FESTA 100 ANYS D’ESTELLÉS – EL FESTACARRER 2024 ARRANCA AMB FORÇA

**Comunicat Associació Cultural Ocell**

Ondara, 16.09.24. Si fa un poc més de dos mesos l’Associació Cultural Ocell, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, organitzava els sopar d’Ocell amb un ball amb Tres fan ball i van celebrar-ho festivament més de 100 persones, ara, el passat divendres 13 de setembre, l’A. C. Ocell, de nou amb la col·laboració de la regidoria de cultura municipal, van canviar el vestit de fer disbauxa i se’n van posar un de més formal per a homenatjar el poeta Vicent Andrés Estellés, el fill del forner de Burjassot, i commemorar els 100 anys del seu naixement. Però sense perdre el to just d’alegria i festa per a celebrar que tenim i podem gaudir d’un poeta de poble que escrivia poesia arrelada al territori i per a la seua gent del poble. En bona part, som com som per haver nascut on hem nascut.

Estellés és, sens dubte, un dels millors poetes en la nostra llengua des d’Ausiàs March.

Tenir formant part de la nostra cultura un poeta com Vicent Andrés Estellés és un gran motiu d’alegria i de celebració. I això és el que divendres a la nit, al Prado d’Ondara, van celebrar les més de 130 persones que s’ajuntaren, amb motiu de la Festa Estellés, per a sopar, recitar versos d’Estellés i gaudir del concert d’Andreu Valor; un concert que du per títol A mamar, tots el versos!

La Festa Estellés, que es celebra per segon any, organitzada per l’Associació Cultural Ocell, és una trobada a la qual s’acosten amants de la poesia en general i d’Estellés en particular, compartint un sopar o portant-se’l de casa i, a l’hora de les postres, escoltant com reciten Estellés diverses persones. Enguany van recitar poemes d’Estellés 16 persones que lliurement escollien el poema i ens van fer passar una estona ben plaent gaudint de la poesia (el nostre sincer agraïment!).

La Festa va acabar amb l’actuació d’Andreu Valor, amb una formació de 7 músics, que ens va oferir un concert titolat A mamar, tots els versos!, basat en el poemari d’Estellés i musicalment dut a un terreny actual i amb el suport de violins i xelos. Un concert extraordinari que va aconseguir que la gent marxara del concert amb la satisfacció d’haver assistit i gaudit d’un bellíssim recital.

L’any que ve més!

**Comunicat Associació Cultural Ocell**

Publicado en Actualitat, Associacions, Cultura.