HUI 1 DE FEBRER, L’AJUNTAMENT D’ONDARA S’INTEGRA EN L’OFICINA DE REGISTRE VIRTUAL

Permetrà a l’Ajuntament d’Ondara tindre un major control i millor gestió de la documentació que s’envia a altres administracions, a més de suposar un estalvi econòmic

Ondara, 01.02.17. La Regidoria de Modernització de l’Administració, dirigida per José Ramiro, ha anunciat que des de hui 1 de febrer, l’Ajuntament d’Ondara està integrat en l’ORVE; la plataforma del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública que funciona com a oficina de registre virtual, per mitjà de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El projecte ORVE és una aplicació en el núvol que permet digitalitzar i signar electrònicament la documentació presentada per registre, i intercanviar seients registrals a través del Sistema d’Interconnexió de Registres (SIR). En aquest cas, en estar integrada en l’ORVE, l’administració local d’Ondara permet des de hui digitalitzar el paper que presenta el ciutadà en les oficines del registre municipal, i enviar-ho electrònicament a la destinació a l’instant, siga quin siga la seua ubicació geogràfica o nivell d’administració competent, a les administracions integrades en la dita plataforma.

Aquesta oficina virtual, que està activada ja en l’administració local d’Ondara, suposarà per a l’Ajuntament d’Ondara un estalvi econòmic quant a l’enviament de documentació (és gratuït l’enviament de documents entre les administracions adherides a l’ORVE), al mateix temps que permetrà millorar la gestió i mantenir un major control de la documentació i del procés d’enviament.

El Projecte ORVE forma part del conjunt de solucions del Servei compartit de gestió del Registre que s’anirà adaptant gradualment a fi de complir els requeriments legals previstos en el la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. En el cas de l’Ajuntament d’Ondara, els sistemes han sigut ja adaptats i el personal ha rebut formació per a poder implantar hui mateix aquest servei.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.