HORARIS DE LA CASA DE CULTURA I DE LA BIBLIOTECA A PARTIR DE L’1 DE SETEMBRE

Ondara, 28-08-2020. Amb l’arribada de setembre canvia l’horari de la Casa de Cultura i de la Biblioteca Municipal d’Ondara. Pel que fa al nou horari de la Casa de Cultura, a partir de l’1 de setembre l’horari serà de 9h a 14h i de 16:30h a 20:30h; l’horari de la Biblioteca Municipal, a partir de l’1 de setembre serà de 9h a 13h i de 17h a 20h.

D’altra banda, l’horari de la Sala d’Estudi serà el mateix que l’horari de la Casa de Cultura (de 9h a 14h i de 16.30h fins a 20:30h) però s’haurà de demanar cita prèvia per al seu ús ja que, amb les mesures de seguretat que s’han implementat, només poden haver-hi un màxim de 9 persones.

A la Biblioteca Municipal i a la Sala d’Estudi les taules s’han adequat per a mantindre la distància de seguretat necessària per a previndre qualsevol contagi.

VISITA D’UN GRUP DE XIQUETES I XIQUETS DE L’ESCOLA D’ESTIU A DIFERENTS MONUMENTS D’ONDARA

Ondara, 28-08-2020. Un grup de xiquetes i xiquets de l’Escola d’Estiu han realitzat avui una visita turística a diferents monuments del poble. En concret s’ha tractat d’una visita guiada per Raquel López, Regidora de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, a la Torre del Rellotge, el Llavador i la Plaça de Bous.

Aquesta experiència s’ha repetit enguany degut a l’èxit de l’any passat. La visita ha coincidit amb l’últim dia de l’Escola d’Estiu 2020. Els xiquets i les xiquetes s’ho han passat d’allò més bé, han estat atentes i atents a les explicaciones de Raquel López i han pogut gaudir, entre altres coses, d’una vista d’Ondara des de la Torre del Rellotge o de l’experiència de vore els corrals de la Plaça de Bous.

ELS AUTÒNOMS I AUTÒNOMES D’ONDARA PODRAN DEMANAR AJUDES PER A FER FRONT ALS EFECTES DE LA COVID-19

Les persones interessades hauran de presentar la inscripció i la documentació necessàries per via telemàtica des del dia 1 fins al 20 de setembre.

Ondara, 26-08-2020. El Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOPA), ha publicat les ajudes que s’han atorgat a les autònomes i autònoms d’Ondara que s’hagen vist afectats pels efectes de la COVID-19. La dotació de la subvenció ascendeix a un màxim de 35.570 euros i l’Ajuntament d’Ondara podria augmentar aquesta quantitat en funció del nombre de peticions. Tota la tramitació anirà a càrrec de l’ajuntament i el termini per a presentar tota la documentació serà des del dia 1 fins al dia 20 de setembre de forma telemàtica per mitjà del web www.ondara.org

L’objectiu d’aquestes ajudes és impulsar l’activitat econòmica a Ondara i protegir les persones que s’han vist afectades per les conseqüències econòmiques de la COVID-19.

Per a qualsevol dubte o informació les interessades i interessats podran posar-se en contacte amb l’oficina de l’ADL d’Ondara.

S’AJORNA FINS AL PRIMER TRIMESTRE DE 2O21 EL COMENÇAMENT DELS CURSOS DE CULTURA QUE IMPARTEIX L’AJUNTAMENT D’ONDARA

Ondara, 25.08.20. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la seua Regidoria de Cultura, ha anunciat que es preveu començar els cursos de cultura a partir del primer trimestre de 2021, sempre que la situació sanitària per l’epidèmia del coronavirus ho permeta en eixa data.

Aquests cursos, de molt variada temàtica (balls, idiomes, ioga, o pilates, entre altres matèries), tradicionalment es venien impartint per l’Ajuntament d’Ondara a partir del mes d’octubre; però enguany, la preocupació per la situació sanitària, sumat a que els cursos es realitzen en espais tancats, ha motivat que s’haja pres la decisió d’ajornar el seu començament de moment. Sempre que siga possible, començarien al gener de 2021.

D’altra banda, respecte als cursos de natació i les escoles esportives municipals, s’estan implementant els corresponents protocols perquè puguen començar de forma habitual aquesta temporada, sempre que siga possible, donada la canviant situació sanitària.

EL CENTRE DE TRANSFUSIÓ DE LA COMUNITAT VALENCIANA AGRAEIX ALS COL·LABORADORS I DONANTS LA SEUA PARTICIPACIÓ EN LA DONACIÓ REALITZADA A ONDARA AHIR 20 D’AGOST

Ondara, 21.08.20. Des del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana han volgut agrair a col·laboradors i donants l’ajuda prestada en la passada campanya de donació de sang del dijous 20 d’agost, per a aconseguir les unitats de sang necessàries i poder abastir als hospitals de la província.

La jornada es va celebrar al Centre Social Trini Reyes d’Ondara amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara. En total es van presentar 25 persones per a donar sang, el que va culminar amb 23 donacions realitzades, totes elles de donants habituals.

Des del Centre de Transfusió de la Comunitat a Alacant, han volgut traslladar el seu agraïment pel gran suport a la donació de sang en aquests moments.

“DONES QUE DEIXEN RASTRE”: EL NOU PROJECTE DE LA REGIDORIA D’IGUALTAT D’ONDARA PER A VISIBILITZAR A DONES DESTACADES

En la mostra es realitza un recorregut pels llocs emblemàtics del poble, amb el que es visibilitza a 30 dones pioneres i destacades en totes les disciplines

Ondara, 20.08.20. Des d’avui dijous 20 d’agost es pot contemplar en el nucli urbà d’Ondara la proposta posada en marxa per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara (dirigida per Raquel Mengual), junt amb la Comissió d’Igualtat d’Ondara, sota el títol “Dones que deixen rastre”. Este matí, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, han visitat aquesta exposició que es pot contemplar des d’ara en diversos espais públics d’Ondara, i han convidat a la ciutadania a conèixer aquest projecte.

Gràcies als vinils col·locats en terra, es realitza un recorregut pels llocs emblemàtics del centre del poble, amb el que es visibilitza a 30 dones pioneres i destacades en totes les disciplines (dones tant d’Ondara, com de la Marina Alta, de la Comunitat Valenciana i també de tota Espanya); tenint totes en comú que “han lluitat i algunes continuen lluitant per a aconseguir el que creien i creuen”; per a cap d’elles ha sigut fàcil, i inclús a algunes els hi ha costat la vida. D’aquesta manera, des d’Igualtat es vol “retre homenatge i que totes elles servisquen d’inspiració per a les futures generacions”.

En realitzar el recorregut, es visualitzen els distints vinils apegats en terra i ubicats estratègicament en llocs públics, dedicats a cadascuna d’aquestes dones “que deixen rastre”. A manera d’exposició a l’aire lliure, en cada il·lustració es detalla, a més de la foto, la biografia i l’explicació de per què eixa dona va ser pionera en la seua àrea. La mostra es contempla en llocs com la Casa de Cultura, la Plaça de Bous, l’edifici del Prado, l’Ajuntament, l’Auditori Municipal, l’Aulari de Música, el col·legi Sanchis Guarner o el pavelló d’esports. Es visibilitza a dones locals com la pintora Rosa Gavilà, la cheff Pepa Romans o la mestra Joaquina Gavilà; però també de rellevància autonòmica i inclús estatal.

La intenció és que aquest projecte tinga continuïtat en el temps, i per això, la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, hi ha animat a la ciutadania a fer un passeig per a conèixer les vides d’aquestes dones; participar i realitzar propostes per a afegir nous noms de cara a edicions futures. Aquesta iniciativa està finançada amb part dels fons que li corresponen a Ondara en aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Les biografies de dones destacades es poden visitar en els següents emplaçaments (s’ha tractat de relacionar la ubicació amb el camp o disciplina en què destaca cada dona):

Ajuntament: Carmen Alborch, Clara Campoamor, Indalecia Murcia.

Plaça Major: Rosa Gavilà, Isabel-Clara Simó, Sor Isabel De Villena, Carme Miquel.

Plaça de Bous: Mónica Núñez, Reyes Martí Miro, Maria de los Angeles.

Centre Social: Ana Orantes, Anna Lluch Hernández, Ascensión Chirivella.

Auditori: Trini Reyes, Concha Piquer, Rosita Amores.

Pavelló: Miriam Blasco Soto, Anna Montañana Gimeno, Tere Saurí Doménech

Edifici del Prado: Pepa Romans, Margarida Borrás, Asunción Cruañes.

Aulari de Música: Matilde Salvador, Amparo Iturbi Báguena, Maria T. Oller Benlloch

Escola S. Guarner: Maria Cambrils, Maria Ibars i Raquel Payá, Concepción Arenal.

L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONTRACTA ELECTRICITAT PROVINENT AL 100% D’ENERGIES RENOVABLES PER A TOTS ELS EDIFICIS PÚBLICS I ENLLUMENAT MUNICIPAL

Ondara, 20.08.20 L’Ajuntament d’Ondara, en la Junta de Govern Local celebrada aquesta setmana, ha aprovat la tramitació d’un contracte per al subministrament d’energia elèctrica que es realitzarà a través de la Central de Compres de la Diputació Provincial d’Alacant. L’Equip de Govern d’Ondara ha pres la decisió de triar que el subministrament elèctric municipal tinga una garantia d’origen 100% renovable.

A partir de l’entrada en vigor del nou contracte, l’1 d’octubre de 2020, l’electricitat de l’enllumenat públic i de tots els edificis municipals d’Ondara provindrà d’energia 100 % renovable i cogeneració d’alta eficiència, tal com han recalcat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Manteniment Públic i Serveis, Pere Picornell. La garantia d’origen 100% renovable està controlada de forma externa per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). D’aquesta manera, Ondara ha optat per continuar apostant per les energies renovables en els edificis públics (el contracte de les dues últimes anualitats també provenia d’energia renovable).

En la Junta de Govern local d’aquest dilluns 17 d’agost es va aprovar la “Memòria tècnica del subministrament d’energia elèctrica de l’Ajuntament d’Ondara” de data 20 de juny de 2020, per a l’adhesió específica a l’Acord Marc de subministrament d’energia, amb garantia d’origen 100 per 100 renovable, per a Entitats i Organismes adherits a la Central de Contractació de l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant, redactada per l’Agència Provincial de l’Energia d’Alacant, així com l’adjudicació al proveïdor IBERDROLA CLIENTES S.A.U. d’un contracte de subministrament elèctric de mercat lliure, amb un import plurianual (2020-2022) total de 211.895,56 euros (IVA inclòs), i un termini de duració fins al 30 de setembre de 2022.

L’energia provinent de renovables es distribuirà a través de 42 punts de subministrament per tot el terme municipal, per a tot l’enllumenat públic i edificis municipals d’Ondara.

ONDARA COMENÇA A PARTIR D’AQUEST DIJOUS 20 D’AGOST A REALITZAR LES DEVOLUCIONS DELS CURSOS DE CULTURA I ESCOLES ESPORTIVES A TRAVÉS DE LA TARGETA CIUTADANA

Per mitjà del Pla de Reactivació Econòmica Local, la targeta s’utilitzarà per a consumir i comprar en els comerços locals que s’han adherit a aquesta campanya com a forma de potenciar el comerç d’Ondara

Per a acudir a arreplegar la targeta, la persona usuària ha d’esperar prèviament l’arribada d’un missatge SMS al telèfon mòbil

Ondara, 19.08.20. L’Ajuntament d’Ondara començarà demà dijous 20 d’agost a realitzar la devolució de la part corresponent als mesos en què no s’han pogut dur a terme els cursos d’esports i de cultura, a través de la “targeta ciutadana”. La targeta ciutadana, (que és recarregable i es podrà utilitzar en futures relacions amb l’Ajuntament), es repartirà a la Casa de Cultura d’Ondara en horari de 9 a 14:30 hores des del dijous 20 d’agost i durant tota la setmana que ve. Es repartirà a totes les persones usuàries dels cursos d’esports i de cultura, i vindrà carregada per l’import corresponent als mesos en què no s’han pogut realitzar les activitats.

Per a acudir a arreplegar la targeta, la persona usuària ha d’esperar prèviament l’arribada d’un missatge SMS al telèfon mòbil que va indicar en la fitxa d’inscripció. L’arribada del dit SMS és imprescindible per a acudir a arreplegar la targeta, ja que es repartiran per torns (200 targetes cada 3 dies). Cada targeta serà nominal, i vindrà carregada amb la quantia econòmica que corresponga a eixa persona, de la devolució en cada cas. Eixa targeta es podrà utilitzar per a consumir la quantitat econòmica tornada en els comerços locals que s’han adherit a aquesta campanya (inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica Local).

Junt amb la targeta, a les persones usuàries se’ls entregarà un pin i un llistat indicant els comerços i negocis on poden consumir o gastar la quantia econòmica que se’ls torna dels cursos de cultura i esports. El llistat és el següent: Esports Colau, Desigual Ondara, Màxima Bikes, Gaspar Fotògraf, Upi Ondara, Ondara Vinotecas, MasdeMilviajes, DigitalArt, Gèminis Boutique, Vídeo J, Calçats Torres, Òptica Pupil·les, Mobles Ortolà, Tallers Orts, Estètica Sylvia Mengual, Ca Paquitina, Eclipse Perruqueria i Estètica, AutoEscola Bahía, Carnisseria Alberto Picó, Ferreteria Llúzar, Passicos la Merceria, Floristeria Blau, Monverd Centre de Jardineria, Amadeo, Administració Loteria Ondara, i Calçats Dora.

Cal recordar que arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i atès que les escoles esportives municipals organitzades per la Regidoria d’Esports, i els cursos organitzats per la Regidoria de Cultura van ser suspesos des de la declaració de l’estat d’Alarma, la Junta de Govern va acordar al juny realitzar la devolució de la part corresponent als mesos que no s’ha pogut realitzar les mencionades activitats mitjançant la Targeta Ciutadana. Les despeses totals són de 33.710 euros; a l’àrea d’esport corresponen 22.552 euros i a la de cultura 11.158 euros.

EL DOGV PUBLICA LES NOVES MESURES PREVENTIVES QUE ENTREN EN VIGOR A LA COMUNITAT VALENCIANA HUI 18 D’AGOST I DURANT 21 DIES

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat hui 18 d’agost aquesta resolució amb les noves mesures d’aplicació en tota la Comuntiat Valenciana contra la Covid-19. Les mesures seran d’aplicació en tota la Comunitat Valenciana durant un període de 21 dies:

https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2020/08/2020_6707.pdf

RESOLUCIÓ de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció contra la Covid-19.

Acordar amb caràcter transitori les següents mesures d’aplicació en tota la Comunitat Valenciana durant un període de 21 dies naturals des de la data de publicació de la present resolució, sense perjudici que puguen ser revisades i prorrogades en funció de la situació epidemiològica, mesures adoptades de conformitat amb l’Ordre de 14 d’agost de 2020, del Ministeri de Sanitat, mitjançant la qual s’aprova la Declaració d’Actuacions Coordinades en Salut Pública per a respondre davant de la situació d’especial risc derivada de l’increment de casos positius per Covid-19:

1. Mesures de limitació i prevenció per sectors

a) En matèria d’oci: suspensió d’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb actuacions musicals en directe i sense.

Se suspén també la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant als establiments de restauració i hostaleria.

b) En matèria d’hostaleria i restauració: als establiments d’hostaleria, restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’assegurarà la distància física de seguretat d’1,5 metres entre les taules o, si és el cas, agrupacions de taules. Aquesta distància d’1,5 metres haurà de ser mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions de taules. L’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules.

Es permet l’accés a l’interior i el servei en barra, amb una distància física de seguretat d’1,5 metres entre clients o grups de clients. En tot cas, caldrà assegurar-se que es manté la deguda distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres entre clients o grups de clients, tant en taules com en barra de l’interior de l’establiment, així com a l’exterior d’aquests establiments. Els establiments i serveis d’hostaleria i restauració hauran de tancar no més tard de les 01.00 hores, sense que s’hi puga permetre l’accés de nous clients a partir de les 00.00 hores. A partir de les 00.00 hores, el consum a l’exterior dels locals es farà exclusivament a l’espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, asseguts en taules i complint les capacitats previstes; no serà, per tant possible, la consumició dels productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitadora de la terrassa. Aquestes mesures són aplicables tots els dies de la setmana, inclosos els festius. No es permetrà el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics (denominat col·loquialment «botellada»), alié als establiments d’hostaleria o similars.

c) En matèria d’esdeveniments i activitats multitudinàries: en qualsevol mena d’esdeveniment o activitat multitudinària l’afluència dels quals es preveja superior a 400 persones, a més de totes les mesures establides en referència a això en l’Acord de 19 de juny, del Consell, s’haurà de realitzar una avaluació del risc, de conformitat amb el que es preveu en el document Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per Covid-19 a Espanya, acordat en la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. En funció d’aquesta avaluació, cada esdeveniment o activitat d’aquestes característiques haurà de comptar amb l’autorització de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, que resoldrà sobre la base de la situació epidemiològica del moment, les característiques de l’esdeveniment i la capacitat per a adoptar mesures de prevenció i control.

2. Mesures de recomanació de restricció d’agrupacions familiars i socials en l’àmbit privat. Es recomana un màxim de persones per grup en reunions familiars o socials, en espais privats, fins a 10 persones. Es recomana limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable.

3. Mesures addicionals en residències i centres sociosanitaris Sense perjudici del desplegament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, s’adoptaran les següents mesures:

a) Realitzar proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos en els centres de caràcter residencial de persones majors i persones amb discapacitat, amb 72 hores d’antelació, com a màxim; també es faran aquestes proves PCR als treballadors que tornen de permisos i vacances, i al nou personal que s’incorpore al treball.

b) Limitar les visites a una persona per resident tot extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia. Es garantirà l’escalonament de les visites als residents al llarg del dia. Aquestes mesures es podran exceptuar en cas de persones que es troben en procés del final de la vida.

c) Limitar al màxim les eixides de les persones residents als centres sociosanitaris.

4. Mesures addicionals en centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions, dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

a) Realitzar proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos en els centres de caràcter residencial d’aquesta tipologia, amb 72 hores d’antelació, com a màxim; també es faran aquestes proves PCR als treballadors i treballadores que tornen de permisos i vacances, i al nou personal que s’incorpore al treball.

b) Limitar les visites a una persona per resident tot extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia. Es garantirà l’escalonament de les visites a les persones residents al llarg del dia.

c) Limitar al màxim les eixides de les persones residents excepte per a les eixides terapèutiques quan clínicament es determine.

5. Mesures addicionals de consum de tabac i assimilats

No es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de 2 metres com a mínim.

Aquesta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos els cigarrets electrònics.

6. Cribratge amb PCR en grups específics

En cas de brot epidèmic, es realitzaran cribratges amb proves PCR en les poblacions de risc i potencialment exposades.

AQUEST DIJOUS 20 D’AGOST, DONACIÓ DE SANG AL CENTRE SOCIAL TRINI REYES D’ONDARA

Ondara, 17.08.20. Aquest dijous 20 d’agost es realitzarà una nova donació de sang a Ondara, de 17 a 20:30 hores. Igual que les donacions anteriors, en aquesta ocasió se celebrarà al Centre Social Trini Reyes d’Ondara, segons ha confirmat la Regidora de Sanitat, Mª Carmen Velázquez.

En la donació se seguiran totes les mesures i protocols de seguretat necessaris. És aconsellable que les persones que vagen a donar sang, acudisquen amb les mesures preventives com indiquen les autoritats sanitàries.

Des de la Regidoria de Sanitat es recalca la importància de donar sang, sobretot en aquests moments, perquè a més d’haver-hi poques reserves, un donatiu salva 3 vides.