L’Ajuntament d’Ondara i la Fundació de Pilota Valenciana tornen a signar un conveni de col.laboració per a fomentar la pilota al poble durant l’estiu

L’Ajuntament d’Ondara torna a apostar per la pilota durant l’estiu. En aquest sentit s’ha tornat a signar un conveni de col.laboració amb la Fundació de Pilota Valenciana perquè es disputen partides de professionals al Trinquet Municipal d’Ondara. En total seran 6 partides d’Escala i Corda amb els millors pilotaris del moment. La primera d’elles es disputarà el pròxim dissabte 3 de juliol entre De la Vega i Salva contra Francés i Javi. En el cartell que s’adjunta a la notícia estan totes les partides programades i el seu horari. Cal destacar que 2 d’eixes 6 partides seran a benefici de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara.

El Club de Pilota d’Ondara també participarà activament ja que s’han organitzat una sèrie de partides, que es disputaran abans de les de professionals, entre jugadors del poble.

A l’acte de presentació han assistit José Ramiro, Alcalde d’Ondara, Mar Chesa, Regidora d’Esports, i els representats de Trinqueter -Gestió de Trinquets, Raül Ivars i Dani Ribera. José Ramiro i Mar Chesa han avançat que, per cinqué any consecutiu, el Trinquet Municipal d’Ondara acollirà novament aquest estiu diverses partides amb jugadors d’elit que té contractats la Fundació de Pilota Valenciana.

L’objectiu és potenciar la utilització del Trinquet Municipal d’Ondara i aconseguir més dinamisme en aquesta instal·lació esportiva municipal a l’aire lliure durant la temporada estival.

ONDARA INSTA AL GOVERN D’ESPANYA QUE RETIRE EL PLA PER A IMPLANTAR PEATGES A LES CARRETERES A PARTIR DE 2024

La Corporació Municipal ret homenatge els professionals sanitaris i les persones que treballen en l’àmbit de l’educació per la seua feina durant la pandèmia.

En el Ple Ordinari de Juny, totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Ondara van aprovar una moció (que prèviament havia sigut llegida per Mar Chesa, Portaveu de l’Equip de Govern) per a instar al Govern de l’Estat que retire el pla per a implantar peatges a les carreteres a partir de 2024. En la moció Mar Chesa va incidir en la importància d’invertir en transport públic i evitar així tornar a pagar peatges. Invertir, per exemple, en la construcció de la línia de tren Gandia-Dénia i en el corridor mediterrani.

D’altra banda, en el torn d’informes, Mar Chesa, Regidora d’Educació, va voler aprofitar el moment per a fer un agraïment a la comunitat educativa per haver aconseguit que les xiquetes i xiquets valencians hagen pogut completar el curs escolar. Un agraïment que es va estendre al conjunt de professionals sanitaris per la seua tasca durant la pandèmia. Totes les forces polítiques van voler sumar-se als agraïments.

El Ple Ordinari de Juny va tractar també uns altres punts. Un d’ells va ser l’aprovació de la contractació del lloguer de l’Espai Català, un edifici que tindrà un ús administratiu. Es va aprovar amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Ciutadans i el vot en contra del PP. Álex Hernández, portaveu d’aquesta formació, va justificar el vot en contra afirmant que en el ple anterior ja havia explicat per què el PP d’Ondara no està d’acord amb el lloguer amb opció de compra en aquest edifici en concret.

També es va presentar una moció del col.lectiu LGTBI+ de la Marina Alta «Més Visible» pel Dia de l’Orgull, que té com a objectiu crear un full de ruta per a aconseguir la plena igualtat de drets. Raquel Mengual, Regidora d’Igualtat, va llegir la moció que va ser votada a favor per totes les forces polítuques.

En matèria d’Agricultura i Medi Ambient es va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres del Consell Agrari Municipal, una entitat de recent creació, i també l’aprovació definitiva del Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals d’Ondara.

En matèria d’Agricultura i Medi Ambient es va aprovar per unanimitat el nomenament dels membres del Consell Agrari Municipal, una entitat de recent creació, i també l’aprovació definitiva del Pla Local Reduït de Prevenció d’Incendis Forestals d’Ondara.

Els dos últims punts van ser l’aprovació, també per unanimitat, de la modificació dels estatuts de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) amb la intenció, segons va explicar José Ramiro, Alcalde d’Ondara i President de la MACMA, d’ampliar les seues competències i convertir-la en una entitat realment comarcal. També es va aprovar una modificació de crèdits amb els vots a favor de PSPV, Compromís i PP i l’abstenció de Ciutadans.

En l’apartat d’informes, diversos regidors van intervindre per a informar sobre determinats temes importants per al poble. Per exemple Xisco Giner, Regidor d’Urbanisme, va explicar que aquesta setmana començarien les obres (de fet ja han començat) per a la col.locació d’uns pilons automàtics retràctils al casc històric d’Ondara, amb la finalitat de limitar el volum de trànsit per aquesta zona. Xisco Giner va explicar que els pilons estaran baixats durant l’horari comercial i els veïns del casc històric disposaran d’un comandament per a baixar-los i pujar-los quan necessitan entrar o eixir de la zona.

Mari Carmen Velázquez, Regidora de Sanitat, va informar que, fins el passat divendres 25 de juny, hi ha 2817 persones vacunades a Ondara, algunes d’elles amb doble pauta. Miguel Gomis, Regidor de Manteniment i Festes, va dir que les obres per a la millora de l’accés a la Plaça de Bous van per bon camí i que l’objectiu és que també puguen accedir al recinte camions sempre que es necessite. Va deixar clar que les obres no estan canviant «per a res la fisonomia de la Plaça de Bous».

D’altra banda Mar Chesa, Regidora d’Esports, va informar que la pilota valenciana serà una de les grans protagonistes a Ondara durant el mes de juliol amb una sèrie de competicions que es realitzaran al nostre poble, va parlar sobre la celebració de la Segona Edició del Torneig Nits d’Estiu al Poliesportiu Vicent Zaragoza i va explicar que existeix una nova web d’esports des d’on es faran totes les inscripcions per a les escoles esportives.

Ja per últim José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que han demanat dos subvencions a la Diputació d’Alacant. Una d’elles per a canviar la gespa del camp de futbol amb un pressupost de 151.000 euros i una altra per cobrir la piscina que ara està a l’aire lliure amb un pressupost de 64.800 euros. També va informar que Ondara tornarà a ser punt d’informació perquè els joves puguen accedir a un lloguer.

En el torn de precs i preguntes Álex Hernández, portaveu del PP, va recordar el PP va presentar una iniciativa sobre la baixada de l’IBI a Ondara (en concret en el ple extraordinari del 26 de novembre de 2020) que tenia com a finalitat que es baixara el tipus impositiu en 3 punts per a reduir el rebut, una iniciativa que l’Equip de Govern ignora. I va preguntar si es pot buscar una solució per a evitar actes vandàlics en la passarel.la del Centre Comercial. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que la Llei de Protecció de Dades no permet col.locar càmeres però va dir que s’intentaria buscar una solució.

ONDARA COMMEMORA EL DIA DE L’ORGULL LGTB+ AMB UN ESPAI REFLEXIU A LA PLAÇA MAJOR

La intervenció està basada en la idea metafòrica de Albert Einstein que defén que “La ment és com un paracaigudes, només funciona si s’obri”

Ondara, 28.06.2021. Ondara es suma a les commemoracions internacionals del Dia de l’Orgull LGTB+ que es celebra aquest dilluns, 28 de juny, amb una instal·lació d’un espai reflexiu a la Plaça Major que es podrà visitar durant les pròximes tres setmanes de manera gratuïta.

Es tracta d’una exposició permanent en un espai exterior on es trobaran uns paraigües penjats creant els colors de la bandera lgtb+, un panell informatiu amb conceptes generals i preguntes i/o frases reflexives per a afavorir el pensament crític i la capacitat d’aprenentatge.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual, ha manifestat la seua satisfacció per la creació d’aquest espai temporal però carregat de força, amb un missatge educatiu i de respecte al col·lectiu LGTB+.

La instal·lació ha estat a càrrec de l’empresa Somos Educación y Ocio i té com a objectiu sensibilitzar i donar visibilitat al valor de la diversitat mitjançant un espai reflexiu al carrer. Està basada en la idea metafòrica de Albert Einstein que defén que «la ment és com un paracaigudes, només funciona si s’obri».

ELS ALEVINS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE PILOTA D’ONDARA ES PROCLAMEN CAMPIONS AUTONÒMICS DE LLARGUES

Els equips benjamí, infantil i cadet aconsegueixen els subcampionats autonòmics de llargues

Ondara, 28.06.2021. La fase final Autonòmica dels XXXIX Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana en la modalitat de Llargues 2021 es va disputar el dissabte 27 de juny a Ondara, als carrers Sol i Trinquet. 

L’equip aleví, format per Paco Salort, Uxue Arbona, Dani Serra i Joan Garrido, es va proclamar campió autonòmic de la seua categoria al vèncer a l’equip de Sella-Relleu.

Per la seua part, l’equip Benjamí, format per Unai Forqués, Marc Doménech, Guiu Vizuete, Alma Contrí i Vicent Molines, va aconseguir el subcampionat front a l’equip d’Orba.

L’equip Infantil, amb Arnau Mas, Andreu Mullor, Jose Mengual i Fèlix Peñarrubia, va sumar un nou subcampionat front a Sella-Relleu, el mateix que l’equip Cadet, amb Gorka Arbona, Mateu Guitart, Luca Mahíques i Àlex Serra, que també van aconseguir el subcampionat autonòmic front a l’equip de Beniarbeig-El Verger.

Des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, la seua responsable, Mar Chesa, ha donat l’enhorabona als i les integrants de l’escola que van participar a la competició i als seus entrenadors pel seu esforç i els seus èxits esportius en aquesta temporada.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

DEL 28 DE JUNY AL 31 DE JULIOL ESTARÀ OBERT EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ PER ALS CURSOS D’ESPORT-SALUT I MENT ACTIVA PER A MAJORS 2021-2022

Les persones interessades a participar es poden inscriure al Centre Social

Ondara, 23.06.21. La Regidoria del Major d’Ondara, dirigida per Mª Carmen Velázquez, hi ha anunciat que des del proper dilluns 28 de juny i fins al 31 de juliol estarà obert el termini d’inscripció per a les activitats en grup dirigides a les persones majors, que es realitzaran des de setembre de 2021 fins a juny de 2022. Per al pròxim curs s’oferirà ment activa i esport-salut. Les propostes serveixen al mateix temps com a activitat lúdica i com a teràpia.

Les persones interessades es poden inscriure al Centre Social d’Ondara en horari de 9 a 14 hores. El telèfon és el 966477070.

REGIDORIA DEL MAJOR * AJUNTAMENT D’ONDARA

btrhdr

ONDARA ELEVA AL PLE ORDINARI DE JUNY UNA MOCIÓ PER A INSTAR EL GOVERN DE L’ESTAT A QUÈ RETIRE EL PLA PER A IMPLANTAR PEATGES A PARTIR DE 2024

També passa per ple la moció pel dia de l’orgull LGTBI+

Ondara, 23.06.21. L’Ajuntament d’Ondara celebra ple ordinari aquest divendres 25 de juny a les 13:30 hores; sessió que ha canviat la seua data i horari habitual en tractar-se aquest dijous 24 de juny d’un dia festiu autonòmic. En l’ordre del dia del ple destaca la moció que s’eleva a ple per a instar el govern de l’Estat a què retire el pla per a implantar peatges en les carreteres a partir de 2024, i la moció pel dia de l’orgull LGTBI+.

Pel que fa a la moció dels peatges, es recorda que al maig d’enguany es va saber que el govern de l’Estat ha adquirit el compromís amb la Comissió Europea d’implantar peatges en les carreteres a partir de l’any 2024, començant amb les autopistes i autovies i estenent la mesura a tota la xarxa estatal de carreteres. Aquesta mesura està inclosa dins del paquet de reformes que ha acordat el govern amb la Unió Europea per a poder rebre els fons europeus de reconstrucció. Davant d’aquesta circumstància, en el ple de l’Ajuntament d’Ondara es debatrà la moció per a instar el Govern de l’Estat a què retire immediatament el pla para a implantar peatges en tota la xarxa estatal de carreteres a partir de l’any 2024; que presente un pla de xoc amb finançament suficient per a la millora de tota la xarxa de rodalies de l’Estat, amb especial èmfasi en aquelles línies encara sense electrificar i en les que arrosseguen una desinversió històrica, i ampliant-la en aquelles zones on es considere necessari; que redacte el projecte del tren de la costa entre Dénia i Gandia per a accelerar la seua execució; i que accelere la inversió i els treballs d’execució de tots els trams del Corredor Mediterrani per a complir tots els compromisos adquirits en quant a la seua posada en marxa abans de l’any 2025.

D’altra banda, s’eleva a ple la moció que presenta el col·lectiu comarcal “+ Visibles Col·lectiu LGTBI” amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI+ (que es commemora mundialment el 28 de juny), que inclou entre els seus acords que l’Ajuntament d’Ondara realitze una denúncia pública i explícita contra la lgtbifòbia, i condemnar qualsevol tipus de violència que atempte contra la diversitat i els drets de la comunitat LGTBI+, així com impulsar des de l’Ajuntament mesures concretes contra la discriminació per raó de l’orientació sexual o identitat de gènere, i promoure el respecte a la diversitat. Al mateix temps que establir el compromís d’impulsar campanyes de sensibilització i promoció dels mecanismes de suport i respecte que visibilitzen la diversitat sexual treballant amb els centres educatius, altres administracions i també els centres de majors, en la mesura que la nova normalitat sanitària ho permeta. També visibilitzar la realitat LGTBI+ posant en funcionament un conjunt de mesures explícites enfocades a aquest objectiu o comprometre’s a ampliar-les en el cas d’existir ja, materialitzades en la celebració de totes les dates importants del calendari LGTBI+, incorporant aquells símbols que representen aquestes efemèrides de la conquista de drets socials; desenvolupament i implementació en el municipi d’un Pla de Diversitat elaborat a partir d’una estructura transversal i amb perspectiva de gènere; adquisició de bibliografia LGTBI+ per a la biblioteca pública; formació en diversitat per a tot el personal públic i per a aquelles empreses públiques i privades que presten serveis d’alguna manera a la ciutadania a través del consistori, així com desenvolupar clàusules socials inclusives en els barems de les licitacions públiques en la mesura del possible; i formació en delictes d’odi per a Policia Local i tots els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat existents al municipi, amb la creació, en la mesura del possible, d’una Unitat de Policia especialitzada en la diversitat adscrita a la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d’odi que tinga àmbit d’actuació comarcal; entre altres mesures arreplegades en la moció.

En l’ordre del dia del ple també es troba una modificació de crèdits; l’aprovació del lloguer de l’edifici Casa Català per al seu ús administratiu; l’aprovació del nomenament dels membres del Consell Agrari Municipal; l’aprovació definitiva del Pla Local de prevenció d’incendis forestals d’Ondara; i l’aprovació de la modificació dels estatuts de la Macma.

Comunicat CEIP Sanchis Guarner “PROJECTE DESFEM A L’ESCOLA SANCHIS GUARNER”

**Comunicat CEIP Sanchis Guarner**

El passat dijous 17 de juny vàrem rebre la visita sorpresa del conta-cançons Dani Miquel al centre. El motiu de la visita va ser la conclusió d’un projecte de descobriment del seu últim treball “Desfem”. L’artista va voler vindre al nostre pati a agrair-nos el treball de difusió del seu darrer projecte en persona, amb una curta però intensa actuació en el que es va embutxacar com sempre a un públic que l’admira i que el segueix des de fa molt de temps.

El projecte de descobriment d’aquest darrer disc va ser, potser, fruit d’una casualitat quan el passat 21 de Març el mestre Josep Vidal va assistir a l’estrena al Teatre Principal de València. Una volta vista en persona la qualitat del seu projecte, es varen preparar les darreres sessions del tercer trimestre del curs 2020-2021 per a que tots els xiquets i xiquetes del primer cicle de Primària conegueren les seves cançons. Cadascuna de les cançons va ser estudiada profundament utilitzant tots els continguts curriculars marcats per a l’etapa. Es varen fer vàries coreografies, amb moviment, amb mnemotècnia, així com utilització de teles de grans formats. També es va gaudir de pràctiques instrumentals amb instruments innovadors com els boomwhackers. Cal afegir que es va fer un pràctica de rap amb lletres amb una mica més de dificultat sempre amb tot el material adaptat a l’edat dels i de les participants. Com a resultat, es gravaren huit vídeos, un per cadascuna de les cançons i per cadascuna les classes participants, que es corresponien als huit temes emprats en el concert vist a València.

Aquests vídeos li varen ser enviats al cantautor i li van causar una gran emoció al veure que el seu treball havia arribat a tantes personetes i les seves famílies. A més, cal destacar el fort contingut en educació mediambiental que porta associat aquest treball i que posa com a focus el reciclatge, gràcies a la iniciativa del músic i amb el suport del CRIV de Guadassuar.

“Estic molt emocionat, perquè no és normal cantar cançons noves a una escola i que l’alumnat se les saberen al peu de la lletra. Tinc moltes ganes de vindre a cantar a aquest poble el nou treball perquè l’acollida ha sigut fantàstica. Gràcies a tot el professorat, i a Josep en particular pel vostre treball de difusió, no baixes els braços en la teva tasca!”, va dir Dani Miquel a l’acabar. Com a gran final, una de les classes de tercer de Primària va utilitzar un d’aquests treballs per a la seva actuació al festival de fi de curs del passat dilluns 21 de juny, tancant així un cicle educatiu que va partir del descobriment d’aquesta obra mestra de la música, la seva difusió i la incorporació en el seu repertori personal.

Informar i recordar que Dani Miquel i els Mamemimomúsics ens visitaran el proper 15 d’Agost d 2021, en un concert familiar que tindrà lloc a la Plaça de Bous d’Ondara a les 20:30 hores. Esperem que la música de Dani Miquel acabe en les vostres cançons de l’estiu i que vinguen moltes més iniciatives com estes.

**Comunicat CEIP Sanchis Guarner**

Nota de premsa enviada per Ciutadans Ondara «Cs demana a la Generalitat que intervinga per a frenar les obres que comprometen la conservació de la Plaça de Bous d’Ondara»

*Nota de premsa Ciutadans Ondara*

Cs pide a la Generalitat que intervenga para frenar unas obras que comprometen la conservación de la Plaza de Toros de Ondara

  • La diputada Rosa Menor ha reclamado “el reconocimiento de este inmueble con la figura de Bien de Interés Cultural”

Alicante, viernes 18 de junio. El grupo de Ciudadanos (Cs) en Les Corts ha pedido a la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte que inicie medidas de protección de la Plaza de Toros de Ondara “para evitar que unas obras emprendidas por el Ayuntamiento pongan en peligro este edificio emblemático”.

Así se ha manifestado la diputada Rosa Menor, quien a través de una proposición no de Ley presentada en Les Corts ha reclamado que se finalicen los trámites para su declaración como Bien de Relevancia Local y se inicie el proceso de reconocimiento de este inmueble con la figura de Bien de Interés Cultural (BIC) para garantizar su protección.

Menor ha alertado de que la corporación municipal de Ondara “ha emprendido, sin diálogo previo con las formaciones políticas representadas en el Ayuntamiento, una reforma de ampliación de las puertas de acceso que afectan a la estructura de la Plaza de Toros comprometiendo el edificio”.

Menor ha considerado “imprescindible actuar para preservar y mantener la esencia de este inmueble histórico que forma parte del patrimonio local y es sin duda un atractivo fundamental para la comarca que debe postularse como Bien de Interés Cultural”.

La diputada ha reivindicado además la necesidad de garantizar medidas de protección de una Plaza de Toros “con un gran valor cultural por sus singulares características y relevancia”. Para ello, ha pedido que la Dirección General de Cultura y Patrimonio de la Generalitat lleve a cabo las acciones necesarias “para salvaguardar esta joya levantina evitando daños estructurales irreparables producidos por las obras y velando para que las actividades culturales que se realicen en el edificio respeten el patrimonio histórico y artístico”.

Rosa Menor ha visitado recientemente la Plaza de Toros de Ondara para comprobar la situación del inmueble y el avance de las obras, acompañada por los diputados autonómicos Fernando Llopis y Toni Woodward y por el portavoz de Cs en el municipio, Joan Costa.

Cs demana a la Generalitat que intervinga per a frenar les obres que comprometen la conservació de la Plaça de Bous d’Ondara

• La diputada Rosa Menor ha reclamat “el reconeixement d’aquest immoble amb la figura de Bé d’Interés Cultural”

Alacant, divendres 18 de juny. El grup de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha demanat a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que inicie mesures de protecció de la Plaça de Bous d’Ondara “per a evitar que unes obres empreses per l’Ajuntament posen en perill aquest edifici emblemàtic”.

Així s’ha manifestat la diputada Rosa Menor, qui a través d’una proposició no de Llei presentada en Les Corts ha reclamat que es finalitzen els tràmits per a la seua declaració com a Bé de Rellevància Local i s’inicie el procés de reconeixement d’aquest immoble amb la figura de Bé d’Interés Cultural (BIC) per a garantir la seua protecció.

Menor ha alertat que la corporació municipal d’Ondara “ha emprés, sense diàleg previ amb les formacions polítiques representades a l’Ajuntament, una reforma d’ampliació de les portes d’accés que afecten l’estructura de la Plaça de Bous comprometent l’edifici”.

Menor ha considerat “imprescindible actuar per a preservar i mantindre l’essència d’aquest immoble històric que forma part del patrimoni local i és sens dubte un atractiu fonamental per a la comarca que ha de postular-se com a Bé d’Interés Cultural”.

La diputada ha reivindicat a més la necessitat de garantir mesures de protecció d’una Plaça de Bous “amb un gran valor cultural pels seus singulars característiques i rellevància”. Per a això, ha demanat que la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat duga a terme les accions necessàries “per a salvaguardar aquesta joia llevantina evitant danys estructurals irreparables produïts per les obres i vetlant perquè les activitats culturals que es realitzen en l’edifici respecten el patrimoni històric i artístic”.

Rosa Menor ha visitat recentment la Plaça de Bous d’Ondara per a comprovar la situació de l’immoble i l’avanç de les obres acompanyada pels diputats autonòmics Fernando Llopis Toni Woodward i pel portaveu de Cs en el municipi, Joan Costa.

*Nota de premsa Ciutadans Ondara*

L’ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE D’ONDARA VA TORNAR AL ESCENARIS

El públic va gaudir de les obres a càrrec dels grups d’infantil i d’adults, mentres que el grup jove actuarà el pròxim mes d’octubre

Ondara, 22.06.21. L’Escola Municipal de Teatre d’Ondara va tornar al escenaris de l’Auditori Municipal d’Ondara el passat cap de setmana (dissabte 19 de juny) després de quasi dos anys. Sota la direcció de Rosa Catalán, el públic va gaudir de les propostes del grup infantil i del grup d’adults. Els actuacions estaven emmarcades en la programació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara per a aquest mes de juny.

Els primers en actuar van ser els xiquets i xiquetes del grup infantil, que van representar «El tesoro del dragón», una obra de Rafael Ordoez, una història fantàstica en la que uns cavallers s’enfronten a un drac, sent derrotats. I és en eixe moment quan la princesa decideix enfrontar-se al drac, entre altres motius, perquè son pare la farà casar-se amb el cavaller que derrote al drac, i ella no vol casar-se amb algú que no coneix.

Els encarregats de donar vida a la història van ser Alba Pons, Daniela Hernández, Aroa Pérez, Llum Ramos, Marino Chericoni, Mónica Salvà, Angela Berga, Claudia Vaquer, Àngela Más i Joana García.

A la vesprada va arribar el torn del grup d’adults, amb l’obra «Magnolias de Acero», una adaptació de la coneguda pel·lícula de Robert Harling realitzada per Juan Manuel Robles, en la que huit dones molt diferents s’enfronten a les seues pors, les seues esperances i especialment, el valor de l’amistat. Un melodrama que reflexa la vida de les dones a la dècada dels 80.

L’elenc va estar format per Concha Pineda, Valèria Mengual, Carmen Madrid, Isabel Picó, MªJosé Pedro, Rosa Serra, Alícia Serer i Francis Pascual; mentres que el vestuari va córrer a càrrec de Sheila Olaiz.

L’Escola Municipal de Teatre d’Ondara ha treballat enguany en un altre muntatge, «Cremallera», a càrrec, per primera vegada, del grup jove. Aquesta obra es va representar per primera vegada a la XXX Mostra de Teatre de Dénia fa unes setmanes, on van guanyar el premi a l’Ús del Valencià. «Cremallera» arribarà a Ondara al mes d’octubre.

La directora del tres muntatges, Rosa Catalán, es va mostrar molt orgullosa del treball realitzat per tot l’alumnat de l’Escola en un any especialment difícil.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA