ONDARA AMORTITZARÀ PER PRIMERA VEGADA PRÉSTEC DEL PLA DE PROVEÏDORS

L’Ajuntament sol·licita al Govern Central que el superàvit es puga destinar a inversions

Ondara, 28.04.17. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir el ple ordinari corresponent al mes d’abril, i entre altres punts de l’orde del dia, es va aprovar de forma provisional l’aplicació del superàvit de 399.094 euros per a l’amortització parcial del préstec del pla de pagament a proveïdors, subscrit per l’Ajuntament d’Ondara en 2012, segons va informar la Regidora d’Hisenda, Raquel López. Es tracta de la primera ocasió, des que el consistori es va acollir al dit pla, en que l’Ajuntament d’Ondara pot utilitzar el romanent positiu de tresoreria de l’exercici anterior (2016), a reduir el préstec del Pla de Pagament a Proveïdors.

Segons la Llei Orgànica 2/2012 d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, Ondara compleix el requisit d’estabilitat pressupostària per a destinar el superàvit de l’exercici 2016 a l’amortització de préstecs amb entitats financeres. L’any passat ha sigut el primer exercici econòmic de l’Ajuntament d’Ondara el tancament del qual ha donat com resultat un romanent de tresoreria positiva als efectes del pla de proveïdors de 399.094 euros; i serà aquesta quantitat la que s’amortitze del préstec del Pla de Pagament a Proveïdors. Així va ser aprovat ahir en el ple, per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern Compromís-PSPV i Partit Popular).

unanimitat

A més a més, el ple va aprovar també per unanimitat la reclamació al Govern Central perquè autoritze la reinversió del superàvit de les Entitats Locals en inversions per als municipis, atés que durant els últims exercicis, l’obligació de circumscriure la reinversió del superàvit al concepte “d’inversió financerament sostenible” i de generar nous ingressos per la mateixa quantia de la reinversió, ha impedit realitzar infraestructures i prestar serveis demandats pels ciutadans, segons va explicar l’Alcalde, Zeus Serrano. El ple va aprovar per unanimitat la resolució de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, perquè els recursos que són dels Ajuntament puguen ser utilitzats en beneficis dels seus veïns. En la resolució s’insta al Govern d’Espanya i als Grups Parlamentaris a què, per la via d’urgència, adopten les mesures legislatives que permeten a les Entitats Locals reinvertir el seu superàvit sense haver de generar nous ingressos per la seua mateixa quantia en qualsevol iniciativa que consideren oportuna per a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, amb l’únic límit de no posar en risc la seua estabilitat pressupostària.

També en l’apartat econòmic es va donar compte de l’informe de morositat i d’execució del pressupost del primer trimestre, i es va aprovar la concessió d’un suplement de crèdit per transferències, que servirà per a l’arrendament d’una cabina de dades informàtiques. Aquest punt es va aprovar amb els vots en contra del PP, segons va argumentar el seu portaveu, Javier Lozano, perquè el PP ja va votar en contra dels pressuposts.

vot PPvot equip govern

En un altre ordre d’assumptes, es va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, una subvenció de 9.541 euros adscrita a les Ajudes a Voluntariat Ambiental en prevenció d’incendis forestals, que es destinaran per a la vigilància de Segària i les despeses relatives a Protecció Civil (dietes, gasolina i transport), així com a campanyes de conscienciació en matèria de prevenció d’incendis.

El ple també va aprovar una moció, presentada pel Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, per al tancament de la central nuclear de Cofrents. En la moció s’insta al govern de la Generalitat Valenciana i al govern central a demanar el tancament i desmantellament de la Central Nuclear de Cofrents al març de 2.021, quan finalitza l’actual pròrroga de funcionament, elaborant i posant en funcionament des d’aquesta legislatura un Pla d’Eficiència, Estalvi i Energies Renovables que permeta la substitució gradual de les energies convencionals. La moció va eixir avant amb l’abstenció del PP.

pere picornelloposicio arguments

Publicado en Actualitat, Política.