ONDARA SIGNARÀ AMB L’INSTITUT DE CARDIOLOGIA ESPORTIVA (REMA) UN CONVENI PER A REALITZAR REVISIONS MEDICO-ESPORTIVES ALS ALUMNES DE LES ESCOLES ESPORTIVES

Es realitzaran revisions mèdiques amb «Prova d’Esforç» als alumnes de les Escoles Municipals d’Ondara de les categories infantil, cadet i juvenil

Ondara, 21.06.18. Dimarts passat 19 de juny es va impartir a la Casa de Cultura d’Ondara la xerrada titulada: “Com prevenir la mort sobtada. Importància de la cardiologia esportiva”, a càrrec del cardiòleg Fernando de la Guia, Director de l’Institut Cardiològic Marina Alta (ICMA). La interessant xerrada, que anava dirigida principalment a les famílies de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara, va estar organitzada per la Regidoria d’Esports d’Ondara, i va comptar amb la presència de la seua responsable, Mar Chesa.

xerrada cardiologia (6)xerrada cardiologia (4)

xerrada cardiologia (3)xerrada cardiologia (5)

xerrada cardiologia (2)

Precisament, Mar Chesa ha avançat que l’Ajuntament d’Ondara signarà, en breu, un conveni de col·laboració amb el Centre de Rehabilitació San Carlos, a través del seu Institut de Cardiologia Esportiva (REMA), per a la realització de revisions medico-esportives a l’alumnat de les Escoles Esportives Municipals per a la pròxima temporada. L’Institut de Cardiologia Esportiva (REMA) és una entitat ubicada a Dénia, especialitzada en medicina esportiva i, entre altres activitats, també realitza proves mèdiques per a esportistes que vullguen practicar de forma saludable i segura qualsevol activitat esportiva. Qualsevol pràctica esportiva pot suposar un risc per a una persona que no coneix el seu nivell d’adequació física per a reaccionar davant de determinats esforços físics, podent produir-se molts i variats accidents, sobretot de tipus cardíac. Per tant, per a practicar l’esport, és convenient fer-se un «reconeixement mèdic», incloent una «prova d’esforç», amb el vist d’un cardiòleg, el qual determine la capacitat de l’esportista per a la pràctica d’una activitat esportiva concreta.

xerrada cardiologia (1)

Arran del conveni que signarà l’Ajuntament, el Centre de Rehabilitació San Carlos, a través del seu Institut de Cardiologia Esportiva (REMA), realitzarà Revisions Mèdiques amb «Prova d’Esforç» a tots els alumnes de les Escoles Municipals d’Ondara de les categories infantil, cadet i juvenil; sempre que estiguen degudament autoritzats per escrit, per part de l’Ajuntament. Aquest reconeixement mèdic és voluntari per a l’alumnat a partir de categoria infantil, si bé és recomanable la seua realització, que estarà subvencionada en part amb l’aportació de l’Ajuntament d’Ondara. La «prova d’esforç» es realitzarà sota el control d’un metge cardiòleg, especialitzat en Medicina Esportiva, i amb els aparells d’última generació de què disposa REMA. El resultat serà un Informe Final detallat d’una espiro-ergometria, incloent-hi anàlisi de gasos i una ecocardiografia, per a cada alumne que es realitze les proves. Està previst que el conveni se signe en breu, i que es pose en marxa en la nova temporada esportiva 2018-2019, com ha avançat Mar Chesa.

Publicado en Actualitat, Esports.