ELS DIES 10 I 15 DE JUNY S’OFERIRAN A L’AUDITORI LES REPRESENTACIONS DE FINAL DE CURS DE L’ESCOLA DE TEATRE MUNICIPAL D’ONDARA 2023

Ondara, 31.05.23. L’Escola de Teatre Municipal d’Ondara, que compta amb tres grups (infantil, juvenil i adult), enguany, en aquest curs 2022-2023, ha comptat amb una trentena d’alumnes, que aquest mes de juny (els dies 10 i 15 de juny) realitzaran les seues representacions de final de curs a l’Auditori Municipal d’Ondara.

El primer grup en debutar serà el grup infantil, que el dissabte 10 de juny a les 12 hores a l’Auditori Municipal presentarà l’obra “La ciutat dels gratacels”, de Xaro Vidal i Josep A. Fluixà. En aquesta obra, una colla d’aventurers i aventureres intrèpids no estan disposats a deixar que la ciutat on viuen continue deteriorant-se. Els xiquets i les xiquetes estan farts de no tenir un lloc on esplaiar-se. Per això, inicien un viatge amb l’objectiu de trobar la felicitat i retornar-la a «La ciutat dels gratacels». L’obra estarà representada per Adriana Ruiz, Anhelina Nyzova, Marta Cervera, Clara Cervera, Alma López, Oriol Reig, Angela Más, Valeria Najarro, Emma Más, Martí Andrada, Gerars Meseguer i Guillem Frasés, sota la direcció de Rosa Catalán.

Per la vesprada del dissabte 10 de juny, a les 20 hores a l’Auditori Municipal serà el torn del grup d’adults i adultes que representaran l’obra “SPOT” de Carles Alberola i Roberto García. SPOT analitza amb el seu humor característic, i a partir de situacions quotidianes, fins a quin punt la publicitat ha penetrat en les nostres vides, i com, sovint, la gent es comporta com si visquera dins d’un espot inacabable. Perquè, qui no ha utilitzat mai el lema d’un espot publicitari enmig d’una conversa? Qui no s’ha descobert alguna vegada a ell mateix taral·larejant la tonada d’un anunci de ràdio o televisió? L’obra estarà representada per Maria José Pedro, Conxa Pineda, Carmen Madrid, Àngela Oliver, Toni Sirerol, Isabel Picó, Rosa Serra i Anaïs Mateu, sota la direcció de Rosa Catalán.

Finalment, el torn del grup d’adolescents serà el dijous 15 de juny a les 18.30 hores, també a l’Auditori Municipal. Aquest grup representarà l’obra “No puges a l’andana” d’Oliver Kingsbury. En l’obra, una iaia consentidora, una assistenta molt moderna i un jardiner desmanotat esperen l’arribada de Carmela i Daniela, que passaran l’estiu lluny de la platja i els amics. Tot els està permès excepte pujar a l’andana, un lloc ple de sorolls misteriosos que sembla amagar més d’un secret. La representació de l’obra anirà a càrrec d’Aroa Pérez, Àngela Berga, Àngela Gil, Clara Tomàs, Josep Tomàs, Llum Ramis, Judit Verdú, Blanca Pérez, Marta Vallès, Lara Ball i Imma Ferrer, també sota la direcció de Rosa Catalán.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

SINMA INSTAL·LA 4 NOUS PUNTS DE RECICLATGE D’OLI DOMÈSTIC

Aquests nous contenidors s’han instal·lat en la zona controlada de residus de Pamis, l’avinguda Marina Alta, zona del Prado i carrer Constitució

Ondara, 31.05.23. L’empresa municipal SINMA Ondara, entitat encarregada de la gestió i recollida de residus, ha ampliat el servei de recollida d’oli domèstic amb quatre nous contenidors que s’afegeixen als ja existents. Aquests nous contenidors s’han instal·lat en els punts de recollida de residus situats en la zona controlada de residus de Pamis, l’avinguda Marina Alta, zona del Prado i carrer Constitució. Cal recordar que aquesta actuació està emmarcada dins la campanya integral d’informació i civisme «Si t’estimes Ondara» iniciada enguany per SINMA i l’Ajuntament d’Ondara i concretament focalitzada en potenciar l’optimització del reciclatge. De fet, els residus d’oli domèstic no poden anar a cap altre contenidor del carrer i en cap cas al clavegueram, ja que són altament contaminants si no es reciclen correctament.

Pel que fa a l’impacte mediambiental d’aquest tipus de residu, cal assenyalar que un únic litre d’oli conté aproximadament 5.000 vegades més càrrega contaminant que l’aigua residual que circula pel clavegueram i que pot arribar a contaminar fins a 40.000 litres d’aigua neta, és a dir, l’equivalent al consum anual d’una persona en el seu domicili. Heus ací la importància clau de reciclar correctament aquest tipus de residus. Si més no, de l’oli domèstic, una vegada reciclat, es poden obtindre gran quantitat de productes, com ara biodièsel, sabó, pintures o lubricants, aprofitant-se aleshores entre el 92% i el 97% del propi residu.

EL 5 DE JUNY ARRANCA EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ PER A L’ESCOLETA INFANTIL D’ESTIU 2023

EL 5 DE JUNY ARRANCA EL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ PER A L’ESCOLETA INFANTIL D’ESTIU 2023

L’empresa municipal SINMA ONDARA informa que des del proper dia 5 de juny es podran realitzar les inscripcions a l’Escoleta Infantil d’Estiu 2023 al correu sinma@ondara.org o al telèfon 677 997 208.

Pel que fa als preus del servei la resta de dades, aquestes estan incloses al cartell adjunt.

L’ESGLÉSIA D’ONDARA COL·LOCARÀ LA NOVA CAMPANA DEL CENTENARI DE LA PATRONA

Ondara, 30.05.23. Divendres passat 26 de maig, l’Església Santa Anna d’Ondara va realitzar les complicades labors de baixada d’una de les tres campanes del seu campanar, en concret la Campana Maria, que data de 1.940 i és campana més històrica i més gran de les 3 que queden al campanar. Els treballs de desmuntatge i de baixada de l’enorme campana es van dur a terme per especialistes i amb l’ajuda d’una grua. Les vistoses tasques van ser observades per molts ciutadans, que van aprofitar per a prendre fotos d’aquest fet històric.

Aquesta campana “Maria” serà netejada i restaurada i posteriorment, serà recol·locada novament al campanar, a què se sumarà també la nova Campana Mare de Déu de la Soledat que s’ha creat; un projecte dedicat a la Mare de Déu en el seu centenari com a Patrona d’Ondara. Es tracta d’una campana gravada en bronze amb part de l’himne a la patrona i dedicada al poble d’Ondara, en commemoració del Centenari de la Soledat enguany 2023 com a patrona d’Ondara. Segons ha detallat el rector local, Ximo Silvestre, ambdues campanes seran col·locades en el campanar amb contrapès de fusta per a millorar l’acústica. Una vegada culminat el projecte, hi haurà 4 campanes al campanar de l’Església d’Ondara.

Cal esmentar que al seu dia, el campanar de l’Església va ser creat per a una població d’uns dos mil habitants, i en l’actualitat, Ondara supera els set mil. Aquest 2023, finalment, el campanar comptarà amb les 4 campanes que li corresponen, incloent-hi la que serà a partir d’ara la més gran, la dedicada al Centenari de la Patrona, que sonarà en els principals actes commemoratius.

MARK TANNER I MARIA ISABEL FERRER, TRIOMFADORS EN LA XXIII CURSA POPULAR VILA D’ONDARA

  • 1.400 persones, entre xiquetes i xiquets i adults, van participar en aquesta prova tan important per al nostre poble
  • La cursa, organitzada pel Club d’Atletisme d’Ondara i l’Ajuntament d’Ondara, va ser un èxit

Ondara, 30.05.23. La festa de l’atletisme va tornar dissabte passat 27 de maig a Ondara, i ho va fer per la porta gran, ja que la 23 edició de la Volta a Peu d’Ondara (organitzada pel Club d’Atletisme d’Ondara i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara), prova puntuable per al Circuit a Peu Marina Alta, va ser un èxit d’organització, de participació i d’ambient. 1.400 persones, entre xiquetes, xiquets i adults, es van posar en la línia d’eixida per a fer el recorregut que els corresponia.

La XXIII Cursa Popular d’Ondara va sumar a més gent que en l’edició anterior, en un escenari magnífic en la contornada de l’Edifici El Prado i carrer General Bosch, on estava situada la línia de meta i carrers contigus, replets de públic animant als corredors i corredores. Mar Chesa, Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, que no entrarà a formar part de la nova corporació 2023-2027, ha aprofitat per a acomiadar-se del càrrec, agraint l’esforç del Club d’Atletisme d’Ondara per la seua magnífica organització de la Cursa d’Ondara, i a totes i a tots els col·laboradors i patrocinadors, destacant la tasca de Policia Local, Protecció Civil, i Associació Espanyola contra el Càncer d’Ondara.

Respecte els resultats de la XXIII Cursa Popular d’Ondara, en la prova reina, la de 10 kms, els vencedors van ser Mark Tanner (C Vicky Foods Athletics) 32:58 que va gaudir d’un còmode avantatge sobre el segon classificat Juanan Fernández (CA Benidorm) 33:43, entrant tercer en un bonic sprint Joussef Ahatach (CA Denia Corre) 33:47, per a completar el pódium masculí absolut de la carrera, mentre que en xiques María Isabel Ferrer (CA Llebeig Xàbia) 37:18, va ser una vegada més, la corredora que va controlar els 10.000 metres, imprimint el seu propi ritme davant de les seues perseguidores les xiques del Publidom, la veterana D Shona Crombie-Hicks, que va ser segona 38:41 i la seua companya, la sénior Soraya Camarena Villar, completaria el podi femení amb un temps de 40:01.

Quant als Podis locals (membres del Club Atletisme Ondara), l’atleta Albert Ferrer Moreno, amb un temps de 38 minuts 39 segons, va ser el guanyador local d’aquesta XXIII Cursa Popular Vila d´Ondara, seguit dels seus companys Juan Palones Seser (42:27) i Salvador Martínez Noguera (34:05). Per la seua banda, la carrera femenina (locals) de 10 quilòmetres la va guanyar Cristina García Mejías Esther (integrant del Club Atletisme Ondara), amb un temps de 48 minuts 13 segons, segona va ser Lorena Hernández Frases (51:13) i tercera Antonia Guardiola Escrivá (51:42). Jordi Escrihuela Corella, corredor independient de Tavernes de la Valldigna, va ser en aquesta ocasió l’afortunat que es va portar amb el Premi Baleària, un viatge a qualsevol illa de les Balears, per gentilesa de la Naviliera Baleària.

Respecte a les Carreres Infantils, amb un registre de 400 xiquets i xiquetes, els protagonistes a primera hora de la vesprada, amb les proves infantils no puntuables de prebarrufets, van ser els barrufets i prebenjamins, i després va arribar el torn per a les categories puntuables en el Circuit a Peu. En els Benjamins amb una distància de 800 metres, Marc Lozano Gavilá (C Multiesport El Castellet) va ser el primer, amb un crono de (03:01), seguit per Jaume Buigues Signes, del CA Corremundos,(03:07) i tercer entraria Joel Pons Regalado (CA Llebeig Xàbia). Lara Fornés Català (CA Llebeig Xàbia), va aconseguir una nova victòria en creuar la meta amb un registre de (03:03); Amaia Martínez Ivars (CA Ginestar Atletisme Benissa) va tornar a ser segona (03:14) seguida per la seua companya d’equip Joana Estupiña Higueras (03:21). Torn a continuació per als alevins, distància de 1.200 metres i les xiques més ràpides per a pujar al pódium van ser Inés Sánchez Sánchez del CA Silla (04:37), Alejandra Savall Picornell del CE Safor-Teika (04:39) i Laia Mestre Sastre de CE Dorsal 19 Pego (04:34). En xics, Josep Gregori Torres del C Esportiva El Corriol amb un ajustat esprint va ser el primer (04:21) mateix temps, però centèsimes després, Eric Gregori Santacreu de CEIP Sanchis Guarner Ondara (04:21) i Erik Amil Barbeito (CA Llebeig Xàbia) sis segons després entraria tercer. 1.900 metres van completar els Infantils on en xics, el corredor del CA Gata Joan Mulet Bas (06:52), va sumar un nou primer lloc, seguit una vegada més pels bessons del CE Dorsal 19 Pego, Ángel i Joan Alemany Pons, segon (06:58) i tercer respectivament (06:59). En categoria femenina, una vegada més l’atleta del CA Guadassuar Ángela Oliver Tortajada, (07:11) va ser primera, seguida per Iris Pons Diego del CA Gata (07:37) segona i Sienna Charles (CA Corremundos) tercera amb un registre de (07:42). Els cadets, amb 2.200 metres de recorregut, el podi ho van completar Emilio Signes Monfort del CA Gata (07:57) primer, Joan García Milvaques segundo (08:19) i tercer el corredor del Ginestar Atletisme Benissa, Hugo Ivars Romero (08:27). En xiques, Anna Caravaca Sala del CE Dorsal 19 Pego (09:04), va aconseguir la victòria per davant de Martina Ivars Samper del C Ginestar Atletisme Benissa (09:39) que va ser segona i Bianca Nagy del C Multiesport Benitatxell tercera amb un temps de (10:44).

En categoria juvenil 3.300 metres de recorregut una volta més que els cadets, el primer va ser Roc Martí Soldevila del CA Dianium Baleària (10:30), va tenir el detall de córrer amb la camiseta del Club Atletisme Ondara, l’equip del seu poble i on es va iniciar en el món del running, segon va entrar Sergio Juan Soler del CA Llebeig Xàbia (11:24), completant el pòdium juvenil l’independent Leo Gómez Nieto, (11:46). Les xiques més ràpides en categoria juvenil van ser, primera Rosa Plaza Martínez del C Corredors de Callosa (13:51), que va fer una bona carrera, segon lloc per a la calpina Laura De Lamo Sánchez CA i Run Calp (14:02) i tercera posició per a Celia Fornés Blázquez del CA Gata (14:55). Per a consultar la resta de les classificacions: web de Somesport www.somesport.com i del Circuit a Peu Marina Alta www.circuitapeu.com.

Els integrants del Club Atletisme Ondara van ser els encarregats de lliurar les medalles i trofeus de la Cursa Popular d’Ondara; el seu president, Miguel Moreno, i Rubén Almiñana, Ana Montealegre, Mª José Català, i Joanba Martí. Des de l’organització s’ha volgut, així mateix, agrair la participació dels patrocinadors i col·laboradors del circuit, així com als col·laboradors de la prova d’Ondara.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

*Les fotos són dels fotògrafs oficials del Circuit a Peu**

PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI DE CONSUM DE PROSTITUCIÓ I MASCULINITATS A LA MARINA ALTA, AQUEST DIJOUS 1 DE JUNY A ONDARA

Ondara, 30.05.23. Aquest dijous 1 de juny a les 19:30 hores es presentarà a la Casa de Cultura d’Ondara el primer estudi sobre “Consum de prostitució i masculinitats a la Marina Alta” que ha elaborat la Xarxa comarcal d’igualtat Marina Alta, per mitjà de la cooperativa La Dula.

La Marina Alta és una de les comarques amb major concentració d’espais de prostitució del territori valencià. Aquest estudi s’acosta a la realitat dels homes que consumen serveis sexuals, posant l’accent en la relació d’aquest fenomen amb els mandats patriarcals que configuren la construcció social de les masculinitats, i en com el consum de prostitució s’aprèn, comparteix, naturalitza i legitima a través d’una sèrie de pràctiques i rituals col·lectius associats en àmbits de vida com el treball, la festa o l’esport.

La presentació de l’estudi, molt interessant, serà a la Casa de Cultura d’Ondara aquest dijous 1 de juny a les 19.30 hores i comptarà amb els autors/es i la participació de la Xarxa comarcal d’igualtat de la Marina Alta.

* REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA*

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – JUNY 2023

PROGRAMACIÓ JUNY 2023
Del 31 de maig al 23 de juny, Casa de cultura
EXPOSICIÓ DE PINTURA Ondara Art i Llum, d’ Ángel Lozano. Inauguració: Dimecres 31 de maig a les 20.00 hores. Visites en horari de Casa de cultura.
Dijous 1, Casa de cultura, 19.30 hores
PRESENTACIÓ ESTUDI COMARCAL Consum de prostitució i masculinitats a la Marina Alta. A càrrec dels autors/es i la Xarxa Comarcal d’Igualtat de la Marina Alta
Divendres 2, Casa de cultura, 20.00 hores
PRESENTACIÓ LLIBRE “Enganyó Bachmayer a la CIA? Cuidar de un nazi nonagenario” de Fernando Mancebo. Presenta la investigació sobre aquest genocida protegit per dècades a Dénia.
Dissabte 3, Plaça de bous , 19.00 hores
FESTIVAL DE BANDES XI Edició del Festival de bandes Vila d’Ondara Amb la participació de la U.M.O i diferents societats musicals de la Comunitat Valenciana.
Dilluns 5, Casa de Cultura, 19.00 hores
AUDICIONS Escola de Música “Gonzalo Ortolà”
Dimarts 6, Casa de Cultura, 19.00 hores
MINI CONCERTS DE PIANO A càrrec de Rita Sanchis i Josep Mas. Alumnes del Conservatori de Dénia.
Dimecres 7, Casa de Cultura, 19.00 hores
AUDICIONS Escola de Música “Gonzalo Ortolà”
Dijous 8, Casa de cultura, 20.00 hores
XERRADA Presentació revista Riuralogia número monogràfic dedicat als riuraus d’Ondara. Intervindran Luís Silvestre, per l’Associació Riuraus Vius, i Robert Miralles, autor de la revista.
Del 9 al 19, Casa de cultura
EXPOSICIÓ Exposició del Taller de manualitats de les Mestresses de casa d’Ondara.
Dissabte 10, Auditori Municipal, 12.00 hores
ESCOLA DE TEATRE MUNICIPAL El Grup infantil de l’Escola de teatre municipal presenta “La ciutat dels gratacels”.
Dissabte 10, Auditori Municipal, 20.00 hores
ESCOLA DE TEATRE MUNICIPAL El Grup d’adults i adultes de l’Escola de teatre municipal presenta “SPOT”.
Dimarts 13, Auditori, 19.30h
AUDICIONS Escola de Música “Gonzalo Ortolà”
Dijous 15, Auditori Municipal, 18.30 hores
ESCOLA DE TEATRE MUNICIPAL El Grup d’adolescents de l’Escola de teatre municipal presenta “No puges a l’andana”.
Dijous 15, Auditori Municipal, 20.00 hores
PRESENTACIÓ POEMARI Pepe Tormo, presenta el seu nou Poemari “Ensalada de colores/Amanida de colors”. Introducció a càrrec de Jovi Lozano.
Dilluns 19, Auditori Municipal, 9.30 hores
L’ESCOLA VA AL TEATRE Infantil i Primer cicle de primària. PAZ I FICO A càrrec de Mira Rosana.
Dimarts 20, Auditori Municipal, 9.30 hores
L’ESCOLA VA AL TEATRE Segon i tercer cicle de primària. CABARET DE CIRC A càrrec de Spinish Circus.

EL PP GUANYA LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023 EN ONDARA, PER 27 VOTS DE DIFERÈNCIA AMB EL PSPV, I EMPATANT AMB 5 REGIDORS ELS DOS PARTITS

Els resultats del 28M donen 5 regidors per a PP; 5 regidors per a PSPVPSOE; i 3 regidors para Compromís

Ondara, 29.05.23. El Partit Popular va guanyar ahir diumenge 28 de maig de 2023 les Eleccions Municipals a Ondara. Una ajustada victòria per 27 vots de diferència sobre el PSPV, el que es tradueix en un empat tècnic amb 5 regidors cada partit, i 3 regidors per a la tercera força política en vots, que va ser Compromís. A l’Ajuntament d’Ondara li corresponen 13 regidors.

Una vegada realitzat el 100% de l’escrutini de les votacions a Ondara en les Eleccions Locals, el Partit Popular, amb Àlex Hernández de candidat, ha sigut el partit més votat, aconseguint 1.390 vots, el que suposa un 38% del total, i que es materialitza en 5 regidors. A molt poca distància, amb només 27 vots de diferència, el PSPV-PSOE, amb José Ramiro de candidat, ha sigut el segon partit en nombre de vots, amb un total de 1.363 vots, que suposa un 38% del total, aconseguint 5 regidors. Compromís, amb Jordi Dominguis de candidat, aconsegueix 776 vots, el que suposa un 21% del total, i li atorga 3 regidors.

Respecte a les dades de participació a Ondara, indicar que el cens total d’electors ha sigut de 5.022 persones. La participació en aquestes eleccions municipals de 2023 ha sigut de 3.605 persones, un 71,78%. La participació s’ha incrementat un 2,29% a Ondara respecte a les municipals de 2019, quan va ser de 3.389 persones, un 69,49% en l’any 2019, amb un cens total d’electors fa 4 anys de 4.877.

Comparant els resultats amb els de fa 4 anys, en 2019 el PP va ser el segon partit més votat, amb 963 vots, el que suposava un 28% del total, i 4 regidors, pel que ara, en 2023, quan ha sigut el guanyador de les eleccions amb 1.390 vots (38% del total), ha guanyat 1 regidor més, amb un total de 5. El PSPV-PSOEen 2019 va ser el partit més votat i guanyador de les eleccions, un total de 1.271 vots que va suposar un 37% del total, aconseguint 5 regidors, per la qual cosa es queda amb el mateix número de regidors, 5, i es queda, per molt poc (27 vots), com el segon partit més votat, amb 1.363 vots (empata amb el PP en el 38% del total). Compromís, en 2019, va aconseguir 902 vots, el que suposà un 26% del total, i 3 regidors. Per la qual cosa manté els 3 regidors en aquestes eleccions, igual que en 2019, però reduint el seu nombre de vots, tenint ara 776 vots (21% del total). Per últim, Ciutadans, en 2019, entrava per primera vegada a l’Ajuntament d’Ondara, amb 253 vots i el 7% del total, aconseguint 1 regidor (enguany no ha presentat candidatura).

Després dels resultats de les eleccions municipals, la composició de la nova corporació municipal de l’Ajuntament d’Ondara 2023-2027, segons les llistes de les corresponents candidatures, seria la següent:

Pel PP:

1. ALEJANDRO HERNÁNDEZ GINER

2. AMANDA GARCIA FAJARDO

3. JAUME FEMENIA RIBES

4. AURORA ORTS PASTOR

5. AGUSTIN VAQUER PEREZ

Pel PSPV- PSOE:

1. JOSÉ RAMIRO PASTOR

2. RAQUEL MENGUAL BISQUERT

3. MIGUEL GOMIS SANCHO

4. ROSA ANA MARI BLASCO

5. JORDI RUIZ-OREJON ZAMORA

Per Compromís:

1. JORDI DOMINGUIS VIDAL

2. NEREA MALLOL LORENZO

3. LLUÍS FORNÉS GASQUET

RESULTATS DE LES ELECCIONS AUTONÒMIQUES DEL 28 MAIG 2023 A ONDARA

Respecte a les Eleccions autonòmiques a Corts Valencianes 2023, Ondara va obtindre ahir 28 de maig una participació d’un 72,91% amb un total de 3.580 votants (la participació va abaixar un 4,76% respecte a 2019). L’abstenció es va situar en el 27,08%, amb 1.330. Els resultats de les eleccions autonòmiques 2023 a Corts Valencianes a Ondara són els següents:

https://resultats2023.gva.es/resultados/0/407/100

El PP va ser el partit més votat amb 1.181 vots, el 32.98% del total. El PSOE va ser el segon més votat amb 1.099 vots, el 30.69%. En tercer lloc, Compromís amb 880 vots, el 24.58%. El 4t partit més votat va ser Vox amb 211 vots i el 5.89% dels sufragis. I com a 5è partit, UP-EUPV amb 66 vots i el 1.84%.

RESULTATS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 28 MAIG 2023 A ONDARA : 5 REGIDORS PER A PP; 5 REGIDORS PER A PSPV-PSOE; 3 REGIDORS PARA COMPROMÍS

Ondara, 28.05.23. Una vegada realitzat l’escrutini de les votacions a Ondara en les Eleccions Locals d’avui diumenge 28 de maig de 2023, el resultat al municipi Ondara, a l’Ajuntament del qual li corresponen 13 regidors, és el següent:

PP , amb Álex Hernández de candidat, ha sigut el partit més votat, ha aconseguit 1.390 vots, el que suposa un 38% del total, aconseguint 5 regidors.

A molt poca distància, només 27 vots de diferència, el PSPV-PSOE, amb José Ramiro de candidat, ha sigut el segon partit en nombre de vots, amb un total de 1.363 vots, que suposa un 38% del total, aconseguint 5 regidors.

Compromís, amb Jordi Dominguis de candidat, aconsegueix 776 vots, el que suposa un 21% del total, i li atorga 3 regidors.

Respecte a les dades de participació a Ondara, indicar que el cens total d’electors ha sigut de 5.022 persones. La participació en aquestes eleccions municipals de 2023 ha sigut de 3.605 persones, un 71,78%. La participació s’ha incrementat un 2,29% a Ondara respecte a les municipals de 2019, quan va ser de 3.389 persones, un 69,49% en l’any 2019, amb un cens total d’electors fa 4 anys de 4.877.

Comparant els resultats amb els de fa 4 anys, en 2019:

El PP en 2019 va ser el segon partit més votat, va aconseguir 963 vots, el que suposa un 28% del total, i 4 regidors, pel que ha guanyat ara 1 regidor, amb un total de 5. I ara ha sigut el guanyador de les eleccions.

El PSPV-PSOE en 2019 va ser el partit més votat i guanyador de les eleccions, un total de 1.271 vots que va suposar un 37% del total, aconseguint 5 regidors, per la qual cosa es queda amb el mateix número de regidors, 5, i es queda, per molt poc, com el segon partit més votat.

Compromís, en 2019, va aconseguir 902 vots, el que suposà un 26% del total, i 3 regidors. Per la qual cosa manté els 3 regidors en aquestes eleccions, igual que en 2019. Per últim, Ciutadans, en 2019, entrava per primera vegada a l’Ajuntament d’Ondara, amb 253 vots i el 7% del total, aconseguint 1 regidor (enguany no ha presentat candidatura).

Després dels resultats de les eleccions municipals, la composició de la nova corporació municipal de l’Ajuntament d’Ondara 2023-2027, segons les llistes de les corresponents candidatures, seria la següent:

Pel PP:

1. ALEJANDRO HERNANDEZ GINER

2. AMANDA GARCIA FAJARDO

3. JAUME FEMENIA RIBES

4. AURORA ORTS PASTOR

5. AGUSTIN VAQUER PEREZ

Pel PSPV- PSOE:

1. JOSE RAMIRO PASTOR

2. RAQUEL MENGUAL BISQUERT

3. MIGUEL GOMIS SANCHO

4. ROSA ANA MARI BLASCO

5. JORDI RUIZ-OREJON ZAMORA

Per Compromís:

1. JORDI DOMINGUIS VIDAL

2. NEREA MALLOL LORENZO

3. LLUÍS FORNÉS GASQUET

**RESULTATS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 28 MAIG 2023 A ONDARA**

Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara: Un últim esforç per la democràcia i la dignitat a Ondara

**Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara** – Comunicat de cloenda de campanya del PSPV-PSOE

Un últim esforç per la democràcia i la dignitat a Ondara

En aquestes dues intenses setmanes de campanya per donar a conéixer el nostre programa, els i les socialistes d’Ondara hem travessat tots i cadascun dels carrers, tots i cadascun dels domicilis del poble, per traslladar al veïnat un conjunt de propostes que són molt més que un pla de treball: són la nostra carta de presentació i de vocació de servei públic per als propers quatre anys.

La campanya electoral acabarà aquesta mitjanit i els socialistes arribem a l’assenyalada data del 28M amb la satisfacció del treball ben fet i la consciència tan tranquil·la com l’hem tinguda durant aquesta legislatura d’esforços i reptes assolits. Sabem que no tots poden dir el mateix que nosaltres. De fet, el Partit Popular d’Álex Hernández ha embrutat fins a última hora la campanya tal com ha fet amb totes les seues intervencions dels últims anys. Utilitzar ahir en el debat electoral els noms i llocs de treball de persones del poble que treballen legítima i acreditadament a l’Ajuntament d’Ondara com a estratègia per fer-li mal al PSPV-PSOE és un fet tan mesquí com la denúncia (i alhora conspiració) contra la nostra regidora de Cultura que el senyor Hernández continua rendibilitzant per mitjà de notícies falses i muntatges que pretenen guanyar als grups de Whatsapp la credibilitat que el candidat popular no ha tingut mai com a cap de l’oposició.

És molt trist adonar-se que el Partit Popular, amb pamflet d’última hora inclòs sobre els comptes del govern progressista de coalició, està obsessionat en quantificar-ho tot excepte la seua falta d’ètica i, el que és més greu, la seua nul·la capacitació per a governar res més que no siga l’odi contra tot allò que no siguen les seues sigles o persones afins. Des del PSPV-PSOE voldríem recordar-li al candidat popular que des del ressentiment no es pot construir res que no siga conflicte i els socialistes, ho lamentem molt, no hem jugat mai en eixa lliga de la mediocritat moral.

Orgullosos del conjunt de propostes que hem projectat per a l’etapa 2023-2027, ens fa molta més il·lusió defendre les nostres 88 mesures de futur que perdre més energies en el debat estèril que suposa cada encontre amb una dreta desubicada i rabiosa. El nostre àmbit és un altre, es diu TREBALL i es vertebra al voltant de set directius programàtiques per al projecte de poble dels pròxims quatre anys: una Ondara transformadora, dinàmica, eficient, sostenible, empàtica, activa, amable i, sobretot, viva. Una Ondara que desitgem reprendre amb totes les nostres forces a partir del proper diumenge i que representa els nostres valors i ambicions. Perquè eixe és l’últim favor que el PSPV-PSOE demana a la ciutadania en vespres de la jornada de reflexió: fem, entre totes i tots, un últim esforç per la DEMOCRÀCIA i la DIGNITAT del poble d’Ondara. Fem el valent pas de no retrocedir cap al passat. Cal mirar endavant i amb el cor a l’esquerre. El futur, ara més que mai, és nostre.

**Comunicat Grup Municipal Socialista d’Ondara**