EL CLAUSTRE DE L’AJUNTAMENT ACULL AQUESTES FESTES LA 12a EXPOSICIÓ DEL TALLER DE PINTURA “ANTONIO TORRES”

Durant les Festes de la Soledat, els alumnes del taller mostren les seues obres en aquest emplaçament

Ondara, 09.07.16. El Claustre de l’Ajuntament d’Ondara acull des d’ahir i fins a l’11 de juliol, durant les Festes de la Soledat 2016, la 12a Exposició de dibuix i pintura dels alumnes del taller d’Antonio Torres. Una exposició col·lectiva en què els alumnes del pintor d’Ondara, Antonio Torres, mostren els seus treballs en aquest emplaçament excepcional, sent ja una tradició que aquesta mostra es puga contemplar al claustre durant aquests dies de festes patronals. L’exposició es va inaugurar ahir amb la presència del propi artista, Antonio Torres, i de l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano.

EXPO ANTONIO TORRES (1)EXPO ANTONIO TORRES (3)   EXPO ANTONIO TORRES (8)

Els alumnes d’Antonio Torres donen així a conèixer a tot el poble d’Ondara les idees que han plasmat en els seus llenços al llarg del curs. Les obres que es poden contemplar durant les festes són molt heterogènies, i van des de bodegons a paisatges, naturalesa, retrats, o animals, amb estils en què destaca el realisme (tant amb detall com impressionista) i la pintura figurativa. Tot això compon aquesta bonica mostra que pren, per uns dies, el Claustre de l’Ajuntament d’Ondara; escenari on les obres llueixen amb tota la seua esplendor.

Prop de 40 alumnes (tant d’Ondara com de la resta de la Marina Alta i també de la veïna comarca de la Safor) exposen les seues obres, incloent-hi obres de pintors molt jóvens, ja que són diversos els xiquets que també exposen. De fet, segons va destacar el mateix Antonio Torres en la inauguració, aquest curs ha tingut un notable increment d’alumnes de 5 a 14 anys, dels que ha destacat “el seu esforç, interès i bona predisposició cap a les ensenyances artístiques”. En el cas de la labor didàctica dirigida als més menuts, ha donat importància no tant als materials utilitzats (llapis, aquarel·les…), sinó a la creativitat desenvolupada. Quant als alumnes adults, la majoria de les obres estan realitzades a l’oli, encara que també amb llapis i carbonet. Antonio Torres s’ha mostrat molt content i satisfet de celebrar l’exposició d’un taller que està plenament consolidat després de 12 anys.

EXPO ANTONIO TORRES (6)EXPO ANTONIO TORRES (7)

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, ha aprofitat per a felicitar pel seu treball als alumnes, i ha reconegut la labor didàctica i educativa del pintor local, Antonio Torres, que porta ja dotze anys impartint les seues ensenyances artístiques a Ondara, qualificant la seua escola de pintura com una “de les més consolidades de la comarca”. Zeus Serrano va afegir que després de visitar les obres, es “pot constatar la gran qualitat de les pintures, tant dels menuts com dels majors i”, ha animat a tothom a visitar aquests dies l’exposició del taller d’Antonio Torres, afirmant que és “un plaer que el claustre de l’Ajuntament torne a ser l’escenari on s’exposen les obres.”

Publicado en Actualitat, Cultura.