EL 29 D’OCTUBRE, REUNIÓ INFORMATIVA SOBRE LA RECUPERACIÓ DE LA GESTIÓ MUNICIPAL DEL SERVEI D’AIGUA POTABLE D’ONDARA EN 2025

  • S’exposarà l’informe de la Universitat Politècnica de València sobre la viabilitat de la recuperació d’aquest servei públic
  • La reunió tindrà lloc el dimarts 29 d’octubre a l’Auditori Municipal d’Ondara

Ondara, 22.10.24. L’Ajuntament d’Ondara Ondara recuperarà després de 20 anys la gestió directa del subministrament d’aigua. Per tal d’explicar el procés i els motius d’aquesta recuperació, es va a realitzar una xerrada informativa, oberta a tota la ciutadania, que tindrà lloc el pròxim dimarts 29 d’octubre a les 19:30 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara. Des de l’Ajuntament d’Ondara es vol convidar a la població a assistir a aquesta reunió en què podran solucionar tots els dubtes que tinguen referent a aquesta recuperació. En la reunió s’exposarà l’informe realitzat per la Universitat Politècnica de València en el qual s’adona de la viabilitat tècnica i financera de la gestió pública i directa de l’aigua potable a Ondara, segons ha avançat el Conseller delegat de SINMA, Jordi Dominguis.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ondara va aprovar al ple del passat mes de setembre l’acord de finalització i liquidació del contracte de concessió del servei de subministrament i abastiment d’aigua potable i clavegueram, per disposar de la prestació i gestió directa per part de l’Ajuntament d’Ondara d’aquests serveis a partit del proper 31 d’agost de 2025, data en que finalitza l’actual concessió per gestió indirecta amb Aguas de Valencia, S.A; i iniciar les actuacions necessàries per a fer la comanda de gestió directa del servici a l’empresa municipal Serveis Integrals de Neteja i Medi Ambient, S.L. (SINMA).

La intenció de l’Ajuntament d’Ondara és assumir directament la prestació i gestió del servei, el qual es prestarà per via de comanda de gestió per l’empresa de titularitat municipal SINMA, perquè s’entén que és un servei bàsic i no hauria de gestionar-se per proporcionar beneficis a una empresa. El que persegueix són millores en la gestió del servei per invertir en millores en la xarxa i la qualitat de l’aigua. L’objectiu final de la reversió del servei és millorar el rendiment (percentatge de l’aigua dels pous que arriba finalment als domicilis); reinvertir en solucionar les fugues i fer una millor planificació. Segons ha avançat Jordi Dominguis, de l’informe tècnic que es presentarà públicament en la reunió es desprèn que «actualment, la gestió de l’aigua és un servei deficitari quant a la inversió realitzada; per aquest motiu volem recuperar la gestió i controlar millor la inversió», recalcant que «ara estem en un bon moment per a recuperar i municipalitzar el servei d’aigua potable, perquè ara estem a temps de començar a reinvertir i fer-ho més eficient, i no en dos o tres anys, quan podria començar a col·lapsar el servei i generar més problemes difícils de solucionar si no es realitzen les inversions adequades».

L’Ajuntament d’Ondara compta amb el recolzament tècnic i d’experiència per portar aquesta gestió amb èxit; de fet, l’Ajuntament d’Ondara compta, tal com s’exposarà en la reunió, amb l’informe favorable de la Universitat Politècnica de València respecte a la viabilitat de la municipalització del servei d’aigua (segons es desprèn d’aquest informe, és molt viable que el servei siga assumit de manera directa, segons les dades de la concessionària en matèria d’inversió i facturació). A més a més, l’Ajuntament d’Ondara està en contacte amb la Universitat Politècnica de València; Amjasa (empresa municipal d’aigua de Xàbia, amb experiència en un procés de municipalització similar) i Aeopas (Associació d’Operadors Públics d’Aigua). De fet, en la reunió del pròxim dimarts 29 d’octubre, participarà, a banda del Conseller delegat de SINMA, Jordi Dominguis, també el gerent d’Amjasa, Josep Lluís Henarejos, i el catedràtic Enrique Cabrera, autor de l’informe de la Universitat, que exposarà públicament.

*AJUNTAMENT D’ONDARA*

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Política.