ONDARA PORTA A PLE EL NOU REGLAMENT DE L’ESCOLETA INFANTIL MUNICIPAL

L’Escoleta seguirà el calendari laboral en lloc de l’escolar; tindrà un horari de 8 a 18 hores; es facilitarà l’adaptació del nou alumnat del centre i la lactància materna

Ondara, 21.02.18. Aquest dijous 22 de febrer l’Ajuntament d’Ondara celebra el ple ordinari del mes. Entre els punts de l’ordre del dia es troba l’aprovació provisional del reglament de l’Escoleta Infantil Municipal. El reglament permetrà adaptar el servei que es presta des de l’Escoleta Infantil Municipal d’Ondara a les actuals necessitats de les famílies usuàries, i, per a la seua elaboració, s’ha tingut en compte tant les aportacions realitzades per les famílies, com els resultats de les enquestes de satisfacció.

El Reglament té per objecte regular tant la gestió del servei com el règim intern de l’Escoleta Infantil Municipal d’Ondara, establint les prestacions del servei, els procediments i els drets i els deures de tots els membres de la Comunitat Educativa. El Reglament serà el marc de convivència i de referència per al bon funcionament del Centre i dels distints membres de la Comunitat Educativa, guiant la solució dels problemes pràctics que es presenten en el desenvolupament de les activitats, i garantint un clima de tolerància i respecte.

Entre les qüestions que es detallen al Reglament, cal destacar que l’Escoleta Infantil Municipal seguirà el calendari laboral aprovat anualment (no el calendari escolar) i es dividirà en dos períodes. El període ordinari que s’iniciarà dins dels 6 primers dies de setembre fins al 30 de juny, i el període estival, comprés entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.

L’horari màxim del servei serà de 8 a 18 hores. El règim d’entrades i eixides serà, al matí, entrada entre les 8 i les 9:15 hores; i eixida de 11:45 a 13.00 hores. A la vesprada, entrada de 15 a 15:15 hores i eixida de 15 a 18 hores. El servei de menjador i descans es realitzarà de 12 a 15 hores (els alumnes que fan ús del menjador tenen l’opció de quedar-se a dormir i eixir de 15:00 a 18:00 hores, o bé no quedar-se a dormir i eixir a les 13:00 hores).

En el reglament també es detalla que es durà a terme un període d’adaptació per al nou alumnat amb horari reduït i incorporació progressiva, possibilitant l’acompanyament de les famílies.

D’altra banda, per a facilitar la lactància materna i tots els beneficis que comporta, el centre estudiarà, baix demanda de la família, la possibilitat d’alletar en horari del centre, sempre que no interrompa cap activitat programada de la classe. Pel que fa al biberó, sempre que siga possible, es facilitarà la programació de tomes de biberó abans i després d’horari escolar, però en cas que no siga possible, el biberó es donarà al centre preparat per a la seua administració.

En el Reglament de l’Escoleta també es detallen els drets dels xiquets i xiquetes; així com els drets i deures dels seus pares, mares o representants legals, entre altres qüestions.

Publicado en Actualitat, Política.