L’ADL – AFIC D’ONDARA INFORMA DEL CURS “ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES DEPENDENTS EN INSTITUCIONS SOCIALS” QUE VA A IMPARTIR L’AJUNTAMENT D’ONDARA

Ondara, 30.10.19. L’ADL -AFIC d’Ondara informa del curs de formació que l’Ajuntament d’Ondara va a impartir: “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials”.

Té una durada de 480 hores i les persones interessades poden obtindre tota la informació a l’ADL-AFIC d’Ondara, Plaça del Convent, 2, tel: 965766250 o al correu electrònic: adl@ondara.org

PROGRAMACIÓ CULTURAL ONDARA – NOVEMBRE 2019

 

ok_FLYER_raquel_prg NOV 2019 ok_FLYER_raquel_prg NOV 20192
Del 5 al 29
EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA “DIÁSPORA. Da cultura permisiva da Bahía” . Un documental d’Albert Llobell.
Fotografies de Carles Crosa.
Visites: De dilluns a divendres. De 9 a 14 i de 16 a 20h

Dimecres 6
18h – Biblioteca
L’HORA DEL CONTE. A càrrec de Mª Carmen Almiñana

Dijous 7
19.30h – Casa de Cultura
PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL «Els calciners, els emblanquinadors de la lluna»
Documental produït per Gorgos Films, Diputació de Valéncia i Col·lectiu «Pedra i Calç»
Dirigit per Antoni P. Canet

Dissabte 16
20.00h – Auditori Municipal
CONCERT de la Banda Juvenil i Infantil de la Unió Musical d’Ondara

ok_CARTELL raquel_prg NOV 2019

Divendres 22
20.30h – Casa de Cultura
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “Narraciones, disidencias y sentencia” de Paco Bonilla. Presentació a càrrec de Françoise Crespo, Eduardo Bellver i Juan Gargallo. RECITAL de Lellany Lizana

CARTELL PRESEN. ONDARA PACO BONILLA_01

Dissabte 23
20.00h – Auditori Municipal
CONCERT de Santa Cecilia a càrrec de la “Unió Musical d’Ondara”

Dilluns 25
DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
20.30h – Auditori Municipal
TEATRE. “Dona sola” de Darío Fo
Actriu: María José Pedro
Direcció: Rosa Catalán

DONA SOLA cartell digital

Dimecres 27
18h – Biblioteca
L’HORA DEL CONTE. “MONIPOPPINS” presenta “JUGANT A LES CAPUTXETES ”

Divendres 29
18h – Casa Cultura
XERRADA “RCP. Tots podem salvar una vida” a càrrec de la Dra. Marta Carrió, instructora de RCP. Especialista en Anestèsia, Hospital Marina Salut Dénia
20.30h – Casa Cultura
PRESENTACIÓ-RECITAL de “Pedres que han de ser remogudes” de Jovi Seser, Premi Alfons el Magnànim 2019 de narrativa en valencià
Veu: Jovi Seser
Piano: Alex Velàzquez

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA
EIXIDES CENTRE EXCURSIONISTA

Diumenge 10
Alzira. Circular per la Murta

Diumenge 24
Alcoi. Carrascal de la Font Roja

Aquestes eixides seran a les 6.30h des del Mas y Mas de l’eixida cap al Verger

L’AJUNTAMENT D’ONDARA ELEVA AL PLE ORDINARI LES PROPOSTES MÉS VOTADES DELS PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS 2019

Les votacions no han arribat al 5% de la població d’Ondara i serà el ple de l’Ajuntament qui prenga la decisió

S’eleva a ple l’aprovació d’aquestes 3 propostes (la quantia de les quals sumada és inferior a 50.000 euros): «Millora acústica de l’edifici del Prado», «Escultura Llaç Solidari AECC» i «Restauració de la Font de la Carxofa»

Ondara, 30.10.19. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 31 d’octubre sessió plenària ordinària, i entre els punts de l’orde del dia destaca l’elevació de la proposta de resultats, després de la consulta ciutadana d’inversions dels Pressuposts Participatius Ondara 2019, les votacions dels quals es van efectuar del 7 al 24 d’octubre. Segons constava en les bases de la consulta ciutadana, en cas de no arribar les votacions al 5% del cens total (unes 300 persones), les propostes presentades per la ciutadania per a ser executades amb els 50.000 euros de la partida de Pressuposts Participatius 2019, serien elevades al ple perquè siga aquest òrgan, integrat pels representants públics, el que vote i decidisca quina o quines seran les propostes a executar.

Segons s’arreplega en l’informe de Pressuposts Participatius, una vegada conclòs el termini per a votar, el nombre de persones que han votat en la Consulta Ciutadana d’Inversions – Pressuposts Participatius Ondara 2019 és de 129; d’elles, 61 persones han emès els seus vots per mitjà de la plataforma web, i 68 persones han votat de manera presencial a sobre tancat en el punt de votació de la Casa de Cultura. Al no arribar les votacions al 5% de la població d’Ondara (300 persones), serà el ple de l’Ajuntament qui prenga la decisió.

En l’informe que s’eleva a ple, es proposa que les tres propostes més votades pels veïns i veïnes d’Ondara en la consulta, i la quantia total de les quals (les 3 juntes) és menor de 50.000 euros, siguen executades amb càrrec als Pressuposts Participatius Ondara 2019. En concret, es proposa que s’aprove la proposta denominada «Millora acústica de l’edifici del Prado» amb una valoració econòmica de 21.300 euros, que ha obtingut 97 vots; la proposta «Escultura Llaç Solidari AECC» amb una valoració econòmica de 3.000 euros, que té 65 vots, i la proposta d’inversió denominada «Restauració de la Font de la Carxofa» amb una valoració econòmica de 25.600 euros i que ha obtingut 51 vots. La proposta al ple de l’Ajuntament és que siguen aquests tres projectes (presentats per la ciutadania) els que s’aproven per a ser executats amb càrrec a la partida de pressuposts participatius 2019, en ser els que més vots han aconseguit. A banda d’aquests tres projectes, hi havia altres dos més pels que es podia votar: la instal·lació d’un skatepark per 47.000 euros que ha obtingut 28 vots, i la millora del tancament del recinte taurí de les entrades de bous de les festes de Sant Jaume amb tanques fixes per 22.300 euros que va aconseguir 45 vots.

D’altra banda, la sessió plenària d’aquest 31 d’octubre també inclou en el seu ordre del dia la iniciativa sobre la redacció del Reglament Regulador del Consell Agrari Municipal, i la moció per a l’adhesió de l’Ajuntament d’Ondara a la Declaració d’Emergència Climàtica del Consell de la Generalitat.

CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE FUTBOL D’ONDARA- JORNADA 26 OCTUBRE 2019 – EQUIP PREBENJAMÍ A1

partit-dani2 partit-dani

Este dissabte 26 d’octubre, a les 12:15 es va disputar el partit entre el prebenjamí de Calp i el prebenjamí A1, el partit va començar amb domini dels locals però ja cap a la mitja part el Calp havia igualat la pressió i va ser mes efectiu cara a porta, tres arribades que es van convertir en tres gols arribant al descans amb un clar avantatge.

Però a la segona part els nostres van seguir amb el seu joc i van arribar a empatar el partit a 10 minuts del final, però la pressió alta ens va provocar que una contra va avançar de nou el Calp i ja cap al final, una nova acció tornava a convertir-se.

Partit molt ben disputat per part dels dos equips!

CRÒNIQUES ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 26 OCTUBRE 2019

IMG-20191028-WA0005 IMG-20191028-WA0008

BENJAMINS

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 23 – 27 CALP

Segon partit per al jove equip benjamí, el qual disputaven en casa front el Calp. El desenvolupament d’aquest va ser molt igualat en tot moment, basant el joc en contra atacs constants per part dels dos equips i cistelles fàcils baix l’anella. Finalment i degut a certs desajustos defensius no es pogué aconseguir la primera victòria, amb un ajustat marcador, demostrant que aquest equip amb un bon treball començarà a realitzar molt bons partits.

ALEVÍ FEMENÍ

EEM TEULADA- MORAIRA 16-57 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El darrer dijous l’equip aleví femení es va desplaçar a la veïna localitat de Teulada per disputar el partit aplaçat del darrer dissabte. Les nostres van eixir des de el primer minut a pel partit, fent un bon joc en defensa i uns contraatacs quasi perfectes. Ben prompte van fer lloc en el marcador, cosa que va permetre donar més minuts a les jugadores més noves. Aquestes, van fer una gran feina,ajudant i aprenent. Només donar les gràcies als pares i mares per donar sempre aquest recolzament. Ànim equip!

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 41-36 CB. JOVENTUT XÀBIA

Aquest dissabte les alevines van disputar el partit de la lligueta IR en el pavelló d’Ondara davant un equip ben ferm en defensa i organitzat en atac. Les nostres van començar sense intesitant i això va permetre que les alevines de Xàbia s’allunyessin en el marcador en el primer quart. Tot i què les nostres ho intentaven, l’equip visitant reaccionava cada vegada millor. No va ser fins la segona part de l’encontre quan les nostres fent un joc acceptable hi aconseguiren guanyar el partit. De segur que les nostres ho intentaran fer millor el següent partit davant Pedreguer. Només em queda donar les gràcies a tot l’equip i als pares i mares pel seu suport. Sempre avant equip!

ALEVÍ MASCULÍ

EEM ONDARA 33 – 27 EEM TEULADA-MORAIRA

Tercer partit de lliga que ens enfrontava a l’equip de Teulada – Moraira, disputat el dissabte 26 a les 9.30 del matí a Ondara.

Després de la lliçó apresa la setmana passada, ens tocava començar forts i concentrats el partit, acabant el primer quart amb un avantatge de 12 – 2 en el marcador. Seguint amb el mateix ritme aconseguim anar-nos al descans amb un avantatge de 14 punts en el marcador, 23 – 9. El final del partit va ser mes igualat de l’esperat, eixint Teulada – Moraira amb molta actitud, aconseguint acostar-se en el marcador fins a posar-se a 5 punts. Vam patir pero aconseguirem mantindre l’avantatge.

INFANTIL MASCULÍ B

COLEGIO SAN JUAN BAUTISTA MARISTAS 16- 48 EEM ONDARA

Tercer partit de lliga disputat en el col·legi Maristes de Dénia a les 13.00 del dissabte 26.

Partit que dominem des del segon quart malgrat fallar molts tirs exteriors. La gran labor defensiva van deixar a l’equip rival dos quarts sense aconseguir anotar-nos cap canastra. Reflectint-se en el marcador que va anar creixent amb el pas dels minuts. aquesta victòria els ajuda a créixer com a equip i a guanyar confiança per a continuar avant amb la competició.

INFANTIL MASCULÍ A

EEM ONDARA 66-67 CB ALBUBASKET

Partit jugat davant un equip molt paregut al nostre, amb gran intensitat en defensa i ben treballat en atac, que damunt tenen un encert en els tirs espectacular. Dos primers quarts igualtats demostraven lo competit que seria el partit i que demostra que ambdós conjunts estaran lluitant a la part alta de la classificació, però on el tercer quart l’Albufereta passa per damunt dels nostres i ens endosa un parcial que arrastrem la resta de partit. A pesar d’este parcial, els nostres no es donen per vençuts i a base de defensa i bons atacs tornen a entrar en partit i l’igualen, arribant als últims quarts amb el marcador ajustat, però victòria momentània pels visitants. Una última jugada amb tir per guanyar no entra i el resultat final es el que reflexa el marcador. A pesar del marcador, molt bon partit dels nostres, gran esforç i res a retreure als nostres que lluiten fins l’últim segon de partit.

CADET FEMENÍ B

EEM ONDARA 37 – 57 CB BENISSA

Tercera jornada i gran partit del nostre Cadet B. A pesar del nerviosisme que tenien les locals ens els 3 primers quarts, van reaccionar en els 5 minuts abans del descans i començaren a treballar en equip. A pesar del resultat final, va estar un partit prou igualat en joc però en falta d’encert a la cistella per part del conjunt ondarenc.

JUNIOR MASCULÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 86-34 C.D. SALESIANOS ALACANT

Tercera victòria de la temporada dels nostres juniors en els 3 partits disputats fins el moment. En aquest cas els ondarencs realitzaren un molt bon partit, presionant al jugador amb baló en tot camp i furtant gran quantitat de balons que els permeteren anotar amb facilitat.

Tot i que els d’Ondara presentaven una clara inferioritat d’alçada, la gran intensitat demostrada al llarg dels 40 minuts no donà cap possibilitat als alacantins de competir per la victòria.

Els nostres joves també estigueren molt encertats en atac aconseguint un 59% en tirs de camp, dada aquesta, molt difícil d’aconseguir especialment en el nostre equip.

Jugaren i anotaren: Andreu, Alberto 8, Joan Soler, Genís 9, Pau 22, Vicente 9, Arturo, Adrian 26, Sergi 13.

ONDARA CELEBRA PLE ORDINARI AQUEST DIJOUS 31 D’OCTUBRE 2019

Ondara, 29.10.19. L’Ajuntament d’Ondara celebrarà aquest dijous 31 d’octubre de 2019 a les 20:30 hores una sessió ordinària del Ple de la corporació Municipal amb el següent Ordre del Dia:

ORDRE DEL DIA

1.- EXP. PLENS/2019/10 . EXP. PLENS/2019/11. Aprovació d’Actes anteriors (26 de setembre de 2019, 17 d’octubre de 2019).

2.- EXP. PLENS/2019/12. Decrets de l’Alcaldia Presidència. Donar compte.

3.- EXP. 1536/2019. Normativa Municipal. Iniciativa sobre la redacció del Reglament Regulador del CONSELL AGRARI MUNICIPAL

4.- EXP.1884/2019. MATÈRIA 1001. MOCIÓ. Adhesió a la Declaració d’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA DEL CONSELL DE LA GENERALITAT VALENCIANA

5.- EXP. 606/2019. INFORME PROPOSTA DE RESULTATS DESPRÉS DE LA CONSULTA CIUTADANA D’INVERSIONS: PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2019.

6.- EXP2019/12.Informes de l’Alcaldia Presidència.

7.- EXP2019/12.Precs i preguntes.

L’ESCOLA MUNICIPAL DE FUTBOL D’ONDARA COMPTA AQUESTA TEMPORADA 2019-2020 AMB 208 PARTICIPANTS

Foto Gaspar

Foto Gaspar

El divendres van ser presentats oficialment els 13 equips de l’Escola de Futbol en un acte celebrat al Poliesportiu Municipal en presència de les famílies

Ondara, 29.10.19. Divendres passat van ser presentats oficialment els equips de l’Escola Municipal de Futbol d’Ondara temporada 2019-2020; un total de 13 equips en què jugaran 208 xiquets/tes i joves en les categories querubí, prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. La presentació va tindre lloc al Poliesportiu Municipal Vicent Zaragoza en un acte organitzat per la Regidoria d’Esports d’Ondara, i celebrat en presència de les famílies dels futbolistes. L’Escola Municipal de Futbol d’Ondara està coordinada novament per Vicent Moncho. Després de la presentació dels equips, es va jugar un partit dels entrenadors i entrenadores contra pares i mares, que va estar molt disputat i va finalitzar en un empat a 2.

presentacio futbol (2)

L’acte de presentació va comptar amb la participació del coordinador, Vicent Moncho, i de la Regidora d’Esports, Mar Chesa, que va aprofitar la presentació per a donar les gràcies als integrants d’aquesta gran escola: els alumnes, les famílies, i els entrenadors. Els 13 equips de l’Escola Municipal de Futbol van ser presentats, i es va anar anomenant a tots els jugadors i entrenadors /es de cada categoria.

Escoles esportives 2019-2020 mar chesa - publicEscoles esportives 2019-2020 vicent moncho - mar chesa

*Fotos Gaspar*

En categoria querubí Ondara compta aquesta temporada amb 30 xiquets entrenats per Imma Llompart; en Prebenjamí hi ha 4 equips; B2 amb 10 xiquets entrenats per Jaume Valero; el B1 amb 11 entrenats per Imma Lompart; A2 amb 22 entrenats per Rexel Lafuente i A1 amb 13 entrenats per Dani Vallalta. En l’equip Benjamí A juguen 13 xiquets amb Jordi Estarca d’entrenador; en el Benjamí B hi ha 19 alumnes amb Arturo Quiros. En l’equip Aleví A juguen 12 xiquets entrenats per Julio Bas; en el B, 16 xiquets entrenats per Víctor Àlvarez. Quant al futbol 11, en categoria infantil l’equip A, amb 15 jugadors, està entrenat per Omar Mulet, i l’equip B, amb 16, està entrenat per Rexel Lafuente. En l’equip Cadet juguen 17 futbolistes entrenats per Borja Serrano, i en l’equip Juvenil hi ha 23 jugadors entrenats per Vicent García Canoves. L’equip tècnic es completa amb els entrenaments específics de porters a càrrec d’Aya.

REGIDORIA D’ESPORTS – AJUNTAMENT D’ONDARA

113 PARTICIPANTS EN L’ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA TEMPORADA 2019-2020

Basquet 19-20 grup tots

Fotos Gaspar

El dissabte va tindre lloc la presentació oficial dels 9 equips de l’escola de bàsquet ondarenca

Ondara, 29.10.18. Dissabte passat van ser presentats oficialment els equips de l’Escola Municipal de Bàsquet d’Ondara temporada 2019-2020; un total de 9 equips en què jugaran 113 participants en les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i júnior. La presentació va tindre lloc al Pavelló Municipal, en un acte organitzat per la Regidoria d’Esports d’Ondara, dirigida per Mar Chesa, i celebrat en presència de les famílies dels i les joves esportistes. Tots els/les integrants de l’Escola de Bàsquet van ser presentats oficialment davant d’un pavelló ple de públic que va recolzar als /les esportistes ondarencs i ondarenques en aquest inici de temporada.

Els 9 equips de l’Escola Municipal de Bàsquet, que està coordinada de nou per Vicent Mas, van ser presentats un a u, els entrenadors/res i tots els jugadors i jugadores de cada categoria. L’equip prebenjamí (11 integrants) està entrenat per Alba Costa; mentre que l’equip benjamí, amb 21 jugadors, compta amb Pere Giner i Xavi Garcia de la Cruz com a entrenadors. En l’equip aleví femení juguen 11 alumnes entrenades per Toni Carrió. L’aleví masculí, amb 14 xiquets, està entrenat per Beatriz Llopis. L’infantil masculí 06, amb 9 xiquets, compta amb Sergio López com a entrenador. Beatriz Llopis és l’entrenadora de l’infantil masculí 07, amb 15 jugadors. L’equip cadet masculí compta amb 11 jugadors, entrenats per Sergio López. El cadet femení té 2 equips, A i B; amb 20 jugadores, dirigides per Lluís Fornés. L’equip júnior masculí, entrenat per Pere Giner, compta amb 12 jugadors. A tots ells, la Regidora d’Esports, Mar Chesa, i el coordinador de l’Escola de Bàsquet, Vicent Mas, els han desitjat molta sort per a la nova temporada 2019-2020.

Fotos Gaspar

Fotos Gaspar

LA CASA DE CULTURA D’ONDARA VA ACOLLIR LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “VALÈNCIA EN GRAFITIS”, DE DIEGO LÓPEZ GIMÉNEZ, EDITAT PER DILATANDO MENTES

Ondara, 28.10.19. Divendres passat 25 d’octubre, es va presentar a la Casa de Cultura d’Ondara el llibre “València en grafitis” de Diego López Giménez, que ha sigut publicat per l’editorial ondarenca “Dilatando Mentes”. La presentació es va realitzar davant del públic per part de Ricardo Rotxa, de Larouch Art de Carrer i de Maite Aranda, de l’editorial Dilatando Mentes. Una presentació emmarcada en la programació de la Regidoria de Cultura d’Ondara per a aquest mes d’octubre.

llibre grafiti (1)llibre grafiti (2)

llibre grafiti (6) llibre grafiti (7)

VALENCIÀ EN GRAFITTIS

“València en Grafitis” és un llibre a tot color que arreplega una mostra representativa d’escriptors de grafiti, artistes del postgrafiti i d’altres intervencions dels carrers de la ciutat de València. L’editorial ondarenca Dilatando Mentes ha apostat en el seu últim llançament per ‘València en grafitis’, assaig de l’autor Diego López Giménez, en el que es recopilen les millors obres i artistes de carrers de la Comunitat. Per a l’editorial, aquest llibre ha sigut tot un repte, ja que és el primer assaig de temàtica artística que publiquen. En l’obra, que va eixir al mercat el passat mes de juliol, s’inclouen alguns murals i grafitis emplaçats a la Marina Alta, com els que alberga el túnel del castell de Dénia, al costat de Llunàtics, o diversos de l’empresa d’Ondara, Larouch Art de Carrer .

llibre grafiti (4) llibre grafiti (5) llibre grafiti (3)

“València en Grafitis” : «L’art en els carrers recorda als mandales tibetans d’arena en què els seus autors saben perfectament de la seua naturalesa efímera i, amb tot, els poden dedicar ingents quantitats de temps, il·lusió i diners. A canvi, la llibertat de crear en els carrers no presenta cap límit, excepte el que es trobe en les nostres ments. Potser per aquest motiu atrau a tantes persones el desig d’expressar-se als carrers, on hi ha centenars d’escriptors del grafiti i artistes en cada ciutat, sorgint constantment nous escriptors i muralistes, i altres tants visiten altres ciutats per a obsequiar-los amb les seues obres. Alguns es converteixen en grafiters i artistes consagrats, altres duren tan poc com les seues pròpies primeres obres. Cada vegada som més als que ens encanta recórrer els carrers en busca de noves peces i murals, i ens il·lusiona topar-nos amb un nou descobriment que admirar. En aquesta guia s’ha seleccionat una mostra representativa d’escriptors de grafiti, artistes del postgrafiti i d’altres intervencions dels carrers. A banda de la bellesa i curiositat d’un llibre que reflectix les peces i intervencions d’artistes i escriptors del grafiti a la Comunitat Valenciana, aquesta guia arreplega dades i imatges per a reconèixer artistes i escriptors de grafiti consagrats i/o habituals en els nostres carrers, així com galeries i festivals que se celebren regularment».

COMUNICAT POLICIA LOCAL D’ONDARA – TOTS SANTS – 1 NOVEMBRE 2019

La Policia Local d’Ondara informa que amb motiu del Dia de Tots Sants, aquest divendres 1 de novembre a partir de les 7:00 hores, estarà prohibit l’estacionament en l’últim tram del carrer Dénia direcció al cementeri.

A partir de les 10:00 hores, i fins a les 18:00 hores, estarà tallat el camí Alfatares direcció a Ondara a l’altura de la bifurcació, quedant només l’accés al cementeri des del carrer Dénia. Només s’autoritzarà el pas als veïns que resideixen a la zona.

Es prega respecten la senyalització

Disculpen les molèsties

Policia local d’Ondara – Més prop de tu