COMUNICAT AJUNTAMENT D’ONDARA SOBRE ACTES VANDÀLICS AL CASC HISTÒRIC

Davant els actes vandàlics ocorreguts i repetits des de fa un temps als carrers del cas històric, l’Ajuntament d’Ondara demana col·laboració i informa:

Les macetes s’han col·locat per dues raons fonamentals. La primera com a mobiliari urbà per a reduir la velocitat de circulació en substitució dels pilons, que eren més agressius al passar amb el cotxe pel costat d’ells, i contribuir així, junt amb la senyalització de limitació de velocitat de 20Km/h, a la seguretat de les veïnes i veïns a l’hora d’eixir de sa casa. L’altra idea és millorar l’espai i l’ambient urbà per mitjà de plantes i convidar també als veïns i veïnes a posar-ne més, sumant-se a la iniciativa. Ara bé, des de fa un temps, l’Ajuntament i la Policia Local hem observat una sèrie de conductes incíviques propiciades per males persones com és l’arrancada i destrossa de les plantes. Per tal fet, l’Ajuntament i la Policia Local anem a estar vigilants perquè el que es mostra a la foto no torne a produir-se, i demanem la col·laboració del veïnat perquè entre tots aconseguim més prompte que tard eliminar el vandalisme i incivisme.

Cal recordar que, segons l’Ordenança de Civisme (2010), l’article 17 diu: ”Queda prohibit els actes de greu deteriorament, com les destrosses dels espais públics o les seues instal·lacions o elements”. I més endavant també diu: “Sense perjudici dels que disposa la legislació penal i de protecció de la seguretat ciutadana, les conductes descrites són constitutives d’infracció molt greu”. Les infraccions molt greus van de 501 a 2000 euros.

 

AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.