LA REGIDORIA DE FESTES POTENCIARÀ UNA OFERTA VARIADA EN SANT JAUME DIRIGIDA A TOTS ELS SECTORS DE LA POBLACIÓ

 

 

El dilluns es va celebrar la reunió participativa amb l’assistència de més de 60 persones, representants de penyes, quintades i veïns en general

 

Ondara, 16.03.16. La Regidoria de Festes d’Ondara va celebrar dilluns passat 14 de març una reunió participativa sobre les Festes Populars de Sant Jaume, que va servir de presentació de la nova Regidora de Festes, Mari Carmen Velázquez. La trobada es va celebrar a la Casa de Cultura i va comptar amb una gran participació, atés que van assistir unes 60 persones, entre representants de penyes, quintades, comissió de bous, comissió de Sant Jaume, i veïns en general.

 

La Regidora de Festes s’ha mostrat satisfeta per l’alta participació, manifestant que “les festes de Sant Jaume han de ser populars i participatives no sols en el seu gaudi, sinó també quan s’organitzen”. L’objectiu de la Regidoria de Festes, “és disposar d’una oferta d’actes i activitats variada que estiga dirigida a tots els sectors de la població”, com ha confirmat Mari Carmen Velázquez.

 

En el transcurs de la reunió es van abordar diverses qüestions d’índole organitzativa dels festejos populars del proper mes de juliol. El pressupost de les Festes de Sant Jaume 2016 ascendirà a uns 130.000 euros en total, dels que uns 30.000 provindran dels diferents ingressos per les festes (samarretes, entrades d’actes, etc). Per primera vegada, els actes taurins (amb un pressupost de 45.000 euros) seran gestionats per la Comissió de Bous. En la reunió es va acordar, amb el vot majoritari dels assistents, que les penyes i quintades que col·loquen garitos a la via pública realitzen una aportació econòmica per a contribuir a la festa.

 

Quant als esdeveniments musicals, cal indicar que ja s’han contractat les revetles i la “nit de rock”, d’acord amb el que es va aprovar en l’anterior reunió de la Comissió de Sant Jaume. Respecte d’això, Mari Carmen Velázquez ha avançat que se celebraran concerts en horari de migdia i també vespertí en el Moll del Prado, a fi de disposar d’una oferta complementària a la taurina en l’horari de les entrades i soltes de vaquetes. També s’estudiarà i es treballarà sobre diverses propostes relatives a la dinamització de l’horari matutí a la setmana de festes, amb l’ampliació d’activitats infantils, amb l’objectiu que hi haja una oferta variada, per a tots els públics i per a tots els sectors de la població.

 

A més, la Regidora de Festes ha anunciat que l’ordenança de Festes Populars està en fase d’elaboració i de realització d’informes tècnics, i que servirà per a regular els aspectes més importants de les festes (plaça de bous, comissió de festes, requisits dels garitos, paper dels quintos/es, etc). L’ordenança serà sotmesa a l’aprovació del ple de l’Ajuntament.

reunion previa sant jaume (1) reunion previa sant jaume (2) reunion previa sant jaume (3) reunion previa sant jaume (4) reunion previa sant jaume (5)

Publicado en Actualitat, Associacions.