EL PLE D’ONDARA APROVA PER UNANIMITAT LA MODIFICACIÓ DE LES ORDENANCES DE l’IBI I DE L’ICIO PER A BONIFICAR L’ÚS D’ENERGIES RENOVABLES

S’aproven per unanimitat tots els punts de l’ordre del dia del ple d’octubre

Ondara, 29.10.21. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’octubre, en la que van ser aprovats per unanimitat tots els punts de l’ordre del dia. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va excusar en la sessió l’absència de la Regidora d’Educació, Formació i Esports, Mar Chesa, que recentment ha sigut mare i es troba de baixa maternal.

En la sessió, per un costat es va aprovar, amb els vots favorables de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, PP i Ciutadans, la modificació de les ordenances fiscals de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) i ICIO (Impost de construccions, instal·lacions i obres), amb l’objectiu d’introduir beneficis fiscals per a promoure l’ús d’energies renovables al municipi d’Ondara. A partir de 2022, les bonificacions poden arriben fins als 200 euros anuals per immoble. En el cas de l’IBI, la bonificació anirà destinada a aquells béns immobles (l’ús cadastral dels quals siga residencial) en els que s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol (instal·lació de plaques termosolars o de plaques solars fotovoltaiques). Les dites bonificacions seran les següents; en energia elèctrica, la bonificació serà del 50 % del rebut IBI ( amb un màxim de 200 euros a l’any de quantia per immoble) del primer al tercer any des que se sol·licite; i del 25 %del rebut de l’IBI (amb un màxim de 100 euros a l’any) del quart al cinquè any que se sol·licite. Quant a l’energia tèrmica, la bonificació establida serà del 50% del rebut de l’IBI (amb un màxim de 100 euros a l’any de quantia per immoble), del primer al tercer any des que se sol·licite; i del 25% de l’IBI (amb un màxim de 50 euros a l’any) del quart al cinquè any que se sol·licite. Només podran accedir a aquesta bonificació les instal·lacions legalment implantades. En el cas d’instal·lacions fotovoltaiques, la instal·lació haurà d’acreditar una contribució mínima de potència instal·lada de 3 kW. En el cas d’instal·lacions de captació solar-tèrmica, s’haurà d’aportar el certificat tècnic o factura de l’instal·lador, i la superfície mínima del captador solar haurà de ser de 2 m². Respecte a l’Ordenança fiscal de l’impost Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), la modificació aprovada indica que gaudiran d’una bonificació del 95%, les construccions, instal·lacions i obres en què incorporen sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per a autoconsum.

En la sessió plenària d’anit també es va aprovar per unanimitat proposar el nomenament de Juana Peris Gallego per a ocupar el càrrec de Jutgessa de Pau Titular d’Ondara, i de Magdalena Amalia Server Oliver per a ocupar el càrrec Jutgessa de Pau Suplent d’Ondara, atés que el 7 de desembre expira el seu anterior nomenament per a aquests càrrecs, després de 4 anys al capdavant del Jutjat de Pau d’Ondara. També es va aprovar la modificació del reglament de concessió de condecoracions, honors i distincions l’Ajuntament perquè els nomenaments dels “Premis 9 d’octubre” s’inicien amb la corresponent proposta per qualsevol veí/veïna major de 16 anys o associació del poble registrada en el Registre d’Associacions de l’Ajuntament entre l’1 de gener i l’1 de setembre, a fi de poder lliurar els guardons a l’octubre. També es va portar al ple per urgència i es va aprovar per unanimitat el conveni amb què l’Ajuntament d’Ondara s’adhereix a l’Agència Tributària; tràmit necessari per a continuar funcionant com fins ara amb l’Agència Tributària.

FINS AL 24 DE NOVEMBRE ES PODEN PRESENTAR LES SOL·LICITUDS PER A REBRE L’AJUDA ECONÒMICA FAMILIAR PER A DESPESES UNIDES A LA VIVENDA A ONDARA

La convocatòria de les ajudes va ser publicada el 26 d’octubre en el BOP, i durant 20 dies hàbils, fins al 24 de novembre, es podran presentar les sol·licituds

Les bases de les ajudes van ser aprovades per unanimitat en el ple del passat 30 de setembre

Ondara, 29.10.21. L’Ajuntament d’Ondara ha informat que fins al dia 24 de novembre es podran presentar per seu electrònica o per registre d’entrada les sol·licituds, per a accedir a la convocatòria de l’ajuda econòmica familiar per a despeses unides a la vivenda, dirigida a persones amb baix nivell de renda. El 26 d’octubre 2021 es van publicar en el BOP les bases per a regular de la concessió d’ajudes de caràcter social dirigides a recolzar econòmicament els veïns i veïnes del municipi d’Ondara amb un nivell de renda baix, per a col·laborar amb les despeses unides a la vivenda habitual. Durant 20 dies hàbils, fins al 24 de novembre, es podran presentar les sol·licituds. Les bases de les ajudes van ser aprovades per unanimitat en el ple de l’Ajuntament d’Ondara del passat 30 de setembre.

El crèdit pressupostari disponible per a la concessió de la totalitat d’aquestes ajudes és de 20.700 euros. L’import de l’ajuda serà de 100 euros per a cada unitat familiar (només es concedirà una ajuda per vivenda). Per a accedir a aquesta ajuda, la persona sol·licitant ha de ser la propietària de la vivenda habitual i titular del rebut de l’IBI i s’haurà d’estar empadronada en l’esmentat domicili. El valor màxim cadastral de la vivenda habitual serà de 50.000 euros, i els ingressos íntegres anuals de tots els membres de la unitat familiar o de convivència, no podran superar els límits següents: d’1 a 2 persones 15.817,20 euros; de 3 a 4 persones 18.189,78 euros, i més de 4 persones 22.144,08 euros.

Edicte BOP:

https://www.dip-alicante.es/bop2/pdftotal/2021/10/26_204/2021_010701.pdf

Seu electònica:

https://ondara.sedelectronica.es/board

EL CENTRE DE TRANSFUSIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA AGRAEIX ALS COL·LABORADORS I DONANTS LA SEUA PARTICIPACIÓ EN LA DONACIÓ DE SANG REALITZADA A ONDARA EL 26 D’OCTUBRE A LA CARPA DE LEROY MERLÍN

La donació de sang aconsegueix 25 donacions

Ondara, 28.10.21. Des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana han volgut agrair a col·laboradors i donants l’ajuda prestada en la passada campanya de donació de sang del passat dimarts 26 d’octubre de 2021 a Ondara, per a aconseguir les unitats de sang necessàries i poder abastir als hospitals de la província.

La jornada es va celebrar en aquesta ocasió en la carpa casa-jardí ubicada a l’aparcament de Leroy Merlín d’Ondara, amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara. En total es van presentar 25 persones per a donar sang, el que va culminar amb 22 donacions realitzades, totes elles de donants habituals a excepció de 4 nous donants. Des del Centre de Transfusió de la Comunitat a Alacant, han volgut traslladar el seu agraïment a Ondara pel suport a la donació de sang en aquests moments.

La pròxima donació prevista a Ondara està prevista per al mes de desembre, dins de la campanya de donació de Nadal.

ONDARA CELEBRA LA SEUA FIRA 2021 DEL 13 AL 28 DE NOVEMBRE

El 20 i 21 de novembre el Prado tornarà a acollir la fira de comerç local; la plaça de bous la fira d’animals, i durant tres caps de setmana hi haurà Concurs de Tapes, fira d’atraccions i actuacions culturals

Ondara, 28.10.21. Ondara tornarà a viure aquest mes de novembre de 2021 la seua tradicional Fira de Fires, després que l’any passat no es poguera celebrar aquest esdeveniment amb normalitat degut a la pandèmia. La millora de la situació epidemiològica, l’alta taxa de vacunació i l’alçament de les restriccions autonòmiques han propiciat que des de l’Ajuntament d’Ondara s’impulse enguany la Fira de Novembre 2021; sempre adaptada a les circumstàncies i complint totes les mesures de sanitàries vigents. En la presentació de la Fira d’Ondara 2021 han participat avui l’Alcalde d’Ondara i responsable del departament de Promoció Econòmica i Turisme, José Ramiro; el Regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis; la presidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO) Inma Peiró; la Tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina; l’artista artífex del cartell d’aquesta edició 2021, el pintor local Toni Ortolà; així com la representant de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara, Magda Oliver.

Toni Ortolà, artista que ha creat el cartell de la Fira d’Ondara 2021, ha explicat que la intenció d’aquesta creació era “donar sentit a l’alegria de que tornara a vindre la fira a Ondara”, i que la imatge del xurro del cartell ve, d’una banda, pel fet que l’any passat l’única cosa que va vindre de fira a Ondara va ser la xurreria, i per això se li ha volgut donar protagonisme, però també perquè es buscava un element representatiu de la fira que introduïra la gastronomia.

El programa de la Fira de Fires Ondara 2021 es desenvoluparà del 13 al 28 de novembre, i durant els tres caps de setmana hi haurà Fira d’Atraccions (al seu emplaçament habitual de carrer Nacions Sense Estat); Concurs de Tapes als propis establiments locals, i concerts i actuacions emmarcats en la programació cultural d’Ondara, La joia de la Cultura. El plat fort de la Fira d’Ondara 2021, enguany es concentra en el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, quan tindrà lloc la Fira de Comerç Local al Prado; la Fira d’Animals a la Plaça Bous; les Rutes teatralitzades pel casc històric d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre, i mostres d’art al Prado, a càrrec d’ADAMA (Associació d’Artistes de la Marina Alta). L’Alcalde, José Ramiro, ha explicat que enguany es realitzarà la fira de fires més pròxima al que es feia anteriorment, i que espera «poder tornar a celebrar en 2022 tot el que comportaria una fira normal d’Ondara, incloent-hi la fira gastronòmica i la matinal motera, que enguany, igual que la fira comarcal, encara no s’ha pogut recuperar».

La tradicional Fira de Comerç local tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, prenent com a emplaçament el Prado, amb control d’aforament, reducció d’expositors i la delimitació d’una ruta circular per a evitar aglomeracions i propiciar la visita a tots els estands. Els negocis i comerços locals participaran en aquesta fira, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Comercials i Empresaris d’Ondara, ACO, segons ha destacat la seua presidenta Inma Peiró. José Ramiro ha aprofitat per a animar a la ciutadania a participar “d’una forma segura i responsable en la fira”, i ha agraït a l’ACO “la seua iniciativa i esforç”, recalcant que la iniciativa de reprendre la fira es fa amb molta il·lusió i molt treball.

La tècnica ADL AFIC d’Ondara, Ana Cotaina, ha detallat que una vintena de negocis locals han confirmat la seua participació en la fira de comerç d’Ondara, els dies 20 i 21 de novembre: Màxima Bikes, Fornés Assesors, Centre Estètica Sultana, Autoescola Ondara, Motos Mahiques, Passicos, Gala Mobles, Calçats Dora, Víctor Salort, Frutos Secos La Marina, Carnisseria Alberto Picó, Mobles Ortolá, Piensos Félix, Somriures, Staner Events, Mobles Ecrivá, Dilatando mentes, Ca Paquitina, Luansa, Soler Herramientas, Maika Regals i OPensat.

Eixe mateix cap de setmana, dissabte 20 i diumenge 21 de novembre, hi haurà mostres d’art a càrrec d’ADAMA, l’associació d’artistes de la Marina Alta, les obres de la qual s’exposaran al centre del Prado, permetent una visita ordenada i amb separació adequada a la fira de comerç. El programa d’eixe cap de setmana es completarà amb la tradicional Fira d’Animals a la Plaça de Bous, organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara. La representant de l’associació, Magda Oliver, ha explicat que la fira serà semblant a la de 2019, principalment amb la mostra de cavalls i aus. Hi haurà 12 corralets instal·lats dins de la plaça de bous per a poder visitar la fira.

Coincidint amb la fira de comerç, es realitzaran també rutes teatralitzades per casc històric i edificis emblemàtics d’Ondara a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara; en aquest cas, les rutes teatralitzades al patrimoni local s’efectuaran el diumenge 21 de novembre.

D’altra banda, enguany 2021 es tornarà a repetir el Concurs de Tapes que tan bon resultat va donar en l’edició de 2020, en els propis establiments de restauració local. El Concurs de Tapes es realitzarà en els propis bars i restaurants locals i tindrà lloc durant tres caps de setmana de novembre de 2021 (del 13 al 28 de novembre), segons ha avançat el Regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis. La participació en el concurs és gratuïta per als bars i restaurants locals. Cada establiment participant hi haurà d’elaborar una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat de 3 euros. Segons ha explicat el Regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis, el II Concurs de Tapes compta amb un premi a la millor tapa del poble (premi dotat econòmicament amb 400 euros per al bar o restaurant guanyador, i 200 euros per al segon), i el sorteig de sopars per als clients que hagen completat el 70% de les tapes participants. En el II Concurs de Tapes de la Fira d’Ondara 2021 participaran alguns dels establiments que ja van participar en 2020, i uns altres de nous. Encara s’està perfilant el nombre total de locals participants. S’ha establit per a enguany un horari mínim en què s’hauran de servir les tapes de concurs: d’11 a 13 hores i de 19 a 21 hores.

Respecte a la fira d’atraccions, es tornarà a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre (13, 14, 20, 21, 27 i 28 de novembre) en l’aparcament situat al carrer Nacions Sense Estat, al costat del MasyMas. Enguany, el dia del xiquet/a serà els dimecres 17 i 24 de novembre, i el preu de les atraccions serà d’1 euro, més reduït inclús que en l’edició de 2019 (quan era d’1,5 euros). Des de l’Ajuntament d’Ondara, segons ha informat José Ramiro, s’ha rebaixat al 50% la taxa que paguen els firers, amb l’objectiu que s’oferiren aquests preus populars per al dia del xiquet/a.

D’altra banda, enguany, davant de la impossibilitat de muntar altres esdeveniments que se celebraven emmarcats en la Fira de Fires (com la matinal motera o el mercat medieval), des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara ha elaborat una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021 que prendrà com principal emplaçament la Plaça de Bous d’Ondara, l’Auditori Municipal, i la Casa de Cultura; escenaris idonis per a acollir actes de “cultura segura”. Entre les activitats destacarà l’espectacle de teatre musical de Dani Miquel (14 de novembre); la Banda de Sant Antoni del Portany” presentant el concert “Rock a banda” (13 de novembre); o els concerts de Santa Cecília de la UMO (20 de novembre Banda Juvenil i Infantil d’Ondara, i 28 de novembre la Unió Musical d’Ondara); així com l’obra teatral de “Cactus Teatre” el 27 de novembre.

AQUEST NOVEMBRE 2021, CONTINUA LA “CULTURA SEGURA” EN ONDARA, LA JOIA DE LA CULTURA

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha donat a conèixer l’agenda cultural d’Ondara per al mes de novembre de 2021, sempre amb els preceptius protocols de seguretat, en la Plaça de Bous d’Ondara, la Casa de Cultura, la Torre del Rellotge i l’Auditori Municipal, dins del projecte «La Joia de la Cultura» per a oferir «cultura segura».

Per motius de seguretat i aforament, seguint el protocol de prevenció del covid-19, per als actes culturals d’Ondara caldrà reservar l’entrada a la Casa de Cultura d’Ondara o en la web de gestió d’esdeveniments locals: www.agendaondara.es .

L’avanç de la programació cultural d’Ondara per al mes de novembre de 2021 és el següent :

PROGRAMACIÓ CULTURAL NOVEMBRE 2021

Dimecres, 3

18h – Casa de Cultura

L’Hora del Conte “Colorilandia” a càrrec de les alumnes de 2on curs del Cicle d’Educació Infantil de l’IES Xebic, Alessandra Banelli Cano i Anabel Carreño

De 5 al 28 – Casa de Cultura i Torre del rellotge

EXPOSICIÓ DE PINTURA “Dones + art” de: Mariví Puigcerver, Blanca Hernando, Mari Marí, Mar Fornés, M. José Cholbi, Fina Gilabert, Mari Casado i M. Isabel del Piero

Visites en horari de Casa de Cultura

Dissabte, 6

20h – Casa de Cultura

Recital Dolçaina i piano + Presentació de les Publicacions de les obres finalistes i guanyadores en la Primera i Segona Edició.

Lliurament del “V Premi de composició per a dolçaina i piano. Vila d’Ondara” amb la interpretació per part de Josep Alemany i David Gonzàlez de les obres presentades en aquesta edició.

Diumenge, 7

9:30h – Eixida des del Centre Social d’Ondara

IV Cursa Solidària Contra el Càncer

*Regidoria d’Esports*

Dimecres, 10

18h – Casa de Cultura

L’Hora del Conte: “Las aventuras de Titín y Alegría” a càrrec de les alumnes de 2on curs del Cicle d’Educació Infantil de l’IES Xebic: Stefany Caiza i Sofia Cedrani. “Los tres cerditos” a càrrec de les alumnes de 2on curs del Cicle d’Educació Infantil de l’IES Xebic: Ángela Sánchez i Jessica Benítez

Divendres, 12

20h – Casa de Cultura

XERRADA

“Mestissatges, converses entre creadors” Amb la col·laboració de l’Institut Gil Albert

Dissabte, 13

17.30h – Plaça de Bous

MÚSICA “Banda de Sant Antoni del Portany” presenta el concert “Rock a banda”. Amb la col·laboració de Baleària

Diumenge, 14

17.30h – Plaça de Bous

TEATRE MUSICAL

“Desfem” amb Dani Miquel. Un projecte teatral i musical que vol conscienciar a menuts i majors de la necessitat d’estimar i cuidar el medi ambient. I la solució està en els més menuts!

Divendres, 19

20h – Casa de Cultura

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “L’emigració valenciana als Estats Units i el Canadà: El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera” a càrrec de Juli Esteve

Dissabte, 20

19.30h – Auditori

MUSICA Concert a càrrec de la “Banda Juvenil i Infantil d’Ondara”

Dimecres, 24

18h – Casa de Cultura

L’Hora del Conte amb Moni Poppins

Dijous, 25

18:30h – Casa de Cultura

Dia Contra la Violència de Gènere

Xerrada amb la Comissió d’Igualtat

20h – Plaça del Convent

Performance a càrrec de l’alumnat de l’Escola de Teatre d’Ondara

Dissabte, 27

20h – Auditori

TEATRE “Cactus Teatre” presenta “L’abraçada dels cucs”. Després de l’èxit de “Historia de una maestra”, Paula Llorens, torna al nostre Auditori per fer les delícies del nostre públic, aquesta vegada acompanyada de Sergio Caballero

Diumenge 28

12h – Auditori

MUSICA Concert a càrrec de la “Unió Musical d’Ondara”

Dimarts 30

18h – Casa de Cultura

Audició alumnes de piano d’Ondara

ENTRADA GRATUÏTA

Per motius de seguretat i aforament cal reservar l’entrada a la Casa de Cultura o www.agendaondara.es

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

#Ondara

#CulturaSegura

Comunicat Ondara Tri-Esport : L’ONDARA TRI-ESPORT ACONSEGUEIX UNA TERCERA POSICIÓ EN EL TRIATLÓ AUTONÒMIC SPRINT D’ALACANT

* Comunicat Ondara Tri-Esport*

L’ONDARA TRI-ESPORT ACONSEGUEIX UNA TERCERA POSICIÓ EN EL TRIATLÓ AUTONÒMIC SPRINT D’ALACANT
El Club ondarenc conclou la temporada 2021 amb diversos triomfs

Dissabte passat es celebrà el Campionat Autonòmic de Triatló en la Modalitat Sprint: 750 metres de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de carrera a peu. La prova tingué lloc a la Platja d’El Postiguet. Tot i l’amenaça climatològica i una mar brava es pogué celebrar amb normalitat.
Aquesta edició, que a més del Campionat Autonòmic acollia també el Campionat d’Espanya Universitari i l’Open, albergà vora 1000 triatletes entre totes tres competicions oficials vinguts de tot el País.
A les 8:30 del matí s’inicià la prova amb distintes eixides segons les competicions. La meta es traslladà enguany a la mateixa Plaça de l’Ajuntament de la capital de Llum, on en l’Autonòmic parà el temps en primera posició el triatleta Internacional de la Universitat d’Alacant, David Cantero, qui va ser subcampió d’Europa a Riga (Letònia) aquest estiu, amb 00:59:09. En categoria femenina fou campiona Yaiza Saiz, també de la UA i TOP 10 d’Espanya, amb 1:10:59.
Pel que fa a Clubs, la Universitat d’Alacant es proclamà campiona, La 208 Triatlon Club Il·licità en segona posició i l’Ondara Tri-Esport tancava el podi dels millors clubs de la Comunitat Valenciana. Un trofeu que el Club ondarenc valora molt positivament per la trajectòria que ha estat duguent a terme durant la temporada.
Quant als triatletes ondarencs participaren 5 membres del club on aconseguiren proclamar-se campions i subcampió en les seues categories en l’àmbit Autonòmic. Així mateix, Jorge Llàceramb un temps de 01:04:37 entrà en la onzena posició i es proclamà campió de la seua categoria; Vicent Ginestar amb 01:05:37 entrà a meta en 13na posició, obtenint la segona posició de la seua categoria; Sergi Torres, qui amb un temps d’01:06:02, i en cinquena posició, es proclamà campió de la seua categoria i, finalment, Noel Miralles amb 01:17:23 a l’Open.

A la fi, una jornada d’èxit esportiu tant pel que fa a l’esdeveniment com pel Club Ondarenc que torna a manifestar-se en participació i en triomfs en el Panorama Autonòmic Valencià. D’aquesta manera, el Club conclou la temporada de triatlons 2021 consolidant-se com a referent en l’àmbit comarcal i autonòmic. En breu, començarà a Pretemporada per preparar l’any 2022. El Club està obert a tot aquell que vullga formar part.

* Comunicat Ondara Tri-Esport*

DES D’AVUI ES PODEN SOL·LICITAR LES AJUDES AL TRANSPORT 2020/2021 CONVOCADES PER L’AJUNTAMENT D’ONDARA PER A ESTUDIANTS D’ENSENYANÇA REGLADA, ELS ESTUDIS DE LA QUAL NO PUGUEN REALITZAR-SE A ONDARA

L’últim dia per presentar les instàncies és el 17 de novembre de 2021

Ondara, 27.10.21. L’Ajuntament d’Ondara ha convocat, per quarta vegada, ajudes de transport per als estudiants que cursen estudis fora del municipi. Segons informa la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, les subvencions de transport van destinades als estudiants d’Ondara que hagen cursat estudis reglats d’ensenyança no obligatòria fora del propi municipi pertanyents al curs 2020/2021 (de Cicles Formatius de Formació Professional Bàsica, de Grau Mitjà o Superior, Ensenyaments universitaris Oficials de Grau, Enginyeria o Màster o equivalents de conformitat amb la normativa vigent o Ensenyaments Artístics superiors, en modalitat presencial, sense oferta existent en el municipi d’Ondara).

Unes beques que es podran sol·licitar presentant la documentació pertinent en el Registre de l’Ajuntament, en el termini de 15 dies des de la publicació d’aquesta convocatòria (ahir 26 d’octubre de 2021) en el BOP; és a dir, el termini per a presentar les instàncies és fins al dia 17 de novembre de 2021. El finançament d’aquestes ajudes es farà amb càrrec a l’aplicació pressupostària 326.48.000 del pressupost de l’Ajuntament d’Ondara per un import màxim de 5.000 euros. Les ajudes se sol·licitaran per mitjà d’instància dirigida a l’Alcaldia segons l’Annex 1 que es podrà descarregar des del web www.ondara.org i es presentaran en el Registre General de l’Ajuntament.

Els estudiants que s’acullen a la dita convocatòria pública d’ajudes hauran de reunir diferents requisits: no superar els 30 anys d’edat; estar empadronat en el municipi d’Ondara amb antiguitat mínima d’1 any; demostrar que s’ha realitzat íntegrament el curs 2020/2021; justificar que no hi ha en la localitat el corresponent centre educatiu per a cursar els estudis; trobar-se els membres de la unitat familiar o el sol·licitant al corrent dels pagaments o obligacions tributàries; i, finalment, el nivell de renda de la unitat familiar a l’últim any actualitzat no ha de superar, dividida entre el nombre de membres que la integren, l’import corresponent a l’IPREM anual (Indicador públic de renda d’efectes múltiples) per a 2020 que serà de 7.519,59 euros (14 pagues), llevat que expressament s’exclogueren les pagues extraordinàries; en aquest cas, la quantia serà de 6.454,03 euros.

La Instància i Manteniment de tercers es pot decarregar des d’aquest enllaç: https://joventut.ondara.org/ajudes-transport-estudiants en format emplenable. En cas de necessitar més informació o assessorament poden contactar també amb el Centre d’Informació Juvenil d’Ondara, per correu a joventut@ondara.org o per WhatsApp al 667949702.

ONDARA ELEVA A PLE LA MODIFICACIÓ DE LES ORDENANCES DE L’IBI I DE L’ICIO PER A BONIFICAR I PROMOURE L’ÚS D’ENERGIES RENOVABLES EN EL MUNICIPI

S’aplicaran bonificacions que arriben fins als 200 euros anuals en aquelles vivendes que hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar

Ondara, 26.10.21. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 28 d’octubre la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’octubre, i entre els punts de l’ordre del dia destaca la modificació de les ordenances fiscals de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) i ICIO (Impost de construccions, instal·lacions i obres), amb l’objectiu d’introduir beneficis fiscals per a promoure l’ús d’energies renovables en el municipi d’Ondara, segons ha detallat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. Cal destacar que precisament, ahir, José Ramiro va acudir a València a arreplegar el segell “Mi Sol”, que concedeix l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN) i que enguany ha guardonat a onze municipis valencians “pel seu compromís amb la sostenibilitat i fomentar l’autoconsum d’energies renovables, tant en edificis públics com per a les cases de la ciutadania”. Ondara ha sigut un dels municipis premiats en aquesta edició. Entre altres aspectes, els Ajuntaments dels municipis guardonats amb aquest segell, destaquen per la creació de comunitats energètiques locals, la instal·lació d’autoconsum solar en edificis municipals, la bonificació d’imposts municipals a ciutadans i empreses que instal·len autoconsum o la difusió i conscienciació ciutadana.

En concret, en el ple, es van a modificar les ordenances per a aplicar, a partir de 2022, bonificacions que arriben fins als 200 euros anuals per immoble, a fi de fomentar les energies renovables en el municipi. En el cas de l’IBI, la bonificació anirà destinada a aquells béns immobles en els que s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol (instal·lació de plaques termosolars o de plaques solars fotovoltaiques). La modificació entrarà en vigor el dia que es publique al Butlletí Oficial de la Província i començarà a aplicar-se el dia 1 de gener de 2022. Tindran dret a una bonificació de la quota integra de l’impost, les edificacions l’ús cadastral de les quals siga residencial, on s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol. Les dites bonificacions seran les següents; en energia elèctrica, la bonificació serà del 50% de l’IBI (amb un màxim de 200 euros a l’any de quantia per immoble), del primer al tercer any des que se sol·licite; i del 25% de l’IBI (amb un màxim de 100 euros a l’any) del quart al cinquè any des que se sol·licite. Quant a l’energia tèrmica, la bonificació establida serà del 50% de l’IBI (amb un màxim de 100 euros a l’any de quantia per immoble), del primer al tercer any des que se sol·licite; i del 25% de l’IBI (amb un màxim de 50 euros a l’any) del quart al cinquè any des que se sol·licite.

L’aplicació d’aquesta bonificació estarà condicionada a que les instal·lacions per a producció de calor incloguen col·lectors que disposen de la corresponent homologació per l’Administració competent. Aquesta bonificació produirà efecte des del període impositiu següent a aquell en què se sol·licite, sempre que s’acredite davant de l’Ajuntament el compliment dels requisits exigits. La bonificació haurà de ser sol·licitada per l’interessat en el termini dels tres mesos posteriors a la instal·lació, acreditant la comunicació d’obres i el certificat final i d’especificacions tècniques de la instal·lació per a l’aprofitament d’energia solar tèrmica o elèctrica. Només podran accedir a aquesta bonificació les instal·lacions legalment implantades. Per a acreditar el compliment dels requisits exigits per a l’atorgament, haurà d’aportar-se, en el cas d’instal·lacions fotovoltaiques, el Certificat expedit per la Generalitat Valenciana d’instal·lació elèctrica de baixa tensió – Instal·lacions elèctriques de generació d’autoconsum; i la instal·lació haurà d’acreditar una contribució mínima de potència instal·lada de 3 kW. En el cas d’instal·lacions de captació solar-tèrmica degudament homologades, s’haurà d’aportar el certificat tècnic o factura de l’instal·lador, i la superfície mínima del captador solar haurà de ser de 2 m².

Respecte a l’Ordenançafiscal de l’impost Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), la modificació que s’eleva a ple arreplega que gaudiran d’una bonificació del 95%, les construccions, instal·lacions i obres en què incorporen sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per a autoconsum. L’aplicació d’aquesta bonificació estarà condicionada al fet de que les instal·lacions per a la producció de calor incloguen col·lectors que disposen de la corresponent homologació de l’Administració competent. La bonificació entrarà en vigor el dia que es publique en el Butlletí Oficial de la Província i començarà a aplicar-se a partir dels 15 dies de la seua publicació en el BOP.

En la sessió plenària d’aquest dijous, també s’eleva a l’orde del dia la proposta de nomenament de Jutge/Jutgessa de Pau Titular i Substitut/a, vist que el període de quatre anys pel qual van ser anomenades les actuals Jutgessa de pau i la seua substituta, està a punt d’expirar (7/12/2021). Finalitzat el termini, s’han presentat les sol·licituds de les mateixes persones que actualment ocupen els dits càrrecs: per a Jutgessa titular, Juana Peris Gallego, i com a suplent, Magdalena Amalia Server Oliver. De manera que el ple de l’Ajuntament d’Ondara proposarà el nomenament de Juana Peris Gallego per a ocupar el càrrec de Jutgessa de Pau Titular d’Ondara, i de Magdalena Amalia Server Oliver per a ocupar el càrrec Jutgessa de Pau Suplent d’Ondara. Aquest acord serà comunicat i es proposarà el seu nomenament al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana als efectes de l’article 101.1 de la Llei orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder judicial.

Pel ple també passa una modificació del reglament de concessió de condecoracions, honors i distincions l’Ajuntament. En concret la modificació es referix que els nomenaments s’iniciaran amb la corresponent proposta per qualsevol veí/veïna major de 16 anys o associació del poble registrada en el Registre d’Associacions de l’Ajuntament al llarg del mes de setembre, i que l’Ajuntament disposarà dels mitjans per a garantir la màxima difusió a les propostes, així com cridarà un jurat independent format per tres persones relacionades en el món de l’Art, la Cultura i l’Educació.

També es porta a l’ordre del dia del ple l’elaboració del reglament municipal d’edificis, Auditori Municipal i Plaça de Bous; en concret, en aquest cas, el que s’eleva a ple és aprovar la Consulta Pública Prèvia, a través del portal web de l’Ajuntament, assenyalant expressament que es realitza a l’efecte de recaptar l’opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma.

CONCURS DE DIBUIX DEL 9 D’OCTUBRE DEL CEIP SANCHIS GUARNER: VINE A LA CASA DE CULTURA A VOTAR PEL TEU DIBUIX FAVORIT

Ondara, 26.10.21. Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara s’informa que ja es pot visitar a la Casa de Cultura d’Ondara l’exposició amb tots els dibuixos que van presentar els/les alumnes del CEIP Sanchis Guarner al Concurs de Dibuix per a commemorar el 9 d’octubre.

Des d’ara estan exposats tots els dibuixos a la Casa de Cultura, i poden votar totes les persones que acudisquen a veure la mostra. S’han habilitat tres urnes, una per cada cicle, per a les votacions.

Hi haurà un guanyador/a per cicle, i el premi serà un lot de materials de dibuix.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

COMUNICAT CEIP SANCHIS GUARNER: L’escola Sanchis Guarner d’Ondara ha estat guardonada amb el premi internacional del Festival eMove en la categoria de videojocs educatius, en Kinèpolis (València)

* Comunicat CEIP Sanchis Guarner*

L’escola Sanchis Guarner d’Ondara ha estat guardonada amb el premi internacional del Festival eMove en la categoria de videojocs educatius, en Kinèpolis (València).

L’escola Sanchis Guarner d’Ondara va rebre el dissabte 23 d’octubre el premi internacional del Festival Escolar i Universitari de les Arts Audiovisuals, conegut com Festival eMove, amb una representació dels alumnes de 6é, de l’Equip Directiu i de la Inspecció Educativa.
El nostre centre ha estat un dels 37 guardonats de tot el territori nacional en la 6a Edició del Festival, en la categoria de videojocs educatius i didàctics.
El Premi, que es suma a l’aconseguit el curs passat per part de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT), consisteix en un diploma acreditatiu del premi per al Centre i l’estatueta ¨Dream¨. Els alumnes assistents també van obtindre un diploma personalitzat amb el seu nom.
Podeu veure els centres guardonats de la 6a edició en aquest enllaç.:
https://emovefestival.com/premiados-2021
El Festival eMove té tres objectius: incorporar l’educació en valors en el projecte educatiu del Centre mitjançant produccions audiovisuals, fomentar l’afició per les arts com a font d’informació i enriquiment cultural i, per últim, motivar i premiar la creativitat de l’alumnat.
La creativitat dels alumnes en el disseny del videojoc ha estat avaluada pels millors professionals del cine i la televisió com Paramount, Warner Bros, Atresmedia, Discovery, l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), Walt Disney, Clan i National Geographic, qui ens han premiat i atorgat un dels millors guardons escolars a l’àmbit nacional.
En el lliurament de premis va estar present el Director adjunt del gabinet de la Ministra de Educació i Formació Professional, la Presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, el Director General del Institut Valencià de Cultura i el President de la Acadèmia Valenciana de l’ Audiovisual.
L’Ajuntament d’Ondara, des de la Regidoria d’Educació i la Regidoria de Cultura, va col·laborar en aquesta entrega de premis proporcionant a l’escola el transport.
Enhorabona als alumnes!

* Comunicat CEIP Sanchis Guarner*