L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONVOCA AJUDES ECONÒMIQUES PER A FAMÍLIES AMB BAIX NIVELL DE RENDA, PER SUFRAGAR PART DE LES DESPESES RELATIVES A L’HABITATGE (IBI I TAXA DE RESIDUS) I ESCOLES ESPORTIVES

  • La quantia de l’ajuda per a despeses unides a l’habitatge serà d’un màxim de 200 euros i per les escoles esportives, de 50 euros
  • El termini de presentació de les sol·licituds serà des del 16 d’octubre fins al 7 de novembre

Ondara, 15.10.24. L’Ajuntament d’Ondara ha convocat ajudes econòmiques familiars destinades a persones amb nivell de renda baix, per a despeses unides a l’habitatge (IBI i Taxa de Residus) i per a despeses de les escoles esportives municipals. La quantia de l’ajuda econòmica familiar per a despeses unides a l’habitatge en l’exercici 2024 serà d’un màxim de 200 euros (corresponent a 170 euros per l’IBI i 30 euros per la Taxa de Residus) per a cada unitat familiar; i en el cas de les escoles esportives, la quantia de l’ajuda econòmica serà de 50 euros per cada alumne. D’aquesta manera, segons explica l’Alcalde, José Ramiro, «volem bonificar l’impost més important que es recapta des de l’Ajuntament com és l’IBI, perquè els beneficiaris siguen les famílies i col·lectius amb una renda més baixa; així, l’Ajuntament d’Ondara ofereix aquestes ajudes amb l’objectiu de subvencionar l’IBI de l’habitatge habitual de l’any anterior a la convocatòria, i de la taxa de les escoles esportives, amb la finalitat de contribuir a pal·liar les despeses en aquests conceptes, i que suposen un cert alleujament econòmic a les famílies».

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 15 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (s’ha publicat hui 15 d’octubre); és a dir, serà des del dimecres 16 d’octubre fins al 7 de novembre de 2024. El model de sol·licitud es podrà obtindre en l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Ondara o descarregar a través de www.ondara.org . Les sol·licituds i la documentació es presentaran preferentment a través dels mitjans telemàtics establits a la seu electrònica de l’Ajuntament d’Ondara https://ondara.sedelectronica.es .També es podran presentar presencialment en el Registre General de l’Ajuntament d’Ondara, en horari d’atenció i registre de sol·licituds, de dilluns a divendres de 8:30 a 14:30 hores.

L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat en Junta de Govern la concessió d’aquestes ajudes de caràcter social, convocades mitjançant concurrència competitiva, destinades a recolzar econòmicament els veïns del municipi d’Ondara amb un nivell de renda baix, per a col·laborar amb les despeses unides a l’habitatge habitual (IBI i Taxa de Residus) de l’exercici 2024 i amb les despeses per la prestació de serveis de les escoles esportives municipals (temporada 2024-2025). Podran ser beneficiàries d’aquestes ajudes (IBI i taxa de residus) les persones que no siguen titulars cadastrals o registrals de cap altre bé immoble de caràcter urbà en tot el territori nacional, excloent-se el garatge i/o traster de l’habitatge habitual; que el valor cadastral de la vivenda habitual que figure en el rebut de l’IBI corresponent a l’exercici 2024, siga igual o inferior a 75.000 euros; i els ingressos bruts anuals de tots els membres de la unitat familiar o de convivència, no podran superar l’ IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples) anual de 2023 (8.400 euros), ponderat amb el nombre de membres de la unitat familiar o de convivència segons els següents índexs correctors (d’1 a 2 persones IPREM 2023 x 2,0 16.800 euros; de 3 a 4 persones IPREM 2023 x 2,3 19.320 euros; 5 persones o més IPREM 2023 x 2,8 23.520 euros).

En el cas de persones que sol·liciten ajudes per la prestació de serveis per les activitats de les escoles esportives municipals d’Ondara de la Temporada 2024/2025, la persona sol·licitant de l’ajuda haurà formalitzat la matrícula dels seus fills/es en les escoles esportives municipals per a la temporada 2024/2025 i haurà realitzat el pagament total de la taxa, dins del termini de presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria. A més hauran de complir els requisits econòmics anteriors.

La quantia de l’ajuda econòmica familiar per a despeses unides a l’habitatge en l’exercici 2024, serà d’un màxim de 200 euros (corresponent a 170 euros per l’IBI i 30 euros per la Taxa de Residus ) per a cada unitat familiar, sempre que haja realitzat el pagament. En el cas de les escoles esportives, la quantia de l’ajuda econòmica serà de 50 euros per cada xiquet o xiqueta, sempre que s’haja realitzat el pagament total de la taxa, corresponent a la prestació de serveis públics per les activitats de les escoles esportives municipals durant la temporada 2024/2025. Si en el moment de la concessió de les ajudes resten diners en la aplicació pressupostària es podrà ampliar l’import de l’ajuda econòmica destinada a despeses de les escoles esportives, fins a un import màxim de 100 euros per cada xiquet o xiqueta. El crèdit pressupostari disponible per a la concessió de la totalitat d’aquestes ajudes serà el previst en el pressupost municipal de l’Ajuntament d’Ondara en l’exercici 2024, amb càrrec a la partida pressupostària “Ajudes Socials Tributs”, per un import màxim de 30.000 euros.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Política.