EL PLE DE l’AJUNTAMENT D’ONDARA APROVA PER UNANIMITAT LA MOCIÓ AMB MOTIU DEL 25 N, DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Ondara, 29.11.19. El ple de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups polítics (PSPV, PP, Compromís i Ciutadans) la moció amb motiu del dia 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

unanimitat

Una moció proposada pels quatre grups amb representació municipal que va ser llegida per la Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, la qual, no obstant això, no va llegir l’exposició de motius, indicant que era la mateixa de l’any anterior, i instant a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (organisme que remet aquestes mocions als Ajuntaments per a la seua aprovació en ple) que pose més atenció a l’hora de redactar aquest tipus d’arguments i li done la importància que té. Els acords adoptats per l’Ajuntament d’Ondara en la moció del 25N van ser els següents:

raquel mengual

1. Manifesta un sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere i farà un acte públic en senyal d’homenatge i de reconeixement on es llegiran els seus noms, com a visibilització de la seua identitat, al temps que expressa el seu rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència, manifesta el seu compromís amb les víctimes i declara tolerància zero amb els maltractadors.

2. Instar al Govern de l’Estat a que desenvolupe la legislació necessària per a incloure com a violència masclista totes les violències contra les dones, reconegudes al Conveni d’Istanbul.

3. Exigeix al Govern de l’Estat el desenvolupament dels PGE (Pressupostos Generals de l’Estat) amb perspectiva de gènere, com a principi per fer efectiva la legislació i la normativa.

4. Declara el seu compromís de fer, de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat, una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories. Les accions municipals han de tindre un caràcter pedagògic i transformador i tenir-ho en compte a l’hora de planificar les accions de totes les regidories, cosa que s’ha de fer sempre amb perspectiva de gènere (tenint present com cada decisió incideix de forma específica en la vida de la ciutadania, i que en la pràctica no siguen motiu de discriminació de les dones).

5. Insta al Consell de la Generalitat perquè s’adrece al Congrés, per exigir que s’accelere l’aplicació, els treballs de seguiment i l’avaluació sobre el desenvolupament del Pacte d’Estat per part de la Comissió Permanent no legislativa al Congrés.

6. Es compromet a facilitar, a través dels mitjans públics dels quals disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista. I en tant que entitat subvencionadora, el nostre Ajuntament es compromet a no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze el cos de les dones de forma sexista com a reclam publicitari.

7. Instem a la Conselleria de Justícia, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial que intensifiquen les tasques de formació dels membres de la judicatura i que revisen els protocols d’actuació.

8. Declara el nostre terme municipal espai contra la tracta de persones, i per això dins les nostres competències, desenvoluparem companyes perquè aquesta greu violació dels drets humans desaparega, proporcionarem ajuda a les dones objecte de la tracta i farem campanyes de conscienciació per visibilitzar aquesta injustícia. Ens comprometem a donar formació al funcionariat local, des de la policia al treball social, per tal de poder actuar correctament.

9. És absolutament necessari l’ensenyament afectiu-sexual dins del sistema educatiu, és per això que instem el Govern d’Espanya a incloure l’ensenyament afectiu-sexual dins del sistema educatiu perquè siga coeducador.

10.Es donarà trasllat d’aquests acords a les associacions del poble, així com es farà difusió en tots els mitjans municipals de comunicació.

Aquest va ser l’únic punt de ple que va ser votat, i va eixir avant per unanimitat. Al marge d’això, en informes d’Alcaldia, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va realitzar dos anuncis en el ple. D’una banda, va explicar que AUMAR ha notificat aquesta setmana a l’Ajuntament d’Ondara que a partir de l’1 de gener de 2020, l’AP7 ja no és una autopista gestionada per Aumar, perquè s’acaba la concessió (Aumar realitza aquesta notificació perquè l’Ajuntament d’Ondara no els passe al cobrament l’IBI). Ramiro va destacar que “estem d’enhorabona perquè la finalització de la concessió de l’autopista ha sigut una reivindicació de totes les forces polítiques des de fa molts anys”.

D’altra banda, l’Alcalde va aprofitar per a anunciar que la Diputació Provincial d’Alacant ha comunicat a l’Ajuntament d’Ondara la seua inclusió en el Pla Provincial d’Obres i Serveis 2019, dotant-lo amb 450.000 euros per a la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà (337.600 euros a càrrec de la Diputació, i 112.600 euros amb càrrec als pressuposts municipals de 2020).

jose ramiro 2

En informes de Regidories, la Regidora d’Esports, Mar Chesa, va anunciar que el 27 de desembre se celebra la cursa Sant Silvestre, i el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, va recordar que el 15 de desembre es realitzarà la ruta per Segària emmarcada en la commemoració del Dia Internacional de les Muntanyes 2019.

En l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del PP, Àlex Hernández, va preguntar, en relació al concert Sonafilm (celebrat el passat 31 d’agost) si va haver-hi “falta de previsió en les entrades”, indicant que segons les xifres que ell manejava, “va haver-hi pèrdues de 14.000 euros”, tenint en compte que el concert va ser un èxit i estava ple.

alex hernandezraquel mengual 2 

Respecte d’això, tant la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, com l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, van afirmar que “definir com a pèrdues és un error, perquè en cultura s’inverteix; no es fa per a guanyar diners”, i es va deixar clar que el concert Sonafilm es va poder fer amb el pressupost de què disposa la Regidoria de Cultura; que el preu de l’entrada no es corresponia amb un valor per a sufragar el concert, perquè la intenció era que tot el món poguera gaudir de l’esdeveniment; i que en eixos 14.000 euros, també es va incloure la compra de la màquina de pressoteràpia per a l’AECC, el cost de la qual va ascendir a 3.000 euros. A més, l’Alcalde va remarcar que qualsevol esdeveniment que aconsegueix portar gent al poble, és una inversió per a Ondara, perquè el públic acaba consumint en els negocis de restauració locals.

raquel - alex jose ramiro

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Joan Costa, va demanar que en els pressuposts de 2020 s’incloga una partida per a començar a redactar el nou PGOU d’Ondara. També, que es dote d’una partida per a canviar els fanals provisionals de l’entrada a Ondara pel Verger; que es permeta pagar en efectiu el rebut de l’aigua; i que Ondara siga dels primers municipis a implantar el reciclatge selectiu de residus orgànics, en disposar de l’empresa municipal SINMA per a aquests menesters. També va preguntar sobre el moviment de terra de la parcel·la municipal al parc comercial, a la qual cosa José Ramiro va explicar que es deu a la petició de la nova superfície que s’està construint al costat, que hi ha sol·licitat poder usar la parcel·la municipal com a accés i com a apilament de terres.

joan costa

ONDARA REP UNA SUBVENCIÓ DE 232.000 EUROS PER A REALITZAR UN TALLER D’OCUPACIÓ A SEGÀRIA DURANT 12 MESOS

En total es contractarà a 10 persones, que començaran a treballar abans del 31 de desembre, i que durant un any rebran formació i realitzaran treballs en conservació i millora de muntanyes, repoblacions forestals i tractaments silvícoles

Ondara, 29.11.19. L’Ajuntament d’Ondara, a través de l’oficina ADL-AFIC d’Ondara, ha gestionat i aconseguit una subvenció de 232.054,80 euros concedida pel Labora – Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball) per a la realització d’un programa mixt d’ocupació i formació en el municipi: el Taller d’Ocupació denominat “Segària: Un parc per a tots i tots”, que tindrà una duració de 12 mesos.

El Taller d’Ocupació “Segària: Un parc per a tots i totes” contempla la participació de 10 alumnes i 2 formadors, que seran contractats per l’Ajuntament d’Ondara, i seran seleccionats a través d’un grup mixt de treball Labora – Ajuntament. El taller començarà abans del 31 de desembre 2019, segons ha confirmat la Regidora de Formació i Ocupació d’Ondara, Mar Chesa, qui ha explicat que «l’objectiu és la millora de la qualificació professional de la persona beneficiària, i alhora afavorir l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral»

Les persones seleccionades participaran durant 1 any en aquest taller d’ocupació, en el que rebran la formació de dos certificats de professionalitat: Nivell 1 (Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes) i Nivell 2 (Repoblacions forestals i tractaments silvícoles). Les persones contractades realitzaran diferents labors al parc públic Segària.

Els alumnes destinataris del programa hauran de complir els requisits mínims següents: tindre 25 anys o més, ser desocupat, és a dir persona demandant d’ocupació no empleada, registrada en el Labora, i complir els requisits establerts en la normativa d’aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge. Tindran la consideració de col·lectius prioritaris: dones, en especial víctimes de violència de gènere; persones amb discapacitat; persones en situació de risc/exclusió social; persones majors de 55 anys; persones amb baixa qualificació i persones en atur de llarga durada.

taller segaria arxiu (2) taller segaria arxiu (1)

* Fotos arxiu – Taller d’Ocupació a Segària en gener 2019 *

ONDARA CELEBRA LA SEUA 9a CURSA SANT SILVESTRE SOLIDÀRIA A FAVOR DE LA RESIDÈNCIA EL DIVENDRES 27 DE DESEMBRE 2019

La Regidoria d’Esports i el Club d’Atletisme d’Ondara organitzen aquesta carrera per acomiadar l’any, destacant novament el seu vessant solidari en favor de la Residència d’Ondara

Ondara, 28.11.19. Ondara celebrarà per novè any consecutiu una Cursa Sant Silvestre de 4 quilòmetres per acomiadar l’any d’una forma sana i divertida; una carrera en què els participants podran córrer disfressats. Igual que en les tres últimes edicions, serà una prova solidària, la recaptació de la qual es destinarà a la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara. Per a això, la inscripció en la cursa tindrà un preu de 3 euros, segons han donat a conèixer en la presentació de la Sant Silvestre l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa; la directora de la Residència, Paqui Ferrando; i el representant del Club d’Atletisme d’Ondara, Pep Giner.

presentacio sant silvestre

La 9a Cursa Sant Silvestre Solidària d’Ondara se celebrarà el divendres 27 de desembre de 2019. Es donaran premis als participants que porten les millors disfresses. També es premiarà als tres primers classificats femení i masculí. Com a novetat enguany, es realitzarà un sorteig entre els pre-inscrits al web d’un sopar per a 2 persones (el local encara per determinar) i sempre, com a condició: que participen disfressats. També s’amplien en aquesta edició els premis a 4rt i 5è participants (els premis seran una cistella amb productes de la Carnisseria Ca Paquitina).

L’eixida serà a les 20 hores des del Prado, i des d’allí els participants recorreran 4 quilòmetres pel nucli urbà, fins a arribar novament a la meta al Prado. Les inscripcions es podran efectuar en www.somesport.com . Els dorsals es podran arreplegar una hora abans de la prova en el punt d’eixida, moment en què es realitzarà el donatiu de 3 euros. La recaptació obtinguda per la participació en la carrera es destinarà al 100% a la Residència d’Ondara. La Regidora d’Esports, Mar Chesa, ha fet una crida a la participació ciutadana en aquest esdeveniment. Després de la cursa, hi haurà una xocolatada popular per a tots els participants.

La 9a Cursa Sant Silvestre d’Ondara està organitzada per la Regidoria d’Esports i el Club d’Atletisme d’Ondara, amb la col·laboració de Protecció Civil, Policia Local, i Ondara Custom Club, així com de diversos negocis col·laboradors.

Sant Silvestre 2019 cartell

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – DESEMBRE 2019

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – DESEMBRE 2019

af_cartell_prg desembre 2019

Diumenge 1

RECITAL “A la luz de la lírica”

19.30h – Auditori Municipal

RECITAL A LA LUZ DE LA LIRICA (1)

Dimecres 4

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE. Sole Mulet ens contarà “La tapeta que volia saber…”

Diumenge 8

18h – Auditori Municipal

TEATRE PÚBLIC FAMILIAR “Màgic 6” presenta“El gat amb botes. El Musical”. Un espectacle d’entreteniment per a tota la família que gaudirà amb la coneguda història convertida en un fascinant espectacle de color, música i cançons.

Públic Infantil: 3€

Adults: 5€

El gat amb botes (1)

Dimecres 11

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE. Ampa, Montse i Valeria ens delectaran amb el conte “Un Nadal disparatat”

Dissabte 14

19.30h – Casa de Cultura

XERRADA “Muntanya i gel: aventures des de la Marina Alta” a càrrec de Pepe Ivars, muntanyer i aventurer

Diumenge 15

19h – Auditori Municipal

TEATRE “Celebraré mi muerte” Alberto San Juan y Jordi Évole s’han unit per a produir “Celebraré mi muerte”, una obra sobre l’eutanàsia a partir de l’experiència en primera persona del cirurgià Marcos Hourmann, primera persona condemnada en Espanya per practicar-la

Donatiu: 5€

Celebraré mi muerte

Dimecres 18

18h – Biblioteca

L’HORA DEL CONTE. “Moni Poppins” presenta “Matilda i Carlota”

Dijous 19

9.30h – Auditori Municipal

TEATRE INFANTIL. “Moni Poppins” presenta “L’arbre de Nadal”

Divendres 20

9.30h – Auditori Municipal

TEATRE INFANTIL. “Moni Poppins” presenta “El Nadal a Nadal”

18h – Centre Social

PARE NOEL, acompanyat per “D’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”, eixirà des del Centre Social fins arribar al Prado per arreplegar les cartes dels xiquets i xiquetes d’Ondara.

Dissabte 21

20h – Auditori Municipal

CONCERT DE NADAL a càrrec de la “Unió Musical d’Ondara”

Amb la Interpretació Teatralitzada de «La Canyeta Màgica» a càrrec del grup Infantil de l’Escola Municipal de Teatre D’Ondara. Direcció: Rosa Catalán

af_flyer_2_prg desembre 2019 af_flyer_prg desembre 2019

EIXIDES CENTRE EXCURSIONISTA

Diumenge 1

Flares de Cuatretonda”

Diumenge 15

Bernia”

Aquestes eixides seran a les 7h des del Mas y Mas de l’eixida cap a El Verger

EL CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL D’ONDARA, PUNT DE VENDA OFICIAL D’ENTRADES PER AL CONCERT D’SMOKING SOULS (1 FEBRER 2020 AL CARPA ROCK ONDARA)

CARTELL VENTA ENTRADES

Ondara, 27.11.19. A partir d’aquest divendres 29 de novembre, el Centre d’Informació Juvenil d’Ondara (ubicat a la Casa de Cultura d’Ondara) és punt de venta oficial d’entrades per al concert d’Smoking Souls a Ondara l’1 de febrer del 2020 al Carpa Rock.

Les entrades que es compren a la Casa de Cultura d’Ondara de forma anticipada tindran un preu fixe de 10 euros ( * preu especial per a les i els joves d’Ondara).

Des del Centre d’Informació Juvenil d’Ondara s’informa que pel que fa a l’accés de menors, les persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades dels pares, mares, tutors o tutores legals amb entrada i els menors d’entre 16 i 18 anys han d’entrar amb una autorització signada pels pares, mares, tutors, tutores legals que estarà disponible al web www.smokingsouls.net a partir de gener.

CRÒNIQUES ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 23 NOVEMBRE 2019

BENJAMINS

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 17-57 PAIDOS “A”

Els benjamins s´enfrontaren a un equip amb molta altura i que realitzà un gran joc posant-li les coses molt complicades als nostres menuts.

Els ondarencs ho intentaren al llarg de tot el partit però erraren massa passes i els deniers ho aprofitaren aconseguint moltes cistelles fàcils.

20191123_110927

ALEVÍ FEMENÍ

EEM ONDARA 63- 33 TEULADA

El darrer dissabte rebíem a casa l’equip aleví de Teulada. El partit va ser prou còmode per a les nostres, obrint una bona diferència en el segon quart. Aquesta situació va fer que les jugadores més noves gaudiren de més minuts en pista. Al començament de la segona part la diferència en el joc, tant en l’atac com en defensa, va fer que les nostres alevines es relaxaren fins el punt de concedir 10 punts en l’últim quart. Bé, una nova victòria que fa que les nostres alevines agafen força davant dels propers compromisos. Sempre avant equip!.

20191123_10563720191123_105426

20191123_10564320191123_105341

20191123_105453 20191123_105355

ALEVÍ MASCULÍ

EEM ONDARA 48 – 54 CB. JOVENTUT XÀBIA

Partit contra el primer classificat de la lliga que arribava a Ondara invicte durant tota la primera volta. Varem començar molt adormits i ells molt connectats acabant el segón quart 7 – 38 en el marcador. A partir del tercer quart els nostres eixiren a donar-ho tot en atac, però per damunt de tot en defensa fent uns parcials de 12 – 1, de 12 – 7, 6 – 5 i 11 – 9. Malgrat haver-hi guanyat 4 quarts no vam poder acabar de remuntar los 30 punts de diferència.

A pesar de la derrota molt bones sensacions i molt bona actitud a partir del tercer quart. Enhorabona equip per l’esforç i a seguir treballant.

20191123_12520920191123_125206 20191123_12521720191123_125226

20191123_125219

INFANTIL MASCULÍ

EEM ONDARA 56 – 14 JOVENTUT XÀBIA

Segon partit de la segona volta, que ens enfrontava al Joventut Xàbia, disputat el dissabte 23 de Novembre a les 11.30 en el pavelló municipal d’Ondara.

Destacar el treball defensiu dels nostres jugadors que no es van relaxar en cap moment del partit i el bon treball en atac de tot l’equip.

Victoria dedicada als nostres dos jugadors lesionats, Enric Jover i Josep Sivera.

20191123_11010720191123_110502

INFANTIL MASCULÍ A

EEM ONDARA 51-10 ADESAVI

Partit jugat en horari res habitual, diumenge de vesprada, davant el cuer de la classificació. El partit va ser dominat pels nostres clarament vista la superioritat entre ambdós equips, a pesar que el rival ens guanyava en superioritat física. Ens va servir per treballar conceptes de joc en atac i defensa i on varen jugar 3 jugadors de l’infantil B, davant les nombroses baixes que arrastra l’equip. Victòria important que manté l’equip en primera posició en vistes als propers partits importants que arriben en les properes setmanes.

CADET FEMENÍ B

CB CALP 52 – 33 EEM ONDARA

El cadet B va rebre una dura derrota contra el Calp el passat dissabte. Les ondarenques eixiren completament desencertades de cara a l’anella errant fins a 13 entrades fàcils a cistella. A més, la intensitat defensiva va ser molt baixa i es deixaren molts tirs còmodes per a les rivals i molts rebots ofensius. Tot és degut a la falta d’entrenament de la meitat de l’equip. Esperem puguen organitzar-se millor les properes setmanes i recuperen el bon joc que ja havien aconseguit.

CADET FEMENÍ A

CB OLIVA 63 – 23 EMM ONDARA

Complicada jornada per al nostre cadet A que anava a Oliva a disputar-se la segona plaça en la classificació. En Ondara el marcador es va quedar prou ajustat i s’esperaven millors resultats en aquest encontre. L’actitud d’algunes jugadores, la baixa moral i la falta d’entrenament durant la setmana feren que les ondarenques deixaren de competir després del descans. Esperem que prompte recuperen l’anim i el bon joc de la temporada anterior.

JUNIOR MASCULÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 78-60 TEULADA

Els júniors de Teulada i Ondara jugaren un partit molt intens i amb molts contactes que acabà decantant-se per als ondarencs.

L´equip de Teulada presentà un equip molt físic i amb jugadors molt grans i els ondarencs hagueren d´emplear-se al 100% per a poder defensar-los prop de l´anella amb continus 2×1.

Per altra banda, la defensa a tota la pista dels d´Ondara obtingué grans resultats, furtant gran quantitat de balons que es convertiren en canastes fàcils que permeteren que s´arribara al descans amb un avantatge de 15 punts 48-33.

El Teulada eixí al tercer període amb ganes de remontar i aumentà molt la seva intensitat defensiva que en ocasions arribà a descentrar als ondarencs i aconseguí emportar-se´l per 11-15 però l´últim quart tornà a tindre color ondarenc i el partit finalitzà amb una clara victòria per 78-60.

Jugaren i anotaren: Andreu, Alberto 5, Joan Soler 2, Genís 15, Pau 6, Vicente 7,, Arturo, Adrian 21, Rubén 10, Joan Crespo i Sergi 12.

IMG-20191123-WA0000

La Xarxa Jove aposta novament pel talent de les joves promeses de la Marina Alta

* Nota de premsa Macma*

La Xarxa Jove aposta novament pel talent de les joves promeses de la Marina Alta

Fins al 31 de gener la joventut de la comarca tindrà de temps per inscriure’s en la segona edició del concurs Jóvens Promeses organitzat per la Xarxa Jove Marina Alta, tal com han explicat hui a les instal·lacions de Joventut de Dénia el president de la Xarxa Jove Aitor Llobell –i també regidor de Joventut en l’Ajuntament de Teulada– i la vicepresidenta de l’entitat Melani Ivars –regidora de l’àrea dins del consistori de Dénia–, els quals han explicat que la nova edició de la convocatòria estarà dedicada a les modalitats de cant, balls urbans, monòlegs, microteatre, curtmetratge i, com a novetat enguany, la màgia. El premi al millor candidat o candidata en cada modalitat és de 250€ tal com s’indica a les bases que des de hui poden consultar-se als Centres d’Informació Juvenil de la comarca, així com a la seu de la MACMA.

IMG_20191126_100133

Des de la Xarxa Jove Marina Alta, tal com ha matisat el president de l’organisme, s’ha volgut animar a la joventut de la comarca a que hi participe en les modalitats que la convocatòria ofereix. Així mateix, el gerent de la MACMA, Jovi Seser, ha valorat molt positivament que després vora tres anys de funcionament, la Xarxa Jove haja consolidat propostes com el concurs de talents i haja posat en valor la importància de desenvolupar polítiques conjuntes en matèria de Joventut entre els municipis de la comarca. D’altra banda, la tècnica de la Xarxa Jove Majo Puig ha assenyalat l’èxit de l’anterior convocatòria, així com la necessitat d’estimular la participació en aquelles modalitats que finalment quedaren desertes. De fet, aquesta nova edició del concurs de talents es planteja per potenciar el projecte inicial i promoure novament la dinamització dels joves i les joves de la Marina Alta i alhora facilitar-los una plataforma per difondre el seu talent.

II Concurs de Jóvens Promeses Marina Alta

Bases Concurs Jóvens Promeses 2019 – 2020

* Nota de premsa Macma*

ONDARA, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

obra auditori (1)obra auditori (2)

L’Auditori Municipal d’Ondara s’ompli de gom a gom amb l’obra de teatre «Dona Sola» per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que també va comptar am una activitat per a l’alumnat de l’IES Xèbic: “Micromasclismes i noves masculinitats”

Ondara, 26.11.19. Ahir dilluns 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, i des de la Regidoria d’ Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, es va programar a l’Auditori Municipal d’Ondara l’obra de teatre «Dona Sola» de Dario Fo, sota la direcció de Rosa Catalán (professora de la Escola de Teatre d’Ondara), amb la magnífica interpretació de l’actriu Maria José Pedro.

obra auditori (5)obra auditori (6)

obra auditori (7)

L’Auditori d’Ondara es va omplir anit de gom a gom, on el públic va poder presenciar l’espectacular evolució de Maria José Pedro en aquests dos anys en l’escola de teatre. Des de la Regidoria de Cultura i Igualtat s’ha destacat la seua valentia per atrevir-se amb un monòleg d’aquestes característiques, així com també, la qualitat professional de la mestra de l’escola de teatre d’Ondara, Rosa Catalán, i l’emotiva introducció que va realitzar ahir tant de la seua alumna com de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere; en el seu parlament, va realitzar referències a les 53 dones assassinades enguany, així com a la importància de la coeducació.

obra auditori (3)obra auditori (4)

La Regidoria d’Igualtat d’Ondara va impulsar també ahir, 25 de novembre, la realització a l’IES Xebic d’una activitat per abordar el tema dels micromasclismes, i contra la xacra de la violència masclista.

FOTO ALUMNATFOTO GRUP XEBIC

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, ha estat una jornada de reivindicació de les relacions igualitàries entre dones i homes a l’IES Xebic d’Ondara. L’Observatori d’Igualtat de la UNED-Dénia, òrgan tècnic-especialitzat de caràcter transversal, ha compartit amb els grups d’estudiants de 3r d’ESO i 2n del cicle formatiu de Tècnic Superior en Educació Infantil l’activitat «Micromasclismes i noves masculinats». Una activitat de formació i sensibilització, promoguda per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, l’objectiu de la qual ha estat el d’afavorir la igualtat entre dones i homes, l’empoderament de les dones, la cooperació i la incorporació d’un enfocament integral de gènere. La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, i el tècnic de Joventut d’Ondara, Pedro Gil, van assistir ahir a aquesta activitat, en què es va repartir a l’alumnat el còmic titulat «Boja per tu», editat pel Ministeri i que ha imprès la Regidoria d’Igualtat d’Ondara, que tracta sobre les relacions violentes de parella en joves i adolescents.

PANELLCÒMICS

LA COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES MUNTANYES (DIM 2019) ARRIBA A ONDARA AMB UNA XERRADA DE PEPE IVARS I UNA RUTA PER SEGÀRIA

CARTELL DEF DIM19

El dissabte 14 de desembre s’oferirà la xerrada de Pepe Ivars, i el diumenge 15, s’efectuarà una ruta circular per Segària

Ondara, 26.11.19. Aquest matí s’han presentat a l’Ajuntament d’Ondara els actes emmarcats en la commemoració del Dia Internacional de les Muntanyes (DIM 2019), que Ondara acollirà amb diverses iniciatives de l’11 al 15 de desembre. En la presentació del Dia Internacional de les Muntanyes 2019 han participat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell; Jesús Reina, com a representant del Col·legi Nacional d’Enginyers i Enginyeres de Muntanyes i coordinador de comunicació de «We love mountains»; Benito Mestre, president del CEDMA; així com també Pep Giner, en representació del Club Atletisme d’Ondara, que junt amb el Centre Excursionista d’Ondara, són col·laboradors d’aquesta iniciativa.

dim 2019 (2)

Aquest 2019, el Dia Internacional de les Muntanyes tindrà com a protagonista a la muntanya Segària, el “Gegant de Pedra”. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha volgut donar les gràcies a l’organització en nom de les Regidories de Joventut i de Medi Ambient, per haver pensat a Ondara per a commemorar aquesta efemèride.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar l’11 de desembre com a “Dia Internacional de les Muntanyes”. A partir de 2003, s’ha celebrat cada any aquesta efemèride per a crear consciència sobre la importància de les muntanyes per a la vida; destacar les oportunitats i limitacions en el desenvolupament de les mateixes, i per a construir aliances que produïsquen un canvi positiu que beneficie les poblacions i als territoris de muntanya a tot el món. “We Love Mountains” és una iniciativa que va sorgir fa uns anys al Montgó, i allí és on va començar el moviment “mountainlover” de celebració de l’11 de desembre. Des de llavors, la cita s’ha commemorat en diferents muntanyes de la Marina Alta, i enguany és el torn de la muntanya de Segària, com ha detallat Jesús Reina, qui ha destacat que “les nostres muntanyes són fonamentals i són espais molt vulnerables; de fet, en la província d’Alacant estem en situació d’emergència climàtica, amb perill de desforestació i falta d’aigua”, i per això, volen explicar aquesta situació en la commemoració del DIM 2019. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’aliança de muntanyes de la FAO i del Col·legi Nacional d’Enginyers i Enginyeres de Muntanyes. A més, col·laboren la cadena Ser (Ràdio Dénia) i el CEDMA (Cercle d’Empresaris de la Marina Alta), el president del qual, Benito Mestre, ha manifestat que és un privilegi que compten amb aquesta associació per a aquest esdeveniment.

dim 2019 (1)

El dimecres 11 de desembre; Dia Internacional de les muntanyes, es commemorarà l’efemèride mitjançant les Xarxes Socials municipals i dels organismes que participen, deixant per al cap de setmana del 14 i 15 de desembre les activitats programades, que començaran el dissabte 14 de desembre, a les 9 hores, al Parc Públic Segària d’Ondara, amb la Felicitació del Dia de les Muntanyes des de Segària amb radioaficionats (col·labora la Ràdio Club Montgó). Després s’oferirà un esmorzar als assistents.

El mateix dissabte 14 de desembre, a la vesprada, a les 19:30 hores, s’oferirà en la Casa de Cultura d’Ondara la xerrada a càrrec de Pepe Ivars, muntanyer i aventurer: “Muntanya i gel: Aventures des de la Marina Alta”. Pepe Ivars (natural de Dénia, i resident actualment a Londres) és un apassionat de les muntanyes que ha fet d’aquesta passió part de la seua vida, i, a part de conèixer les muntanyes de la Marina Alta, en els últims temps, també ha conegut muntanyes de tot el món. Mostra d’això és el seu projecte «Seven summits» (set cimes) on ja ha portat les seues conegudes expedicions a muntanyes com l’Elbrus a Rússia o l’Ama Dablam al Nepal. També treballa en un altre projecte «The Last Ice» (Els últims gels) per a recórrer els últims llacs gelats de tot el món. En la xerrada, oferirà la seua visió de com el canvi climàtic transforma el paisatge de muntanya des de la seua experiència, i l’acompanyarà amb materials audiovisuals espectaculars de les seues expedicions per tot el món.

El diumenge 15 de desembre, s’efectuarà una ruta a peu per la Serra de Segària, “Gegant de Pedra”, amb eixida a les 9 hores des de l’àrea recreativa de Segària. A l’arribada al punt més alt de la muntanya, es procedirà a la lectura del manifest amb motiu del “Dia Internacional de les Muntanyes” i s’hissarà la bandera commemorativa. Les inscripcions per a la ruta tenen un preu de 5 euros; es poden realitzar des d’avui en la web www.welovemountains.org i inclouen segur i camiseta commemorativa. Segons ha explicat Pep Giner, es tracta d’una ruta circular que visitarà llocs de referència de la serra de Segària, com les antenes o la Font de Català. La ruta, de dificultat tècnica moderada, té una distància de 10 km, amb un desnivell de 674 metres, i una altitud màxima de 370 metres. Les places estan limitades a 100 persones, per la qual cosa des de l’organització s’ha animat a les persones interessades que s’inscriguen com més prompte millor.

ONDARA ORGANITZA LES JORNADES DE TECNIFICACIÓ DE FUTBOL 8 DEL 23 DE DESEMBRE AL 3 DE GENER 2020

CAMPUS-NADAL-tecnificacio-2019

Van dirigides a les categories querubins, prebenjamins, benjamins i alevins

Ondara, 26.11.19. La Regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa, ha anunciat que l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara ha organitzat per a les vacances escolars d’aquest Nadal unes jornades de tecnificació de futbol 8, dirigides a les categories de querubins, prebenjamins, benjamins i alevins. Les jornades tindran lloc els dies 23, 27, i 30 de desembre de 2019 i 2 i 3 de gener de 2020, a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza d’Ondara, en horari de 9 a 13:30 hores.

Les inscripcions es poden realitzar online a través de l’enllaç : https://forms.gle/jJ82cqiW9nW5DAK7A

Les jornades de tecnificació de futbol 8 comptaran amb els entrenadors i monitors titulats de l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara, i estan basades en els objectius tècnics específics de les categories a què van dirigides les jornades.

El cost de matrícula és de 50 euros per als alumnes de l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara, i 60 euros per a altres alumnes. S’inclou l’esmorzar, beguda i fruita; l’avaluació tècnica individual en finalitzar; el certificat i diploma de participació. Les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar fins al 16 de desembre 2019.