ONDARA TORNA A SER SEU ENGUANY DEL X FESTIVAL CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS

Aquest dissabte 26 d’octubre és projectaran 2 filmsa l’Auditori Municipal d’Ondara

Ondara, 23.10.24. El Regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Dominguis, han anunciat que Ondara serà una de les sales de projecció del X Festival Cinema Ciutadà Compromés, aquest dissabte 26 d’octubre a partir de les 18 hores. La X edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés d’ACICOM (Associació Ciutadania I Comunicació), se celebrarà del del 21 d’octubre a l’11 de novembre de 2024 en diverses sales del País Valencià (entre elles, l’Auditori d’Ondara), promocionant el sector audiovisual del territori, creant sinergies de col·laboració amb les entitats socials i la ciutadania. Es tracta d’un festival que ofereix nombrosos audiovisuals amb una mirada crítica cap a les realitats del nostre entorn.

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés constitueix una oportunitat per acostar les productores, els seus productes audiovisuals i els autors i les autores, a la ciutadania valenciana compromesa. En concret, l’Auditori Municipal d’Ondara, dins de la seua programació per aquest mes d’octubre, acollirà la projecció de dos documentals emmarcats en aquest festival, des de les 18 hores (entrada gratuïta):

«La Fifla», documental de 30 minuts, és una narració sobre la dignitat i la importància de la memòria. Silvia Soria, coneguda com “La Fifla” segueix vivint en la seua barraca de la pedania de la Punta, en València, una zona d’horta i platja ara quasi bé desapareguda per la construcció de infraestructures com ara el port, les vies del tren o l’autopista. Amb set anys, la Fifla va recollir el cadàver de son pare, afusellat per Franco en el cementiri de Paterna.

«Sau: la memòria submergida» és un documental del 59 minuts. La seua sinopsi: On queda el record quan l’aigua s’ho empassa tot? Sau és un fòssil de vides i d’històries ancorat en el temps. Quan la cota del pantà baixa emergeixen les ruïnes d’un vell campanar i les restes d’un poble que habiten en el record de les persones que hi van viure i treballar fa més de seixanta anys. A través de la mirada dels seus protagonistes revisitem un paisatge que ja no existeix. Aigua i formigó. Pedra i vent. Espais de la memòria que ens apropen a una història poc coneguda: la dels pantanaires de Sau, els treballadors que van arribar del sud d’Espanya i van aixecar la presa d’un dels embassaments avui més emblemàtics.

El responsable de Normalització Lingüística de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Dominguis, ha explicat que el X Festival Cinema Ciutadà Compromés està organitzat per ACICOM; una associació cívica fundada en 2009 per un grup de persones resilients i dedicada a defensar els drets de la ciutadania, especialment en els temes de mitjans i cultures de la comunicació, que entén l’audiovisual com un dels millors vehicles per fomentar nous models de vida, motivar conductes i actituds positives enfront de la humana existència, denunciar injustícies o generar anàlisi i reflexions vitals. Des del 2015 han consolidat un projecte singular i estimulant: el Festival de Cinema Ciutadà Compromés (FCCC).

REGIDORIA DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.