ONDARA LLANÇA LA SEGONA EDICIÓ “ONDARA ACTIVA” DE SUPORT ALS EMPRENEDORS LOCALS

 

Després de l’èxit de la primera edició, en la que el 75% de participants ha donat inici a la seua activitat empresarial, es torna a impulsar aquest projecte amb la novetat de visites a empreses, incubadores i acceleradores de referència

Ondara 06.09.17. L’Ajuntament d’Ondara ha presentat hui el nou programa d’impuls local per a la creació d’empreses “Ondara Activa”; es tracta de la segona edició d’un projecte l’objectiu del qual és incrementar la taxa de creació d’empreses a Ondara a través de l’autoocupació i vincular l’empresariat local amb el foment de l’emprenedoria. Un projecte destinat a recolzar i fomentar la creació d’empreses, proporcionant a l’emprenedor ferramentes i coneixements per al desenvolupament i posada en funcionament de la seua idea de negoci, que en la seua primera edició (2016-2017) ha tingut un gran èxit i repercussió; de fet, el 75 % dels participants ha fet realitat el seu projecte, iniciant la seua idea empresarial i constituint-se com a empresa. La presentació ha comptat amb la participació de José Ramiro, Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica; Pedro Reig, especialista en Màrqueting i Negoci; i Isaías Pérez, responsable d’Administració i Recursos Humans (ambdós són veïns d’Ondara).

presentacio ondara activa

Ondara Activa és un projecte global dirigit als emprenedors locals que constarà de diverses accions, incloent-hi un curs a mesura per a emprenedors que estiguen interessats a implantar una empresa a Ondara; “màster class”; i sessions amb tutors, entre altres iniciatives, com a reunions informals amb empresaris i emprenedors locals que parlen des de la seua experiència. Enguany, com a novetat, s’incorpora al programa la visita a València per a conèixer diferents empreses, incubadores i acceleradores de referència, com Lanzadera o Bankia-Fintech, segons ha recalcat Pedro Reig.

L’Alcalde, José Ramiro, ha destacat que la “bona accepció i èxit entre els emprenedors de la primera edició ha animat a l’Ajuntament a repetir aquesta fórmula que ha funcionat molt bé, aconseguint que un 75% dels participants es consolidara com una empresa per a dur a terme el seu projecte”; una cosa que considera molt valuosa “per al teixit empresarial del poble”. En aquest sentit, ha recalcat que amb “Ondara Activa” es pretén aprofitar el coneixement i experiència dels empresaris locals en el foment de la creació d’empreses noves a Ondara. El requisit fonamental és que es presente una idea de negoci, i tots els projectes acabaran amb un pla de negoci i amb un projecte viable d’empresa. José Ramiro ha aprofitat per a convidar a participar a Ondara Activa a totes les persones que tinguen una idea de negoci.

Per al programa (que és gratuït per als participants), seran seleccionats 15 projectes de negoci. Podrà participar en aquest programa qualsevol veí/veïna del municipi d’Ondara amb una idea empresarial-idea de negoci, o persona interessada que haja iniciat o vullga iniciar una activitat en el terme municipal d’Ondara. Les persones interessades a participar podran presentar la seua sol·licitud des del dia 11 de setembre fins al dia 6 d’octubre de 2017. Les sol·licituds i la documentació es presentaran a l’Agència de Desenvolupament Local (planta baixa de l’Ajuntament d’Ondara) en horari de 9 a 14 hores. Junt amb la sol·licitud de participació, caldrà adjuntar el Currículum Vitae i el projecte-idea de negoci (màxim 3 folis). La comissió de valoració seleccionarà els projectes per al curs de formació. Aquesta selecció es realitzarà els dies 17 i 18 d’octubre, i per a això es valorarà l’entrevista personalitzada i criteris com la qualitat, capacitat i compromís del participant; grau d’innovació, diferenciació i originalitat dels productes o serveis oferits; o l’impacte sobre l’entorn i l’efecte dinamitzador sobre l’activitat econòmica d’Ondara.

El curs té una duració de 30 hores de formació i es realitzarà els dies 20 i 27 d’octubre; 3, 10, 17 i 24 de novembre de 2017 en horari de 9 a 14 hores a la Casa de la Cultura d’Ondara. A més es farà una visita a València per a conèixer els projectes Lanzadera, Bankia-Fintech i altres. Les matèries impartides en aquest Programa pretenen proporcionar una visió global de les diferents àrees funcionals de l’empresa amb l’objectiu que els emprenedors inicien i construïsquen projectes sòlids. El Programa conjuga impartir coneixements sobre el món de l’empresa amb la tutorització per experts. També es realitzaran sessions d’experiències locals i una masterclass. Segons ha explicat Isaías Pérez, la formació serà impartida per personal tècnic especialitzat en la matèria, destacant entre altres professionals Guillermo Sendra (en l’àrea d’assessoria fiscal) i Pepe Crespo (en estratègia de màrqueting). Els mòduls que s’impartiran són: Model de negoci, segmentació i estratègia; Fent números: aspectes econòmics-financers; Formes jurídiques, relacions laborals, i fiscalitat; Eixir a vendre: màrqueting i estratègia comercial; Projecte i tancament.

 

Cartell A3 Ondara Activa 2017

 

Bases participants en el programa d’impuls local 2017

Publicado en Actualitat, Ajuntament.