25N: ONDARA, CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

  • La Comissió d’Igualtat d’Ondara muntarà un photocall aquest cap de setmana al Prado coincidint amb la Fira perquè les persones puguen escriure el seu missatge contra aquesta xacra i compartir les fotos que es facen

  • El manifest contra la violència de gènere es llegirà el dissabte a les 20 hores en l’escenari muntat al costat del Prado

Ondara, 23.11.17. El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere, i des de la Comissió d’Igualtat d’Ondara han elaborat un mural amb un gran llaç violenta, en el que s’han escrit els noms de les dones que han mort enguany 2017 per la violència masclista. Aquest mural estarà integrat en el photocall que es va instal·lar aquest cap de setmana, dissabte 25 i diumenge 26 de novembre, dins del Prado, coincidint amb el tercer cap de setmana de la Fira d’Ondara, (el dissabte se celebra al Prado el Mercat de la Terra i Artesania, i el diumenge, la Degustació Gastronòmica; a més, tant dissabte a la vesprada com a diumenge al matí hi haurà els concerts de la Matinal Motera a l’escenari al costat del Prado).

bty

El photocall comptarà amb el llaç i amb la pancarta contra la violència masclista, i es disposaran pissarres perquè les persones puguen escriure el seu missatge contra la xacra de la violència masclista, es puguen fer fotos i compartir-les, segons ha donat a conèixer la Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual. El mateix missatge s’afegirà amb un adhesiu que arribarà al llaç que commemora i recorda a les víctimes d’enguany.

A més, aquest dissabte 25 de novembre es llegirà (a l’escenari al costat del Prado a les 20 hores) el manifest amb motiu del 25N. Qualsevol persona que ho desitge podrà pujar a llegir, segons ha indicat la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, la qual ha animat a tota la ciutadania a participar. El lema d’enguany és “Suma’t”.

25 n

D’altra banda, des de la Regidoria de Cultura i Igualtat han recordat la programació especial d’aquesta setmana en contra de la violència masclista. L’exposició “Ellas” de Suni Tobarra es pot visitar a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura fins al 15 de desembre. Ahir dimecres 22 de novembre es va oferir a la Casa de Cultura teatre per la igualtat; Christina Gavel va interpretar “Efecte Fohen”; un monòleg de la companyia En Blanc, amb el que es pretenia que les persones assistents pogueren comprendre millor pel que es passa després d’una experiència d’assetjament sexual i, inclús, ajudar als que hagen passat pel mateix trauma. Els espectadors es van enfrontar a la duresa de les paraules, a la realitat que es va explicar amb elles i van compartir una cosa íntima amb l’actriu.

bmd

Hui dijous 23 de novembre es presentarà a les 20 hores el llibre “Parlem d’Amor? Tu Tries”, obra de l’autora Anna Oliver Borràs, que estarà en la presentació; també participaran l’editora Dolors Pedrós Company, i l’escriptor i gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser. I demà divendres 24 de novembre a les 22 hores a l’Auditori Municipal, “Tarannà Teatre” presentarà “El Palau de la Parèmia”, el Musical de Lluís el Sifoner.

Publicado en Actualitat, Cultura.