EL GEGANT EN SEGÀRIA OFERIRÀ L’OPORTUNITAT DE GAUDIR D’UNA PASQUA DISTINTA, MUSICAL I EN MOVIMENT

 

 

 

Les actuacions musicals es combinaran amb la naturalesa, les activitats per a xiquets, i la gastronomia del “street food”, en una proposta dirigida a tots els públics que se celebrarà el 27 de març (Diumenge de Pasqua)

 

Ondara, 15.03.16. “Ací sobra qualitat tècnica i humana per a muntar un festival”. Sota aquesta premissa (com ha indicat Mark Dasousa), amb la intenció de conjugar la naturalesa, l’esport i la música, i amb l’objectiu de recuperar l’essència del dia de Pasqua, d’anar caminant a la muntanya, va sorgir la idea de celebrar el Gegant al parc Públic de Segària. Aquest matí s’ha presentat aquesta iniciativa amb la presència de les Regidores de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual i Mar Chesa, i els representants de l’organització del Gegant, Mark Dasousa i Andrés Hernández. El Gegant està organitzat per l’Ajuntament d’Ondara, Atomic Studios, Màxim Sound, Cítric, amb la col·laboració del Policia Local d’Ondara, Protecció Civil, Màxima Bikes i diversos col·laboradors, així com amb l’ajuda de les persones que formaran part de la xarxa de voluntariat, que vetlaran per conscienciar els assistents per a respectar aquest parc i mantenir en perfectes condicions l’entorn natural de Segària, segons ha indicat Mar Chesa.

 

El Gegant se celebrarà el diumenge 27 de març (Diumenge de Pasqua) i consistirà en un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada (de 12 a 19 hores). Es tracta d’una activitat dirigida a tots els públics per a fomentar les activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat com és Segària. Per a això, a més dels concerts, hi haurà també tallers per a xiquetes i xiquets, gastronomia (amb la instal·lació de les caravanes de “Street Food”) i gaudi de la muntanya.

 

Quant als concerts, l’escenari es muntarà al camp de tir de Segària, amb la muntanya al fons, i actuaran durant tota la jornada huit grups musicals provinents de la Marina Alta i de València: Tarque & Ovidi Blues Explosion (integrat pel cantant de MClan, Carlos Tarque, junt amb Ovidi, que tocaran versions de clàssics del rock), Red Buffalo (grup de rock americà que canten en anglès i vénen de València), Solar (banda d’Ondara que fa un rock alternatiu cantat en castellà), Badlans (grup de València que fa folk cantat en anglès), Fanáticos (grup indie de la Safor), Tremp (grup de Gata de rock psicodèlic), The Liarla (banda de punk-rock d’Ondara), Rocco (grup de Dénia que canten folk-rock en anglès), i El Griego (sessions de supersons amb el DJ resident, entre canvis de grups). Una proposta variada, en diferents idiomes; valencià, castellà i anglès. “Serà una Pasqua diferent, musical i en moviment” segons les declaracions de l’organitzador, Mark Dasousa.

 

Els representants de l’organització han volgut recalcar el compromís amb la protecció de la naturalesa i del medi ambient, en celebrar-se aquesta proposta en un paratge natural. Per això, per exemple, els gots que s’utilitzen en les barres de begudes seran retornables, com ha confirmat Andrés Hernández (Cítric). A més, i a fi d’evitar la massiva afluència de vehicles particulars, la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha anunciat que hi haurà un servei de minibús des de l’aparcament del MasyMas (entrada nord d’Ondara) fins al parc de Segària, al matí i a la vesprada. També es posarà a disposició dels assistents l’aparcament de la Teulera (120 places), que se sumarà a les 40 places de l’aparcament del parc públic. No obstant això, des de l’organització s’emplaça als assistents a què acudisquen també caminant, atés que és un passeig fins a la muntanya de a penes 3 quilòmetres des del poble.

 

Raquel Mengual també ha explicat que se celebraran diferents tipus de tallers per a xiquets i xiquetes (mandeles, estructures 3D, plantacions, pinta cares, jocs populars, titelles i conta contes). Quant a l’oferta gastronòmica, està confirmada la presència de cinc caravanes de “Street Food” amb diferents propostes culinàries, i respecte a les begudes, el servei de barra anirà a càrrec de Cítric. També hi haurà propostes esportives amb bicis estàtiques (Màxima Bikes). Totes les activitats, concerts i tallers seran gratuïts. A això se suma la possibilitat de gaudir d’un dia a la muntanya de Segària, que disposa de diferents rutes de senderisme homologades, així com d’un Alberg Municipal.

 

 

 

 

 

Publicado en Actualitat, Cultura.