i Tradicions d’Ondara, Miguel Gomis, els que han aprofitat per a demanar la màxima participació i convidar a tot el poble a gaudir de les festes i a participar en tots els actes programats.

Quant a les novetats del programa de la Soledat 2019, el divendres 6 de juliol a la nit se celebrarà a la Plaça de Bous a les 23 hores l’acte de Coronació de les dues Regines, la Major i la Infantil, que estaran acompanyades de les Corts d’Honor Infantil i Major. Cal indicar al respecte que en 2018 va haver-hi Regina Major però no Infantil; i que en les edicions de les Festes de la Soledat de 2016 i 2017, no va haver-hi Regines, si bé en 2017 sí que va haver-hi Corts Major i Infantil. L’última vegada que les Festes de la Soledat van comptar amb Regina Infantil va ser en 2015. A continuació s’oferirà l’espectacle musical “Tributo al Rey León”. Per a culminar la nit del divendres, s’oferirà la disc mòbil a l’Assut.

Respecte a les revetles, en les Festes de la Soledat 2019 es podrà gaudir de dos: el dissabte 6 de juliol a la nit actuarà l’orquestra Platino i el diumenge dia 7, Capital 90. Ambdós dies davant del Prado. Hi haurà sopars populars el dissabte i el diumenge al recinte del Prado (la comissió facilitarà el sopar, taules i cadires als assistents; els tiquets per a poder assistir a ambdós sopars els repartirà anticipadament la Comissió de Festes 2019).

Per al públic infantil, el dissabte 6 al matí s’oferirà el parc infantil i aquàtic en el Prado. A migdia del dissabte hi haurà una paella popular al Prado (els tiquets es repartiran per la Comissió de Festes). Respecte a la desfilada de carrosses del dissabte a la vesprada, cal recalcar la important dotació dels premis. Es premiaran les carrosses (1er premi 500 euros, 2n, 400 euros i 3r, 300 euros), comparses (1er premi 400 euros, 2n, 300 euros i 3r, 200 euros), i cavalcadures (amb 300, 200 i 100 euros).

Les Festes de la Soledat 2019 comptaran amb els seus tradicionals actes religiosos, com les misses i l’ofrena del diumenge a la Mare de Déu de la Soledat, que estarà amenitzada per la UMO. Ja el dilluns 8 de juliol, dia de la patrona, els actes religiosos marcaran l’activitat de les festes, al matí amb la Missa Solemne cantada pel Cor Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat, i després hi haurà un bombardeig aeri a la Plaça Major, i la Comissió oferirà un Vi d’Honor al Prado. A la vesprada, se celebrarà la tradicional processó en què, any rere any, milers d’ondarencs i ondarenques rendeixen homenatge a la seua patrona, la Mare de Déu de la Soledat, que estarà acompanyada per la banda de la Unió Musical d’Ondara, la Colla de Dolçaines i Tabals i la Xaranga L’Atril. La culminació dels festejos arribarà amb un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer.

Els membres de la Comissió de Festes Soledat 2019 han volgut aprofitar per a fer una crida a tota la ciutadania d’Ondara, a fi que participe en els actes que han programat amb tanta il·lusió.

PORTADA 2019 Soledat

programa Soledat val jpg (1)

PROGRAMA FESTES SOLEDAT 2019

Del 4 al 9 de juliol

DIJOUS, 4 de juliol de 2019

22:00 h. CONCENTRACIÓ de la comissió de festes 2019, regines, corts d’honor, acompanyants, Sr. Retor i autoritats al M. I. Ajuntament per a procedir a ´encesa de l´enllumenat, donant així inici a les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat.

22:30 h. CONCERT a càrrec de la UNIÓ MUSICAL D´ONDARA a la Plaça Major, on es farà el lliurament d´un corbatí a la bandera de la U. M. d´Ondara. Al finalitzar el concert oferirem un REFRIGERI als assistents

DIVENDRES, 5 de juliol de 2019

12.00 h.VOLTEIG GENERAL de totes les campanes de la vila anunciant “L’Àngelus“.

DISPAR de 21 salves en honor a la Nostra Patrona.

CONCENTRACIÓ de la comissió, regines, corts i acompanyants a la capella de la Mare de Déu de la Soledat per anar fins al cementeri parroquial acompanyats per la Banda Juvenil de la U. M. d´Ondara.

12.45 h. OFRENA al cementeri parroquial d´una corona de llorer en memòria de tots els difunts d´Ondara.

19:00 h. ARREPLEGADA de les regines i les seues corts d´honor acompanyats per la U. M. d´Ondara.

21.30 h. RECEPCIÓ del Sr. Retor, autoritats, comissió de festes, regines, corts ´honor i acompanyants 2019, regina i dames d´honor 2018, regines de festes i autoritats de la comarca, associacions i altres convidats a l´Ajuntament. PASSACARRER fins a la Plaça de Bous acompanyats per la U. M. d´Ondara.

23.00 h. ACTE DE CORONACIÓ DE LES REGINES MAJOR I INFANTIL SOLEDAT 2019 acompanyades de les seues corts d´honor i acompanyants, a la Plaça de Bous, amb la participació de la regina i dames d´honor 2018 i l´assistència del Sr. Retor, autoritats, regines de pobles veïns, convidats i poble en general.

A continuació MUSICAL “TRIBUTO AL REY LEÓN”. Al finalitzar, DISCOMÒBIL al Pub l´Assut amb xupitos gratis.

DISSABTE, 6 de juliol de 2019

08.00 h. “DESPERTÀ” amb dispar de tronadors acompanyats per la Dolçaina i Tabal.

11.30 h. PARC INFANTIL i PARC INFANTIL AQUÀTIC per a xiquetes i xiquets al recinte del Prado. Hi haurà un monitor de vigilància a cada parc.

12.00 h. PASSACARRER de la comissió, regines, corts d´honor i acompanyants per la zona del casc antic d´Ondara fins al recinte del Prado acompanyats per la Xaranga l´Atril. Al finalitzar el passacarrer hi haurà degustació de “ANÍS CANDELA” i “ANÍS SALAS”.

14.00 h. PAELLA al Prado, amenitzada per la Xaranga L´Atril.

La comissió proporcionarà, taules, cadires, cervessa i aigua pels xiquets.

· Els tíquets per a poder assistir al dinar els repartirà anticipadament la comissió de festes, regines, corts

d´honor i acompanyants 2019.

19.00 h. GRAN DESFILADA DE CARROSSES, COMPARSES I CAVALCADURES, acompanyats per la banda juvenil de la U. M. d´Ondara, la Xaranga l’Atril, el grup de percussió Ondarattack i Dolçaina i Tabal.

CARROSSES COMPARSES CAVALCADURES

1 r. PREMI 500 € 400 € 300 €

2n. PREMI 400 € 300 € 200 €

3 r. PREMI 300 € 200 € 100 €

· El jurat es reserva el dret de deixar deserts els premis que crega oportuns.

El trajecte serà: Eixida des del Col·legi Sanchis Guarner i seguint l´itinerari de costum finalitzarà al Prado, on s´efectuarà el lliurament de premis.

22.30 h. SOPAR POPULAR al voltant del Prado. La comissió facilitarà SOPAR, taules i cadires als assistents. EL vi serà gentilesa de “BODEGAS FONDARIUM”.

Els tíquets per a poder assistir al sopar els repartirà anticipadament la comissió de festes, regines, corts d´honor i acompanyants 2019.

00.00 h. ESPECTACULAR REVETLLA a càrrec de l´orquestra “PLATINO”, davant del Prado.

DIUMENGE, 7 de juliol de 2019

09.00 h. SANTA MISSA a l´església parroquial de Santa Ana.

10.30 h. ARREPLEGADA de les regines, corts, acompanyants, festers i autoritats a càrrec de la Xaranga l´Atril.

12.15 h. SANTA MISSA en HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS a l´església parroquial de Santa Ana cantada pel “CORO PARROQUIAL”. Al finalitzar es farà el lliurament dels premis als xiquets de catequesi guanyadors del “VII CONCURS DE DIBUIX MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”. A continuació, VISITA a la RESIDÈNCIA “MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”, per oferir un obsequi als nostres majors, acompanyats per la Xaranga l´Atril.

18.30 h. ARREPLEGADA de les regines, corts d´honor, acompanyants, comissió de festers i autoritats a càrrec de la Unió Musical d´Ondara fins a l´església parroquial de Santa Ana.

20.00 h. CONCENTRACIÓ A L´ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA ANA de veïns, associacions, altres col·lectius, regines 2019 amb les seues corts i acompanyants, comissió de festes 2019, Sr. Retor i autoritats per dirigir-se a l´Ofrena. Es seguirà l´itinerari de costum en direcció a la Pl. del Convent.

20.30 h. OFRENA DE FLORS a la Ntra. Patrona la Mare de Déu de la Soledat amenitzada per la U. Musical d´Ondara, al moll del Prado. Una vegada finalitzada l´ofrena es dispararan focs d´artifici a càrrec de la Pirotècnia “Ricardo Caballer S.A.- RICASA”. A continuació, solemne TRASLLAT DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT fins l´església parroquial de Santa Ana on es cantarà l´himne a la Ntra. Patrona.

· Es prega no efectuar moviments de cadires ni taules fins que la Ntra Patrona es trobe fora del recinte de l´ofrena.

22.30 h. SOPAR POPULAR al voltant del Prado. La comissió facilitarà SOPAR, taules i cadires als assistents.

El vi serà gentilesa de “BODEGAS AGUILAR”

· Els tíquets per a poder assistir al sopar els repartirà anticipadament la comissió de festes, regines, corts d´honor i acompanyants 2019.

23.30 h. REVETLLA a càrrec de l´Orquestra «CAPITAL 90», davant del Prado.

DILLUNS, 8 de juliol de 2019 FESTA DE LA STMA. mare de DÉU DE LA SOLEDAT

08.00 h. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES i DISPAR DE COHETS.

09.00 h. SANTA MISSA DE L´AURORA a l´església parroquial de Santa Ana.

10.00 h. ARREPLEGADA de les regines, corts, acompanyants, festers i autoritats a càrrec de la Xaranga l´Atril.

10.30 h. SANTA MISSA a l´església parroquial de Santa Ana.

12.00 h. MISSA SOLEMNE EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT A L´ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA ANA, CANTADA PEL “CORO CAPILLA SANTÍSIMA VIRGEN DE LA SOLEDAD” amb l´assistència de les regines, corts, acompanyants, comissió de festes 2019 i autoritats.

Al finalitzar, BOMBARDEIG AERI a càrrec de la Pirotècnia “Ricardo Caballer S.A. – RICASA”.

A continuació, s´oferirà un VI D´HONOR al recinte del Prado, on estan convidats tots els veïns i veïnes de la vila d´Ondara i autoritats.

19.00 h. ARREPLEGADA de les regines, corts, acompanyants, comissió i autoritats per la U. M. d´Ondara.

21.00 h. SOLEMNE PROCESSÓ EN HONOR A LA NTRA. PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT per l’itinerari de costum, acompanyada per la Unió Musical d’Ondara, la Xaranga l´Atril i la Colla de Dolçaines i Tabals d’Ondara.

A l’arribada de la MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT a la seua capella, se li rendiran honors amb el dispar de focs d´artifici a càrrec de la pirotècnia “Ricardo Caballer S.A. – RICASA”. La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el CANT DE L´HIMNE a la Ntra. Patrona.

Seguidament es nomenarà la nova comissió de festes del proper any 2020.

· Agraïm la col·laboració de tots els veïns que desitgen engalanar els carrers i balconades, així com obsequiar amb pètals de flors al pas de la Imatge de la MARE DE DÉU.

Al finalitzar la processó: Espectacular CASTELL DE FOCS D´ARTIFICI a càrrec de la pirotècnia “Ricardo Caballer S.A. – RICASA” al parking de la Ronda Generalitat.

DIMARTS, 9 de juliol de 2019

20.00 h. SANTA MISSA DE RÈQUIEM a la capella del cementeri parroquial en sufragi de tots els difunts d’Ondara.

NOTES: La comissió de festes agraeix la col·laboració dels veïns d’Ondara en l’engalanament dels carrers, places i balconades per a major realç de les festes. La comissió es reserva el dret de modificar o suspendre la programació quan les circumstàncies així ho requerixquen. Es recorda que està expressament prohibit l’ús de petards, coets, trons o qualsevol altre artefacte sorollós fora de llocs i horaris habilitats a aquest efecte. En cap cas la comissió de festes es fa responsable dels accidents o danys materials o personals, que puguin ocórrer durant les celebracions dels actes programats. Gràcies anticipades per la seva col·laboració.

programa Soledat val jpg (1) programa Soledat val jpg (2)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.