EL CENTRE DE TRANSFUSIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA AGRAEIX ALS COL·LABORADORS I DONANTS LA SEUA PARTICIPACIÓ EN LA DONACIÓ DE SANG REALITZADA A ONDARA EL 30 D’AGOST I ANUNCIA LA PRÒXIMA PER AL 20 DE SETEMBRE

La donació de sang aconsegueix 28 donacions

La pròxima donació serà el dilluns 20 de setembre

Ondara, 31.08.21. Des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana han volgut agrair a col·laboradors i donants l’ajuda prestada en la passada campanya de donació de sang del passat dilluns 30 d’agost de 2021 a Ondara, per a aconseguir les unitats de sang necessàries i poder abastir als hospitals de la província.

La jornada es va celebrar al Centre Social Trini Reyes d’Ondara amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara. En total es van presentar 33 persones per a donar sang, el que va culminar amb 28 donacions realitzades, totes elles de donants habituals a excepció d’un nou donant. Des del Centre de Transfusió de la Comunitat a Alacant, han volgut traslladar el seu agraïment a Ondara pel suport a la donació de sang en aquests moments.

La pròxima donació prevista a Ondara està programada per al dilluns 20 de setembre de 17 a 20:30h al Centre Social Trini Reyes.

ONDARA MILLORA EL BARRANC QUE PASSA PER LES PARTIDES TOSSALS, ALFATARES I SALADAR

Ondara, 30.08.21. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Medi Ambient (dirigida per Pere Picornell) ha dut a terme aquest estiu la millora, neteja, canalització, contenció i col·locació de formigó en el barranc “del Poll”, que passa per les partides rurals de Tossals, Alfatares i Saladar d’Ondara. Els treballs han sigut realitzats durant aquests mesos d’estiu i permetran principalment canalitzar l’aigua de pluvials de la partida Tossals.

Els treballs s’han realitzat per una empresa local, amb maquinària adequada per a aquesta faena. Segons ha indicat Pere Picornell, els treballs s’han executat a càrrec de la partida de Pluvials de l’Ajuntament d’Ondara, i han comptat amb un pressupost d’aproximadament 23.000 euros.

Les obres han permès netejar el llit del barranc i col·locar formigó en alguns trams on havia caigut, i previndre així possibles problemes en cas de pluges torrencials.

AQUEST SETEMBRE 2021, CONTINUA LA “CULTURA SEGURA” EN ONDARA, LA JOIA DE LA CULTURA

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha donat a conèixer l’agenda cultural d’Ondara per al mes de setembre de 2021, sempre amb els preceptius protocols de seguretat i reduccions d’aforament en la Plaça de Bous d’Ondara, la Casa de Cultura i l’Auditori Municipal, dins del projecte «La Joia de la Cultura» per a oferir «cultura segura».

Per motius de seguretat i aforament, seguint el protocol de prevenció del covid-19, per als actes culturals d’Ondara caldrà reservar l’entrada a la Casa de Cultura d’Ondara o en la web de gestió d’esdeveniments locals: www.agendaondara.es .

L’avanç de la programació cultural d’Ondara per al mes de setembre de 2021 és el següent :

PROGRAMACIÓ CULTURAL SETEMBRE 2021

Divendres 3

20.30h – Casa de Cultura

PRESENTACIÓ LLIBRE

“Diània paisatges costaners” a càrrec de l’autor JUST I. SELLÉS

Dissabte, 4

23h – Plaça de Bous

“Aretha y los Franklin” presenten «De vuelta al Soul»

Del 9 al 30 – Casa de Cultura

EXPOSICIÓ DE PINTURA

“De vuelta a la vida” de ALFREDO CALVO

Visites en horari de Casa de Cultura

Divendres 17

20.30h – Plaça de Bous

“Alison Darwin” presenten el seu disc “Ficción y realidad”

Diumenge, 19

9 a 12.30h

RUTA DELS RIURAUS

“Riuraus ara i adès”

Inscripcions: María, al telèfon 616.043.173

Organitza: Regidoria de Patrimoni

Diumenge, 19

20h – Plaça de Bous

TEATRE

“L’Oracle de l’Est” presenta “Tio Vànya”

Divendres 24

20.30h – Auditori

TEATRE

“Adéu Paco” a càrrec de “Lolailo Troupe”

A benefici de l’AECC

Dissabte 25

20h – Plaça de Bous

“Dani Miquel” presenta “Desfem”

Diumenge 26

20h – Plaça de bous

TEATRE-DANSA-MUSICAL

“Sexualizarte” a càrrec de “Inefable Producciones”

ENTRADA GRATUÏTA

Per motius de seguretat i aforament cal reservar l’entrada a la Casa de Cultura o www.agendaondara.es

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

ONDARA VIURÀ DEL 9 AL 13 DE SETEMBRE UNES FESTES PATRONALS EN HONOR A LA SOLEDAT AMB FERVOR DINS DE LA NORMATIVA

Els actes se celebraran a l’interior de la Plaça de Bous amb reserva d’entrada prèvia per a més seguretat

Aquest dissabte 28 d’agost s’ha celebrat el primer dels actes: la presentació de les Regines i les seues Corts d’Honor

Ondara, 30.08.21. Ondara viurà del 9 al 13 de setembre les seues Festes Patronals en Honor a la Soledat 2020-21, després que l’any passat no es pogueren celebrar els festejos degut a la pandèmia. Enguany 2021, Ondara sí que tindrà festes patronals, si bé seran atípiques, tant en dates (se celebraven a principis de juliol, però enguany la data s’ha traslladat per prudència, de manera excepcional, al mes de setembre, confiant en una millor situació sanitària); com en organització (la Comissió de Festes de la Soledat 2020, en no poder realitzar les festes en la seua anualitat, s’ha prolongat durant dos anys, retardant així també l’edat de la Cort d’Honor als 19 anys (en compte de 18) i de la Cort Infantil a 7 anys (en compte de 6); una mesura es durà a terme d’ara endavant en tots els festejos patronals d’Ondara); i també quant a l’adaptació dels actes perquè la gent puga gaudir-los d’una manera segura, centralitzant els principals actes a la plaça de bous, amb reserva d’entrades, control d’accés i reducció d’aforament.

Dissabte passat 28 d’agost, es va celebrar el primer dels actes: la presentació de les Regines i les seues Corts d’Honor a la Plaça de Bous. Va ser un acte senzill però il·lusionant, ja que feia més d’un any que s’esperava aquest dia. La presentació va estar ambientada en “Alicia en el País de las Maravillas”. En l’acte van estar presents José Ramiro, Alcalde d’Ondara; Miguel Gomis, Regidor de Festes i Tradicions, i Joaquín Silvestre, rector d’Ondara.

Els festejos han sigut organitzats per la Comissió de Festes de la Soledat 2020-21, amb el protagonisme de les Corts d’Honor Major i Infantil; l’Associació Mare de Déu de la Soledat i la Parròquia Santa Anna, representada pel seu rector Joaquín Silvestre. Les festes de la Soledat compten per a la seua celebració amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Miguel Gomis; qui, junt amb l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, han volgut agrair la iniciativa de la Comissió en l’organització dels festejos patronals; i animar a la ciutadania a participar en els actes programats, seguint sempre les mesures i protocols que s’establisquen per a poder gaudir d’unes festes segures.

Quant als protagonistes de les Festes de la Soledat 2021, la Regina Major 2021 és Alícia Teresa Ruiz Álvarez; i la Cort d’Honor està integrada per Ana García Poquet (1ª Dama), Ángela Quinto Fornés (2ª Dama), Marc Estellés Monago, Javier Mohedano Gómez, Aitana Valero Pous, Anna Oliver Puigcerver, Ailén Pèrez Soldevila, Luismi Parra Valle i Carolina Costa Escura. La Regina Infantil 2021 és Nayara García Martínez i la Cort d’Honor Infantil 2021 la integren Clara Perles Miñana i Pedro Luis Ferrando Tineo.

Els Festers d’Honor 2021 són Dora Martí Cabrera i Berto Salort Morell. La Comissió Soledad 2021 la formen Esperanza Monago Granados, Carlos Estellés López, Inés Tineo Cadena, Pedro Luis Ferrando Bolufer, Inma Valle Márquez, Miguel Parra Ardoy, Isabel Pous Obon, Jaume Valero Escortell, Magda Miñana Garrido, Pere Perles Toro, Mª Rosario Poquet Ramiro, Rafael Beteta Bermúdez, Patricia Martínez Vidal i Francisco José García Esteban.

El programa de Festes de la Soledad 2021 comptarà amb els actes tradicionals de la Coronació (el divendres 10 de setembre, amenitzat per la Universal Chamber Orchestra i amb la posterior actuació de Pupil·les) i l’Ofrena (diumenge 12 de setembre); ambdós actes es realitzaran en la Plaça de Bous i caldrà reservar prèviament l’entrada en www.agendaondara.es o en la Casa de Cultura. Enguany no es realitzarà per seguretat la processó religiosa ni les populars carrosses pels carrers. Sí que s’oferiran altres actes com el musical infantil de Peter Pan en l’auditori i la revetla en la plaça de bous amb l’espectacle Musical Top Talent (per a ambdós esdeveniments del dissabte s’haurà de reservar prèviament l’entrada). A més, el dijous 9 de setembre, després de l’encesa de l’enllumenat, hi haurà un espectacle musical de Marina Boleros a la plaça major; i el diumenge al matí, parc infantil a la plaça del centre social. Les Festes Patronals comptaran així mateix amb les tradicionals misses d’aquestes dates assenyalades en honor a la Soledat.

PROGRAMA FESTES SOLEDAT 2020- 21

DIJOUS, 9 DE SETEMBRE

22:00 h. CONCENTRACIÓ de la Comissió de Festes 2020/21, Regines, Corts d´honor, Acompanyants, Sr. Retor i Autoritats al M. I. Ajuntament per a procedir a l´encesa de l´enllumenat, donant així inici a les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat.

22:30 h. ESPECTACLE MUSICAL a càrrec de MARINA BOLEROS a la Plaça Major. Durant l´espectacle es repartirà un refrigeri als assistents, amb la col·laboració de Bodegas Aguilar i Bodegas Leopoldo.

DIVENDRES, 10 DE SETEMBRE

12:00 h. VOLTEIG GENERAL de totes les campanes de la vila anunciant “L´Àngelus”. DISPAR de 21 salves en honor a la Nostra Patrona.

CONCENTRACIÓ de la Comissió, Regines, Corts, Acompanyants al Convent de la Mare de Déu de la Soledat per a posteriorment acudir al Cementeri Parroquial per a oferir una corona de llorer en memòria de tots els difunts d´Ondara, acompanyats per la Dolçaina i tabalet.

19:00 h. ARREPLEGADA de les Regines, les seues Corts d´honor i Acompanyants per la Xaranga l´Atril d´Ondara.

21:30 h. RECEPCIÓ del Sr. Retor, Autoritats, Comissió de Festes, Regines, Corts d´Honor i Acompanyants 2020/21, Regina i Dames d´Honor 2019, Regines de Festes i Autoritats de la Comarca, Associacions i altres convidats a l´Ajuntament.

23:00 h. ACTE DE CORONACIÓ de les Regines ma#jor e infantil Soledat 2020/21, acompanyades de les seu#es Corts d´Honor i Acompanyants a la Plaça de Bous, amb la participació de la Regina i Dames d´honor 2019 i l´assistència del Sr. Retor, Autoritats, Regines de la comarca, convidats ipoble en general. L´acte de coronació estarà amenitzat per la UNIVERSAL CHAMBER ORCHESTRA. A continuació, actuació del grup musical PUPIL·LES.

DISSABTE, 11 DE SETEMBRE

08:00 h. “DESPERTÀ” amb dispar de tronadors acom#panyats per la Dolçaina i tabalet.

SANTA MISSA DE L´AURORA al Convent de la Mare de Déu de la Soledat.

10:30 h. ARREPLEGADA de les Regines, Corts d´Ho#nor, Acompanyants, Festers i Autoritats a càrrec de la Xaranga l´Atril.

12:00 h. SANTA MISSA en HONOR A LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS a l´Església Parroquial de Santa Ana cantada pel “CORO PARROQUIAL”. Al finalitzar es farà el lliurament dels premis als xiquets de catequesis guanyadors del “VIII CONCURS DE DIBUIX MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”. Posteriorment, visita a la Residència “MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”, per oferir un obsequi als nostres majors, acompanyats per la Xaranga l´Atril.

19:00 h. MUSICAL infantil de PETER PAN “Nunca Jamás, El rescate de Campanilla” a l´auditori d’Ondara Tenor Valerià Gil.

23:30 h. REVETLA a la Plaça de Bous amb l’espectacle MUSICAL TOP TALENT.

DIUMENGE, 12 DE SETEMBRE

08:00 h. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES I “DESPERTÀ” amb dispar de tronadors acompanyats per la Dolçaina i tabalet.

09:00 h. SANTA MISSA DE L´AURORA al Convent de la Mare de Déu de la Soledat

11:00 h. PARC INFANTIL, oferit per la Regina infantil a la plaça del Centre Social.

18:00 h. ARREPLEGADA de les Regines, Corts d´Honor, Acompanyants, Festers i Autoritats per la Unió Musical d´Ondara.

19:00 h. OFRENA DE FLORS a la Nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat, amenitzada per la Unió Musical d´Ondara en la Plaça de Bous. Una vegada finalitzada l´ofrena, MISSA SOLEMNE PONTIFICAL EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, oficiada pel Excm. Sr. Bisbe auxiliar de València, cantada pel “CORO CAPELLA SANTÍSSIMA VERGE DE LA SOLEDAT”.

Ens acompanyarà el CAMPANAR MÒBIL de la Colla dels Campaners d’Ontinyent qui interpretarà de forma manual tots els tocs, vols i repics corresponents al Trasllat, Ofrena i Missa Major.

Posteriorment, una vegada finalitzada la Missa, ESPECTACULAR CASTELL DE FOCS D´ARTIFICI a càrrec de la pirotècnia “RICASA”. Donant així fi a les festes de la Mare de Déu de la Soledat 2020/21.

DILLUNS, 13 DE SETEMBRE

20:00 h. SANTA MISSA RÈQUIEM a la Capella del Cementeri Parroquial en sufragi de tots els difunts d´Ondara.

Avui comencen a funcionar les pilones automàtiques retràctils al casc històric d’Ondara

Serà a partir de les 14h i en l’horari ja establit.


Ondara, 25-08-2021. La Regidoria de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Francesc Giner, recorda que avui ja començaran a funcionar les pilones automàtiques retràctils al casc històric d’Ondara. Serà a partir de les 14h.

Les pilones automàtiques retràctils s’han instal·lat per a poder regular el trànsit en la zona del casc històric d’Ondara; concretament, s’han instal·lat a l’entrada dels carrers Escorxador i Roser (en aquest cas, en la zona després de l’encreuament amb C/Stma. Trinitat direcció C/Major). La Regidoria de Mobilitat Urbana ha indicat que la limitació de l’accés va dirigida a tot tipus de vehicles a motor, inclosos els ciclomotors. Les persones residents podran accedir 24 hores al dia, 365 dies a l’any, amb un comandament per a accedir amb el seu vehicle. Les pilones estaran habilitades perquè s’abaixen automàticament en cas de pas de vehicles d’emergències. La circulació de vehicles seguirà oberta amb normalitat durant l’horari comercial, perquè s’ha establit un horari de conversió en zona de vianants mitjançant un sistema per a afavorir la rotació de l’aparcament i circulació en horari laboral (que s’estableix de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores, de dilluns a divendres i dissabte de 9 a 14 hores) amb una fòrmula perquè els residents puguen accedir i aparcar amb els seus vehicles en qualsevol moment del dia, gràcies als comandaments per a abaixar els pilars. Al mateix temps, es reservarà un horari en què únicament podran passar i aparcar amb vehicle les persones que residisquen en la zona, sent l’horari exclusiu per a residents de 14 a 16 hores, i de 20 a 9 hores de dilluns a divendres; el dissabte des de les 14 hores i el diumenge tot el dia. Amb la posada en marxa de les pilones automàtiques a partir de l’horari establert (des del 25 d’agost a les 14 hores), el trànsit de vehicles per la zona quedarà sols d’accés a les persones residents dels carrers que vagen a accedir als seus domicilis. Cal recordar, respecte a la semipeatonalització del casc històric d’Ondara, que les veïnes i veïns que tinguen en propietat o en règim de lloguer el seu habitatge en l’àrea del casc històric que serà semipeatonal, poden encara anar a l’Ajuntament d’Ondara per a arreplegar els comandaments a distància. Poden arreplegar els comandaments (1 comandament per domicili de la zona amb vehicle acreditat) les persones que residisquen als següents carrers: C/Escorxador, Plaça Picornell, C/ Major, C/ Ferrers, C/St. Vicent, Placeta de Les Escoles, Plaça Major, C/St. Antoni, C/ Lluís Santonja, C/ St. Joan, C/ Església, Plaça del Convent, Baixada de la Puríssima, C/Roser (mig tram) i C/ St Josep, C/Bonaire i C/Trinquet. Aquells domicilis on tinguen més d’un vehicle, el cost de més comandaments anirà a càrrec dels i les sol·licitants, si ho demanen, després de revisar-se la seua petició. El cost per cada comandament addicional serà de 33 euros.

LA 3A EDICIÓ DEL SONAFILM A ONDARA TORNA A SER UN ÈXIT

Es va omplir l’aforament permés i la Plaça de Bous d’Ondara va gaudir de la música de cine èpic, del cor infantil CODA i del Cor de la Rectoria


Per tercer any consecutiu el Festival Sonafilm (Festival de Música de Cine de la Marina Alta) va ser un èxit a Ondara durant la nit del dissabte 21 d’agost. Amb l’aforament permés ple i amb la interpretació de la Universal Symphony Orchestra, el públic present va gaudir durant 2 hores de música de cine èpic.


La primera part del concert va estar dedicada a «El Señor de los Anillos». Aquesta elecció tenia una justificació ja que enguany es compleixen 20 anys de l’estrena de la trilogia de Peter Jackson. Una de les sorpreses de la nit va ser la projecció d’imatges de les pel.lícules mentre la Universal Symphony Orchestra interpretava les peces. En aquesta primera part també va participar el cor infantil CODA amb una actuació brillant.


La segona part va estar dirigida també a aquelles persones que no estaven massa familiaritzades amb «El Señor de los Anillos» i sí amb la banda sonora de pel.lícules més antigues, com ara «Lawrence de Arabia», «Lo que el viento se llevó», «Los 7 Magníficos» o «Rocky», on la gent va acabar de peu aplaudint. En aquesta segona part també es van projectar imatges mentre la Universal Symphony Orchestra interpretava els temes. L’organització del Sonafilm volia sorprendre el públic present i ho va fer amb la participació del Cor de la Rectoria, una novetat que no s’havia anunciat.


L’última peça de la nit, «Ecstasy of Gold» de la pel.lícula «El Bueno, El Feo y el Malo», va anunciar que l’edició del pròxim any del Sonafilm estarà dedicada al compositor italià Ennio Morricone.

Diferents parcs i jardins d’Ondara es veuen afectats per actes vandàlics

A més del que ja s’ha publicat sobre el que ha succeït al Parc de Tossals, altres parcs i jardins d’Ondara també s’han vist afectats per actes vandàlics. En concret, al jardí situat al Carrer Pintor Murillo amb el Carrer Joanot Martorell alguna o algunes persones han trencat un dels bancs. I al Parc de l’Era han hagut destrosses en un dels pins i en la tanca de fusta que voreja el jardí.

La Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Pere Picornell, condemna aquests actes i fa una crida a les veïnes i veïns del poble perquè ajuden a informar sobre qualsevol fet reprobable que es produïsca en qualsevol dels parcs i jardins d’Ondara. Es poden posar en contacte amb la Policia Local d’Ondara per a informar sobre allò que estiga succeïnt i que afecte als parcs i jardins.

sdr
dav
.dav

Actes d’incivisme al Parc de Tossals

Durant les últimes hores s’han produït actes d’incivisme al Parc de Tossals d’Ondara. Malgrat l’existència de papereres a pocs metres de distància, determinades persones han preferit no fer ús d’elles i deixar la seua brossa al terra.

Des de la Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Pere Picornell, s’incideix en la necessitat i en la importància d’utilitzar les papereres que hi ha a cada lloc per a tindre els parcs i jardins del poble nets.

ONDARA COBRIRÀ LA PISCINA MENUDA EXTERIOR PER A ESTAR OPERATIVA A PRINCIPIS DE 2022

Ondara, 20.08.21. L’Ajuntament d’Ondara ha impulsat l’execució d’un important projecte per a millorar les instal·lacions esportives municipals que serà una realitat per a principis de 2022: el cobriment de la piscina menuda exterior. El passat mes de juny, des de l’Ajuntament d’Ondara es va sol·licitar subvenció a la Diputació Provincial d’Alacant, emmarcada en el Pla + Esport, per a cobrir el got de la piscina menuda exterior, ubicada al recinte de la Piscina Municipal d’Ondara; i aquest passat 17 d’agost va ser publicada al BOP d’Alacant la resolució de la Convocatòria del Pla d’ajudes econòmiques als Ajuntaments i Entitats d’Àmbit Territorial Inferior al Municipi de la província d’Alacant, per a la construcció, millora, ampliació o reforma d’instal·lacions esportives municipals: Pla + Esport 2021, de la Diputació Provincial d’Alacant.

Al municipi d’Ondara, amb 7.076 habitants, li ha sigut concedida una ajuda de 50.107,52 euros (la quantia màxima que havia sol·licitat l’Ajuntament), corresponent al 77,32% del pressupost total de l’obra, que ascendeix a 64.803,96 euros. Els 14.696,44 euros restants seran aportats pel propi Ajuntament d’Ondara, segons han confirmat aquest matí l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora d’Esports, Mar Chesa; i el Regidor delegat de SINMA (l’empresa municipal que gestiona la piscina), Francesc Giner, en la seua visita a les instal·lacions esportives de la piscina que seran objecte d’aquesta millora. El projecte per a cobrir la piscina exterior (la menuda) del recinte de la Piscina Municipal d’Ondara comprèn cobrir amb policarbonat el got de la piscina menuda i connectar-ho amb un túnel al recinte de la piscina. Les obres es realitzaran en la present anualitat, segons han confirmat avui l’Alcalde i la Regidora d’Esports, amb l’objectiu que en 2022 la piscina menuda ja estiga coberta i puga estar operativa a principis d’any.

La finalitat de cobrir aquesta piscina va directament unida a la climatització de l’aigua i de la pròpia instal·lació, ja que aquesta és l’única solució que hi ha per a poder utilitzar-la tot l’any. Aquesta actuació permetrà oferir altres activitats que fins ara no es podrien realitzar en aquesta piscina a l’aire lliure; de manera que s’augmentaria la capacitat tant d’usuaris com d’activitats de la Piscina Municipal en el seu conjunt. Es calcula que amb la coberta de la piscina exterior es podria donar servei fins a un 50% més d’usuaris, en traslladar activitats com matronatació, aquagym, natació per a embarassades, per a xiquets, etc… Al mateix temps que es podrien oferir altres activitats, com a pilates, o rehabilitacions, augmentant així mateix la capacitat de la piscina gran.

El 25 D’AGOST A LES 14 HORES S’ACTIVARAN ELS PILARS AUTOMÀTICS RETRÀCTILS DE L’ÀREA SEMIPEATONAL DEL CASC HISTÒRIC D’ONDARA

Els residents que tinguen en propietat o en règim de lloguer el seu habitatge en l’àrea del casc històric que serà semipeatonal, poden encara anar a l’Ajuntament d’Ondara per a arreplegar els comandaments a distància

Ondara, 20.08.21. Des de la Regidoria de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Francesc Giner, s’ha informat que el proper dimecres 25 d’agost a les 14 hores s’activaran els pilars automàtics retràctils que s’han instal·lat als carrers Roser i Escorxador per a fer el casc històric d’Ondara semipeatonal. Des d’ahir dijous ja romanen enceses amb les llums de posició per a indicar la seua ubicació; però no serà fins al dimecres dia 25 d’agost quan començaran a funcionar, alçant-se a les hores indicades.

Els pilars automàtics retràctils s’han instal·lat per a poder regular el trànsit en la zona del casc històric d’Ondara; concretament, s’han instal·lat a l’entrada dels carrers Escorxador i Roser (en aquest cas, en la zona després de l’encreuament amb C/Stma. Trinitat direcció C/Major). La Regidoria de Mobilitat Urbana ha indicat que la limitació de l’accés va dirigida a tot tipus de vehicles a motor, inclosos els ciclomotors.

Les persones residents podran accedir 24 hores al dia, 365 dies a l’any, amb un comandament per a accedir amb el seu vehicle. Els pilars estaran habilitats perquè s’abaixen automàticament en cas de pas de vehicles d’emergències. La circulació de vehicles seguirà oberta amb normalitat durant l’horari comercial, perquè s’ha establit un horari de conversió en zona de vianants mitjançant un sistema per a afavorir la rotació de l’aparcament i circulació en horari laboral (que s’estableix de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores, de dilluns a divendres i dissabte de 9 a 14 hores) amb una fórmula perquè els residents puguen accedir i aparcar amb els seus vehicles en qualsevol moment del dia, gràcies als comandaments per a abaixar els pilars. Al mateix temps, es reservarà un horari en què únicament podran passar i aparcar amb vehicle les persones que residisquen en la zona, sent l’horari exclusiu per a residents de 14 a 16 hores, i de 20 a 9 hores de dilluns a divendres; el dissabte des de les 14 hores i el diumenge tot el dia. Amb la posada en marxa dels pilars automàtics a partir de l’horari establert (des del 25 d’agost a les 14 hores), el trànsit de vehicles per la zona quedarà sols d’accés a les persones residents dels carrers que vagen a accedir als seus domicilis.

Cal recordar respecte a la semipeatonalització del casc històric d’Ondara, que les veïnes i veïns que tinguen en propietat o en règim de lloguer el seu habitatge en l’àrea del casc històric que serà semipeatonal, poden encara anar a l’Ajuntament d’Ondara per a arreplegar els comandaments a distància. Poden arreplegar els comandaments (1 comandament per domicili de la zona amb vehicle acreditat) les persones que residisquen als següents carrers: C/Escorxador, Plaça Picornell, C/ Major, C/ Ferrers, C/St. Vicent, Placeta de Les Escoles, Plaça Major, C/St. Antoni, C/ Lluís Santonja, C/ St. Joan, C/ Església, Plaça del Convent, Baixada de la Puríssima, C/Roser (mig tram) i C/ St Josep, C/Bonaire i C/Trinquet. Aquells domicilis on tinguen més d’un vehicle, el cost de més comandaments anirà a càrrec dels i les sol·licitants, si ho demanen, després de revisar-se la seua petició. El cost per cada comandament addicional serà de 33 euros.