L’AJUNTAMENT D’ONDARA I LA CREU ROJA RENOVEN EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ PER A PROGRAMES ASSISTENCIALS

Ondara, 23.12.20. L’Ajuntament d’Ondara ha renovat el conveni de col·laboració amb la Creu Roja per al desenvolupament de diferents projectes i programes assistencials per part del Comitè Local de Creu Roja Espanyola en el municipi d’Ondara. Un conveni que es porta aplicant a Ondara des de 2018. La signatura del conveni, que suposa la continuïtat del mateix durant 2021, ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, per part de l’Ajuntament; i per part de Creu Roja, han assistit Eduardo de la Morena (President Creu Roja Dénia); Zahira Galindo (Directora Tècnica Local – Creu Roja Espanyola, Assemblea Local Dénia), i Ana Velasco (Tècnica de Majors, de Creu Roja Alacant).

La renovació del conveni permetrà continuar prestant serveis i també iniciar nous programes assistencials a Ondara, segons ha destacat l’Alcalde, José Ramiro. Així, com ha detallat la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, es continuaran desenvolupant els programes que ja s’imparteixen a Ondara (el dirigit a persones majors de la Residència, i el servei d’ocupació per a persones aturades); al mateix temps que començar a posar en marxa nous programes dirigits a persones en situació de vulnerabilitat. Per a això, des de l’Ajuntament d’Ondara, tant l’Alcalde com la Regidora de Serveis Socials han animat a la ciutadania a formar part del voluntariat de Creu Roja Espanyola.

A Ondara s’està desenvolupant el programa de servei d’ocupació, que es compon de dos programes: activació i acompanyament i GPS laboral. També s’està prestant a Ondara el servei per a millorar les funcions cognitives de les persones majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat. D’altra banda, el programa dirigit a persones majors engloba l’ajuda a domicili complementària; i l’atenció a persones amb condicions cognitives deteriorades. El programa dirigit a persones amb diversitat funcional impulsa el projecte d’entrega de productes de suport; i el de transport adaptat, per a potenciar les activitats de temps lliure. I el programa dirigit a persones en situació de vulnerabilitat estudia les necessitats de les persones i, a més de realitzar entregues de béns i econòmiques, permet millorar el seu benestar personal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.