ONDARA EMETRÀ DES D’ARA ELS SEUS PLENS EN DIRECTE PER INTERNET

 

 

 

  • Ahir ja es va produir amb èxit la primera emissió en proves a través del canal de youtube de l’Ajuntament

 

  • En la sessió va prendre possessió la nova regidora del PP, Antonia Ivars

 

Ondara, 01.04.16. L’Ajuntament d’Ondara emetrà a partir d’ara totes les seues sessions plenàries en directe per Internet, a través del canal de youtube de l’Ajuntament a què es podrà accedir directament des de la pàgina web municipal, disponible mitjançant l’enllaç: https://www.youtube.com/c/ondara/live.

La sessió del ple ordinari d’ahir dijous 31 de març va ser la primera que es va emetre en proves en directe, gràcies a la nova càmera connectada a Internet i instal·lada de forma fixa al saló de plens. Es dóna així un pas més cap a la transparència i per a acostar la política a la participació de la ciutadania, com va afirmar l’Alcalde Zeus Serrano. Arran de la prova realitzada en la primera emissió, s’han detectat possibles millores a efectuar en l’apartat de so en futurs plens.

 

En el ple d’ahir, va prendre possessió del seu càrrec la nova regidora del grup municipal Popular, Antonia Ivars Català, completant així el grup municipal popular amb els seus cinc regidors.

 

En la sessió es van aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís i PP), dues taxes per ocupació de terrenys d’ús públic. La primera d’elles és l’Ordenança Fiscal Taxa per l’Ocupació de Terrenys d’ús Públic amb Mercaderies, Materials de Construcció, Runes, Tanques, Puntals, Extintors, Bastides, Caixers i altres Instal·lacions Anàlogues en vies públiques locals. En aquesta ordenança, la principal novetat aprovada era la referent a les parades, barraques, i casetes de venda, situats en terrenys d’ús públic, amb l’objectiu de fer més fàcil i còmode el pagament de les parades del mercat ambulant, perquè es paguen en els primers 20 dies del mes.

 

La segona Ordenança Fiscal que va ser aprovada per unanimitat és la Taxa per Ocupació de Terrenys d’Ús Públic amb Taules i Cadires amb Finalitat Lucrativa. Les novetats concretades en aquesta ordenança és que només podran autoritzar-se ocupacions de la via pública quan quede un ample mínim de vorera d’1,20 metres per a la circulació lliure i còmoda dels vianants; que en tot cas, no es podrà autoritzar més ocupació que el front estricte o part de la façana que ocupe el local o establiment de restauració sol·licitant, i que en cas d’utilitzar la calçada, només s’utilitzarà la zona d’aparcaments. Tampoc es permetran ocupacions discontínues, o si des del local s’ha de travessar zones de trànsit rodat per a arribar; i un cas especial és el de la Plaça del País Valencià, que té el seu propi plànol fix de distribució.  A més, aquesta regulació no serà aplicable als dies que comprenen les Festes de Sant Jaume, Mare de Déu de la Soledat i El Crist, les quals es regiran, si és el cas, per la seua normativa específica.

 

pleno equip govern pleno oposicio

El ple també va aprovar, amb el vot a favor de l’Equip de Govern i en contra del PP, una transferència de crèdits del pressupost municipal de 2016, que ascendeix a 25.140 euros. La modificació, segons va detallar la Regidora d’Hisenda, Pepa Gasquet, correspon a les dotacions econòmiques per a la subscripció de les bases de dades jurídiques que l’Ajuntament necessita (5.000 euros), els estudis i treballs tècnics per a efectuar una nova RPT de l’Ajuntament (4.000 euros), l’assignació econòmica per a la regidora del PSPV Mª Carmen Velázquez, que tindrà una dedicació del 33% (10.600 euros des d’ara fins a final d’any), així com 2.000 euros per a l’adquisició de mobiliari i equips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Política.