LA MASSMA OFEREIX LA PROJECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA “UN MONSTRUO VIENE A VERME” PER A L’ALUMNAT D’ESO I FPB DE l’IES XEBIC, i DELS PQPB D’ONDARA I DE LA MASSMA

*Nota de premsa MASSMA*

La Mancomunitat de Serveis Socials Marina Alta, amb col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ondara, realitzarà el proper dia 20 de desembre de 2017, a les 11,30 hores del matí a l’Auditori Municipal d’Ondara, la projecció de la pel·lícula “Un monstruo viene a verme”.

La projecció forma part d’un programa aplicat a l’alumnat de 3er i 4rt d’ESO i de 1er i 2on de FPB de l’IES Xebic d’Ondara, i de l’alumnat dels Cicles de Qualificació Professional Bàsica de l’Ajuntament d’Ondara i de la Mancomunitat de Serveis Socials Marina Alta.

El programa entra dins dels objectius de Prevenció de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes addictives de la MASSMA (acreditada per la Conselleria de Sanitat) pel que la Diputació d’Alacant facilita la guia didàctica i materials per a treballar amb l’alumnat , valors protectors i de educació emocional, per a la prevenció de conductes addictives. Que treballen en les respectives tutories i dels que el visionat de la pel·lícula és el punt de partida per a la reflexió col·lectiva.

Entre els diferents mitjans socials, el cinema té una gran capacitat per transmetre els valors, actituds i models de vida perquè a la pel·lícula es reinterpreta la realitat circumdant i fins i tot, es reinventa. A més, el caràcter lúdic, que facilita la possibilitat que els individus es poden sentir identificats, arribant a adoptar alguns dels valors o comportaments que es transmeten a les pel·lícules. Aquesta capacitat que fa cinema pot jugar un paper fonamental en els processos de socialització de les persones.

Des d’un punt de vista genèric, el cinema pot ser educatiu si la persona que ho veu és capaç d’avaluar i criticar no només l’argument, sinó també de tots els elements que componen una pel·lícula: guió, direcció d’actors, interpretació, fotografia, muntatge, banda sonora, etc. El mateix principi s’aplica des del punt de vista de la prevenció de riscos. La pel·lícula pot ser agent preventiu si els espectadors son entrenats per l’anàlisi i la crítica d’aquelles situacions, símbols o missatges que orientar sobre els riscos a evitar o que contribueixen al desenvolupament de posicions més madures, afavorint els valors. Per tant, es presenta programa cinema i educació en valors 2.0, que, a través del Web, està destinada a proporcionar eines educatives incorporant el cinema com un element clau i el principal objectiu és facilitar i enriquir el treball de tots aquells professionals que van contribuir al creixement i desenvolupament dels nens i adolescents en aquelles àrees més o menys formals…

*Nota de premsa MASSMA*

Publicado en Associacions.