ANIT VAN COMENÇAR LES FESTES PATRONALS D’ONDARA EN HONOR A LA SOLEDAT

La concentració i presentació pública dels Festers de la Soledat 2016 i l’espectacular concert de la Unió Musical d’Ondara van donar començament als festejos que es prolongaran fins al dilluns

festers soledatpresentacio plaça major

Ondara, 08.07.16. Les Festes patronals d’Ondara en honor a la Mare de Déu de la Soledat van donar començament anit, amb l’acte celebrat a la Plaça Mayor, en el que van ser presentats públicament els Festers de la Soledat 2016. Davant d’un nombrós públic, Reme Gilabert (membre de la Comissió Soledat 2016) va anar anomenant als Festers de la Soledat 2016: Vicente Barber Morell, Luisa Company Vives, Manu Pérez Ripoll, Loli Gavilà Montserrat, Manu Marín Moya, Antonia Mud Llorens, Montse Masanet Cortès, Axier Sánchez Cuadros, i la pròpia Reme Gilabert Puig, així com als Festers d’Honor: Pedro Luís Pérez Doménech i Margarita Puigcerver Llorens, a qui se’ls va lliurar un obsequi per part dels xiquets.

festers i festers honor festers honor i festers (2)

Després, l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, es va dirigir al públic indicant que “és un plaer dirigir unes paraules en un dia tan important com és el que comencen les festes”, manifestant que “si hi ha una cosa que fa aquestes festes diferents de les de la resta d’anys, és que no es compta amb les Dames i Acompanyants que tant goig donaven a les festes”. Va afegir que, quan es va conèixer la notícia, molta gent va pensar que seria difícil, i inclús, que la celebració de les festes perillava. Però va destacar que “aquest grup que està ací, el de la comissió de festes, ha demostrat que les coses complicades poden superar-se amb una bona dosi d’il·lusió, dedicació i esforç”. A les persones integrants de la comissió els va dir “heu sabut adaptar-vos a les perspectives; treballar per a complir els vostres objectius; superar l’adversitat i esforçar-vos des del positivisme i la il·lusió per a preparar un gran programa festiu”. Motiu pel qual els va donar l’enhorabona; “Ondara vos està agraïda i en la seua representació, vull donar-vos les gràcies”. Zeus Serrano va aprofitar per a agrair a tot el poble per la seua contribució a què les festes siguen una realitat. A més, va agrair i va donar l’enhorabona a la Regina de les Festes 2015 i la seua Cort d’Honor (Iris, Mayte i Yolanda) per la representació d’Ondara en la nostra comarca. L’Alcalde va concloure destacant que les festes “són part de la nostra història i del nostre orgull com a poble”, i va desitjar als ondarencs i ondarenques que gaudisquen de les festes.

discurs alcalde

A continuació, i després de l’explicació de l’actuació per part de la seua presidenta, Tona Pons, la Unió Musical d’Ondara va oferir un espectacular concert a la Plaça Major, sota la batuta del seu director convidat, Vicent Vives. Els músics de la banda local van delectar als presents amb la seua magnífica interpretació.

unio musical (2)unio musical (1)

Les Festes de la Soledat 2016 se celebren des d’ahir i fins al dilluns dia 11 de juliol, amb un variat programa de què podran gaudir persones de totes les edats. Hui divendres a la nit (al no haver-hi acte de coronació de les Regines), actuarà en el recinte del Prado la gran orquestra Montecarlo. Demà dissabte a la nit, s’oferirà l’espectacle musical “Broadway”, que mai abans s’havia representat a Ondara. Per al públic infantil, la principal novetat és que el parc infantil de demà dissabte al matí en el Prado serà també aquàtic. Un altre esdeveniment a destacar en la programació és que la “despertà” del dilluns 11 de juliol, dia de la Soledat, serà aèria des de tres punts distints del poble: Doctor Fleming, Av. Marina Alta i Sanchis Guarner. També és ressenyable que als festejos de la Soledat 2016 es recupera la tradició de realitzar la partida de pilota de festes, que comptarà amb jugadors de gran renom. Serà el diumenge 10 de juliol al trinquet, amb la participació de Moltó i Néstor contra Escoto, Moro i Soqueta, i de Puchol II i Félix contra Miguel, Pere i Tomàs II.

Respecte a la desfilada de carrosses de demà dissabte, es premiaran les carrosses (1er premi 400 euros, 2n, 300 euros i 3r, 200 euros), comparses (1er premi 300 euros, 2n, 200 euros i 3r, 100 euros), i cavalcadures (amb 150, 100 i 50 euros). Hi haurà sopars populars el dissabte, i el diumenge s’oferiran sopars (es precisarà el tiquet) .

Les Festes de la Soledat comptaran amb els tradicionals actes religiosos, com les misses i l’ofrena del diumenge a la Mare de Déu de la Soledat, amenitzada per la Unió Musical d’Ondara, que comptarà amb la participació d’una representació de les comissions dels últims 25 any. Ja el dilluns, dia de la patrona, els actes religiosos marcaran l’activitat de les festes, amb la tradicional processó en què, any rere any, milers d’ondarencs rendeixen homenatge a la seua patrona, la Mare de Déu de la Soledat. La culminació dels festejos arribarà amb un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Hnos. Caballer.

PROGRAMA DE FESTES SOLEDAT 2016

DIVENDRES, 8 de juliol 2016

12:00 H. VOLTEIG general de campanes anunciant l´àngelus al Convent de la Mare de Déu de la Soledat i tret de 21 salves en honor a la nostra PATRONA.

12:30 H. OFRENA al cementeri parroquial d´una corona de llorer en memòria de tots els difunts, acompanyats per la dolçaina i tabal.

23:30 H. GRAN REVETLLA al recinte del Prado a càrrec de l´orquestra MONTECARLO, hi haurà servei de barra.

DISSABTE, 9 de juliol 2016

08:00 H. “DESPERTÀ” a càrrec de la comissió amb coets i tronadors.

11:00 H. PARC INFANTIL AQUÀTIC I JOCS de PILOTA VALENCIANA per a xiquets al recinte del Prado. Col·labora Club de Pilota Valenciana d´Ondara.

19:00 H. CAVALCADA DE CARROSSES, COMPARSES I CAVALCADURES, acompanyats de la Xarangal´Atril, batucadaOndarattak i banda juvenil d´Ondara.

PREMIS:

CARROSSES COMPARSES CAVALCADURES

1R. PREMI 400 € 300 € 150 €

2N.PREMI 300 € 200 € 100 €

3R.PREMI 200 € 100 € 50 €

El jurat es reserva el dret de deixar deserts els premis que crega oportuns.

TRAJECTE: eixida des del col·legi Sanchis Guarner i seguint l´itinerari habitual. Finalitzarà al recinte del Prado on s´efectuarà el lliurament de premis.

22:00 H. SOPAR POPULAR, al voltant del recinte del Prado, la comissió repartirà cacauets, taules i cadires. El vi serà gentilesa de Bodegues Leopoldo.

24:30 H. GRAN ESPECTACLE MUSICAL: » BROADWAY» al recinte del Prado. A continuació DISCOMÒBIL.

DIUMENGE, 10 de juliol 2016

08:00 H. “DESPERTÀ”, a càrrec de la comissió amb coets i tronadors.

09:00 H. SANTA MISSA, a l´Església Parroquial de SANTA ANA.

12:00 H. SANTA MISSA, a l´Església Parroquial de SANTA ANA. Al finalitzar es farà el lliurament dels premis als xiquets de catequesi guanyadors del “IV concurs de dibuix Mare de Déu de la Soledat”.

14:00 H. PAELLA GEGANT, al recinte del Prado. Es repartirà cervessa pels més majors i aigua pels menuts. Amenitzada per la XARANGA L´ATRIL D´ONDARA.

*Es precisarà tiquet per poder assistir al dinar.

16:00 H. ESPECTACULAR PARTIDA DE PILOTA VALENCIANA. Trinquet Municipal d´Ondara.

1a Partida, Raspall.

Moltó i Nèstor contra Escoto, Moro i Soqueta

2a Partida, Escala i Corda.

Puchol II i Fèlix contra Miguel, Pere i Tomás II

Venda d´entrades: Trinquet d´Ondara.

Organitza: Nèstor i Escoto, trinqueters.

Col·labora: Festers de la Soledat – Club de Pilota d’Ondara – Ajuntament d’Ondara.

19:00 H. RECOLLIDA de la Comissió de Festes 2016, per la Unió Musical d´Ondara.

20:00 H. CONCENTRACIÓ, a l´ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA ANA, de tots elsveïns, associacions i així com una representació de les comissions dels últims 25 anys que han estat convidades per esta comissió, a participar de l´OFRENA . Es seguiràl´itinerari de costum en direcció al convent i recinte del Prado.

20:30 H. OFRENA DE FLORS al recinte del Prado. Amenitzada per violí i violoncel. Una vegada finalitzada, es dispararan focs d´artifici i, a continuació, trasllat de NTRA. PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, a l´Església de SANTA ANA.

LA COMISSIÓ agrairia a tots els veïns el no col·locar taules ni fer moviments de cadires fins que la nostra PATRONA no es trobe fora del recinte de l´ofrena i, si no és massa demanar, que l´acompanyéssim fins l’església.

22:30 H. SOPAR POPULAR al recinte del Prado, la Comissió de Festes obsequiarà amb un sopar de TRUITA DE CREÏLLA I PISTO. El vi serà gentilesa de Bodegues Aguilar. *Es precisarà tiquet per poder assistir al sopar.

23:30 H. REVETLLA, al Prado a càrrec de L´ORQUESTRA JEM.

DILLUNS, 11 de juliol 2016

07:55 H. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.

08:00 H. “DESPERTÀ” AÈRIA, en tres punts diferents del poble : c. Dr.FLEMING – Av. MARINA ALTA – c. SANCHIS GUARNER.

09:00 H. SANTA MISSA de la AURORA, a l´Església Parroquial de SANTA ANA.

10:30 H. SANTA MISSA, a l´Església Parroquial de SANTA ANA.

11:00 H. RECOLLIDA de la comissió de festes 2016, per la Unió Musical d´Ondara.

12:00 H. MISSA SOLEMNE, en honor a la nostra PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, cantada pel “CORO CAPILLA VIRGEN DE LA SOLEDAD”, acompanyada per VIOLÍ I VIOLONCEL. Al finalitzar, VISITA a la RESIDÈNCIA VERGE DE LA SOLEDAT, acompanyats per la Unió Musical d´ Ondara. La comissió obsequiarà amb un dinar als residents. A continuació, es dispararà una “MASCLETÀ”, a la Ronda de la Generalitat a càrrec de la Pirotècnia Hnos. Caballer.

17:30 H. ENTRADA DE LA MURTA, pels carrers de l´itinerari de la processó. Us convidem a engalanar dits carrers amb flors i plantes.

20:00 H. RECOLLIDA de la comissió de Festes 2016, per la Unió Musical d´Ondara.

21:00 H. SOLEMNE PROCESSÓ en honor a la nostra PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, per l´itinerari de costum, acompanyada per la Unió Musical d´Ondara i la Colla de Dolçainers d´Ondara En arribar al Convent se li rendiran honors a càrrec de: Paco Pineda VIOLONCEL, Merche Pineda VIOLÍ i Silvia Peña VEU – AVE MARIA i es dispararan focs d´artifici a càrrec de la Pirotècnia Hnos. Caballer. Finalitzada la processó, a l´interior del Convent, es cantarà l´Himne a Ntra. Patrona la Mare de Déu de la Soledat. Tot seguit, es nomenarà la nova comissió de festes per a l´any 2.017. A continuació: CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS a la ronda Generalitat, a càrrec de la pirotècnia Hnos. Caballer.

DIMARTS, 12 de juliol 2016

20:00 H. SANTA MISSA, de rèquiem a la capella del cementeri parroquial en sufragi de tots els fidels difunts de la Vila d´Ondara.

NOTA: La Comissió es reserva el dret de canviar o modificar qualsevol acte que cregui oportú. En cap cas, la comissió de festes es farà responsable dels accidents, danys materials o personals que puguen ocórrer durant les celebracions dels actes programats. *Els tiquets per a la paella i el sopar del diumenge dia 10 seran repartits per la comissió amb anterioritat.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.