L’ESPECTACLE LLUNACIÓ REFRESCÀ AMB MÚSICA I POESIA LA NIT DEL DIJOUS A ONDARA

  • La proposta del passat dijous 8 d’agost dins del programa Cultura a la fresca de la Regidoria de Cultura conjugà música i poesia de la mà d’Eva Ferrer i Lidia Santacreu

Ondara, 12.08.24. Per combatre la quarta onada de calor, la proposta del passat dijous 8 d’agost dins del programa Cultura a la fresca de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara suposà una nova intervenció per a la dinamització de les nits d’agost a Ondara. Sota el nom de Llunació, l’espectacle conjugà música i poesia de la mà d’Eva Ferrer a la guitarra i Lidia Santacreu als versos en el muntatge que oferiren ambdues artistes al Parc dels Tossals. I és que tal com la poeta i rapsoda benissera Lídia Santacreu avançà en l’entrevista que se li realitzà la passada setmana a la Veu d’Ondara: «Llunació és una proposta i projecte que s’abeura d’una selecció de poemes seleccionats per al muntatge, així com també de les pròpies composicions de la meua companya Eva Ferrer».

Talent femení i alhora de la comarca que amenitzà una vetlada que en aquest cas tenia lloc al Parc dels Tossals, dins la itinerància amb què s’engegà una iniciativa que pretén dinamitzar les nits i els diferents barris del municipi durant l’estiu de 2024, tal com expressà en la presentació del programa la responsable de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Àngels Grimalt Vives. No debades, en les següents dues cites per als dijous d’agost es podrà de nou sopar al carrer amb música en directe. A les 21 hores se soparà i, a continuació, s’oferiran les actuacions. L’agenda restant d’actuacions és la següent:

  • Dijous 22 d’agost – Plaça de Bous

Mala: folk en valencià amb Casandra Cameo, Marta López i Leticia Marrades

  • Dijous 29 d’agost – Plaça 9 d’Octubre

Lluís el Sifoner: recital en acústic

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ondara facilitarà taules i cadires, així com olives, cacaus i tramussos. Cal reservar plaça a la Casa de Cultura d’Ondara o al telèfon 677997201.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

ELS ASCENSORS DE LA PASSAREL·LA AL CENTRE COMERCIAL VAN PATIR ACTES DE VANDALISME PERÒ JA ESTAN EN FUNCIONAMENT

Han estat 1 dia sense prestar servei degut als actes de vandalisme, que van provocar un curtcircuit en un d’ells, i el bloqueig de la porta de l’altre per una puntada

Ondara, 09.08.24. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Manteniment que dirigeix Miguel Gomis, ha informat que ja estan completament operatius els 2 ascensors de la passarel·la elevada que creua la carretera i comunica amb el centre comercial. A principis de setmana, els dos ascensors van ser objecte d’actes vandàlics. En un d’ells van tirar ketchup, el que va provocar un curtcircuit i va invalidar l’ascensor. En l’altre, algú li va pegar una puntada a la porta i va fer que es bloquejara. Des de l’Ajuntament d’Ondara es va informar a l’empresa de manteniment dels ascensors, i els dos han estat ja reparats, estant ja plenament operatius.

Cal esmentar que, en total, els ascensors de la passarel·la elevada han estat 1 dia aturats. Miguel Gomis ha aprofitat per a recalcar que el personal de neteja actua allí cada 2 dies, detectant si alguna cosa no funciona, i es comunica immediatament per a solucionar-ho, realitzant-se la reparació en molts casos en el mateix dia o en només dos dies en els casos puntuals en què no es disposen de peces. Pel que, com a màxim, els ascensors de la passarel·la només estan sense servei durant dos dies.

L’Ajuntament d’Ondara demana la col·laboració de la ciutadania per aconseguir eliminar el vandalisme i l’incivisme al poble. Cal recordar que, segons l’Ordenança de Civisme (2010), l’article 17 diu: ”Queda prohibit els actes de greu deteriorament, com les destrosses dels espais públics o les seues instal·lacions o elements”. I més endavant també diu: “Sense perjudici dels que disposa la legislació penal i de protecció de la seguretat ciutadana, les conductes descrites són constitutives d’infracció molt greu”. Les infraccions molt greus van de 501 a 2000 euros.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

LA DELEGADA DEL GOVERN VISITA EN ONDARA ELS TREBALLS DE REGENERACIÓ DEL RIU GIRONA

Ondara, 08.08.24 La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha visitat hui en Ondara els treballs de regeneració que està executant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en el riu Girona. Els treballs es troben en la fase final. Prèviament s’han fet tasques com l’eliminació d’espècies invasores, la neteja del llit del riu d’arbratge impropi, i la col·locació de teles protectores amb la finalitat de preservar i incrementar la biodiversitat i disminuir els problemes d’evacuació en cas de pluges.

La visita als treballs que està realitzant la CHJ en la conca del riu Girona s’ha realitzat al terme municipal d’Ondara, molt a prop de Beniarbeig, i ha comptat amb la presència de les autoritats municipals d’Ondara (Jordi Dominguis, Alcalde en funcions, i Jordi Ruiz, Regidor), Beniarbeig (amb el seu alcalde, Juanjo Mas) i El Verger (amb l’alcalde Basili Salort). Aquesta visita també ha comptat amb la presència del President de la CHJ; Miguel Polo; el director del projecte que està realitzant-se, així com tècnics.

Pilar Bernabé ha afirmat que les obres de restauració del riu Girona “són un exemple del treball del Govern Espanya, de les realitats, els fets i la inversió de prop de 12 milions d’euros anuals que inverteix en la regeneració dels rius de la Comunitat Valenciana”. La delegada ha explicat que “més de 2 milions d’euros són els que s’han invertit a recuperar el riu Girona” i ha afegit que “més cap al sud, en el riu Gorgos, també s’han invertit altres dos milions d’euros”. Els treballs en el riu Girona han consistit a plantar espècies autòctones i eliminar les espècies invasores, que afecten la biodiversitat autòctona i que provoquen arrossegaments de canyes i de l’excés de vegetació en cas d’avingudes d’aigua, com la de 2007.

TORNA EL FESTACARRER A ONDARA DEL 12 AL 22 DE SETEMBRE 2024

El plat fort de la programació serà el concert de La Fúmiga i Cactus el 21 de setembre a la Plaça de Bous, després de l’aplec de muixerangues

Ondara, 07.08.24. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Àngels Grilmalt, ha presentat hui les activitats i actes del Festacarrer Ondara 2024 que, organitzat per la Regidoria de Cultura, tindrà lloc del 12 al 22 de setembre 2024. En la presentació ha participat la Regidoria de Cultura, Àngels Grimalt, acompanyada pels tècnics de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, Ximi Vives i Pedro Gil, i pels representats de les Muixerangues de La Marina Alta (Vicent Pastor i Raquel Jurado) i Segària (Mª Luisa Porta i Anaïs Macarrein).

Enguany, des de la Regidoria de Cultura l’Ajuntament d’Ondara s’aposta per recuperar el format del Festacarrer, «per potenciar i promocionar la cultura tradicional valenciana i donar-li un toc de modernitat i d’adaptació als nous temps, introduint novetats però mantenint les nostres tradicions i les nostres arrels», segons ha destacat Àngels Grimalt. El Festacarrer Ondara 2024 comptarà amb un ampli ventall de propostes per a tots els públics del dijous 12 al diumenge 22 de setembre per posar en valor la cultura, música, llengua i tradicions valencianes, amb concerts de música en valencià i de música tradicional; danses, muixerangues, correfocs, jocs tradicionals, pilota valenciana, poesia i commemoració de l’any Estellés. Cal destacar també la col·laboració dels Festers del Crist i de la Soledat 2025 que portaran les barres dels actes del Festacarrer.

El plat fort del programa d’Arrels arribarà el dissabte 21 de setembre amb el Concert de La Fúmiga, Cactus i VadeRock Bingo Musical en valencià, a la Plaça de Bous d’Ondara, des de les 20:30 hores (dirigit a públic de totes les edats). S’ha posat un preu simbòlic de 3 euros per l’adquisició de les entrades, pel control d’aforament i despeses de gestió. Les entrades es poden adquirir en la web www.agendaondara.es , i pròximament també a la Casa de Cultura. La Fúmiga (grup creat a Alzira en 2012) és un dels grups valencians que més acollida ha tingut entre el públic intergeneracional gràcies a la seua formació ben arrelada al fenomen bandístic valencià i a unes lletres i melodies que fan brollar l’optimisme i l’entusiasme del públic. Cactus és un grup de música en valencià conegut per la seua fusió d’estils, que barreja reggaeton, pop i trap. I els ondarencs Va de Rock oferiran un format de Bingo Musical en valencià que va agradar molt en les festes de Sant Jaume.

Abans del concert tindrà lloc un altre dels esdeveniments destacats d’aquest Festacarrer, com és l’aplec de Muixerangues, que es realitzarà des de les 18:30 hores del dissabte 21 de setembre als voltants del Prado, amb la participació de les dues Muixerangues de la comarca, com són la Muixeranga de Segària i la de la Marina Alta, que estaran acompanyades per els Falcons de Vilafranca i per la Muixeranga de Xàtiva.

Quant a les principals novetats de la programació relacionades amb la música tradicional d’aquest Festacarrer 2024, cal esmentar la Diana participativa del diumenge 22 de setembre des de les 9 hores amb d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, Grup de Danses Ocell, i altres colles del País Valencià pels carrers del poble (s’ha convidat a participar a totes les colles del territori valencià). Altres novetats seran el Correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Massalfassar per la nit (23:30 hores) del divendres 20 de setembre des del Prado (acompanyats per d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals); A Toc de Vermut amb la colla de dolçaines i el grup de Danses Ocell (dissabte a les 13 hores i diumenge a les 12 hores al Prado); o el Sopar Estellés del divendres 13 de setembre a les 21 hores (Sopar d’Ocell, tiquets per al sopar en l’Associació Ocell) amb el recital de poemes d’Estellés i l’actuació d’Andreu Valor «A mamar tots els versos»; acte que junt al recital Fam de Versos (amb adaptació de poemes d’Estellés) a càrrec de Llunació (divendres 20 de setembre al Prado després del sopar de cabasset), estan emmarcats en la commemoració, enguany 2024, de l’any Estellés, tal com ha destacat Àngels Grimalt.

Quant a la resta de la programació del Festacarrer 2024, cal indicar que començarà el dijous 12 de setembre amb la presentació a les 20 hores a la Casa de Cultura del programa del Festacarrer i les noves adquisicions de llibres de Vicent Andrés Estellés a la Biblioteca (a càrrec de la Regidora de Cultura Àngels Grimalt i el Regidor de Normalització Lingüística Jordi Dominguis), amenitzat per Marta Fornali. El divendres 20 de setembre a les 20 hores també hi haurà la Dansà de la Marina des de l’Ajuntament fins la Prado (abans del sopar de cabasset). El dissabte 21 pel matí hi haurà cercavila amb d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; jocs tradicionals al Prado des de les 11 hores, i partides de raspall al carrer Palmera a càrrec de l’Escola de Pilota d’Ondara (16:30 hores). Ja el diumenge 22, després de la Diana Participativa i l’esmorzar popular al Prado, es faran des de les 11 hores tallers d’arranjament de canyes i tensat de Tabals al Prado i a la terrassa de la Plaça de Bous. Tancarà el programa del Festacarrer 2024 el concert de Dolç Tab Jazz a les 19:30 hores del diumenges 22 de setembre a l’Auditori Municipal.

** REGIDORIA DE CULTURA **AJUNTAMENT D’ONDARA **

PROGRAMACIÓ FESTACARRER 2024

DIJOUS 1220.00h Casa CulturaPRESENTACIÓ del Programa del Festacarrer i de les noves adquisicions dels llibres de Vicent Andrés Estellés per a la Biblioteca Municipal “Enric Valor” d’Ondara. A càrrec d’Àngels Grimalt, Regidora de Cultura i Jordi Dominguis, regidor de Normalització Lingüística
DIVENDRES 13HORAACTIVITAT
21.00h PradoSopar Estellés i a continuació actuació d’Andreu Valor “A mamar tots els versos” i Recital de Poemes d’Estellés. Amb la Col·laboració de l’Associació Cultural OCELL
DIVENDRES 20HORAACTIVITAT
20hDansà de la Marina des de l’Ajuntament fins el Prado.
21.00h PradoSopar de cabasset al Prado i a continuació Recital Musical “Fam de versos” a càrrec de “Llunació”
23.30hCORREFOC a càrrec de la “Colla Dimonis de Massalfassar” amb la participació d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. Un espectacle pirotècnic de so, llum i color, que barreja elements tradicionals i d’altres de collita pròpia.
DISSABTE 21HORAACTIVITAT
11.00hCercavila a càrrec d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals
11.00h PradoJocs Tradicionals per a xiquetes i xiquets a càrrec de “A riure”
13.00h PradoA toc de vermut. Dansà amb d’Ondara Colla de Dolçaines i tabals i els balladors i balladores d’Ondara
16.30hPartides de raspall de l’Escola de pilota d’Ondara, al carrer Palmera
18.30h PradoAplec de Muixerangues amb “Falcons de Vilafranca”, “Muixeranga de Segària”, “Muixeranga de la Marina Alta” i “Muixeranga de Xàtiva”
20.30h Pl. BousLA FÚMIGA en Concert i a continuació CACTUS i per a tancar VADEROCK Bingo Musical en Valencià
DIUMENGE 22HORAACTIVITAT
9.00hDiana participativa amb d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals i altres colles del País Valencià
10.00h
Esmorzar popular al Prado
11.00hTaller d’arranjament de canyes” al Prado Taller ”Tensat de tabals” a la Plaça de Bous
12.00hA toc de vermut. Dansà amb d’Ondara Colla de Dolçaines i tabals i els balladors i balladores d’Ondara
19.30hConcert de DOLÇ TAB JAZZ a l’Auditori Municipal

CULMINEN LES OBRES DE CONSOLIDACIÓ DEL SOLAT DEL MOLÍ COVÍ D’ONDARA

El sòl de l’interior del Molí Coví ha recuperat el seu revestiment amb la pedra original

Ondara, 06.08.24. L’Ajuntament d’Ondara està rehabilitant l’immoble del Molí Coví (Bé de Rellevància Local) amb la intenció de restaurar les instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable; posant-ho en valor per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural. El primer pas va ser rehabilitar la coberta i renovar les façanes interiors i les parts exteriors. També es va ultimar la neteja i condicionament de la seua zona verda, per habilitar el Parc Fluvial Molí Coví amb la intenció de convertir la parcel·la en un espai amb arbratge i fer-ho visitable.

L’última de les actuacions realitzades han estat les obres de consolidació del solat del Molí Coví; unes obres que han culminat, i que ja s’han certificat per part dels serveis tècnics municipals. Les obres de consolidació del solat del Moí Covi han sigut executades des del passat mes de maig i fins a juliol per una empresa especialitzada, ICISER SL, amb un cost total de 15.643,30 (IVA inclòs). Es tracta d’una obra subvencionada íntegrament per la Diputació Provincial d’Alacant, dins del Pla Provincial per a la rehabilitació i posada en valor del patrimoni arquitectònic de caràcter històric municipal de municipis de menys de 75.000 habitants de la província d’Alacant, Anualitat 2022.

Hui dimarts 6 d’agost, els Regidors de Manteniment d’Edificis i de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, Miguel Gomis i Lluís Fornés, acompanyats pel tècnic municipal Jorge Ferrer, han visitat l’interior del Molí Coví i han comprovat el bon estat en que ha quedat el solat (que és la tasca de revestir un sòl amb rajola, llosa o pedra). En aquest cas, el solat del Molí Coví s’ha consolidat amb les mateixes pedres que ja el componien, que han sigut que han sigut extretes i tornades a col·locar en el seu lloc original. De manera que el sòl de l’interior del Molí Coví ha recuperat el seu revestiment original.

Les obres han consistit en l’alçament del pis de pedra existent, que es trobava totalment desnivellat, i la recol·locació, en la mateixa ubicació, prèvia col·locació d’una làmina impermeabilitzant i solera en aquelles zones on ha sigut possible tècnicament. També s’ha afegit pis en aquelles zones on ja no existia. En la part de dalt s’ha eliminat el poc pis que quedava (sense interès patrimonial) i s’ha renovat el solat. Amb tot això es preserva la integritat de l’immoble i les seues característiques i valors arquitectònics, sense alterar la seua configuració essencial. Es pretén així, per part de l’Ajuntament d’Ondara, completar l’execució d’una fase més, per a avançar en la rehabilitació total de l’immoble i poder disposar d’una tipologia d’immoble protegit de la qual no queden molts exemples conservats en la conca del riu Girona.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

ONDARA PARTICIPA EN EL GRAN PRIX DE L’ESTIU

L’equip ondarenc perd finalment en la prova del diccionari amb 20 punts, per 23 punts de Santo Domingo de la Calzada (La Rioja)

Ondara, 06.08.24. Ahir dilluns, 5 d’agost, TVE va oferir el quart programa de ‘El Gran Prix‘, de l’estiu. Ho va emetre amb un retard en el seu inici i una breu aturada per a oferir el lliurament de medalles a la selecció espanyola de 3×3 de bàsquet després de guanyar la medalla de plata. A Ondara, el poble s’ha bolcat amb aquest esdeveniment i el Gran Prix es va retransmetre en la pantalla gegant instal·lada per la Comissió del Crist 2025 en la part posterior del Prado, comptant amb un gran ambient de suport cap als representants d’Ondara. L’equip ondarenc va perdre finalment en la prova del diccionari amb 20 punts, per 23 punts de Santo Domingo de la Calzada, després d’haver anat encapçalant la classificació en els reptes anteriors abans d’arribar a aquesta prova final.

En el quart lliurament de ‘El Gran Prix’, l’espai presentat per Ramón García al costat de Cristinini i Wilbur, han sigut Ondara (Alacant) i Santo Domingo de la Calzada (La Rioja) els pobles que es van enfrontar per a tractar de fer-se amb la victòria. L’equip blau que va representar a Ondara va comptar amb l’ex futbolista Jaime Astrain de padrí, i amb la participació també en algunes proves de l’Alcalde, José Ramiro, i de Kika Marí com a assessora. Per part seua, l’equip groc va ser amadrinat per la ex vedette Norma Duval.

Encara que Ondara arrancava guanyant als seus rivals, ràpidament Santo Domingo de la Calzada aconseguia empatar-los. Ho han fet sotmetent-se a proves com a ‘Tir al pingüipato’, ‘Wikipeques’, ‘Hamsters a la carrera’ o ‘Les gavines malotas’. Això sí ha sigut un programa una miqueta accidentat perquè hi havia dues proves (escala com pugues amb les mariquitas) en les quals cap dels pobles aconseguia guanyar al seu rival al no ser capaç de completar-la. Finalment, arribaven a la prova de «super bitles» amb 21 punts per a l’equip blau d’Ondara i 20 punts per a l’equip groc. Però després d’eixa prova, Ondara incrementava la distància en tirar sis bitles i el daurat que val doble, i es posaven amb 23 punts enfront dels 20 amb els quals es quedaven els de La Rioja de Santo Domingo de la Calzada.

Però, com en cada programa, la prova que ho decideix tot en ‘El Gran Preix’ és «El diccionari». I és que en aquest repte es poden guanyar tres punts si es dona una resposta correcta o es perden tres punts si es falla. Santo Domingo de la Calzada, amb una fallada i dos encerts, aconseguien pujar altres tres punts quedant-se amb 23 punts. Pel seu costat, Ondara, amb dues fallades i un encert, es quedaven amb 20 punts, atorgant-li la victòria als seus rivals.

Malgrat la victòria de Santo Domingo de la Calzada amb 23 punts, els de La Rioja es queden sense possibilitat de lluitar en les semifinals. Així, la classificació general de ‘El Gran Prix 2024’ queda de la manera següent:

Olvera: 26 punts

Bembibre: 24 punts

Burela: 24 punts

Cangas de Onís: 23 punts

Santo Domingo de la Calzada: 23 punts

Ondara: 20 punts

Morata de Tajuña: 19 punts

Almacelles: 13 punts

SINMA FINALITZA LA NETEJA INTEGRAL DE LES ZONES I SECTORS ON S’HA CONCENTRAT LA FESTA DE SANT JAUME

  • El pla ha suposat l’articulació de diverses fases, tals com la neteja i baldeig amb aigua calenta a pressió i desinfecció en les zones de màxima afluència durant les festes populars

Ondara, 05.08.24. L’empresa municipal SINMA, encarregada del servei d’arreplegada del fem i neteja viària, una vegada finalitzades les festes populars, va encetar la neteja integral de totes les zones on s’ha concentrat l’agenda d’actes d’enguany. En aquest sentit, s’han realitzat tota una sèrie d’actuacions que finalitzaren la setmana passada, a banda de la realització dels serveis extraordinaris de neteja durant les festes i la neteja prèvia a l’inici de Sant Jaume.

El pla ha suposat l’articulació de diverses fases, tals com la neteja i baldeig amb aigua calenta a pressió i desinfecció en les zones de màxima afluència i totes les zones de garitos, així com la neteja, baldeig i desinfecció en la resta de zones on hi havia trànsit de gent o s’ha realitzat qualsevol mínima activitat. D’altra banda, el programa ha implicat també la neteja i retirada de brossa i vegetació de les zones de garitos, llocs on s’han desenvolupat diferents activitats, també en el riu i voltants, així com la neteja i retirada de les zones ampliades de contenidors amb motiu de les festes.

Pel que fa a aquesta intervenció integral, desde SINMA s’ha valorat l’esforç i implicació dels treballadors i treballadores de l’empresa municipal per tal que els diferents sectors del municipi recuperaren la normalitat, així com una higiene i manteniment adequats en el mínim de temps possible. Així mateix, els responsables de l’empresa pública han agraït la col·laboració ciutadana durant les festes així com durant els treballs de neteja i han demanat disculpes per les possibles molèsties causades.

LA JUNTA LOCAL D’ONDARA DE L’AECC VA IMPULSAR AHIR 4 D’AGOST UNA CAMPANYA SOLAR DE PREVENCIÓ DE CÀNCER DE PELL A LA PLATJA DE L’ESTANYÓ

Ondara, 05.08.24. La Junta Local d’Ondara de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va organitzar ahir diumenge 4 d’agost a la platja de l’Estanyó (Les Marines) una campanya de prevenció del càncer de pell. La campanya va comptar amb la col·laboració de la Creu Roja, i dels Ajuntaments de Dénia i d’Ondara (amb la presència dels Regidor de Sanitat i de Participació d’Ondara, Jordi Ruiz i Miguel Gomis, i el vicealcalde i el Regidor de Platges de Dénia, Rafa Carrió i Pepe Domènech). Es tracta del setè any en què des de la Junta Local d’Ondara se celebra aquest tipus de campanya solar a la platja.

Aquesta campanya preventiva i informativa, celebrada en horari matutí en un dels dies de més afluència de persones a la platja com és el diumenge 4 d’agost, va tindre un resultat espectacular, segons ha confirmat la presidenta de la Junta Local de AECC, M.ª Carmen Bisquert, qui ha qualificat aquesta campanya com tot un èxit, donada la gran participació registrada, en un ambient molt saludable. L’acció va consistir a oferir al públic informació sobre el càncer de pell, els tipus de melanoma i com detectar-los i previndre’ls. Per a això es va comptar amb la col·laboració de professionals de la salut, i d’una taula amb material informatiu en la carpa exterior. Tal com manifestà la presidenta de l’agrupació local contra el càncer, Maricarmen Bisquert, «es tracta d’una de les activitats tradicionals dins del calendari estival de l’associació ja que coincideix amb el calendari de vacances i amb un dels períodes de major exposició solar dins tot l’any»

La col·laboració dels professionals sanitaris pel que fa al diagnòstic dels nombrosos participants que s’acostaren fins a l’estand de l’AECC situat a peu de platja va ser el principal reclam d’una iniciativa que es desenvolupà des de les 10.30 fins les 14.00 hores. Les dermatòlogues Ana Morell, Joana Cruanyes, Almudena Monteagudo o el dermatòleg Juan Montes revisaren la pell dels assistents i els explicaren, a través de l’escrutini de pigues i lesions, la importància de la prevenció. També van participar els farmacèutics Fernando Mut i Sara mut. En resum, una activitat de conscienciació i activisme saludable que any rere any aconsegueix dur fins a la platja el consell dels professionals sanitaris.

L’acció impulsada ahir a la platja per part de l’AECC també va comptar amb la presència dels Regidors de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Ruiz i Miguel Gomis, els quals van celebrar la realització d’aquest tipus de campanyes informatives per a millorar la salut a través de la prevenció. La campanya «Hola, sóc una piga molt especial» comptà, com en les anteriors convocatòries, amb el suport i col·laboració de la Creu Roja, i dels Ajuntaments de Dénia i d’Ondara. També va comptar amb la col·laboració del grup de percussió Ondaraatack.

EXTINGIT L’INCENDI DE VEGETACIÓ EN LA ZONA DE MARJALS – XOPAR

Ondara, 05.08.24. Ahir cap a les 20:50 hores es va donar per extingit l’incendi de vegetació d’Ondara, que estava estabilitzat des de les 16:20 hores. El foc es va originar cap a les 14:00 hores d’ahir diumenge 4 d’agost, en la zona Marjals – Xopar, concretament al costat de la variant de la carrereta N-332 al seu pas per Ondara, en la part que està per darrere del pati del Col·legi Marjals, al costat de la zona industrial. La vegetació està molt resseca i va bastar una espurna perquè s’originara un incendi.

Els bombers van arribar de seguida i van aconseguir frenar l’avanç de les flames. Van acudir una unitat de comandament i prefectura, una bomba forestal pesada, una bomba forestal lleugera i una dotació d’un sergent, dos caps i cinc bombers, així com dues unitats de bombers forestals. En les labors d’extinció també van participar dos mitjans aeris.

El foc va mobilitzar efectius de Policia Local d’Ondara i Protecció Civil d’Ondara, els quals van estar des del primer moment participant en les tasques d’extinció i de control de la seguretat.

L’AJUNTAMENT D’ONDARA BONIFICARÀ AMB UN DESCOMPTE DE 3 EUROS ALS MEMBRES DE LES ASSOCIACIONS LOCALS EN EL CONCERT SONAFILM DEL 24 D’AGOST

El preu reduït de 17 euros serà per les entrades de grada i s’hauran d’adquirir a través del representant legal de cada associació

Ondara, 02.08.24. A fi de facilitar l’assistència al VI Festival de Música de Cine de la Marina Alta, Sonafilm 2024, l’Ajuntament d’Ondara, en Junta de Govern Local, ha aprovat aquesta setmana bonificar amb una reducció de preu de 3 euros en la compra de l’entrada per al concert de cloenda del Sonafilm, a totes les persones que pertanguen a una associació local (associació que estiga degudament inscrita en el registre municipal d’Associacions de l’Ajuntament d’Ondara).

El descompte de 3 euros serà efectiu en la compra de les entrades de grada (el preu de les quals és de 20 euros), per al Concert de Cloenda del Festival Sonafilm 2024, que se celebrarà el dissabte 24 d’agost a la Plaça de Bous d’Ondara a les 23 hores, en Homenatge a John Williams, el qual oferirà un recorregut per les més destacades bandes sonores del més premiat compositor de Hollywood. Amb aquesta reducció, les persones associades podran adquirir les entrades de grada al preu de 17 euros. Aquestes entrades amb descompte s’hauran de comprar físicament en la Casa de Cultura d’Ondara (no online). La forma d’aconseguir les entrades amb preus reduïts serà a través dels presidents/tes i/o representants legals de les associacions locals. Serà aquest representant el que encomane el nº de entrades directament a preu reduït en la Casa de Cultura d’Ondara, per a totes les persones interessades de la seua associació. Des de les associacions podran informa-se i resoldre els seus dubtes contactant directament amb el Regidor d’Associacionisme i Participació Ciutadana, Miguel Gomis.

Respecte al concert, cal destacar que la música de John Williams, el més guardonat compositor de Hollywood i autor de les inoblidables bandes sonores de “La Guerra de las Galaxias”, “Indiana Jones” o “Parque Jurásico”, protagonitzarà el 24 d’agost a les 23:00 hores en la Plaça de Bous d’Ondara el concert de clausura de la sisena edició de Sonafilm, el Festival de Música de Cine Marina Alta. Amb el títol d’Homenatge a John Williams, l’espectacle està organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ondara i recorrerà les més destacades creacions de l’artista. La música serà interpretada per la Universal Symphony Orchestra, junt amb els cors de la Universitat Politècnica de València i el Cor Infantil CODA, sota la direcció del mestre José Martínez Colomina. En total, es pujaran a l’escenari més de 150 músics, en el que serà el concert amb la formació més gran de la història de Sonafilm. La Universal Symphony Orchestra és l’orquestra resident de Sonafilm i està especialitzada en bandes sonores de cine i videojocs. De projecció internacional, l’agrupació compta amb una dilatada trajectòria professional en espectacles a gran escala. El director titular de l’orquestra és José Martínez Colomina, la carrera del qual inclou diversos premis i reconeixements tant nacionals com internacionals. Quant al programa del concert de Sonafilm del dissabte 24 d’agost a la Plaça de Bous d’Ondara, inclourà en la primera part la Suite de “Parqué Jurásico”, Suite de “Tiburón”, Suite de “E.T. El Extraterrestre”, “Throne Room End Title” de “La Guerra de las Galaxias”, i en la segona part “Somewhere in my memory” de “Solo en Casa”, “Raiders March” de “Indiana Jones”, “A prayer for peace” de “Munich”, “Viktor´s Tale” de “La Terminal”, “Hymn to the fallen” de “Salvar al Soldado Ryan” i “Superman March” de “Superman”.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**