ONDARA ES BOLCA AMB NEBULOSSA EN EL SEU ACOMIADAMENT DE CAMÍ CAP A SUÈCIA

  • Al final, som dos d’Ondara que van a Malmö” diuen en rebre el recolzament i l’estima de desenes de persones
  • L’Ajuntament d’Ondara els nomena “”Ambaixadors d’Ondara en el món” com a forma de reconeixement a la seua labor de difusió del poble

Ondara, 30.04.24. El poble d’Ondara va acomiadar ahir de vesprada en el Prado als veïns d’Ondara, Mery Bas i Mark Dasousa (grup Nebulossa) abans d’eixir de viatge cap a Malmö (Suècia), on Nebulossa representarà a Espanya amb el seu tema “Zorra” en la Final del Festival d’Eurovisió el dia 11 de maig. Mery i Mark van rebre el recolzament i l’estima de tot el poble, amb moltíssimes persones de totes les edats que van acudit a desitjar-los tota la sort en aquest esdeveniment històric; que dos veïns d’Ondara vagen a Eurovisió.

L’Ajuntament d’Ondara va organitzar l’acte d’ahir en el qual l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Turisme, Raquel Mengual, els van fer lliurament d’una placa commemorativa, en que es nomena als Nebulosa amb el càrrec honorífic «d’Ambaixadors d’Ondara en el Món»; un càrrec que ja estan ostentant, portant el nom d’Ondara a ser conegut en l’àmbit internacional. També se’ls va obsequiar amb un ram de flors en agraïment a tot el que estan fent, ells i la seua família.

Mark i Mery van agrair les mostres d’afecte, afirmant que «porten a Ondara en el cor», i van reconèixer amb humilitat que no s’esperaven aquesta resposta i reconeixement, dient que «al final som dos d’Ondara que van a Malmö». Mark també va aprofitar per a anunciar que el seu únic concert en la comarca després d’Eurovisió serà a Ondara. A continuació van procedir a atendre el públic i fer-se fotos amb tots els seus seguidors, que els van traslladar el seu afecte i estima, així com la millor de les sorts per a la final d’Eurovisió, deixant molt clar que per a Ondara «ells ja són guanyadors».

L’IES XEBIC GUANYA EL PRIMER CONCURS D’ORATÒRIA DE LA MARINA ALTA CELEBRAT A ONDARA

El concurs va ser tot un èxit, amb més d’un centenar de persones assistint als debats del I COMA, que debatia sobre si cal continuar potenciant un model econòmic basat en el turisme en la Marina Alta

Ondara, 29.04.24. Cinc instituts de la comarca han participat en el Primer Concurs d’Oratòria de la Marina Alta (COMA), que ha tingut com a objectiu principal millorar les capacitats comunicatives de l’alumnat treballant l’argumentació, el debat i la reflexió. Després de dos dies de discussió pública sobre un tema concret, («cal continuar potenciant un model econòmic basat en el turisme en la Marina Alta?») l’IES Xebic d’Ondara es proclamava campió davant l’IES de Pedreguer, que es classificava en segon lloc. El premi al millor orador/oradora de la competició ha sigut per a Joana Gil, de l’IES Sorts de la Mar de Dénia. L’equip de l’IES Xebic d’Ondara estava integrat per Hugo Marí, Mirela Gomes, Bruno Blanco, Marcos Soria i Lorena Herraiz. Els premis els van lliurar Joan Ivars, secretari de l’IECMA; Sergi Ferrús, president de la MACMA; i Àngels Grimalt, Regidora de Cultura d’Ondara.

El certamen s’ha celebrat els dies 23 i 24 d’abril a la Casa de Cultura d’Ondara (amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara), amb la participació de l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts Sorts de la Mar de Dénia, Xebic d’Ondara, IES de Pedreguer, la Mar de Xàbia (amb 2 equips) i el Maria Ibars de Dénia. Sis equips en total que van aportar punts de vista a favor i en contra sobre si cal continuar potenciant un model econòmic basat en el turisme a la Marina Alta. L’esdeveniment ha estat un punt culminant de debat i eloqüència per als estudiants dels instituts de la comarca. Tots els equips han mostrat un nivell excepcional de preparació i habilitats d’argumentació. Els 6 equips participants han estat formats cadascun per cinc participants i un capità, paper que ha recaigut en els professors que han entrenat els grups. Tant a l’alumnat, com al professorat (capitans) i al jurat del Concurs d’Oratòria de la Marina Alta, se’ls ha impartit un curs de formació per participat en aquest projecte.

El I Concurs d’Oratòria de la comarca és una iniciativa pionera que va partir dels professors de la Universitat de València radicats a la comarca, Andreu Sentí i Àngels Grimalt, que es van posar en contacte amb l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA). Així es va forjar el concurs, organitzat per l’IECMA amb el patrocini de les Fundacions Baleària i Rolser Server i Pérez, així com de l’Ajuntament d’Ondara, la Macma, la Xarxa Vives i les Universitats d’Alacant i València. Els Caps de jutges van ser Àngels Grimalt Vives i Andreu Sentí; com a membres del jurat: Tomàs Atanes Arnal, Josep Banyuls, Yassin El Bouzaydy, Francesca Marí, Josep Lluís Martínez Boix, Jordi Giner Monfort, i Abril Peidro Llompart. Des de l’organització es considera tot un èxit la gran participació i l’alt nivell dels participants, i esperen poder repetir la segona convocatòria del concurs en 2025, amb l’objectiu d’incentivar la participació de la Marina Alta i que els IES de la comarca participen també en la lliga de debat de la Xarxa Vives. Més d’un centenar de persones van assistir com a públic a aquest acte que va omplir de gom a gom la Casa de Cultura d’Ondara, i que va aconseguir que l’alumnat de 15 i 16 anys reflexionara sobre el turisme com a model econòmic.

Quant als Premis del I Concurs d’Oratòria de la Marina, han estat els següents: 1er premi: tauleta tàctil per a cada estudiant membre de l’equip + un viatge d’anada i tornada a Formentera per a cada participant i un/a acompanyant (incloent-hi el capità o capitana); 2n premi: viatge d’anada i tornada a Formentera per a cada participant (incloent-hi el capità o capitana); i Premi individual al millor orador/a: tauleta tàctil + un viatge d’anada i tornada a Formentera i un/a acompanyant.

Des de l’organització s’ha anunciat que aquest dimecres 1 de maig es publicarà al web del Concurs d’Oratòria de la Marina https://sites.google.com/view/oratoriamarinaalta el vídeo de la final i lliurament de premis.

FOTOS: CANFALI MARINA ALTA

FOTOS I ESCRITS DE LES PENYES I QUINTADES D’ANIVERSARI PER AL LLIBRE DE SANT JAUME 2024

Ondara, 29.04.24. La Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara informa que les penyes i quintades que celebren enguany 2024 el seu aniversari, i vullguen publicar la seua foto i escrit al llibre de les Festes Populars de Sant Jaume 2024, podran enviar els seus documents per correu electrònic fins al 12 de maig de 2024 a festesondara@gmail.com .

REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS * AJUNTAMENT D’ONDARA

ONDARA PRESENTA LA 8a EDICIÓ DELS PREMIS DE COMPOSICIÓ PER A DOLÇAINA I PIANO «VILA D’ONDARA»

Ondara, 29.04.24. El passat dissabte 27 d’abril es va presentar a la Casa de Cultura d’Ondara la 8a edició dels Premis de Composició per a Dolçaina i Piano «Vila d’Ondara»; uns premis que s’han consolidat i que tracten de fomentar la cultura popular al nostre municipi. A l’acte va estar present Àngels Grimalt, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, que va agrair la presència de totes les persones que es van apropar a l’acte i va afirmar que, per a la Regidoria de Cultura, «aquests premis de composició són molt importants i volem i desitgem que continuen per sempre». Durant la presentació, Josep Alemany a la dolçaina, i David González al piano, van interpretar 6 peces, algunes d’elles molt famoses que ja van tocar en anteriors edicions i altres que han sigut premiades en poblacions com Algemesí.

Entre peça i peça es va explicar què han de fer totes aquelles persones que vulguen participar en l’edició d’enguany. El termini de presentació d’obres conclourà l’1 de juliol i s’han d’enviar al departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. Finalitzat el termini d’admissió, un jurat tècnic seleccionarà, entre totes les obres presentades, un màxim de tres obres, les quals tindran la consideració de finalistes. En cas de no haver-se presentat un mínim de tres obres, el concurs quedarà anul·lat. Les obres finalistes seran interpretades per Josep Alemany i David González el divendres 4 d’octubre 2024 a la Casa de Cultura d’Ondara. Al descans d’aquest concert, els assistents votaran per atorgar un premi especial del públic, amb dotació econòmica, patrocinat per la Federació Valenciana de Dolçaineres/s i Tabaleteres/s. La dotació dels premis serà la següent: un primer premi dotat amb 1.250 euros, patrocinat per l’Ajuntament d’Ondara; i un premi del públic dotat amb 500 euros, patrocinat per la Federació Valenciana de Dolçaineres/s i Tabaleteres/s.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

22 PODIS PER A L’ESCOLA MUNICIPAL DE GIMNÀSTICA RÍTMICA D’ONDARA EN LA I FASE DE LA LLIGA COMARCAL CELEBRADA A ONDARA

Ondara, 29.04.24. El passat 21 d’abril es va celebrar la 1a Fase de la Lliga Comarcal de Gimnàstica Rítmica al pavelló municipal d’Ondara, organitzada per l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara. Més de 260 gimnastes de diferents pobles van participar en aquest esdeveniment esportiu.

Els i les participants de l’Escola Municipal de Gimnàstica d’Ondara van ser 101 gimnastes. Va ser una jornada molt emotiva, amb molt de sentiment i passió per la rítmica.
Des de l’Escola de Gimnàstica d’Ondara s’ha donat l’enhorabona per tota la gran feina, tant de l’escola d’Ondara com de totes les altres poblacions participants.

Els resultats obtinguts en la modalitat de competició:

INDIVIDUALS

ALEVÍ PILOTA
1a Sofia Chebenyak
3a Lila Ortiz
4a Elena García
8a Nerea González

INFANTIL ARO
1a Alexia Martín
5es empatades Mireia Serer i Yuneire Fillol
7a Lucía Mercapide
8a Carla Mut

CADET MACES
1a Emma Lorca
2a Julia Mata
3a Emma Álvarez
4a Zoe Rabasco

❤️CONJUNTS❤️

BENJAMÍ MANS LLIURES
1es Emma P, Emma S, Joana, Valèria i Laia

ALEVÍ 5 CÈRCOLS
3es- S- Sofia, Laia, Zoe, Valentina i Laura
4ts- R- Roberto, Irene, Abril, Aitana i Neha
5ts- E- Elliot, Valentina, Leo, Lina i Demelza

INFANTIL 5 PILOTES
1es- Daniela, Laura, Anna R, Anna H i Irene

💚DUOS💚

BENJAMÍ MANS LLIURES
1es Bruna i Vera
2es Blanca i Sira
3es Elsa i Irene

ALEVINS MANS LLIURES
1es Henar i Estela
4es Alba i Anaïs
5es Lucía i Neus

INFANTILS 2 CÈRCOLS
1es Lucía i Mireia
2es Maria i Olivia
3es Sílvia i Emma
4es Adriana i Roser
5es Noa i Azahara

JUVENILS 2 CÈRCOLS
1es Marwa i Alba

💜TRIOS💜

BENJAMÍ MANS LLIURES
🥈Beatriz, Zaira i Noa

ALEVÍ 3 PILOTES
1es Paula M, Paula S i Mia
2es Dàlia, Aurora i Ana
4es Anne, Carla M i Carla B

INFANTIL 3 CÈRCOLS
1es Lola, Aitana i Anhelina
2es Julia, Roser i Núria

EXHIBICIÓ

BABY
Mar, Giulia, Cloe, Sofia, Lara, Daniela Pons, Noa, Marta i Berta.

PREBENJAMÍ MANS LLIURES
Lluna C, Lluna A, Sonia, Amaya, Ada, Abril , Marina, Laura, Rihab, Sofia i Daniela.

BENJAMÍ MANS LLIURES
Vera T, Vera C, Leyre, El·la i Cloe.

INDIVIDUAL INFANTIL
Veronika Morozco

L’EQUIP TÈCNIC D’ENTRENADORES DE L’ESCOLA DE GIMNÀSTICA RÍTMICA D’ONDARA vol donar l’enhorabona a totes les i els gimnastes pel seu esforç, il·lusió, passió i amor cap a la rítmica!!!! Gràcies a les famílies per tot el suport i gràcies a l’equip d’ajudants que vam tindre a la competició per part de les gimnastes federades d’Ondara.

SOM MÉS QUE UNA FAMÍLIA!!!

La pròxima fase es celebrarà el 26 de maig a Dénia.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

MARIA ISABEL FERRER I MOHA RIDA, VENCEDORS EN LA I VOLTA A PEU PORTAL DE LA MARINA SOLIDÀRIA AMB LUDAI

**Comunicat premsa Circuit a Peu Marina Alta**

CIRCUIT A PEU MARINA ALTA 2024

MARIA ISABEL FERRER I MOHA RIDA, VENCEDORS EN LA I VOLTA A PEU PORTAL DE LA MARINA SOLIDÀRIA AMB LUDAI

El besant solidari de la prova a favor de l’Associació LUDAI va recaptar un total de 2.100€ donats per Virginia Carrasco i Inma Do Campo, Directora i Subdirectora del CC Portal de La Marina

Les previsions de pluja, no van aigualir la primera cita del Portal de La Marina amb el Circuit a Peu, i més d’un miler de participants van desafiar la previsió prevista, per a citar-se en la I Volta a Peu Portal de La Marina, tot preparat des de primeres hores del dia amb els més de 70 voluntaris dels 12 Clubs que integren el Circuit, així com el personal de Seguretat i voluntaris del CC Portal de La Marina, Policia Local d’Ondara i Protecció Civil Ondara.

La prova reina arrancava a les nou del matí amb prop de 900 atletes on un grup de deu corredors es van desmarcar en els primers metres, prompte es van veure les intencions de Moha Rida, Juanan Fernández, Toni Soler, Jorge Llacer, Sergio Marco, Vicente Solbes i Adrián Calderón que finalment es “van rendir” a l’atleta del Llebeig Xàbia Moha Rida Younes vencedor de la prova, detenint el crono en 26:22 a 3:15k, segona posició per a benidormense Juanan Fernández que marque un temps de 26:53, tancant el podi absolut l’atleta del Llebeig Xàbia, Toni Soler que marque un registre de 26:58., els tres vencedors absoluts també van ser premiats amb una targeta regal del CC Portal de La Marina valorada en 100€

En categoria femenina la Reina del Circuit, l’atleta del Llebeig de Xàbia María Isabel Ferrer, es va trobar molt còmoda per les qualitats del traçat i la climatologia i travesse la línia de meta amb un temps de 28:30 a 3.32 el quilòmetre, segona l’atleta del Publidom Andrea Abad, registre una marca de 30:24, mentres Esther Fornés del Cametes de Pedreguer va tancar el podi absolut femení un temps de 30:50. Igual que els xics elles també van rebre la targeta regale de 100€ del Portal de La Marina de mans de Virginia Carrasco i Inma Do Campo.

Lliurament Benèfic a Ludai

Després de la celebració de les últimes proves infantils, va arribar el torn per als membres d’Associació LUDAI, que també van celebrar la seua particular carrera, recorrent 50 metres, on en la línia de meta es va aprofitar per a entregar de mans de Virginia Carrasco Directora del CC Portal de La Marina i la Subdirectora

Inma Do Campo als allí presents per part de LUDAI amb la seua Directora Laura Llorca.

Carreres Infantils

Malgrat tindre per uns instants la presència d’una lleugera pluja, a penes molest, a l’hora de començar les proves infantils que també van gaudir com els majors dels voltants del CC Portal de La Marina

En categoria benjamí femenina les més ràpides a recórrer la distància de 800 metres, van ser, Lara Fornés Catalá del Llebeig Xàbia, amb un temps de 03.09, segona i tercera, les atletes del Dianium Ariadna Sojo Pimentel i Nina Zhila que van registrar uns temps de 03.16, i 03.22.

Ernest Garcés Francés del CA Bernia, al sprint disputat Daniel Fullana Padilla del Llebeig Xàbia i de foto finish van detindre el *crono en 03.10, Alex Monparler Puigcerver del Raboses Rafelcofer entre quatre segons per darrere 03.14.

Les millors a completar els 1.150 metres en categoria aleví, van ser Marina Cózar Sellés (CA Llebeig Xàbia) complet el recorregut en 04.38, segona va entrar Laia Mestre Sastre del Dorsal 19 Pego marcant un registre de 04.44 i tercera Gemma Francés Vila 04.45.

Erik Amil Barbeito (CE Llebeig Xàbia) en xics va ser primer, 04.08 amb sprint final per a véncer als bessons del C Ginestar Atletisme Benissa, segon i tercer Jaume Blas De Gea 04.09, Adolfo Blas De Gea 04.17.

Els Infantils van completar un recorregut de 1.600 metres, Joan Alemany Pons Dorsal 19 Pego, va travessar primer la línia de meta amb un registre de 05.38, mateix temps, encara que amb més centèsimes, Didac Chesa Cervera es va colar en la segona plaça per davant del bessó Ángel Alemany Pons 05.48.

El podi Infantil femení, va anar per a, Aitana Tor Perea del CA La Nucia 06.13, que en la recta final avantatge en vint segons a la pedreguera Anna Cabrera Muñoz 06.33, (E Atletisme Pedreguer), seguida per Noa Alemany Sendra (CE Dorsal 19 Pego), tercera amb un temps de 06.41.

Una vegada més com és habitual, les dos últimes categories de les proves infantils, compartixen eixida, però no distància, tres voltes per a completar 2.400 metres en categoria cadet, l’atleta de La Nucia Silvia Díaz Berenguer va demostrar estar en molt bona forma i entre la primera, registrant una marca de 09.18, per darrere Anna Caravaca Sala del Dorsal 19, segona va detindre el crono en 10.04, entrant tercera la corredora del Llebeig Sienna Charles 10.07.

Joan García Milvaques, en xics va véncer en un ajustat sprint 08.25 a Pau Martínez López, del CA El Faro de L´Alfes 08.27 que va ser segon, mentres Ricard Pérez Miró del Dianium va ser tercer amb un *crono de 08.32.

Quatre voltes van realitzar els juvenils per a completar els 3.200 metres previstos, la volta de Marco García Torres, del Dianium 10.37, deixe sense opcions a Marcos Carrión Lloret (CA La Nucia) que ocupe la segona plaça 11.13, quedant tercer Leo Martínez Briggs del CA El Faro de L´Alfes, amb un temps d’11.30.

En xiques, va tornar Celia Fornés Blázquez del CA Gata que no va donar oportunitat a Paula Esteban Valero del CA Teika Gandia, Celia entre amb un registre de 15.20., quasi dos minuts després entraria Paula 17.13.

Es poden consultar totes les classificacions, en la pàgina web de *Somesport www.somesport.com i del Circuit a Peu Marina Alta www.circuitapeu.com

Pròxima cita

Ens citem en el Cor de La Marina, Pego acull la novena prova puntuable del Circuit a Peu este dissabte 4 de maig, on retornen les proves vespertines fins a l’última cita a Benissa.

XL VOLTA A PEU A PEGO, una carrera amb moltes novetats per la seua efemèride que al llarg d’esta setmana aniran revelant des del club organitzador, el Dorsal 19 Pego, però sense canviar el recorregut per on hauran de córrer els atletes participants, sent el mateix de la passada edició.

Les carreres infantils tornaran obrir les competicions a partir de les 16:30h, per a donar pas a les 19:00h. la prova regna.

Les inscripcions, ja estan obertes en la pàgines web www.somesport,com ,i www.circuitapeu.com , que com és habitual es tanquen els divendres abans de la prova, en esta ocasió el divendres 3 de maig a les 12:00h..

**Comunicat premsa Circuit a Peu Marina Alta**

EL PLE D’ABRIL ESTIPULA LES MODIFICACIONS PRESSUPOSTÀRIES D’UNA PRIMAVERA DE PROJECCIÓ DE LA MARCA ONDARA

Ondara, 26.04.24. El ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara celebrat ahir dijous 25 d’abril va aprovar una modificació de crèdits amb l’abstenció del PP i el vot a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís. Aquesta modificació, segons va explicar l’Alcalde, José Ramiro, era per poder comptar amb nous projectes que no existien quan es van elaborar els pressuposts municipals (que es van aprovar a desembre de 2023), com la Festa Europarty Nebulossa (se li dota d’una partida de 20.000 euros en la partida de Turisme) o la participació d’Ondara al Grand Prix (s’ha dotat amb 5.000 euros a la partida de Protocol per al viatge a Madrid de les persones que puguen anar a la gravació del programa). El total de la modificació de crèdits aprovada és de 58.700 euros, en diverses partides. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va justificar la seua abstenció (i no vot en contra) per l’explicació donada, però no van votar a favor perquè pensaven que un 50% de la modificació es podria haver destinat a la Regidoria d’Esports, per rebaixar la quota de les escoles esportives, segons va indicar. L’altre punt econòmic del ple, un reconeixement extrajudicial de crèdits per pagar factures amb «reparos», va ser votat en contra pel PP.

D’altra banda, en la sessió es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís i PP) la comanda de gestió a l’empresa municipal SINMA del servei de comunicació institucional i premsa. L’Alcalde, José Ramiro, va indicar que es tractava de reconèixer i regularitzar allò que ja s’estava fent per personal de la ràdio municipal; posant la comanda de gestió clara perquè es puga assumir per SINMA. El portaveu del PP, Àlex Hernández, va argumentar el vot a favor del seu grup perquè «és important reconèixer i regularitzar les tasques de treball que està fent l’àrea de comunicació des de fa molt de temps»; i va puntualitzar que «esperem que siga un primer pas perquè n’hi ha molt de treball per davant en aquesta i altres àrees de SINMA»; també va expressar la seua esperança en que «ens puguem assentar prompte en una mesa de negociació tots els partits amb el comitè de treballadors de SINMA per poder arribar a un acord, en benefici dels professionals i també de l’Ajuntament».

Al ple d’ahir també es va aprovar per unanimitat iniciativa per a la redacció de l’ordenança reguladora dels patrocinis privats d’activitats municipals. La norma pretén donar suport jurídic a la possibilitat del patrocini privat d’activitats municipals en diverses àrees com l’esportiva, la cultural, la patrimonial i la promoció econòmica, segons va explicar el Regidor Jordi Dominguis.

Ja fora dels punts de l’ordre del dia, en informes de les Regidories, la Regidora de Protocol, Rosa Ana Marí, va anunciar que la Regidoria de Protocol i Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Ondara ha organitzat el viatge dels representants de la Corporació Municipal d’Ondara que representaran al municipi amb la seua presència en Malmö, Suècia, en la Final del Festival Internacional de la Cançó que se celebrarà l’11 de maig. Segons va argumentar, «aquest és un esdeveniment històric per al municipi d’Ondara, un fet que potser no es torne a viure, el que siguen dos veïns d’aquest poble, Mark i Mery els que representen a Espanya en aquest certament, i per això s’ha gestionat una adequada representació institucional; seran 4 els representants de la corporació municipal; l’alcalde i els regidors de protocol, turisme i patrimoni». «L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Protocol, assumirà les despeses d’aquests 4 representants, en el que correspon a avió, hotel, assegurances i entrades al festival. La resta de despeses que puguen sorgir aniran per compte propi dels assistents. També hi haurà dos acompanyants de les autoritats locals, si bé les despeses els acompanyants corren a càrrec propi dels acompanyants».

Per la seua banda, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va aprofitar els informes d’Alcaldia per anunciar la participació d’Ondara en el Grand Prix d’aquest estiu 2024. El poble «està molt content i molt il·lusionat per haver sigut seleccionat», va dir, i va explicar que des de l’Ajuntament d’Ondara es porten setmanes treballant en aquesta participació, però que no es poden donar de moment més detalls pel contracte signat (que inclou una clàusula de confidencialitat); per això, no es poden dir obertament, de moment, les condicions per anar (i és que molta gent està preguntant com fer per anar al programa). Quan estiga l’equip d’esportistes que participaran conformat, i quan es puga donar més informació, es farà públic també qui pot anar al programa de públic, segons va assegurar.

FINS AL 29 D’ABRIL ES POT CONSULTAR EL CENS PER A LES ELECCIONS EUROPEES 2024

FINS AL 29 D’ABRIL ES POT CONSULTAR EL CENS PER A LES ELECCIONS EUROPEES 2024

Les eleccions al Parlament Europeu se celebraran el pròxim 9 de juny

Ondara, 26.04.24. L’Ajuntament d’Ondara informa que està obert el termini per a la consulta del Cens Electoral per a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran el pròxim 9 de juny. En aquest cens s’inclouen els canvis realitzats en el padró municipal fins al dia 30 de gener de 2024. En aquests comicis podran votar ciutadans espanyols i de la Unió Europea no espanyols residents en el municipi (sempre que hagueren sol·licitat exercir el dret de sufragi abans de l’1 de febrer 2024) i que siguen majors d’edat. La consulta es pot realitzar des d’aquest dilluns 22 i fins a dilluns que ve 29 d’abril.

D’acord amb la legislació vigent en matèria de règim electoral, el cens electoral corresponent a les eleccions al Parlament Europeu es pot ser consultat pel públic del 22 d’abril al 29 d’abril a l’Ajuntament d’Ondara. En aquest mateix termini es podran presentar allí mateix reclamacions d’inclusió o exclusió. Es recomana a les persones que resideixen a Ondara, especialment aquelles que hagen complit 18 anys després de les últimes eleccions i les que hagen canviat recentment de domicili, que consulten les llistes i presenten, en el termini esmentat, la reclamació pertinent sobre la seua inclusió o exclusió del cens electoral.

En les Eleccions al Parlament Europeu 2024 poden votar:

– El cens electoral d’espanyols residents a Espanya (CER).

– El cens electoral d’espanyols residents-absents que viuen a l’estranger (CERA).

– El cens electoral de ciutadans de la Unió Europea que gaudisquen del dret de sufragi actiu al seu país d’origen, residisquen a Espanya, estiguen empadronats en un municipi espanyol i hagen manifestat la voluntat de votar a Espanya en estes eleccions.

Actualment són membres de la UE: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, República Eslovaca, Romania i Suècia.

https://info.eleccioneseuropeas2024.es/ca-valencia/informacion-general/calendario

EL GIMNÀS DE LA PISCINA D’ONDARA INAUGURA UN INNOVADOR PROGRAMA D’ACTIVITAT FÍSICA ONCOLÒGICA DE L’AECC EN LA MARINA ALTA

L’Ajuntament d’Ondara, la Universitat d’Alacant i l’Associació Espanyola Contra el Càncer col·laboren en aquest programa pioner que es desenvoluparà dos dies a la setmana en horari matutí, en grups de 6 persones, i va dirigit a pacients oncològics de tota la Marina Alta

Ondara, 25.04.24. El gimnàs de la piscina municipal d’Ondara, que ha obert recentment les seues instal·lacions gestionat per l’empresa municipal SINMA Ondara, acollirà el primer Programa d’Activitat Física Oncològica en la Marina Alta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Hui s’ha presentat públicament aquest innovador programa, amb la participació dels representants de l’Ajuntament d’Ondara, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, de la Universitat d’Alacant i del departament de Salut de la Marina Alta.

En la presentació han participat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor d’Esports, Lluís Fornés; el Regidor de Sanitat, Jordi Ruíz, el Regidor delegat de SINMA, Jordi Dominguis; el gerent de SINMA, Juan Femenia; la presidenta de la Junta Local AECC, Mª Carmen Bisquert; el gerent provincial de l’AECC, Juan Lledó Quirant; el Catedràtic de la Universidad d’Alacant encarregat del projecte, José Antonio Pérez Turpin; el Gerent del Departament de Salut de Dénia, José Félix Quintero; el director mèdic, el coordinador del centres de salut, i la coordinadora del CS Ondara, Pilar Muñoz; Anna Isabel Martínez, coordinadora de la Seu Provincial de psicologia, i Miri González Picó, psicooncóloga de la Marina Alta, a més de representants de l’AECC local.

Gràcies al conveni subscrit entre l’AECC i l’Ajuntament d’Ondara (a través de la seua empresa SINMA), s’oferiran aquestes magnífiques instal·lacions, ubicades en la part superior del recinte del pavelló i piscina municipal, i que s’han dotat de maquinària i tot tipus de millores en les últimes setmanes. El gimnàs de la piscina, que està obert als usuaris de la piscina municipal, acollirà des d’ara un servei gratuït d’exercici físic oncològic. Aquest programa pioner és el resultat d’una col·laboració entre l’Ajuntament d’Ondara, la Universitat d’Alacant i l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Ondara és la segona població que acollirà aquest servei a nivell provincial. En un principi es desenvoluparà dos dies a la setmana en horari matutí, completament gratuït, en grups de 6 persones. En funció de la demanda, s’ampliaran el nombre de dies. Va dirigit a pacients oncològics de tota la comarca de la Marina Alta. Els oncòlegs seran els que derivaran directament als pacients que consideren, per tal de rebre aquest servei, que, de moment començarà prestant-se per a 12 usuaris, en 2 grups de 6 persones.

Des de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Ondara s’ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Ondara per la cessió d’aquestes instal·lacions, i s’ha argumentat, en la presentació del primer Programa d’Activitat Física Oncològica en la Marina Alta, que «la pràctica d’exercici físic és una ferramenta important en la prevenció i tractament del càncer, perquè a més de prevenir la malaltia, també ajuda a millorar els efectes associats als tractaments». Dissenyat específicament per a pacients oncològics en tractament, el programa que s’impartirà a la piscina municipal comptarà amb la participació de professionals en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, els quals oferiran classes gratuïtes d’exercici físic oncològic acompanyades de sessions de seguiment individualitzat. L’objectiu primordial d’aquest programa és mitigar els efectes secundaris del tractament, com la fatiga, així com millorar la capacitat cardiovascular i la composició corporal de cada pacient (incloent la recuperació de massa muscular o la reducció de greix), alhora que s’aborden aspectes funcionals com a dolors articulars o limitacions físiques, contribuint així a promoure un estil de vida saludable i millorar la qualitat de vida dels pacients.

** AJUNTAMENT D’ONDARA **

COMUNICAT COMPROMÍS ONDARA – LA LLENGUA NO ES TOCA

*Comunicat Compromís Ondara*

Hui, 25 d’abril l’estudiantat valencià està cridat a la vaga contra els atacs a la llengua i la destrucció de l’educació pública. Més de 300 anys després de la pèrdua del furs, les valencianes i els valencians continuem resistint les agressions a les nostres senyes d’identitat.

El passat 9 d’abril vam presentar una moció a l’Ajuntament que es va aprovar amb els vots en contra del Partit Popular, demanant que es retire la Proposició de Llei per la qual es regula la “llibertat educativa” presentada pel PP i VOX a les Corts Valencianes el 21 de març.

Aquesta llibertat a què es refereixen va justament en contra del dret de l’alumnat valencià a adquirir una competència lingüística igual en ambdues llengües oficials tal i com resa la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Se salten a la torera la situació sociolingüística de la nostra llengua minoritzada en un context de bilingüisme asimètric on no és el valencià qui ocupa els àmbits d’ús del castellà sinó tot el contrari. Una altra fal·làcia que repeteixen i volen fer creure.

Res no els deté en aquest afany voraç d’eliminar-nos com a valencianes i no se n’amaguen. Han anunciat que tancaran l’Oficina de Drets Lingüístics; retallen en ajudes les escriptores i potencien entitats i escriptors secessionistes contraris a la normativa lingüística de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Eliminen ajudes a l’associacionisme valencià; a la música en valencià, a les biblioteques… Censuren llibres en valencià i desvien 300.000€ a la Fundació del Toro de Lidia que té la seu a Madrid. Censuren l’Any Estellés en el seu centenari i tenen intenció d’acabar amb el premi Guillem Agulló, que es concedeix des del 2017 cada 25 d’abril a persones i entitats que lluiten contra el racisme, xenofòbia i delictes d’odi. Aquestes són algunes de les accions que demostren l’odi exacerbat que senten contra tot allò que ens defineix com a poble valencià.

La LLENGUA no és un concepte ideològic, la LLENGUA és la nostra manera de ser, sentir i expressar-nos. Eliminar una llengua significa exterminar un poble. La LLENGUA està per damunt; LA LLENGUA NO ES TOCA!

*Comunicat Compromís Ondara*