LA POLICIA LOCAL D’ONDARA PRESENTA LA NOVA UNITAT “GEVAT” (GRUP EDUCACIÓ VIAL I AGENT TUTOR) ALS CENTRES EDUCATIUS

Ondara, 21.02.18. La Policia Local d’Ondara, junt amb la Regidora d’Educació i Formació de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa, ha presentat hui els protocols d’actuació de la Unitat GEVAT (Grup d’Educació Vial i Agent tutor), als centres educatius d’Ondara. La nova unitat ha sigut presentada al CEIP Sanchis Guarner i a l’IES Xebic. Els protocols presentats marcaran els principis d’actuació d’aquesta unitat, que comprèn tot el que es referix a la protecció del menor i la prevenció en tots els seus àmbits.

poli ondara agent tutot (1) poli ondara agent tutot (2)

L’àmbit d’actuació de la Unitat GEVAT de la Policia Local d’Ondara es concentra inicialment i principalment en l’àmbit escolar i amb els professionals de l’àmbit social, sense perdre la condició d’Agent de l’Autoritat i tot el que això representa. La seua comesa es durà a terme en tots els centres educatius de la població, dissenyant activitats i accions adequades a cadascun d’ells. Les línies de treball del Grup d’Educació Vial i Agent tutor, a més de tot el referent a l’Educació Viària i tallers de civisme, engloba també temes com a absentisme escolar, l’escolarització, la detecció de situacions de risc, el maltractament o el desemparament.

El Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, considera que “és una de les millors maneres d’implementar la figura de la Policia Local en la Comunitat Educativa, sent una ferramenta important tant per als professionals de l’Educació com per als alumnes i pares”. Això comportarà treballar estretament amb Fiscalia, MASSMA, Jutjats, Serveis Territorials i altres entitats orientades a la protecció del menor.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.