126 DENÚNCIES A ONDARA DURANT L’ESTAT D’ALARMA

103 denúncies relacionades amb persones que no van fer cas de l’avís que no podien estar pel carrer i 23 denúncies per desobediència.

Toni Galiano, Cap de la Policia Local d’Ondara, ha explicat avui a Ràdio La Veu d’Ondara la naturalesa de les 126 denúncies que van interposar durant l’Estat d’Alarma. En concret 103 denúncies estan relacionades amb persones que, després d’avisar que no podien estar pel carrer, ho van continuar fent. Galiano ha volgut destacar que «d’eixes 103 persones, només 3 són d’Ondara, i és important dir-ho perquè això significa que la població del nostre poble va complir a la perfecció amb les mesures de confinament». D’altra banda, Toni Galiano ha especificat que les 23 denúncies restants tenen a vore amb la desobediència.

Durant l’última setmana s’ha fet una proposta de denúncia a una persona que es va negar a posar-se la mascareta en un magatzem malgrat que se li va avisar que deuria tindre-la posada per precaució.

En relació a l’actualitat d’Ondara, Toni Galiano ha explicat que, a partir del pròxim 1 de juliol, torna el canvi de vorera dels vehicles.

ONDARA TINDRÀ UN CONSELL LOCAL D’INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

En el Ple Ordinari de Juny s’informa sobre l’inici d’algunes obres relacionades amb el Pla de Reactivació Econòmica Local i també sobre l’inici d’altres actuacions, com ara donar una solució a l’accés a la N-332 per a descongestionar la rotonda aèria.

Ondara, 26 de juny de 2020. Ahir es va celebrar el Ple Ordinari del mes de Juny amb l’aprovació per unanimitat de 6 punts que tenen a vore amb l’actualitat d’Ondara. Un d’ells és l’aprovació provisional del Reglament del Consell Local d’Infància i Adolescència que permetrà l’existència d’un espai perquè les i els joves puguen compartir experiències i situacions que els afecten. El següent pas serà publicar el reglament i, si no hi ha al.legacions, s’aprovarà definitivament.

Altres punts que es van aprovar per unanimitat són: la petició de l’assumpció d’un Jutjat de Pau ja que Ondara supera els 7.000 habitants, demanar un pla forestal perquè és necessari tindre’l si es vol accedir a subvencions i ajudes públiques, formar part d’un conveni de la Conselleria d’Habitatge per a col.laborar conjuntament durant 4 anys en matèria relacionada amb l’habitatge a Ondara, la ratificació de la petició de les ajudes a la vigilància forestal a la Serra de Segària i una modificació puntual de crèdits. En aquest sentit, Raquel López, Regidora d’Hisenda, va explicar que es tractava d’una partida de 12.750 euros de la Regidoria de Festes Populars que aniran destinats a la compra de material relacionat amb la COVID-19.

D’altra banda, durant el Ple l’Equip de Govern va voler aprofitar l’ocasió per a informar sobre diferents actuacions. Per exemple, Pere Picornell, Regidor de Parcs i Jardins, va explicar que durant el mes de juny s’han reparat 3 camins de terra de titularitat municipal amb un cost de 2.450 euros i que ben prompte ja estaran els formats per a començar a donar el servei del banc de terres perquè la gent s’apunte.

Mar Chesa, Regidora d’Esports, va comunicar que, degut al nou decret, no es poden desenvolupar esports de contacte i, per tant, el Quàdruple Torneig Nits d’Estiu no es farà al Poliesportiu Municipal.

Raquel López, Regidora d’Hisenda, va informar que ja s’han entregat els 2.650 packs sanitaris; un 95% es van entregar a les cases i un 5% al Prado. També va dir que durant els dimecres de mercat al Prado la gent que encara no el tinga el podrà arreplegar alli. José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va voler agrair el treball de l’equip de consergeria, voluntaris i de Raquel López en relació a aquest tema.

Miguel Gomis, Regidor de Manteniment d’Infraestructures,va dir que ja s’han iniciat les obres de reforma dels sanitaris de l’Escoleta Joaquina Gavilà, el manteniment del sostre del pati de cavalls de la Plaça de Bous, la col.locació d’uns nous focus al camp de futbol i l’inici de la desinfecció dels aires condicionats de l’Ajuntament, acutacions totes elles incloses en el Pla de Reactivació Econòmica Local per a front a les conseqüències econòmiques de la COVID-19.

Per la seua banda, José Ramiro, Alcalde d’Ondara, va explicar que s’ha realitzat una nova senyalística entre l’antiga N-332 a l’altura de la gasolinera i l’Avinguda Adolfo Suárez amb la finalitat que les bicicletes puguen accedir al poble per eixe tram. També va explicar que també s’han iniciat les actuacions per a crear una via segura entre Ondara i Beniarbeig per a vianants i bicicletes.

Ramiro també va confirmar que s’han iniciat les obres, per part del Ministeri de Foment, per a donar una solució a l’accés a la N-332 per a anar cap al sud i descongestionar la rotonda aèria. Segons Foment, les obres podrien acabar-se d’ací a un mes o mes i mig i que demanaran l’ús d’una zona verda prop del Centre Comercial per a fer els vials.

Dins del Pla de Reactivació Econòmica Local, José Ramiro va dir que estan esperant les targetes numerades que seran els bons circulars que rebran les persones afectades per la devolució d’una part del cursos de cultura o de les escoles esportives. Aquestes targetes s’utilitzaran en els comerços d’Ondara. També va confirmar que la pròxima setmana eixirà la campanya de promoció del comerç local post COVID-19 amb el lema «Activar el Modo ONdara» per a destacar la qualitat en tots els sentits del comerç d’Ondara. Ramiro va informar que a partir del pròxim dimecres el mercat disposarà de totes les parades habituals i que continuarà a la zona del Prado.

Per últim José Ramiro va explicar que, una vegada finalitzat l’Estat d’Alarma, s’acaba la forma de gestionar l’ampliació de terrasses dels bars. Durant els mesos de juliol i agost hi haurà una fase d’adaptació a la normalitat que significa que podran fer peticions d’ampliació de terrasses els qui van tindre eixa autorització durant la fase de desescalada. També es va aprovar que, a l’hora d’aplicar la taxa, només es cobren els 6 últims mesos de l’any i podran demanar una bonificació del 50%.

Després dels informes Álex Hernández, Portaveu del PP, va llegir una moció d’urgència per a poder tractar en el ple la necessitat de contractar un infermer o una infermera per a les escoles tenint en compte que la situació sanitària obliga a tindre una major prevenció, sobretot en els casos dels alumnes amb patologies que necessiten una atenció diària. Finalment la moció d’urgència no es va tractar perquè es va decidir que es presentaria per registre d’entrada per al Ple de Juliol i, així, disposar de temps per a treballar sobre aquest tema.

EL DIMARTS 30 DE JUNY SE CELEBRARÀ LA FESTA DE GRADUACIÓ DE L’ESCOLA INFANTIL JOAQUINA GAVILÀ

Ondara, 25 de juny de 2020. La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara i l’Empresa Municipal SINMA informen que el pròxim dimarts 30 de juny, a partir de les 20h, se celebrarà a la Plaça de Bous d’Ondara la Festa de Graduació de l’Escola Infantil Mestra Joaquina Gavilà del nostre poble corresponent a la promoció 2018-2020.

La programació serà la següent: a les 20h es realitzarà el lliurament de l’orla a cadascuna i cadascun dels xiquets i xiquetes de la promoció i ,a les 20:30h, serà l’actuació de l’Estranya Companyia.

Cal dir que l’acte complirà estrictament amb el protocol sanitari que s’ha establit per a events d’aquestes característiques amb la finalitat de garantir la seguretat de totes i de tots.

S’habilitaran dos zones totalment definides: un primera zona, que serà la de baix, la de l’arena, on estaran les xiquetes i els xiquets acompanyades i acompanyats per una única persona, i una segona zona, que serà la de la graderia, per a la resta de familiars i/o amigues i amics.

Els xiquets i les xiquetes estaran acompanyats i acompanyades en tot moment per personal qualificat. D’altra banda, els seus tutors i tutores donaran a les famílies les instruccions necessàries i corresponents.

Mar Chesa, Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, ha manifestat que aquest acte és molt important perquè és un retrobament i també permet que les xiquetes i els xiquets es puguen acomiadar d’un curs que ha sigut estrany per a totes i a per a tots.

FOMENT CONFIRMA A ONDARA LA IMMINENT CREACIÓ D’UN RAMAL PER A ACCEDIR DES DE L’EST CAP AL SUD DESPRÉS DE L’ELIMINACIÓ DE L’ACCÉS DES DE LA CV725 A LA N332

Ondara, 25.06.20. Aquest matí, el Cap de Servei de Planejament, Projectes i Obres del Ministeri de Foment, Jesús Redondo, ha confirmat a l’Ajuntament d’Ondara que Foment ha iniciat el marcatge de les obres per a donar solució d’urgència al problema de seguretat viària sorgit després de la recent eliminació de l’accés des de la CV-725 (des de l’est, venint de Dénia) cap al sud (en direcció Alacant, Pedreguer, Gata, Xàbia…), amb la retirada del peatge de l’AP-7.

L’Alcalde, José Ramiro, i el Regidor de Serveis, Pere Picornell, han mantingut avui una trobada amb el responsable de Foment, Jesús Redondo, en què aquest els ha confirmat que s’ha iniciat l’execució de l’única solució que és viable, i que consisteix en la realització del ramal que falta perquè els vehicles que vinguen des de l’est (Dénia) puguen anar cap al sud ( direcció Pedreguer, Alacant.. ). Es tracta d’una decisió que és viable tant tècnica com econòmicament, i que consistirà a crear la quarta “fulla” que faltaria en l’encreuament de carreteres que es forma en eixe lloc; de manera que, venint des de Dénia, on anteriorment era l’entrada al peatge, es crearia un ramal cap a la dreta, girant per damunt dels terrenys municipals que estan en la zona posterior del parc comercial (per darrere del Fosters Hollywood), per a incorporar-se a la N-332 en direcció a Alacant. Avui han realitzat la visita als terrenys on s’han iniciat les obres. Des de Foment es demanarà per registre d’entrada a l’Ajuntament d’Ondara la cessió dels dits terrenys (que són municipals i estan classificats com a zona verda) en els propers dies, encara que han començat a realitzar el marcat de l’obra per la necessitat urgent de donar solució a la problemàtica. L’Ajuntament d’Ondara, segons han avançat José Ramiro i Pere Picornell, cedirà els terrenys a fi que les obres comencen en breu. Al proper plenari del mes de juliol es tractarà aquest tema amb la finalitat d’aprovar com més prompte millor aquesta cessió.

Segons ha confirmat avui el Cap de Servei de Planejament, el Ministeri ja ha donat el vist i plau a aquest projecte i les obres seran executades com a obres d’emergència anant a càrrec dels costs el Ministeri de Foment. Se solucionarà així definitivament el problema sorgit en el mes de maig amb la retirada del peatge de l’AP-7.

ONDARA SOL·LICITA UNA SUBVENCIÓ A LA CONSELLERIA PER A EXECUTAR LES OBRES D’ADEQUACIÓ, CONSERVACIÓ I MANTENIMENT DEL’ANTIC MOLÍ COVÍ PER VALOR DE 54.000 EUROS

Ondara, 23.06.20. L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat en la Junta de Govern Local del 15 de juny el Projecte per a la realització de les Obres denominades «Obres adequació, conservació i manteniment de l’antic Molí Coví d’Ondara», ubicat en Partida Vinyals, amb un pressupost de 54.521,35 euros; així com ha aprovat també sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que subvencione la quantitat màxima possible del projecte, basant-se en la seua resolució de 21 de maig 2020, per la qual es convoquen per al 2020 subvencions per a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, publicades en Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV núm. 8.821 de 27/05/2020) .

Cal recordar que el passat 29 de maig, l’Ajuntament d’Ondara va signar davant de notari l’adquisició amb la propietat del Molí Coví, que ja ha passat a ser part del patrimoni municipal, després de 3 anys de tramitacions (va ser en 2017 quan es va arribar a l’acord amb els propietaris).

Després de diverses gestions i modificacions, en el ple del passat 30 d’abril de 2020 es va aprovar la continuïtat en l’adquisició del Molí Coví per a ratificar i seguir endavant amb l’adquisició del Molí Coví, amb la superfície resultant després de la delimitació amb la CHJ i la Diputació Provincial d’Alacant, amb un preu acordat de 21.000 euros. Ara, l’Ajuntament aprova el projecte d’adequació de l’immoble i sol·licita ajuda autonòmica per a poder posar en valor aquesta propietat.

COMENÇA LA CAMPANYA DE VIGILÀNCIA I PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS DE PROTECCIÓ CIVIL D’ONDARA

Ondara, 23.06.20. Ahir 22 de juny va començar la campanya “Voluntaritza’t amb el medi ambient”; campanya de vigilància i prevenció d’incendis en el municipi d’Ondara, que realitzen els integrants de l’agrupació de Protecció Civil d’Ondara durant els mesos d’estiu. Cal indicar que Protecció Civil Ondara desenvolupa la vigilància forestal en l’època estival des de l’any 2014. Aquest estiu 2020, la vigilància forestal a Ondara, dedicada a la prevenció d’incendis forestals durant la temporada de major risc, com són els mesos d’estiu, es realitzarà del 22 de juny al 14 de setembre, amb un grup de quatre persones voluntàries per dia, sent el seu horari de vigilància de 16 a 22 hores.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, es va reunir ahir amb els voluntaris de Protecció Civil i amb el cap de la Policia Local, Antonio Galiano, i va aprofitar per a agrair la gran labor que realitzen de forma desinteressada en benefici del municipi, tant en matèria de prevenció d’incendis com també donant suport als actes i activitats, així com en situacions d’emergència.

Entre els principals objectius d’aquesta nova campanya d’estiu es troben la vigilància forestal i actuacions dissuasòries; la sensibilització entre veïns i visitants; l’educació ambiental i coneixement del medi forestal que ens rodeja; i l’augment del voluntariat.

SINMA ONDARA INFORMA: OBERTES LES INSCRIPCIONS PER ALS CURSOS DE NATACIÓ D’ESTIU 2020 A LA PISCINA MUNICIPAL D’ONDARA

Ondara, 23.06.20. L’empresa municipal SINMA Ondara, que gestiona la piscina municipal d’Ondara, ha informat que ja estan obertes les inscripcions per als cursos de natació d’estiu (juliol i agost 2020), amb la següent planificació horària per edats i nivells:

Per a més informació es pot contactar per telèfon al 966477029.

Horari d’atenció al públic de 8:00 a 21:30 hores, de dilluns a divendres.

Les places són limitades i es donarà prioritat en la inscripció als últims inscrits de la temporada d’hivern.

AQUEST ESTIU VINE A GAUDIR D’ONDARA, LA JOIA DE LA CULTURA

Tota la informació, programació, sol·licitud d’entrades gratuïtes i protocol de seguretat en: lajoiadelacultura.ondara.org

Programació a la Plaça de Bous d’Ondara per al mes de juliol:

  • Divendres 3, 20.30h- Presentació del llibre: “Ondara, segle XX” 1ª part, d’En Robert Miralles i Cebrià
  • Diumenge 5, 20.30h- Teatre per a tots els públics: “Potted” de la “Tròcola Teatre”
  • Divendres 10, 22h- Cinema per a tots els públics “Timadoras compulsivas”
  • Dijous 16, 20.30h- Recital Poesia “Llum de lluna” Andreu Mut
  • Dissabte 18, 23h- Jazz “The Moanin Project”
  • Divendres 24, 22h- Cinema per a tots els públics “Yesterday”
  • Diumenge 26, 20.30h- Banda de Rock and Roll en valencià per a xiquets i xiquetes “Nànets Band”
  • Dijous 30, 20.30h- Recital Poesia “Llum de lluna” Francisco Cejudo

Programació a la Plaça de Bous d’Ondara per al mes d’agost:

  • Divendres 7, 22h- Cinema per a tots els públics “Padre no hay más que uno»
  • Dissabte 8, 23h- Recital Líric “Las flores de mi mantón»
  • Dijous 13, 20.30h- Recital Poesia “Llum de lluna” Pepe Tormo
  • Divendres 14, 20.30h- Presentació del llibre “150 anys de música i ball a la Marina”
  • Diumenge 16, 20.30h- Teatre Musical “Bandada-on està Mercé?” per “Tarannà Teatre”
  • Divendres 21, 22h- Cinema per a tots els públics “Shazam”
  • Dijous 27, 20.30h- Recital Poesia “Llum de lluna” Joan Mestre
  • Dissabte 29, 23h- Música. Fusió Flamenc i clàssica “En clave de clot” presenta “Arrels de nacre”

Més informació, programació, sol·licitud d’entrades gratuïtes i protocol de seguretat: lajoiadelacultura.ondara.org

Es prega arribar amb una antelació de 30-40 minuts. En cas de tindre símptomes com a tos o febra, evite acudir a l’acte. Durant l’accés serà necessari portar màscara; no obstant això, una vegada assentat en el seu seient, en mantenir la distància de seguretat, la màscara no serà obligatòria. L’aforament als actes és limitat i per a això s’hauran d’arreplegar invitacions gratuïtes prèviament en la Casa de Cultura d’Ondara de 9 a 14 hores, o per correu electrònic en joiacultura@ondara.org

Sol·licitud d’entrades gratuïtes: https://lajoiadelacultura.ondara.org/sollicitar-entrades-gratuites

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

ONDARA CONVOCA LA TERCERA EDICIÓ D’AJUDES ECONÒMIQUES PER A LA PINTURA DE FAÇANES DE CASES I EDIFICIS D’ONDARA, EXERCICI 2020

Les sol·licituds es podran presentar fins al 22 de juliol i les ajudes podran ascendir a 5,5€/m² de façana pintada fins una superfície de 100 m²; sent el màxim a subvencionar per actuació de 1.000 euros

Ondara, 23.06.20. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar el passat 15 de juny en Junta de Govern les bases de les ajudes econòmiques per a la pintura de cases i edificis d’Ondara. Les bases regulen la convocatòria i concessió, en règim de concurrència competitiva, de les ajudes econòmiques que l’Ajuntament d’Ondara podrà atorgar a fi de col·laborar en el finançament de la pintura de façanes de cases i edificis del sòl urbà dins dels terminis establits. Aquestes ajudes econòmiques, que es convoquen per tercer any consecutiu per part de l’Ajuntament d’Ondara, tenen la forma de subvencions a fons perdut. Les bases estan ja publicades en la seu electrònica de l’Ajuntament d’Ondara (https://ondara.sedelectronica.es ). Des d’eixe dia de publicació (hui dimarts 23 de juny), les sol·licituds es poden presentar fins al 22 de juliol de 2020, inclusivament. Les sol·licituds per a l’obtenció de les ajudes hauran de ser presentades al Registre General de l’Ajuntament d’Ondara.

Les ajudes podran ascendir a 5,5€/m² de façana pintada fins una superfície de 100 m² ( l’excés sobre aquest límit se subvencionarà a 4 €/m²); sent el màxim a subvencionar per actuació de 1.000 euros.

Les ajudes aniran adscrites a finançar les despeses de pintura de façanes de cases i edificis del sòl urbà d’Ondara. Les subvencions s’atorgaran, fins a esgotar la consignació disponible, per ordre cronològic de presentació i segons les preferències següents:

-Àrea de Rehabilitació Integrada (ARI): Tindran preferència les vivendes unifamiliars (màxim 3 plantes) dins de la dita àrea, i dins d’ella, aquelles que tinguen algun grau de protecció arquitectònica o urbanística. En segon lloc, es prendran en compte els edificis plurifamiliars d’eixa mateixa àrea.

-Fora de l’Àrea de Rehabilitació Integrada: Una vegada concedides totes les subvencions atendibles en l’ARI, s’atendran les sol·licituds de la resta del nucli urbà d’Ondara. Dins d’aquest cas, tindran preferència primer les vivendes unifamiliars (màxim 3 plantes), i en segon lloc els edificis plurifamiliars que tinguen com a màxim 4 vivendes. No s’admetran edificis que tinguen més de 4 vivendes en cap de les dues zonificacions indicades.

Podran ser objecte d’aquesta subvenció tots aquells edificis l’antiguitat dels quals supere els 20 anys i les seues destinacions siguen residencials o tinguen una utilitat pública o social sense ànim de lucre. Podran ser beneficiaris de les ajudes el/ els propietari/s de l’edifici, usuaris o no del mateix; els inquilins o arrendataris de l’edifici o vivenda comptant amb l’autorització per escrit del propietari; i la comunitat de propietaris de l’edifici, siguen o no usuaris de les vivendes. Es considera pressupost subvencionable el cost real de la pintura de façanes a via pública, (el preu total de les obres, justificat mitjançant factures emeses per l’empresa que les execute; l’IVA no s’inclou com a concepte subvencionable).

A més, les actuacions que resulten subvencionades també gaudiran d’una bonificació del 100 % en la taxa de llicència d’obres i de l’impost de Construccions, Instal·lacions i Obres, així com de la taxa d’ocupació de via pública per materials, bastides, etc. La quantia global de la convocatòria ascendeix a 10.000 euros, finançant-se amb càrrec al Pressupost General de l’Ajuntament d’Ondara. La concessió de les ajudes s’efectuarà fins a esgotar el crèdit disponible, de conformitat amb el pressupost municipal per a l’exercici.

Les sol·licituds per a l’obtenció de les ajudes hauran de ser presentades al Registre General de l’Ajuntament d’Ondara (Plaça del Convent núm. 2) i es presentaran en l’imprès normalitzat. El termini de presentació de la documentació serà el comprés entre el dia de la publicació de la convocatòria en la pàgina web municipal, fins al dia 22 de juliol 2020, inclusivament. Les persones interessades poden consultar les bases íntegrament en la seu electrònica de la pàgina web municipal (https://ondara.sedelectronica.es ).

Enllaç BOP: https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2020/06/20200623_570.2020-ANUNCI-AJUDES-ECONOMIQUES-PINTURA-DE-FAC-ANES-2020-BOPA-NUM-117-de-23.06.2020.pdf

SOL.LICITUD AJUDES ECONOMIQUES PINTURA DE FAÇANES 2020: https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2020/06/570.2020-SOL.LICITUD-AJUDES-ECONOMIQUES-PINTURA-DE-FAC-ANES-2020.pdf

ONDARA TORNARÀ 33.700 EUROS ALS USUARIS DELS CURSOS DE CULTURA I ESCOLES ESPORTIVES A TRAVÉS DE LA TARGETA CIUTADANA

Ondara, 23.06.20. L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat en Junta de Govern Local realitzar la devolució de la part corresponent als mesos en què no s’han pogut dur a terme els cursos d’esports i de cultura, a través de la “targeta ciutadana”.

Arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i atès que les escoles esportives municipals organitzades per la Regidoria d’Esports, i els cursos organitzats per la Regidoria de Cultura van ser suspesos des de la declaració de l’estat d’Alarma, la Junta de Govern ha acordat realitzar la devolució de la part corresponent als mesos que no s’ha pogut realitzar les mencionades activitats mitjançant la Targeta Ciutadana. Les despeses totals són de 33.710 euros; a l’àrea d’esport corresponen 22.552 euros i a la de cultura 11.158 euros.

Segons ha detallat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, la devolució d’aquests 33.710 euros en total, es realitzarà als usuaris per mitjà de la “targeta ciutadana” que podran arreplegar en breu a la Casa de Cultura i a l’oficina d’esports (pavelló).

Cada targeta serà nominal, i vindrà carregada amb la quantia econòmica que corresponga a eixa persona, de la devolució en cada cas. Eixa targeta es podrà utilitzar per a consumir la quantitat econòmica tornada en els comerços locals que s’hagen adherit a aquesta campanya inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica Local. Junt amb la targeta, a les persones usuàries se’ls entregarà un llistat indicant els comerços i negocis on poden consumir o gastar la quantia econòmica que se’ls torna dels cursos de cultura i esports. En els pròxims dies s’indicarà quan es poden arreplegar les targetes.