LES OBRES DE RENOVACIÓ DE LA GESPA ARTIFICIAL DEL CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL D’ONDARA COMENÇARAN AQUESTA SETMANA

Mentre s’executen les obres (aproximadament 3 mesos), els usuaris realitzaran els seus entrenaments i disputaran els partits en els camps de futbol dels pobles veïns

Ondara, 02.09.24. L’Ajuntament d’Ondara ha informat que després d’haver presentat, en 2022, a la Diputació Provincial d’Alacant, la necessitat de renovar la gespa artificial del Camp de Futbol del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza d’Ondara, aquest projecte s’ha inclòs per a executar-se finalment enguany 2024. Les obres de renovació de la gespa artificial del Camp de Futbol han sigut ja adjudicades per un import de 152.403,13 euros (IVA inclòs). Està previst que les obres de renovació comencen aquesta mateixa primera setmana de setembre; de fet aquest passat dissabte 31 d’agost van començar ja els treballs, amb una fase prèvia de retirada de la gespa existent. La duració de les obres està estimada en 3 mesos, d’acord amb el pla d’obra aportat en el projecte. L’obra l’executa directament la Diputació Provincial d’Alacant; organisme que també s’ha fet càrrec de contractar el projecte i la direcció d’obra. La Diputació aporta 130.000 euros al projecte, i la resta, fins els 152.403,13 euros, ho aporta el propi Ajuntament d’Ondara .

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, han visitat les instal·lacions i han recordat que els tràmits per aconseguir aquesta demandada millora en el camp de futbol municipal es van iniciar en maig de 2021, quan l’Ajuntament d’Ondara es va presentar a la convocatòria de subvencions per a Ajuntaments de la Província d’Alacant, per a inversió en renovació de la gespa artificial dels camps de Futbol municipals. Finalment, ara, en setembre de 2024 començaran el treballs per canviar la gespa. Tant l’Alcalde, José Ramiro, com el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, han destacat la importància que tindrà aquesta renovació de la gespa per a millorar la pràctica esportiva del futbol a Ondara, ja que el camp de futbol municipal té un ús intensiu tant per l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara com per la U.D Ondarense. També han aprofitat per explicar que mentre s’executen les obres (aproximadament 3 mesos), els usuaris realitzaran els seus entrenaments i disputaran els partits en els camps de futbol dels pobles veïns, tal com se’ls ha informat als propis usuaris i membres de les escoles esportives en les reunions prèvies al començament de la temporada.

Segons es detalla en la memòria valorada de renovació de la gespa artificial del camp de futbol d’Ondara (redactada per l’oficina tècnica municipal), el camp de Futbol del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza ja disposa de gespa artificial, però aquesta es troba degradada i s’entén que ha arribat al final de la seua vida útil, sent necessària la renovació per a poder utilitzar el camp en condicions adequades de seguretat i funcionalitat. El camp de futbol municipal disposa de gespa artificial des de juliol de l’any 2011. Després d’haver passat 13 anys des de la seua col·locació, es fa necessària la seua substitució. La solució consta de la retirada de la gespa existent prèvia desmuntatge de l’equipament de porteries. Per a acabar, s’instal·larà la nova gespa que s’assentarà amb arena i cautxú i es recol·locarà l’equipament. D’altra banda, es detecta que la canaleta perimetral que voreja el terreny necessita actuacions de neteja, per la qual cosa aquestes tasques seran dutes a terme una vegada finalitze la col·locació de la nova gespa artificial.

**AJUNTAMENT D’ONDARA **

JOAN MUT, NOU COORDINADOR DE LES ESCOLES MUNICIPALS DE FUTBOL I BÀSQUET D’ONDARA

Ondara, 02.09.24. Comença una nova temporada per a les Escoles Esportives Municipals d’Ondara, amb una important novetat, com és fusionar la coordinació de les Escoles Esportives Municipals d’Ondara en Joan Mut, que és des del mes s’agost el nou coordinador d’ambdues escoles. Es pretén així donar un impuls i potenciar la figura de coordinador, que es dedicarà en exclusiva a aquestes tasques, solucionant totes les qüestions que puguen sorgir el cap de setmana.

El nou coordinador ha sigut presentat oficialment pel Regidor d’Esports, Lluís Fornés, als integrants de les Escoles Esportives Municipals de Futbol i de Bàsquet d’Ondara, en les reunions prèvies celebrades amb motiu del començament de la temporada 2024-25. Segons ha explicat el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, arran de la dimissió de l’anterior coordinador de futbol i de la jubilació del coordinador de bàsquet, es va optar per traure una plaça de coordinador més professionalitzada per a totes dues modalitats, que dedicarà la seua jornada completa a les funcions de coordinació.

Joan Mut és Mestre de Magisteri i Educació Física i ja és coneixedor de les escoles esportives municipals d’Ondara, havent sigut anteriorment entrenador de l’escola de bàsquet; també ha sigut coordinador d’activitats extraescolars en centre educatiu. Compaginarà la seua tasca de coordinador amb l’entrenament de l’equip sènior Femení de Bàsquet d’Ondara, de l’escola multiesportiva i dels querubins de l’escola de futbol.

Entre les seues aportacions a la coordinació global de bàsquet i futbol, es troba la creació d’un programa de treball per objectius, específic en cada categoria, així com la creació d’un reglament de règim intern de compliment per la comunitat educativa (alumnes, famílies i entrenadors), amb el respecte com un dels pilars fonamentals. En les reunions de pretemporada, celebrades els passats 26 i 27 d’agost, també s’ha recalcat la importància de la projecció d’una imatge adequada per part de les escoles, a través de l’obligatorietat de portar l’equipació oficial (xandall) en les diferents activitats esportives.

REGIDORIA D’ESPORTS ** AJUNTAMENT D’ONDARA

Comunicat Associació Cultural Ocell EL PERIODISTA VICENT PARTAL TESTIMONIA LA GLOBALITZACIÓ DE LA LLENGUA CATALANA EN EL CICLE DIVULGATIU D’OCELL A ONDARA

**Comunicat Associació Cultural Ocell**

Prop d’un centenar de persones acudiren aquest passat divendres a la nova convocatòria de l’Associació Cultural Ocell en la conferència i sopar a l’Hotel Ramis ondarenc

Ondara, 02.09.24. Tal com ve sent tradició dins del programa anual d’activitats de l’Associació Cultural Ocell, en aquest mes d’agost s’ha vist consolidat el cicle divulgatiu amb què l’entitat ondarenca amenitza estiu rere estiu l’agenda dels seus socis i sòcies, així com de totes aquelles persones interessades en les convocatòries de l’associació. No debades, vora un centenar de persones acudiren divendres passat 30 d’agost a la nova xerrada de Vicent Partal, vell conegut del cicle d’Ocell, que tingué lloc a l’Hotel Ramis d’Ondara en el marc del sopar de germanor amb què sol concloure l’encontre i que en aquesta ocasió reuní novament veïns i veïnes d’Ondara i també del conjunt de la Marina Alta i de comarques veïnes.

Nascut a Bétera el 1960, Vicent Partal i Montesinos és un dels més prestigiosos periodistes valencians, així com director del veterà portal VilaWeb. De llarga trajectòria professional, ha treballat a El Temps, El Punt, Diari de Barcelona, Catalunya Ràdio, La Vanguardia i TVE, entre altres. És considerat un dels pioners del periodisme a Internet tant al País Valencià com al conjunt dels Països Catalans i, de fet, la seua ponència d’anit girava al voltant d’aquest assumpte, però des d’una perspectiva més esperançadora. Sota el títol «El català, de llengua minoritzada a llengua global», Partal enumerà les lluminoses estadístiques que situen a dia de hui la llengua catalana com a la dotzena a nivell mundial dins la producció de continguts a les xarxes i assenyalà que aquest fet és especialment extraordinari tenint en compte que actualment hi ha vora 6.000 llengües al món. Partal abordà la transcendència de nous mitjans com TikTok i el seu potencial comunicatiu, tot destacant el creixent nombre de creadors i creadores de continguts en llengua catalana (també residint a altres punts del globus) que han acabat empoderant l’abast mediàtic d’un idioma originàriament minoritzat i sense estat.

Una conferència didàctica i positiva que suposava així mateix el quart encontre entre Partal i Ocell: un vincle ja tradicional que posà de manifest l’interés de l’associació i els seus membres pel que fa a la nostra llengua i el seu ús en el segle XXI.

**Comunicat Associació Cultural Ocell**