LES OBRES DE RENOVACIÓ DE LA GESPA ARTIFICIAL DEL CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL D’ONDARA COMENÇARAN AQUESTA SETMANA

Mentre s’executen les obres (aproximadament 3 mesos), els usuaris realitzaran els seus entrenaments i disputaran els partits en els camps de futbol dels pobles veïns

Ondara, 02.09.24. L’Ajuntament d’Ondara ha informat que després d’haver presentat, en 2022, a la Diputació Provincial d’Alacant, la necessitat de renovar la gespa artificial del Camp de Futbol del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza d’Ondara, aquest projecte s’ha inclòs per a executar-se finalment enguany 2024. Les obres de renovació de la gespa artificial del Camp de Futbol han sigut ja adjudicades per un import de 152.403,13 euros (IVA inclòs). Està previst que les obres de renovació comencen aquesta mateixa primera setmana de setembre; de fet aquest passat dissabte 31 d’agost van començar ja els treballs, amb una fase prèvia de retirada de la gespa existent. La duració de les obres està estimada en 3 mesos, d’acord amb el pla d’obra aportat en el projecte. L’obra l’executa directament la Diputació Provincial d’Alacant; organisme que també s’ha fet càrrec de contractar el projecte i la direcció d’obra. La Diputació aporta 130.000 euros al projecte, i la resta, fins els 152.403,13 euros, ho aporta el propi Ajuntament d’Ondara .

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, han visitat les instal·lacions i han recordat que els tràmits per aconseguir aquesta demandada millora en el camp de futbol municipal es van iniciar en maig de 2021, quan l’Ajuntament d’Ondara es va presentar a la convocatòria de subvencions per a Ajuntaments de la Província d’Alacant, per a inversió en renovació de la gespa artificial dels camps de Futbol municipals. Finalment, ara, en setembre de 2024 començaran el treballs per canviar la gespa. Tant l’Alcalde, José Ramiro, com el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, han destacat la importància que tindrà aquesta renovació de la gespa per a millorar la pràctica esportiva del futbol a Ondara, ja que el camp de futbol municipal té un ús intensiu tant per l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara com per la U.D Ondarense. També han aprofitat per explicar que mentre s’executen les obres (aproximadament 3 mesos), els usuaris realitzaran els seus entrenaments i disputaran els partits en els camps de futbol dels pobles veïns, tal com se’ls ha informat als propis usuaris i membres de les escoles esportives en les reunions prèvies al començament de la temporada.

Segons es detalla en la memòria valorada de renovació de la gespa artificial del camp de futbol d’Ondara (redactada per l’oficina tècnica municipal), el camp de Futbol del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza ja disposa de gespa artificial, però aquesta es troba degradada i s’entén que ha arribat al final de la seua vida útil, sent necessària la renovació per a poder utilitzar el camp en condicions adequades de seguretat i funcionalitat. El camp de futbol municipal disposa de gespa artificial des de juliol de l’any 2011. Després d’haver passat 13 anys des de la seua col·locació, es fa necessària la seua substitució. La solució consta de la retirada de la gespa existent prèvia desmuntatge de l’equipament de porteries. Per a acabar, s’instal·larà la nova gespa que s’assentarà amb arena i cautxú i es recol·locarà l’equipament. D’altra banda, es detecta que la canaleta perimetral que voreja el terreny necessita actuacions de neteja, per la qual cosa aquestes tasques seran dutes a terme una vegada finalitze la col·locació de la nova gespa artificial.

**AJUNTAMENT D’ONDARA **

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Esports.