LA REGIDORIA DEL MAJOR D’ONDARA HA IMPULSAT HUI LA II JORNADA “ONDARA AMB LA SEUA GENT”

Ondara, 02.10.24. La Regidoria del Major de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Jordi Ruiz, ha celebrat hui dimecres 2 d’octubre la segona edició de la jornada “Ondara amb la seua gent”, dirigida a les persones majors d’Ondara, que se s’ha celebrat aquest matí al Prado, amb la col·laboració de diverses organitzacions assistencials: Creu Roja, AECC i la Unió de Pensionistes d’Ondara UDP, a més d’empreses relacionades amb productes i serveis relacionats amb l’envelliment actiu. Aquesta és la segona vegada que s’organitza una iniciativa d’aquestes característiques al poble. “Ondara amb la seua gent” ha servit, d’una banda, per reforçar l’activitat professional i formativa del curs de certificació professional d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials que s’està impartint a Ondara (a través del Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara Apostem pel teu futur XIX”); i d’altra banda, per donar a conèixer els recursos existents per a les persones majors, tant a nivell local com a nivell comarcal. Aquesta jornada ha comptat amb molta participació al llarg del matí.

El Taller d‘Ocupació per a dones «Ondara apostem pel teu futur XIX» ha sigut un dels principals col·lectius que han tingut una presència destacada en la jornada, per reforçar la seua activitat i donar-se a conèixer a la ciutadania i, en concret, a les persones majors, per mitjà d’un estand i uns tallers de salut i oci. Durant 1 any (de desembre de 2023 a desembre de 2024), 10 alumnes estan cursant aquest programa formatiu de certificació professional d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.

També han participat amb estand la Creu Roja (amb els tallers Voluntariat, Program La Creu Roja t’escolta, recursos per a majors); l’AECC amb un Programa Espai sense fums i altres programes de prevenció del càncer, i la UPD Ondara, que ha presentat el seu programa d’activitats. Entre les propostes que han pogut gaudir aquest matí les persones majors participants en la jornada, trobem una màsterclass de gimnàstica per a majors; una conferència sobre «La Fundació Nostra Senyora de la Soledat, una fundació al servei de les persones majors» a càrrec de Paqui Ferrando, Directora de la Fundació Nostra Senyora de la Soledat; la Xerrada «Coneix el codi europeu contra el càncer» a càrrec de Jorge Romero (AECC), i la xerrada: Mesures preventives davant robatoris i estafes dins i fora de la llar, a càrrec de Toni Galiano, Cap de la Policia Local d’Ondara.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.