CRÒNIQUES ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA * JORNADA 21 DESEMBRE 2019

IMG-20191222-WA0000IMG-20191221-WA0000 IMG-20191221-WA0005 IMG-20191221-WA0007

IMG-20191221-WA0002 IMG-20191221-WA0001

BENJAMINS

C.B. EL VERGER 19-42 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Els benjamins jugaren un partit molt disputat en Verger on tots els períodes estigueren molt igualats a excepció del tercer i cinquè que es decantaren a favor dels ondarencs de forma molt clara per 0-10 i 0-19 i que deixaren el partit totalment sentenciat.

Cal destacar la gran milloria dels ondarencs a l’hora de passar-se el baló que reflexa el bon treball que estan fent als entrenaments setmanals.

ALEVÍ FEMENÍ

EEM ONDARA 5- 45 EEM PEDREGUER 08

El darrer cap de setmana les alevines van disputar l’últim partit de la primera fase. L’encontre va començar amb una pressió molt forta per part de l’equip visitant, posant en el marcador un parcial massa gran. Les nostres alevines van lluitar fins el final davant un gran equip. La manca de jugadores va fer que les jugadores repetiren molts quarts on van fer el que van poder. Tanquem la primera volta de la lligueta IR amb balanç positiu de 6 victòries per 4 derrotes. Ara a descansar i agafar forces per disputar amb il.lusió la segona volta.

Desitjar un bon Nadal als pares i mares de l’equip i donar l’enhorabona a les xiquetes per tot l’esforç. Sempre avant equip!.

INFANTIL MASCULÍ A

CB PEGO 48-47 EEM ONDARA

Partit dur i intens com es preveia, marcat per la polèmica inclús abans de jugar-lo i on hi havia molt en joc, decantant-se per a l’equip local amb una cistella en fora de temps. Esportivament parlant, el partit fou tremendament igualat en tots els seus quarts i amb alternança en el marcador en molts moments. A pesar dels problemes físics i de lesions que afronta l’equip en les darreres setmanes, i amb l’ajuda de dos integrants de l’infantil B, els nostres varen lluitar i donar la cara davant un equip que es creix molt davant els nostres. A falta de segons els nostres es col·loquen per dalt al marcador però certes decisions priven als nostres d’aconseguir la victòria, a l’igual que en el partit de pretemporada, en aquest pavelló. Molts detalls a treballar però a pesar d’aquesta derrota injusta, sempre orgullós d’aquest l’equip.

EEM ONDARA 67-55 SCD CAROLINAS A

Segon partit jugat en menys de 24h de diferència i on es va notar, i molt, el cansament físic i sobretot mental de la derrota injusta en el dia anterior. Els nostres eixiren bé en el primer quart, sobretot en atac, però en defensa costava. En aquest primer quart es va agafar avantatge de huit punts, però en tots els posteriors quarts, el tanteig va ser molt igualat. Amb el pas dels minuts, es notava molt l’esforç del dia anterior i l’equip no estava sent l’habitual a que ens tenen acostumats. A pesar d’això, no deixaven de lluitar, esforçar-se tot i que les coses no eixiren. L’equip rival jugava bons minuts i amb gran encert es mantenia en partit, complicant molt la victòria dels nostres. A pesar de l’estrany i irregular partit, victòria que ens assegura la segona plaça del grup i l’ascens. Per aquest partit tornaren a jugar alguns amb moltes molèsties i altres no pogueren ni ser de la partida, tornant a reforçar l’equip amb jugadors de l’infantil B als quals agraïm la seua ajuda. Balanç molt bo en aquesta primera fase de la competició, perdent dos partits i els dos d’un únic punt. Ara toca recuperar forces i tornar a la segon fase amb la il·lusió de competir davant grans equips.

JUNIOR MASCULÍ

C.B. CALP 74-45 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Els juniors no pogueren aconseguir la victòria en la seva visita a Calp on els locals imposaren el seu físic aplicant una defensa molt forta que no deixà que els ondarencs realitzaren el seu joc fluid de passes i sobrepassant-nos clarament en el rebot per 29-53.

Amb aquest paisatge els nostres jugadors plantaren clara fins al descans però un parcial de 22-8 al tercer període sentencià el partit.

Jugaren i anotaren: Andreu, Alberto 8, Joan Soler, Genis 1, Pau 4, Vicente 4, Arturo, Adrian 7, Rubén 11, Joan Crespo i Sergi 10.

Comunicat IES Xebic ** ACOMIADEM EL 2019 A L’IES XEBIC

 

**Comunicat i Fotos: IES Xebic **

ACOMIADEM EL 2019 A L’IES XEBIC.

________________________________________________________

Finalitzem el primer trimestre del curs i, amb ell, els horaris lectius de l’any 2019. Amb aquest motiu hem viscut una Setmana Cultural farcida de propostes educatives que han enriquit la convivència i els aprenentatges. Des de l’inici de la setmana, i durant tres dies, els grups de dos anys de l’Escola Infantil Municipal Joaquina Gavilà d’Ondara han estat acollits per estudiants del cicle formatiu d’Educació Infantil amb moments per a compartir experiències a l’aula i l’hort escolar. Tanmateix, de dimarts a dijous, els grups de 1r d’ESO han participat en els tallers de teatre en anglès de ”Tristan and Isolde”, activitat finançada per la Regidoria d’Educació d’Ondara.

IMG_20191220_094714 IMG-20191220-WA0004

IMG_20191220_101645 IMG_20191220_101520

El dimecres 18 ha comptat amb una excursió a la Serra Segària amb 2n d’ESO, l’activitat d’Aparadorisme al CC Portal de la Marina amb 2n del cicle formatiu d’Estètica i Bellesa i amb el taller Prevenció del joc patològic organitzat per la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta (MASSMA). També la MASSMA ha obert el dijous amb un nou taller: Fem un ús adequat del mòbil, amb 1r d’ESO. Aquesta jornada s’ha completat amb diverses excursions i visites: a la Cala Moraig de Benitatxell amb els grups de Batxillerat de Biologia i Geologia, a la Marjal Pego-Oliva amb estudiants de la FB Bàsica, de 1r del cicle formatiu de Tècnic en Instal·lacions de Calor i de 4t d’ESO, l’actuació de la Xebic Band a la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara i, en quart lloc, al Betlem de Tirisiti d’Alcoi i l’Escola Infantil Municipal la Jordana d’Agullent.

IMG_20191220_095412IMG_20191220_094916 IMG_20191220_102048

Al llarg de la setmana, 3r d’ESO A i C han dut a terme la instal·lació artística tape-art La força de la línia i, per altra banda, el grup de 2n del cicle d’Educació Infantil ha donat per finalitzada la campanya de recollida de joguets en col·laboració amb Iniciativa Betània de Dénia. El divendres 20 ha estat el colofó amb Tallers tan atractius i interessants com el de pastissets i mantegades de Nadal, els jocs d’escacs, Tabú i Rummikub, la fabricació d’estreles nadalenques amb diverses tècniques, Christmas Arts and Crafts, el món microscòpic, maquillatge de dia, jocs amb materials reutilitzats i un Escape Room. Les notes sempre animoses i festives de la Xebic Band han tancat aquestes propostes boniques de trobada i celebració a l’institut.

IMG_20191220_122016 IMG_20191220_122851

**Comunicat i Fotos: IES Xebic **

INCIDÈNCIES PEL VENT A ONDARA – 21/22 DESEMBRE 2019

  • Per major seguretat, la piscina roman tancada per reparació des que el vent es portara el dissabte a la nit plaques de la coberta i trencara portes

  • El vent va causar la caiguda de materials d’obra de l’Espai Jove al barranc de l’Alberca i va trencar la barana

  • Van caure fanals, arbres, i panells informatius

Ondara, 23.12.19. La situació de forts vents viscuda aquest cap de setmana, en la nit i matinada del dissabte 21 al diumenge 22 de desembre, amb fortes ràfegues de vent, de fins a 100 km/h., va causar diverses incidències a Ondara, segons han informat les diverses Regidories de l’Ajuntament d’Ondara.

D’una banda, el vent va motivar que es desprengueren parts de la coberta de la piscina municipal d’Ondara, i es trencaren vidres de les portes de la instal·lació. La piscina es va haver de tancar ahir diumenge 22 de desembre al públic, per més seguretat dels usuaris. A fi de reparar la coberta, la piscina municipal d’Ondara romandrà tancada de moment, i no oferirà servei, segons s’ha informat des de l’empresa municipal SINMA, que gestiona la piscina. A més, per major seguretat, es procedirà a la revisió de totes les planxes de la coberta. Quan finalitzen les tasques de reparació, s’informarà la ciutadania de la pròxima reobertura de les instal·lacions de la piscina.

incidencies vent (1)incidencies vent (7) incidencies vent (6)

D’altra banda, la matinada de dissabte també va haver-hi altres desperfectes al poble. D’una banda, en l’obra (actualment en execució) de l’Espai Jove, el vent va causar la caiguda d’una bastida i materials d’obra, que van anar a parar al llit del riu Alberca, a la zona de l’Assut. En la caiguda, també es va destrossar la barana del barranc. Ahir es va inspeccionar l’obra per part de Policia Local, brigada, Regidories i empresa responsable, i hui dilluns, l’empresa adjudicatària s’ha posat en marxa per a adequar els desperfectes, arreplegar bastida i enderrocs, així com per a reposar la barana.

incidencies vent (3)incidencies vent (4) incidencies vent (5)

A més, el vent també ha sigut el causant de la caiguda d’un gran pi en la gespa de l’entrada oest al nucli urbà;

mes incidencies (1)

ha arrancat panells de l’aparcament públic de l’entrada nord (enfront del MasyMas) i també els panells informatius del poble de la rotonda d’accés des del Verger.

IMG-20191223-WA0004mes incidencies (2) mes incidencies (3)

Entre les incidències es troba també la caiguda d’un aparell d’aire condicionat en Blasco Ibáñez (que va requerir la presència dels bombers); i d’un fanal darrere de l’Auditori, entre altres desperfectes.

mes incidencies (4) mes incidencies (5) mes incidencies (6)

SINMA ONDARA INFORMA QUE ELS DIMARTS 24 I 31 DE DESEMBRE NO HI HAURÀ SERVEI DE RECOLLIDA DE FEM

sinma (1) sinma (2)

Ondara, 23.12.19. L’empresa municipal SINMA, responsable de la recollida de residus i neteja viària d’Ondara, informa que amb motiu de les festes nadalenques, els propers dimarts 24 i 31 de desembre no hi haurà recollida, per ser dies festius. Fora d’aquests dos dies, els serveis habituals de recollida de residus i neteja viària a Ondara es continuaran prestant amb normalitat.

Des de SINMA s’agraeix de bestreta la col·laboració veïnal per a, durant aquestes dates nadalenques (en què s’incrementa el volum de residus que es genera), es continue realitzant la correcta separació de residus, es respecten els horaris per a depositar el fem en els contenidors, i s’evite depositar en els contenidors un altre tipus de desfets que s’han de depositar en el punt de recollida del carrer Tomas Edison.

SINMA també informa que el Punt de Recollida (ubicat al carrer Tomás Edison) romandrà tancat al públic els dimecres 25 de desembre i 1 de gener de 2020.

L’EQUIP HUMÀ DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA DESITJA BONES FESTES I PRÒSPER 2020

Ondara, 20.12.19. Els membres de la corporació municipal, acompanyats pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament d’Ondara i de l’empresa municipal SINMA, han celebrat aquest migdia el tradicional brindis nadalenc a la Casa de Cultura d’Ondara, moment que han aprofitat per a felicitar aquestes festes a la ciutadania.

foto nadal 2019

**BONES FESTES**

****AJUNTAMENT D’ONDARA***

ONDARA APROVA UN PRESSUPOST MUNICIPAL EN 2020 DE 6.820.000 EUROS AMB EL VOT EN CONTRA DE L’OPOSICIÓ

Les al·legacions a l’estudi informatiu del Tren de la Costa van ser aprovades per unanimitat, igual que el II Pla Igualtat

Ondara, 20.12.19. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir 19 de desembre en sessió plenària ordinària el Pressupost Municipal de 2020, bases d’execució i plantilla de personal. El Pressupost General per a l’exercici 2020 de l’Ajuntament d’Ondara ascendeix a 6.820.000 euros, sent el pressupost de l’empresa municipal SINMA d’1.859.000 euros. El punt es va aprovar amb el vot a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís, i en contra de PP i Ciutadans.

equip governoposicio en contra

El Pressupost Municipal 2020 està concebut sobre cinc pilars fonamentals, dins de les polítiques marcades per l’Equip de Govern. D’una banda, cal destacar el pla de millora en edificis municipals, via pública i parcs i jardins, amb un pressupost total de 262.600 euros (92.000 euros més que en 2019, el que suposa un increment del 35% en aquesta partida). D’altra banda, en 2020 destaca la fusió de les empreses municipals i la dotació de recursos; dotant d’una transferència d’1.500.000 euros perquè es duguen a terme totes les comandes de gestió assignades a SINMA, destacant, en eixa transferència, la inclusió de la millora del parc mòbil de recollida selectiva i de fem (mitjançant la fórmula de rènting). Un altre dels pilars del pressupost de l’Ajuntament d’Ondara és que en 2020 s’augmenten les partides de caire social (joventut, cultura, educació, serveis socials, majors, festes, ocupació,…) i de suport a les associacions locals i comarcals d’àmbit assistencial. Les partides socials s’incrementaran 90.000 euros respecte al pressupost del 2019. A més, les subvencions a associacions locals i comarcals d’àmbit assistencial és de 158.280 euros en 2020. També destaca en el pressupost de 2020 que es dota amb una partida de 62.000 euros l’estudi tècnic de la millora d’accessos al parc comercial Marjals 5, 6 i 7 (la rodona elevada sobre la N-332 suposa un coll de botella per a l’eixida d’Ondara en direcció sud i l’accés al parc comercial, i causa problemes de mobilitat; i per això es pretén donar una solució definitiva al problema). En l’annex d’inversions es detallen les partides previstes, amb un valor total de 322.000 euros. Entre les principals inversions a realitzar en 2020 destaquen l’accés oest de vianants al nucli urbà amb 112.500 euros; les inversions en pressuposts participatius (50.000 euros) i el pla de pluvials (40.000).

El vot en contra del PP va ser argumentat pel seu portaveu, Alex Hernández, el qual va indicar, d’una banda, que els van passar el document divendres passat, considerant que se’ls havia donat poc temps d’estudiar-ho en profunditat, i d’altra banda, perquè segons els seus càlculs, les despeses en retribucions de càrrecs de govern havien augmentat de 2015 a 2020 en 57.000 euros. Per això el PP va votar en contra del Pressupost 2020, encara que va remarcar que hi havia coses en què estaven d’acord, com en l’estudi per a descongestió del trànsit del Centre Comercial.

alex hernandez

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, entre els seus arguments, va destacar que en les inversions es repeteixen les mateixes partides en diversos exercicis (2018, 2019, 2020), com els 40.000 euros en el pla de pluvials, o 40.000 euros en adquisició de terrenys; indicant que en les inversions falta tenir en compte “novetats i necessitats”. D’altra banda, va realitzar una extensa i detallada comparativa, amb dades oficials, per a comparar les despeses de l’Ajuntament d’Ondara, realitzades per habitant, amb la mitjana nacional, autonòmica i provincial, en diversos apartats. Entre ells, segons les dades que va oferir Joan Costa, Ondara inverteix en cada veí 24 euros de mitjana, quan la mitjana nacional és 158 euros. El cost de l’administració per habitant té una mitjana nacional de 50, 54 o 46 euros per habitant, i a Ondara, costa 83 a cada habitant. Quant a Serveis socials, la mitjana nacional és una inversió de 85 euros, i a Ondara és de 14 per habitant. Respecte al Foment de l’ocupació, la mitjana nacional és una inversió de 48 euros per habitant, sent a Ondara de 2,23 euros. Amb aquestes xifres, Joan Costa va ressaltar que “la part econòmica i financera no ens pareix bé; haurien de ser uns pressuposts més ambiciosos; i haurien de millorar els serveis socials”; a més, va dir que “ens pareix vergonyós que una associació com a Càritas només reba 400 euros”; també va ressaltar que “fa falta en el pressupost conscienciació pel canvi climàtic; i dinamitzar el turisme i l’economia local”.

joan costa

Respecte d’això, l’Alcalde, José Ramiro, va explicar que en l’apartat de Serveis Socials no es pot calcular així el gasto per habitant, ja que Ondara dóna pressupost en aquest àrea a la Massma (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta) perquè gestione els recursos en l’apartat d’atenció social. Quant al tema d’inversions, va explicar que els 40.000 euros en adquisició de terrenys, pressupostats en diversos exercicis, és una partida que se’n va incrementat cada any amb l’excedent a l’anterior, i que servirà per a pagar els convenis urbanístics d’etapes anteriors en cas necessari. El pla de pluvials va associat a la partida de la concessionària del servei d’aigua per a realitzar millores o inversions en cas necessari. Respecte a altres inversions, ha detallat que enguany, la partida s’ha reduït (no existeix per exemple la dotació important que hi havia l’any passat per a obres com l’Espai Jove, actualment en construcció), i en canvi s’ha incrementat la partida de despesa corrent per a millorar, entre altres coses, els edificis i instal·lacions municipals. També ha indicat que la despesa de personal de l’Ajuntament d’Ondara és del 43%, sent un gasto ajustat del que no es pot prescindir.

jose ramiro tren (1)jose ramiro tren (2)

Al marge del pressupost municipal, l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir per unanimitat les al·legacions que presenta la corporació a l’Estudi Informatiu de la línia ferroviària València – Alacant (Tren de la Costa), per a poder ser presentades dins del termini previst pel Ministeri de Foment. L’Ajuntament d’Ondara no comparteix els arguments exposats en l’Estudi Informatiu per a excloure la ubicació d’una estació a Ondara; discrepa del resultat de l’anàlisi de rendibilitat efectuat per l’Estudi Informatiu, i considera necessari la realització d’un nou que incloga una segona estació a Ondara, posicionada estratègicament als voltants de les infraestructures existents de la Variant i l’AP-7 i sobretot, on es genera major mobilitat de vehicles, com als voltants del Centre Comercial Portal de la Marina, seguint el model de Gandia-Xeraco, en que una estació alternativa, s’ubica en una població pròxima a la capital de la Safor, al costat de l’eixida de l’autopista, i amb un important efecte de descongestió en l’estació principal. Aquest punt va ser votat a favor de tots els grups polítics, PSPV, PP, Compromís i Ciutadans.

unanimitat

A més, en el ple es va aprovar per unanimitat el II Pla Igualtat d’oportunitats entre homes i dones respecte a la diversitat del municipi d’Ondara 2020-2024. Segons va indicar la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, ho ha elaborat l’observatori d’igualtat de la UNED, i està subvencionat en part per la Diputació d’Alacant.

raquel mengual

Una vegada acabat el ple, en el torn del públic, una veïna, en representació de l’Associació de Veïns de Tossals, va indicar que s’havien assabentat per la premsa que, amb motiu de la COP25 (la cumbre del clima), l’Ajuntament d’Ondara havia anunciat una plantació d’arbratge en Tossals, i va aprofitar per a oferir la plena col·laboració dels veïns de la zona per a portar avant aquesta iniciativa, que aplaudeixen des de l’Associació.

tossals

CONCLOU EL PRIMER TRIMESTRE DEL PFQB 19-20 «OCUPACIÓ DOMÈSTICA»

* Comunicat PFQB Ondara 2019-2020*

El PFQB es va iniciar el 23 de Setembre de 2019, i té la duració d’un curs escolar, que finalitzarà el 16 de juny de 2020.

Té matriculats catorze alumnes interessats en trobar el seu itinerari formatiu i professional. Per tant, hem treballat aquest trimestre des d’una metodologia de diferents projectes.

Aquest és el resum dels projectes més destacats del programa que hem realitzat.

1. Ens coneixem. Presentació del PFQB en una eixida a l’entorn immediat del nostre municipi, Ondara.

image

2. Projecte «Hort. Plantes Aromàtiques a la cuina» Eixida a Monverd per reconèixer i comprar llavors i plantes per fer el nostre propi hort, i després utilitzar-lo en la cuina.

image (1)

3. Tractament de la informàtica i competència digital a l’aula d’informàtica de la Casa de Cultura.

image (2)

4. Quins són els nostres interessos? Què volem ser de majors?

image (3)

5. Tallers de Formació Específica, de Cuina Domèstica, Neteja domèstica i Manteniment de prendes de vestir i roba de la llar.

image (6) image (5) image (4)

6. Curs de Manipulació d’Aliments.

image (7)

7. Eixida en el PFQB de Jardineria del MASSMA a la muntanya Segària.

image (8)

8. Visita de la Regidora de Serveis Socials, Mari Carmen Velázquez, i del personal del SAD «Servici d’Atenció a Domicili» del MASSMA i de Paqui Ferrando, directora de la Residència d’Ondara. Visita a la Residència per conèixer els nostres veïns i veïnes.

image (9)

9. Taller «Primers Auxilis» en Josep Ribes, tècnic d’emergències sanitàries.

image (10)

10. Taller de cuina en PFQB Perruqueria del Creama Dénia, en els iaios i iaies de la Residència i en el PFQB Jardineria del MASSMA. Acabem el primer trimestre i compartim els nostres coneixements culinaris en tots ells.

unnamed image (12) image (11)

11. Jornada sobre Gastronomia en persones institucionalitzades: altra alimentació és possible. Universitat d’Alacant en el CDT Dénia.

image (13)

Des del PFQB «Ocupació Domèstica» vos desitgem Bon Nadal en aquests dolços que han fet els nostres alumnes en molt d’entusiasme.

image (14)

CARTES DE SES MAJESTATS – DIJOUS 2 DE GENER 2020

CARTES DE SES MAJESTATS

recollida cartes reis mags 1

El dijous 2 de gener, els Emissaris dels Reis Mags, acompanyats per dolçaines i tabals, visitaran Ondara, i arreplegaran les cartes dels xiquets i xiquetes!

El dijous 2 de gener a les 18:30 hores, a la plaça del Centre Social, al costat de l’arbre de Nadal, rebran a tota la gent del poble que desitge entregar la carta amb els seus desitjos.

ACO, l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, oferirà xocolate als xiquets i xiquetes que porten la carta als Emissaris.

Vos esperem!

Organitza:

Ajuntament d’Ondara, Regidoria de Festes i Tradicions

Patrocina: ACO

Col·labora: Júniors MD Ondara

LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA COL·LABORA PER SEGON ANY EN L’EDICIÓ DEL LLIBRE “LA GIRONERA I ELS REGALS”, UNA RONDALLA TRADICIONAL

gironera 2019 (2)

L’Ajuntament, l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner i l’Associació Ocell editen per segon any un llibre sobre aquest personatge ondarenc, titulat «La Gironera i els regals»

Ondara, 19.12.19. Fa ja dos cursos, els alumnes de 6è curs del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara van donar a conèixer el personatge ondarenc de “La Gironera” mitjançant texts i il·lustracions en el col·legi. “La Gironera” és un personatge entranyable a què li diuen així perquè li agrada passejar per la vora del riu Girona, on té un hortet: “La Gironera és una velleta entranyable, molt amable i simpàtica. Viu a la Cova Fosca de Segària, però quan arriba la Nit de Nadal recorre tot el poble repartint regals a totes les xiquetes i xiquets que s’han portat bé durant tot l’any. Com és una tasca molt fatigosa, compta amb la col·laboració de Tica, una rabosa molt sabuda i espavilada que, junt a les seues amigues raboses, l’ajuden a que tots i totes tinguen els seus regals a temps. Quan passeja pel riu agafa una canya i la transforma en màgica. Gràcies a la seua canya pot anar a tots els llocs que vol sense que ningú puga veure-la, perquè quan ella vol es torna invisible”.

gironera 2019 (3)

El curs passat (2018), es va fer un pas més en l’impuls d’aquest personatge ondarenc, i entre la Regidoria d’Educació (dirigida per Mar Chesa), l’Associació Ocell, i l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner, es va editat el llibre “La Gironera, una rondalla tradicional”, basat en aquest personatge. Ara, en 2019, i per segon any consecutiu, aquest curs la Regidoria d’Educació, l’Associació Ocell, i l’AMPA han editat la continuació d’aquest llibre: «La Gironera i els regals», que introdueix un nou personatge, el «Furtasomnis». El llibre, al igual que l’anterior, ha sigut desenvolupat per Javier Estarca Ramis, professor del centre, a partir del treball dels alumnes. És una idea original de Silvia Estarca Berenguer i Javier Estarca Ramis, i compta amb les il·lustracions de Josep Vidal Martín.

Aquest matí, en la presentació del llibre al col·legi, han participat la Regidora de Patrimoni, Raquel López (en substitució de Mar Chesa, de baixa per la seua recent maternitat); el director del CEIP Sanchis Guarner, Toni Grimalt; el president de l’Associació Ocell, Vicent Ortuño; l’autor de l’obra, Javier Estarca, i l’il·lustrador, Josep Vidal.

gironera 2019 (1)

En total, s’han editat 1.000 exemplars de «La Gironera i els regals». Estarà a disposició dels usuaris de la Biblioteca Municipal d’Ondara. També es lliurarà als socis de l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner. Per la seua banda, l’Associació Ocell els repartirà entre els seus socis. A banda, les persones interessades a obtenir un volum de “La Gironera i els regals” ho podran fer a la Casa de Cultura al preu de 2 euros. També s’han quedat 40 llibres al Sanchis Guarner per a vendre el dia que es reparteixen als alumnes  de l’AMPA.