LA MÚSICA DE JAMES BOND VA POSAR EL PASSADOR FINAL A UNA MAGNÍFICA CINQUENA EDICIÓ DE SONAFILM 2023

Ondara, 30.08.23. Dissabte passat 26 d’agost es va celebrar a l’aire lliure a la Plaça de Bous d’Ondara, organitzat per la Regidoria de Cultura de d’Ajuntament d’Ondara, el concert final de la cinquena edició de SONAFILM: «The music of Bond», de la mà de la Universal Symphony Orchestra dirigida pel mestre Diego Navarro, amb les fabuloses veus solistes de Cristina Ramos i Fran León. Un programa que arreplegava les millors cançons de la saga de James Bond, adornades amb diversos temes instrumentals.

Desafortunadament, i quan es portava una hora d’espectacle, la pluja va fer acte de presència, i per a evitar danys en els instruments i la instal·lació elèctrica, que podien posar en perill als músics, va caldre suspendre el concert.

Afortunadament, es va poder gaudir de temes tan icònics com Goldfinger, From Russia with Love, You Only Live Twice, Diamonds are Forever, We Have All the Time in the World or Live and Let Die entre altres.

La música de Bond va posar el passador final a una magnífica cinquena edició de SONAFILM, que ha demostrat que continua creixent i aportant propostes de qualitat, convertint-se en referent en el circuit nacional de festivals.

FINS EL 29 DE SETEMBRE ES PODRAN PRESENTAR LES CANDIDATURES PER A LES DISTINCIONS COMMEMORATIVES DEL 9 D’OCTUBRE VILA D’ONDARA 2023

Els nomenaments dels “Premis 9 d’Octubre” s’iniciaran amb la proposta per qualsevol veí/veïna major de 16 anys o associació del poble

Ondara, 30.08.23. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Nerea Mallol, es vol recordar a la ciutadania que fins al 29 de setembre d’enguany es podran proposar les candidatures per als «Premis 9 d’octubre Vila d’Ondara». La presentació de candidatures es podrà realitzar per Registre General, tant a l’Ajuntament d’Ondara com a la Casa de Cultura d’Ondara.

Segons el Reglament de concessió de condecoracions, honors i distincions de l’Ajuntament d’Ondara, els nomenaments dels “Premis 9 d’Octubre” s’inicien amb la corresponent proposta per qualsevol veí/veïna major de 16 anys o associació del poble (registrada en el Registre d’Associacions de l’Ajuntament d’Ondara), entre l’1 de gener i el 29 de setembre, a fi de poder lliurar els guardons el 9 d’octubre a l’acte institucional.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’anima a la ciutadania a presentar les candidatures per a les “Distincions Commemoratives del 9 d’Octubre”. L’Ajuntament d’Ondara anomenarà un jurat independent format per tres persones relacionades amb el món de l’Art, la Cultura, la Ciència, l’Educació o qualsevol disciplina relacionada amb les candidatures presentades. Una vegada examinades les candidatures per part del jurat, i havent practicat les diligències precises per a comprovar els mèrits o serveis prestats dels proposats, aquest emetrà informe fonamentat de les persones o entitats que han de ser guardonades amb Premis 9 d’octubre 2023.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

SONAFILM 2023 – THE MUSIC OF JAMES BOND

(crònica i fotos SoundTrackFest) SoundTrackFest

Ondara, 28.08.23. Dissabte passat 26 d’agost es va celebrar a l’aire lliure a la Plaça de Bous d’Ondara, el concert final de la cinquena edició de SONAFILM: «Lo mejor de James Bond» de la mà de la Universal Symphony Orchestra dirigida pel mestre Diego Navarro, amb les fabuloses veus solistes de Cristina Ramos i Fran León.

Un programa que arreplegava les millors cançons de la saga de James Bond, adornades amb diversos temes instrumentals.

Desafortunadament, i quan es portava una hora d’espectacle, la pluja va fer acte de presència, i per a evitar danys en els instruments i la instal·lació elèctrica, que podien posar en perill als músics, va caldre suspendre el concert.

Afortunadament, vam poder gaudir de temes tan icònics com Goldfinger, From Russia with Love, You Only Live Twice, Diamonds are Forever, We Have All the Time in the World or Live and Let Die entre altres.

La música de Bond va posar el passador final a una magnífica cinquena edició de SONAFILM, que ha demostrat que continua creixent i aportant propostes de qualitat, convertint-se en referent en el circuit nacional de festivals.

LA REGIDORIA DE JOVENTUT ORGANITZA UNA ACTIVITAT MULTIAVENTURA PER AL PROPER DIUMENGE 10 DE SETEMBRE

  • L’activitat, destinada a joves d’entre 14 i 30 anys, és gratuïta i consta d’inscripció obligatòria

Ondara, 23.08.23. El regidor d’Infància, Adolescència i Joventut Jordi Ruiz-Orejón ha presentat hui acompanyat del Tècnic de Joventut Pedro Gil la primera activitat que es desenvoluparà de cara a l’inici del proper curs organitzada des de l’esmentada àrea. L’activitat, programada per al proper diumenge 10 de setembre i destinada a joves d’entre 14 i 30 anys, consisteix en una jornada multiaventura de barranquisme a Anna, concretament a l’anomenat Barranc del Gorgo de l’Escala.

Pel que fa a l’emplaçament, es tracta d’un barranc d’iniciació a l’abast de tothom amb salts des de diverses altures, en els quals cap dels trams són obligatoris i, per tant, aquests es poden seleccionar o evitar ateses les aptituds dels practicants. El barranc finalitza amb un descens ràpel de 30 metres per dins d’una impressionant cascada d’aigua tot executat per una empresa professional i amb experiència en aquest lloc concret i en el sector. Hi haurà autobús per fer-ne el desplaçament i l’eixida serà a les 8.00 hores des de l’aparcament del C/Nacions sense estat. Pel que fa a la tornada, aquesta serà cap al migdia una vegada finalitzada l’activitat.

Els responsables de l’àrea han recordat que l’activitat requereix d’inscripció obligatòria ja que es necessiten les dades de les persones participants per poder preparar tot el material requerit i perquè les places són limitades. A més, els menors de 18 anys hauran de tindre autorització signada del pare/mare/tutor/tutora legal. Tant la inscripció com la descàrrega de l’autorització es poden fer accedint al web de l’Espai jove joventut.ondara.org, així com es pot demanar més informació al mail joventut@ondara o al whatsapp de l’Espai jove al 667.94.97.02 o clicant aquest enllaç: https://wa.link/jc28l8

D’altra banda, l’activitat és gratuïta i des de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara s’anima als destinataris i destinatàries a participar en una iniciativa que s’inclou dins les accions recollides al Pla Jove aprovat per la Corporació Municipal la passada tardor tot comptant amb la participació dels i les joves del municipi.

LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS IMPULSA UNA ENQUESTA SOBRE EL CANVI D’UBICACIÓ DELS GARITOS DE LA RONDA GENERALITAT

Ondara, 23.08.2023. Un mes després de la realització de les festes populars d’enguany i amb l’agenda de treball focalitzada ja en el Sant Jaume 2024, des de la regidoria de Festes i Tradicions conjuntament amb la Policia Local d’Ondara es va plantejar en els darrers mesos la possibilitat d’un canvi d’ubicació de la zona de garitos de la Ronda Generalitat (popularment anomenada O-30) tot considerant la proposta de la zona de pàrquing davant del carrer Nacions Sense Estat com a nou emplaçament.

Tal com ha explicat el regidor de l’àrea, Jordi Ruiz-Orejón, els motius pels quals es planteja aquest canvi es fonamenten en el fet que la Ronda Generalitat és una de les principals artèries de circulació del poble i que, en cas d’emergència durant les dates de Sant Jaume, els serveis d’emergència tenen un retard considerable a l’hora d’accedir a la zona del Prado o a la Plaça de Bous. A més, aquest retard i entrebanc afecta especialment els accessos de la Residència Ntra. Sra. de la Soledat: una ubicació molt sensible i d’ús freqüent per a aquest tipus d’urgències. D’altra part, pel que fa al conjunt de garitos en el tram de l’O-30, la proximitat del barranc de l’Alberca fa que aquest reba indirectament un alt nombre de deixalles atesa la concentració de gent que ocupa el vial durant les jornades de festa. Pel que fa als motius de millora que proposa la Regidoria de Festes respecte al trasllat a la zona Nacions Sense Estat (pàrquing MasyMas), destaquen la nova disposició dels garitos (serien distribuïts de manera paral·lela en dues fileres) i la creació d’espais amb ombra per tot el sector. D’altra part, segons ha avançat el responsable de Festes i Tradicions, també es contemplaria el muntatge d’un escenari permanent en aquesta zona durant totes les festes per tal que les penyes pogueren fer-ne ús.

Així mateix, aquesta motivació ve explicada en l’encapçalament d’una enquesta que els veïns i veïnes d’Ondara poden emplenar ja a l’enllaç següent https://forms.gle/E8SfdVcww5cn8nqN6. En el formulari, el qual estarà actiu des de hui 23 d’agost fins al proper 23 de setembre, es plantegen també les preguntes per valorar aspectes tals com els problemes d’accessibilitat o l’incivisme, així com la pregunta vertebral de l’enquesta al voltant del canvi d’ubicació.

TÈCNICS, PERSONAL I MEMBRES DE LA CORPORACIÓ D’ONDARA HAN PARTICIPAT HUI EN LA REUNIÓ DEL SERVEI MEDIAPROP, QUE PRETÉN APROPAR A LA CIUTADANIA MECANISMES ALTERNATIUS ALS JUDICIS PER A LA RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Ondara, 16.08.23. Hui dimecres 16 d’agost s’ha celebrat a la Casa de Cultura d’Ondara la reunió informativa sobre el servei de MEDIAPROP impulsat per la MACMA. Aquesta reunió era oberta a la ciutadania en general, però anava especialment va dirigida a personal treballador de l’Ajuntament (especialment aquell que té relació directa amb la ciutadania: policies, registre d’entrada); associacions o col·lectius; Jutge/Jutgessa de pau; treballadors socials; i Corporació Municipal. Aquest servei de MEDIAPROP pretén ser un espai en el qual oferir atenció i informació a la ciutadania sobre la mediació com a alternativa al procés judicial, facilitar la celebració de sessions informatives i en el seu cas, sessions de mediació amb la intervenció d’una persona professional en el sector, de forma completament segura i confidencial. Per part de l’Ajuntament d’Ondara, ha participat en la reunió realitzada hui l’Alcalde en funcions, Jordi Dominguis; membres de la Corporació Municipal (els regidors Lluís Fornés i Jordi Ruíz-Orejón); la Jutgessa de Pau, Juana Peris; així com també personal treballador i tècnics de l’Ajuntament.

Des del passat mes de juliol, el servei de MEDIAPROP, amb un equip de mediadors professionals, està recorrent les poblacions de la Marina Alta per iniciar el projecte d’oficines de Mediaprop itinerants a la comarca. Les subseus físiques estan ubicades a La Vall d’Alcalà, La Vall de Gallinera, Senija, Orba, El Ràfol d’Almúnia i Castell de Castells, tot i que el servei és extensible a tots els municipis de menys de 7.000 habitants. Cada dimecres, de 10.00 a 14.00 h, s’oferix aquest servei de mediació (en castellà, valencià, francés i anglés) de proximitat, obert a la ciutadania en general, i que dona cobertura a les següents poblacions: Alcalalí, Beniarbeig, Benimeli, Benidoleig, Benigembla, Castell de Castells, El Ràfol d’Almúnia, El Poble Nou de Benitatxell, Els Poblets, El Verger, Gata de Gorgos, L’Atzúbia i Forna, La Llosa de Camatxo, La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, La Vall de Gallinera, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Sagra, Sanet i Els Negrals, Senija i Xaló.

La MACMA suma així un nou servei com a entitat comarcal, en aquest cas en matèria de Justícia de proximitat, una de les línies estratègiques de la Generalitat Valenciana, subvencionada per la Conselleria de Justícia, Interior i administració pública, en la qual es pretén que les administracions públiques s’aproximen a la ciutadania, ajudant a través d’oficines com aquesta. Aquestes oficines, anomenades MEDIAPROP, es trobaran distribuïdes de forma equitativa pel territori i treballaran de forma conjunta amb el servei de JUSTIPROP, implementat per la MACMA els passats mesos a l’edifici de l’Ajuntament d’Orba cada dimecres de 16.00 a 20.00 h. La implementació d’aquest servei té com a objectiu apropar a la ciutadania de municipis de menys de 7000 habitants, un dels mecanismes alternatiu als judicis per a la resolució de conflictes, que es pretenen impulsar en l’àmbit nacional mitjançant la Llei d’Eficiència Processals. Aquests mètodes inicialment són la conciliació, mediació, dret col·laboratiu, facilitació sistèmica, híbrids i inclòs podria incloure-s’hi les pràctiques restauratives.

Amb intenció d’apropar el servei durant els mesos de juliol i agost, a més a més del servei amb cita prèvia a les seus habilitades, l’equip de mediació comarcal ha preparat diverses sessions informatives obertes al públic en general i que estan recorrent tots els municipis anteriorment citats. Pel que resta del mes d’agost, es portarà el servei MEDIAPROP el dimecres 23 d’agost a Castell de Castells (9:00), Benigembla (10:00), Murla (11:00), i El Poble Nou de Benitatxell (13:00); i el dimecres 30 d’agost a La Vall de Gallinera (9:00), i L’Atzúbia Forna (10:00),

Les cites prèvies es gestionen mitjançant www.macma.org , al telèfon 627 073 783, a través del correu electrònic mediaprop@macma.org o a la mateixa seu de la MACMA, ubicada a Ondara.

ASUNCIÓN VIVES GINER COMPLEIX 100 ANYS

És la veïna més major d’Ondara

Ondara, 10.08.23. L’ondarenca Asunción Vives Giner ha complit hui 100 anys. Un aniversari centenari que la converteix en la veïna del poble més longeva. Aquesta efemèride ha sigut celebrada hui per la família d’Asunción Vives Giner, amb els fills, nets i besnets.

Per a commemorar aquesta efemèride i felicitar la veïna en el seu 100 aniversari, des de l’Ajuntament d’Ondara, l’Alcalde José Ramiro, i membres de l’Equip de Govern (els regidors i regidores Lluís Fornés, Miguel Gomis, Nerea Mallol, Jordi Ruiz-Orejon i Jordi Dominguis) han visitat hui a Asunción i li han obsequiat amb un ram de flors.

ONDARA APROVA EN PLE EXTRAORDINARI DEMANAR SUBVENCIÓ PER LA DIGITALITZACIÓ DELS SISTEMES D’AIGUA POTABLE I CLAVEGUERAM, I ELS FESTIUS LOCALS DE 2024

Ondara, 10.08.23. L’Ajuntament d’Ondara ha celebrat hui 10 d’agost una sessió extraordinària del ple de la Corporació Municipal, amb la motivació de complir els terminis reglamentaris. La sessió ha aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques (Equip de Govern PSPV-Compromís, i Partit Popular) els dos punts de l’ordre del dia. D’una banda, s’han aprovat, a proposta de la Regidoria de Festes i Tradicions que dirigeix Jordi Ruíz-Orejon, els següents dies de Festes Locals per a 2024: dilluns 8 de juliol de 2024, festivitat de la Mare de Déu de la Soledat, i divendres 26 de juliol de 2024, festivitat de Santa Anna.

D’altra banda, s’ha aprovat (també per unanimitat) la memòria del projecte “Digitalització dels sistemes d’Aigua Potable i Clavegueram d’Ondara” redactat per l’empresa concessionària de l’explotació d’aigua potable i clavegueram en el municipi d’Ondara “Aguas de Valencia SL.” amb un pressupost de licitació de 340.030,33 euros (IVA exclòs). L’acord del ple inclou demanar l’ajuda (la qual serà presentada directament per la concessionària dels serveis d’abastiment d’aigua potable i clavegueram en el municipi d’Ondara, Aguas de Valencia) davant la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, segons la convocatòria d’ajudes per a la digitalització del Cicle Urbà de l’aigua en municipis menors de 20.000 habitants de la Comunitat Valenciana, en el Marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PERTE digitalització del Cicle de l’Aigua) publicada en Diari Oficial de la Generalitat número 9626, de data 27 de juny de 2023. En el ple s’ha aprovat la participació de l’Ajuntament d’Ondara en l’esmentat procediment, com a titular dels serveis de sanejament i proveïment d’aigua potable, per si mateix a través de l’entitat concessionària de l’explotació d’aigua potable i clavegueram en el municipi d’Ondara ,“Aguas de Valencia .SL.” , en qualitat de beneficiària; s’ha acceptat expressament el procediment i s’ha aprovat la sol·licitud d’ajuda. Cada subvenció podrà cobrir fins al 100% del pressupost base de licitació (exclòs IVA). En cas que la subvenció no supere el 100% el cost del projecte, aquest serà assumit per l’empresa concessionària Aguas de Valencia.SL. amb càrrec a les tarifes del servei, en tant al fet que és l’empresa concessionària la beneficiària de les ajudes sol·licitades. De forma que l’Ajuntament d’Ondara no cal que efectue cap reserva de crèdit per a fer front al finançament a la part no subvencionada del projecte presentat en aquesta convocatòria d’ajudes.

S’OBRI EL TERMINI D’INSCRIPCIONS PER ALS CURSOS DE GIMNÀSTICA I MENT ACTIVA PER A MAJORS

Ondara, 10.08.2023. Des de la Regidoria del Major es recorda que el període d’inscripcions per als cursos de Gimnàstica per a Majors (de setembre de 2023 fins a juny de 2024 al Pavelló Municipal) i el Taller de Ment Activa per a Majors (de setembre de 2023 fins a juny de 2024 al Centre Social) estarà obert des del 8 fins al 31 d’agost de 2023.

Tal com ha informat el regidor del Major, Jordi Ruiz-Orejón, les inscripcions poden realitzar-se al Centre Social els dimarts, dimecres i dijous de 9 a 14.00 hores.

LES FESTES DE PAMIS TANQUEN EL PROGRAMA DE SANT JAUME 2023

Les Festes dels Sants de la Pedra tingueren lloc aquest passat cap de setmana, dies 4 i 5 d’agost de 2023

Ondara, 7.8.23. Les festes de Sant Jaume d’Ondara 2023 van culminar aquest divendres 4 i dissabte 5 d’agost amb la festivitat dels Sants de la Pedra de Pamis. Un cap de setmana de sopars populars, revetlles, solta de jònecs, carretons, concurs de paelles, festa de l’espuma i parc aquàtic per als públic infantil que posava el punt i final a les festes populars ondarenques que arrancaren el passat divendres 21 de juliol de 2023.

Pel que fa al programa d’enguany, tal com subratllà el regidor de Festes i Tradicions Jordi Ruiz-Orejon, ha destacat la realització d’un acte taurí addicional: la solta de jònecs del divendres a la matinada després de l’actuació musical del DJ Jota Djota. Dissabte a la nit, d’altra part, la revetlla anà a càrrec de La Banda de la Abuela. Amb la fi de les celebracions dels Sants de la Pedra es posa el punt i final a les festes populars d’enguany, així com s’enceten els preparatius per al Sant Jaume 2024.